Beste glazen waterkokers in 2023 kopen, review en aanbiedingen

De waterkoker is een van de belangrijkste apparaten in de keuken. Als u van plan bent er een te kopen, vindt u een groot aantal modellen op de markt, maar de glazen waterkoker is de trend geworden. Hij is zeer stevig en heeft een slank en elegant ontwerp. Dit artikel zal u helpen bij de aankoop van een glazen waterkoker.
glazen waterkoker

Domoclip KGEM3120ER snoerloze glazen waterkoker

De beste glazen waterkoker in 2022
Domoclip KGEM3120ER
Als u een stevige en praktische waterkoker wilt gebruiken, is dit model gemaakt van glas en roestvrij staal. Geniet ook van de binnenverlichting en de waterpeilindicatoren op de 1,7 liter tank van dit snoerloze product.

Bekijk de dagprijs

Voor degenen die geen last willen hebben van een netsnoer wanneer ze een waterkoker gebruiken, is dit snoerloze model gemaakt om te behagen. Dit toestel, met een vrij klassieke uitstraling, heeft een ergonomische handgreep waardoor het gemakkelijk te hanteren is. Met een vermogen van 2200W is het water snel opgewarmd en wordt de gebruikstijd verkort. De 1.7″ glazen tank

Het volume heeft een gegolfd ontwerp om het gemakkelijker vast te houden wanneer dat nodig is. Binnenin de tank is er een achtergrondverlichting voor een beter zicht op de inhoud. Een niveau-indicator is ook zichtbaar op de buitenwand van het glazen huis. Om het toestel tegen kalkaanslag te beschermen, wordt een verwijderbaar kalkfilter bij het toestel geleverd. Naast de snoerloze functionaliteit zijn een automatische uitschakeling en een AAN/UIT-knop inbegrepen voor een veiliger dagelijks gebruik.

Aigostar Adam 30GOM waterkoker

De beste instapmodel glazen waterkoker
Aigostar Adam 30GOM
Als u op zoek bent naar een kleine glazen waterkoker voor thuis, dan is dit model met een volume van 1,7 liter wellicht iets voor u. Met een vermogen van 2200W en een automatische kookstopfunctie is het een krachtig en praktisch apparaat.

Bekijk de dagprijs

Met een focus op kracht en gemak, gebruikt deze kristallen waterkoker 2200W aan vermogen voor een korte opwarmtijd. Met een inhoud van maximaal 1,7 liter water is dit apparaat perfect voor het maken van warme dranken. Om verspilling van elektriciteit te voorkomen, heeft dit model een automatische uitschakelfunctie wanneer het kokend water detecteert.

Om er zeker van te zijn dat de waterkoker goed werkt, heeft hij ook een blauwe LED-indicator op de bovenste gleuf. Om de binnenkant van de tank beter zichtbaar te maken, heeft de fabrikant gekozen voor BPA-vrij kristal om dit model te bouwen.

Dit materiaal is duurzaam en robuust en bevat geen schadelijke stoffen. Dankzij de 360° draaibare voet kan de waterkoker gemakkelijk worden gehanteerd. Bij de waterkoker hoort een eenvoudig en ergonomisch ontwerp.

N / