Beste ijsmachines in 2023 kopen, review en aanbiedingen

Als u net als 84% van de mensen dol bent op ijs, is investeren in een ijsmachine een goed besteedde investering. Een ijsmachine is de perfecte machine om uw eigen sorbets te maken, recepten te maken met smaken die u niet in de supermarkt vindt of die u in de speciaalzaak duur zou betalen. Er zijn vele opties voor u beschikbaar, van handmatige tot elektrische ijsmakers en de beroemde ijsturbines.
ijsmachine

Krups Perfect Mix 9000

De beste ijsmachine in 2022
Krups Perfect Mix 9000
De Krups Perfect Mix 9000 maakt het mogelijk om heerlijke bevroren desserts te bereiden in minder dan 40 minuten. Deze ijsmachine heeft het allemaal en zal snel uw favoriete apparatuur worden om al uw trek in ijs, yoghurtijs, enz. te bevredigen.

Bekijk de dagprijs

Na het testen van deze Krups ijsmachine, zult u nooit meer ijs of sorbet kopen in de winkel. Eindelijk kunt u 100% natuurlijk ijs maken met de biologische ingrediënten van uw keuze. Roomijs, yoghurtijs, Italiaans ijs, sorbet… Deze heerlijke desserts kunnen nu in elk seizoen worden genuttigd dankzij deze functionele, praktische en gebruiksvriendelijke machine. De Perfect Mix 9000 kan tot 1 L bereiding bevatten zodat het hele gezin ervan kan genieten.

Het heeft ook een doorzichtig deksel met een opening waarop u ingrediënten kunt toevoegen en het mengproces live kunt volgen. Het deksel is ook bijzonder praktisch, want het beschermt tegen spatten. Om ervoor te zorgen dat alles op de juiste manier en op het juiste moment wordt bereid, is deze ijsmaker uitgerust met een LCD-scherm waarop u de voortgang van de bereiding in de gaten kunt houden en dat een geluidssignaal geeft wanneer het klaar is. Heb je te weinig inspiratie? U vindt heerlijke recepten in een klein boekje dat bij de apparatuur wordt geleverd. Na elk gebruik kunt u de verwijderbare onderdelen van de ijsmaker in de vaatwasser doen.

Duronic IM540

De beste instapmodel ijsmachine
Duronic IM540
Een goedkope ijsmachine die aan alle verwachtingen voldoet! Dit is de IM540 van Duronic. Een product waarmee u in recordtijd diepvriesdesserts kunt bereiden!

Bekijk de dagprijs

Is het mogelijk om zo’n ijsmachine te vinden? Ja, en we zullen het u bewijzen. U neemt de afneembare schaal van de IM540 Duronic en plaatst hem ‘s nachts in de vriezer. Je doet hetzelfde met je ingrediënten en zet ze in de koelkast om te koelen. Zodra u dit gedaan hebt, zet u de kom terug in de ijsmachine, start u de machine en voegt u de ingrediënten toe. In minder dan 15 tot 30 minuten heeft u uw toetje. Het is immers dankzij de actie van het mes op de ingrediënten en de gekoelde kom dat u snel uw zelfgemaakt ijs, bevroren yoghurt of sorbet kunt samenstellen.

De ijsmachine kan tot 1,5 liter ijs bevatten. De apparatuur heeft ook een ingebouwde trechter die het gemakkelijk maakt ingrediënten toe te voegen. Maar het grootste voordeel van deze machine is dat u gladde, romige, lichte en rijk gearomatiseerde bereidingen krijgt. De Duronic IM540 ijsmachine is indrukwekkend stabiel in gebruik dankzij de antislipvoetjes. En om hem schoon te maken, verwijdert u gewoon de BPA-vrije onderdelen en zet u ze in de vaatwasser.

Magimix 11680 Gelato Expert

De beste high-end ijsmachine
Magimix 11680 Gelato Expert
Deze ijsmachine blinkt in alles uit. Elegant design, krachtige motor, snelle werking, eenvoudige reiniging, gemakkelijke instelling, capaciteit… Kortom, u zult ijs maken als een chef-kok.

Bekijk de dagprijs

De Magimix 11680 Gelato Expert heeft een 180 W koeleenheid. Het is dus niet nodig de bak in te vriezen, zoals bij een klassieke ijsmachine het geval is. Het wordt geleverd met 2 kommen (een vaste en een uitneembare) met een inhoud van 2 liter elk, wat betekent dat u de ene bereiding na de andere kunt maken zonder enige wachttijd.

Zelfs zonder bedieningsscherm is de Magimix 11680 Gelato Expert gemakkelijk te gebruiken. Kies met eenvoudige knoppen het soort ijs dat u wilt maken, namelijk Italiaans ijs, ambachtelijk ijs en granita. De bereiding neemt slechts 30 minuten in beslag, terwijl het ijs tot 2 uur koud kan worden bewaard. U ontvangt 2 messen (één voor elk kuipje), een spatel, een maatglas, 2 kuipjes en natuurlijk een boek met 85 recepten.

Cuisinart ICE40BCE Duo

De meest compacte
Cuisinart ICE40BCE Duo
Met deze ijsmachine kunt u in één bereiding een grote hoeveelheid ijs in twee verschillende smaken maken. Hoewel hij wordt geleverd met 2 kommen, blijft deze ijsmaker compact op een werkblad.

Bekijk de dagprijs

De Cuisinart ICE40BCE Duo doet zijn werk dankzij zijn krachtige motor van 50 W. Dit zorgt ervoor dat het snel werkt. Dat is juist! Het apparaat produceert glad, smakelijk ijs in 25-35 minuten. De 2 tanks voor koude opslag, elk met een capaciteit van 1 liter, moeten vóór gebruik ‘s nachts worden voorgevroren. Het voordeel is dat u ijsjes met 2 verschillende smaken tegelijk kunt maken of een flinke hoeveelheid (één smaak) kunt maken voor alle leden van uw gezin.

Met deze ijsmachine kunt u direct van de ene naar de andere ronde gaan zonder lang te wachten. Met afzonderlijke openingen, mengarmen en deksels, is het jammer dat de 2 containers niet volledig onafhankelijk werken. Het is niet erg praktisch als u maar een kleine hoeveelheid ijs hoeft te maken.

H.Koenig HF180 Professionele Ijsmachine

Een bevredigend product
H.Koenig HF180
Maak uw eigen ijsdesserts met een intuïtieve ijsmachine. Ontdek deze H.Koenig HF180, een praktisch model dat het beste zelfgemaakte ijs maakt.

Bekijk de dagprijs

Bereid uw bevroren desserts als een chef-kok met deze ijsmachine van H.Koenig. Dit is een versie met een goed geventileerde koeleenheid die in professionele apparatuur wordt aangetroffen. Deze specificiteit maakt het mogelijk kwaliteitsbereidingen met een sterke smaak te verkrijgen. De romigheid, de versheid en de lichtheid van het ijs, de sorbets of de yoghurts die met dit apparaat worden bereid, maken het tot een onmisbaar instrument in uw keuken.

Lees ook:   Energiezuinige vaatwassers

Met zijn uitneembare kom van 1 liter met antiaanbaklaag kunt u het hele gezin verwennen. Jong en oud zullen kunnen genieten van heerlijke ijsjes, want niet alleen de hoeveelheid, maar ook de kwaliteit zal er zijn. Uitgerust met een zeer praktisch digitaal display, biedt de apparatuur een optimaal gebruikscomfort. De turbine waaruit de apparatuur is opgebouwd is eveneens stevig, waardoor gladde en romige bereidingen kunnen worden verkregen. Wanneer het dessert klaar is, stopt de ijsmaker automatisch. Kies voor deze ijsmachine, ontworpen in een Frans naaiatelier, om de lekkerste zelfgemaakte ijsgerechten te bereiden!

Hoe kiest u een ijsmachine?

ijsmachine kiezen

Criterium 1: Methode van invriezen

Warmtebeheersing is zeer belangrijk bij het maken van sorbet. Om de temperatuur laag te houden, kunnen fabrikanten hun ijsbereider uitrusten met een kom of een inzetstuk dat gedurende een bepaalde tijd moet worden bevroren voordat het ijs wordt bereid. Als u niet genoeg diepvriesruimte hebt, is dit misschien niet praktisch. En als u een tweede portie wilt maken, moet u wachten tot de kom weer bevroren is. Houd hier rekening mee voordat u uw ijsmachine koopt.

Criterium 2: Capaciteit

Kies de grootte en capaciteit van uw ijsmachine op basis van uw behoeften. Het is zelfs beter om een ijsmachine te kiezen met een grotere capaciteit dan u denkt nodig te hebben om er zeker van te zijn dat u altijd genoeg ijs heeft voor iedereen.

Criterium 3: Prijs

Zorg ervoor dat u weet wat uw budget is voordat u op zoek gaat naar een ijsmachine. De prijzen voor een ijsmachine kunnen variëren van ongeveer 20 tot 200 euro. De prijs varieert naar gelang van de capaciteit en de functionaliteit van de ijsmaker. Een budget om mee te beginnen zal u helpen uw zoektocht snel te beperken.

Criterium 4: Tijd en efficiëntie

Bij de keuze van een ijsmachine is het belangrijk te bedenken hoe lang het duurt om uw ijs te maken. Moet de machine voorgevroren worden? Hoe lang duurt het om een partij te bereiden? Kan de machine meerdere batches achter elkaar maken? Sommige ijsmakers maken ijs in een handomdraai, terwijl andere meer dan 24 uur nodig hebben om een enkele partij te maken. Analyseer uw behoeften en kies degene die u niet in de steek zal laten.

Criterium 5: Gebruiksgemak

Het gebruiksgemak is sterk afhankelijk van de technologie. Dit betekent niet dat zeer geavanceerde machines het gemakkelijkst te gebruiken zijn. Voor een leek is een met de hand aangedreven ijsmachine gemakkelijker te bedienen dan een met een digitaal display. Koop een machine waar je je prettig bij voelt.

Wat kun je allemaal doen met een ijsmachine?

Zelf ijs maken is een geweldige manier om je trek te stillen tegen een betaalbare prijs. Met een ijsmachine kunt u meer unieke smaken creëren die in de winkel misschien moeilijk te vinden zijn. U kunt ook gezondere, suikerarme versies van uw favoriete ijsjes maken. Dit is bijzonder nuttig voor mensen met speciale dieetwensen en -voorkeuren, zoals mensen die geen lactose verdragen en mensen die een veganistisch dieet volgen.

Met uw ijsmachine kunt u ijs, sorbets, yoghurtijs en yoghurtijs maken en heeft u een ruime keuze aan recepten. U kunt van uw roomijs ijs sandwiches, roomijscakes, roomijs blokken, enz. maken en u kunt alle ingrediënten toevoegen die u maar wilt om uw roomijs nog lekkerder te maken: van chocolade chips tot stukjes vers fruit tot gummibeertjes, enz.

Zorg ervoor dat u uw machine tussen de mixen door grondig reinigt om te voorkomen dat bacteriën zich nestelen.

Hoe kouder de basis van het mengsel, hoe beter
Zorg ervoor dat de basis volledig gekoeld is voordat u het ijs in de machine giet, voordat u er ook maar aan denkt het ijs te karnen. Hoe kouder hoe beter!

Zorg goed voor uw machine

Om zo lang mogelijk het maximale uit uw investering te halen, mag u het onderhoud van uw ijsmachine niet verwaarlozen. Vooral als je niet wilt dat het een broedplaats voor ziektekiemen wordt. Hier zijn de belangrijkste stappen om ervoor te zorgen dat uw ijsmachine schoon is na elk gebruik:

 • Leeg de machine na gebruik grondig en verwijder eventueel achtergebleven ijs.
 • Reinig vervolgens met water, dat ongehinderd door de machine moet kunnen stromen. Als er een obstructie is, is de machine niet helemaal leeg, ga dan terug naar de eerste stap.
 • Verwijder vervolgens alle bewegende delen die met het ijs in aanraking zijn gekomen en maak ze grondig schoon. Volg de gebruiksaanwijzing zorgvuldig op om beschadiging van uw machine te voorkomen.
 • Week de niet-bewegende delen en andere ingewikkelde onderdelen in heet zeepwater om de resten los te maken.
 • Zet uw machine na het schoonmaken weer zorgvuldig in elkaar en volg daarbij de aanwijzingen in de handleiding.

Verwaarloos deze stap niet, ook al kan hij vervelend zijn.

De verschillende soorten ijsmachines

Er zijn drie hoofdtypen ijsmakers, en welke u kiest hangt af van verschillende factoren: de hoeveelheid ijs die u wilt maken, hoe vaak u het apparaat gebruikt, uw vermogen om vooruit te plannen en de ruimte die u beschikbaar hebt (in uw keuken en vriezer).

Handmatige ijsmakers

Deze staan ook bekend als traditionele ijsmakers. Ze hebben meestal een buitenkuip gevuld met steenzout en ijs dat het ijs bevriest tijdens het karnen. Bij sommige recente modellen wordt echter geen gebruik meer gemaakt van steenzout of ijs. Het mengen vindt plaats in de binnenkuip of -container. Zodra het mengsel in de machine is gegoten, moet u hem handmatig aanzwengelen tot het ijs hard is. Dit zal ongeveer 30 minuten werk kosten.

Voordelen:

 • Zij kunnen gewoonlijk meer ijs produceren: ongeveer 4 liter per partij. Maar dit hangt af van het model.
 • Het kost minder tijd: u hoeft de kuip of het inzetstuk bijvoorbeeld niet voor te vriezen voordat u met de bereiding begint. Tenzij u een nieuwer model gebruikt dat geen steenzout of ijs gebruikt. Voor dit type handmatige ijsmachine moet u de kom nog steeds voorvriezen.
 • Dit type ijsmachine is het meest betaalbaar op de markt. Je kunt er meestal een vinden voor minder dan 50 euro.

Nadelen:

 • Ze kunnen behoorlijk smerig zijn. Behalve de nieuwere modellen.
 • U zult veel ijs en steenzout bij de hand moeten hebben. Behalve de nieuwere modellen.
 • Manuele machines vergen veel lichamelijk werk.

Voor wie is het?

Het gebruik van dit type ijsmachine kan vrij ingewikkeld worden vanwege het zout, het ijs en het handwerk, dus het is het meest geschikt voor mensen met een buitenruimte. Bij sommige modellen is het echter niet nodig zout en ijs te gebruiken; zij zijn uitgerust met een kom die vóór de bereiding in de diepvriezer moet worden afgekoeld. Deze modellen zijn geschikt voor mensen met een kleine keukenruimte en een vriezer die groot genoeg is voor de kom.

Elektrische ijsmachines

Dit is het meest gangbare type ijsmachine dat tegenwoordig op de markt is. Ze hebben een dubbelwandige kom. Tussen deze wanden bevindt zich een vloeistof die bevriest wanneer hij in de diepvriezer wordt geplaatst. Het enige wat u hoeft te doen is het mengsel in de kom te gieten en op een knop te drukken om de machine te laten draaien.

Voordelen:

 • Je hoeft geen steenzout en ijs bij de hand te hebben
 • Minder rommel bij gebruik van deze ijsmachine.
 • Minimaal fysiek werk vereist: u hoeft alleen het mengsel te bereiden, u hoeft niet aan een zwengel te draaien om het ijs te laten stollen.

Nadelen:

 • Noodzaak om vooraf voor te bereiden: u moet de kom 12-24 uur invriezen zodat het ijs goed kan opstijven.
 • Ze kunnen minder ijs produceren en u zult de kom tussen elke bereiding moeten invriezen. Over het algemeen zult u bij elke sessie slechts één of twee liter ijs kunnen krijgen.

Voor wie is het?

Deze optie is geschikt voor mensen die voldoende ruimte hebben om de kom in hun vriezer te plaatsen, anders is hij onbruikbaar.

Laat de kom voldoende afkoelen
Als de vrieskom die bij uw ijsmaker wordt geleverd niet koud is, zal uw ijs nooit bevriezen. De kom moet volledig bevroren zijn, dus u moet hem minstens 1 dag voor de bereiding in uw diepvriezer plaatsen.

Gekoelde ijsmakers (ijsturbines)

Dit zijn de topmodellen die u in elke fase kunnen helpen (behalve bij het mixen natuurlijk) om het beste ijs ooit te maken. Je hoeft de kom niet van te voren in te vriezen. Geen ijs of steenzout nodig. Met deze machine kunt u op elk moment ijs maken. Giet de ingrediënten erin en zet de machine aan.

Voordelen:

 • Geen planning nodig.
 • Minimaal fysiek werk vereist.
 • Produceert beter ijs.
 • Kan meer soorten ijs, roomijs en zelfs bevroren yoghurt produceren.

Nadelen:

 • Omslachtig: Gekoelde ijsmachines zijn bijna twee keer zo groot als een elektrische ijsmachine en kunnen dus veel ruimte innemen.
 • Zij kunnen slechts een kleine hoeveelheid ijs produceren: slechts ongeveer 1 of 2 liter ijs per bereiding.
 • Ze zijn niet betaalbaar: het zijn de duurste machines op de markt.

Voor wie is het?

Dit type ijsmachine is geschikt voor u als u een groot budget hebt, voldoende ruimte in uw keuken om dit vrij grote apparaat te plaatsen en als u ijs van bijna professionele kwaliteit wilt.

IJsmachine of ijsturbine?

IJsmachine

Met een afneembare tank is de ijsmachine een apparaat dat wordt gebruikt om ijs te maken. Het is verkrijgbaar in twee versies, handbediend en opslag, en heeft over het algemeen een roestvrijstalen of aluminium behuizing en tank. Het is gemakkelijk in gebruik, u hoeft het alleen maar meer dan 10 uur in de vriezer te leggen voordat u begint met de bereiding van het ijs.

Merk op dat deze stappen niet nodig zijn bij de stand-alone ijsmaker, aangezien deze een krachtige compressor heeft. Het voordeel van een ijsmachine is dat u op elk moment uw eigen sorbet, yoghurt of ijs kunt maken. Bovendien kunt u zelf de smaak of het aroma van uw ijsje bepalen. Aan de andere kant is de afneembare kom nogal omvangrijk. Dit kan een probleem zijn als u een kleine vriezer hebt.

Ijsturbine

De ijsmachine heeft een koelsysteem waarmee u Italiaans ijs kunt maken. Dit type apparaat kan verschillende smaken ijs produceren. Hij bestaat uit een koelmotor die de functie van een vriezer kan vervullen. Om hem te gebruiken, zet u hem 5 tot 10 minuten voor gebruik aan, giet u er uw koude mengsel in en sluit u het deksel.

De ijsmachine is erg handig voor het maken van een reeks ijsjes. Om een ijsje te maken met een turbine, heb je maar 30 minuten productietijd nodig. Het potentiële nadeel van een ijsmachine is echter het gewicht, het weegt minstens 10 kg. Hierdoor is het toestel moeilijk te verplaatsen en op te bergen.

Conclusie

Kies een ijsmachine als u meerdere ijsrecepten intensief wilt maken. De ijsmachine is echter beter door zijn wendbaarheid en efficiëntie, vooral als u van plan bent hem af en toe te gebruiken.

Waarom een ijsmachine kopen?

ijsmachine kopen
Voor zijn praktisch nut

In tegenstelling tot invriezen in een koelkast, is een ijsmachine uiterst gemakkelijk in gebruik. Koel de kom gewoon van tevoren. Voeg vervolgens de ingrediënten van uw keuze toe, zet de ijsmachine aan. Het enige wat je hoeft te doen is ongeveer tien minuten wachten tot je mengsel hard is. Bovendien zijn sommige modellen multifunctioneel, zodat u yoghurt kunt maken en andere soortgelijke recepten kunt uitproberen.

Om gezondheidsredenen

Sorbets en ijs op de markt worden steeds smakelijker, maar het is vaak moeilijk te weten welke ingrediënten werkelijk zijn gebruikt. Met een ijsmachine kunt u thuis uw eigen diepvriesdesserts maken en kiezen voor natuurlijke ingrediënten die u lekker vindt. U kunt er zeker van zijn dat alle ingrediënten die u voor de bereiding gebruikt 100% natuurlijk zijn en dat u in veel betere omstandigheden werkt als in uw keuken.

Om een bereiding zonder kristallen te hebben

Door de temperatuur van een bereiding te verlagen tijdens het afkoelen, wordt roomijs in een roomijsmachine perfect glad, licht en zacht. Het is vrij van kleine kristallen.

Voor het delen van

Tijd doorbrengen met familie en vrienden is kostbaar. Soms betekent dit dat je naar een restaurant moet gaan of alles van tevoren moet plannen. Een ijsmachine maakt het mogelijk om voor iedereen lekker ijs te bereiden en op een vrolijke en smakelijke manier samen te komen. Recepten kunnen worden aangepast aan alle smaken en voorkeuren, hoe complex ook.

Om reizen te vermijden

Er gaat niets boven zelfgemaakt ijs, vooral op een warme zomerdag, maar als de beste ijssalon in de buurt niet om de hoek is, kan dat een hinderpaal zijn. Met een ijsmachine heb je altijd lekker ijs bij de hand, op elk moment van de dag.

De verschillende merken van ijsmachines

Naar onze mening zijn de beste merken ijsmakers in 2022 :

Lagrange

Lagrange is een Frans merk dat al 60 jaar bestaat, het begon met de productie van elektrische wafelijzers met verwisselbare platen voordat het zijn expertise uitbreidde naar andere huishoudelijke apparaten. Dit merk wordt bijzonder gewaardeerd om de prestaties, de eenvoud en de gebruiksvriendelijkheid van zijn producten.

Magimix

Dit Franse merk werd opgericht in 1963 en werd bekend om zijn keukenmachine. Sindsdien zijn zij hun reputatie blijven verbeteren met producten die goed werken. Wij houden van dit merk vanwege zijn filosofie: beter bouwen om langer mee te gaan.

H.Koenig

Dit Duitse merk werd in 1960 opgericht en is nu een internationale referentie voor keukenapparatuur en kleine huishoudelijke apparaten. Wij waarderen dit merk vooral om de kwaliteit en betrouwbaarheid van zijn assortiment kleine apparaten.

Klarstein

Dit Duitse merk is gespecialiseerd in de fabricage van keukenapparatuur en kleine huishoudelijke apparaten. Dit merk heeft een uitstekende reputatie. Wij waarderen vooral het innovatieve en futuristische ontwerp van zijn producten.

Cuisinart

Dit Amerikaanse merk werd opgericht in 1970 en heeft het tot zijn missie gemaakt om van koken een kunstvorm te maken die voor iedereen toegankelijk is. Wij waarderen vooral de technologie van hun apparaten, die zowel door professionals als in elke Franse keuken kunnen worden gebruikt.

Hoeveel kost een ijsmachine?

Onderstaand schema zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

 • Instapniveau: €10 tot €150
 • Middenklasse: € 150 tot € 250
 • Top of the range: + Meer dan 250

Tips

Gebruik meer room en minder melk.

Je kunt zelfs alleen room gebruiken als je wilt.

Zet de kom ten minste 24 uur voor gebruik in de vriezer.

De meeste ijsmakers hebben minstens 24 uur nodig om de kom te laten bevriezen. Maak er een gewoonte van de kom van uw ijsmachine in de diepvries te bewaren, goed verpakt in een diepvrieszak. Zo hoeft u niet te wachten tot uw ijs gemaakt is.

Doe je ijsmachine niet te vol.

Voor het beste resultaat vult u de kom tot tweederde tot driekwart van zijn totale volume. Als je de kom tot de rand vult, zal het ijs niet goed beluchten.

Gebruik alcohol spaarzaam.

Matiging is essentieel bij het gebruik van alcohol als ingrediënt voor ijs. Te veel alcohol verhindert dat je sorbet bevriest, en hij kan ook sneller smelten wanneer je hem eet.

Voeg de toppings als laatste toe.

Voeg de toppings toe, zoals chocoladestukjes, noten en stukjes snoep, 5 minuten voordat het ijs klaar is met afkoelen. Het ijs moet al klaar zijn wanneer u deze ingrediënten toevoegt, zodat u een smakelijker presentatie krijgt.

FAQ

Hoe krijg ik een ijsmachine aan de praat?
De bediening is over het algemeen eenvoudig. Steek gewoon de stekker van de ijsmaker in een stopcontact. Voeg, terwijl de machine draait, fijngestampt ijs toe aan de bodem van de container. Voeg dan uw bereiding toe met de smaak van uw keuze. U hoeft alleen maar het deksel te sluiten en op een knop te drukken om de machine te starten.

Hoe krachtig is een ijsmachine?
Voor een ijsbereider met een koude accumulator varieert de motor in het algemeen tussen 6 en 180 watt. Hoe krachtiger de motor, hoe sneller de room-mengbladen draaien en hoe meer roomijs ze kunnen maken. Daarom kunt u het beste een krachtigere ijsmachine kiezen.

Waarom werkt mijn ijsmachine niet normaal?
Het kan zijn dat uw ijsmachine niet meer normaal werkt omdat het mes niet stevig in de gleuf is bevestigd. Het kan ook zijn dat het water dat overblijft na het uitwassen in ijs verandert en verhindert dat hij normaal werkt. Om dit probleem op te lossen, moet u uw keukengerei goed afdrogen voordat u het weer in de vriezer legt.

Behalve een ijsmachine, welke keukenmachine kan sorbets maken?
De enige keukenmachine die sorbets kan maken is de Thermomix. Het is een zeer krachtige keukenmachine. Het kan ook worden gebruikt om te stomen, verschillende soorten sauzen, veloutés of ijs te maken.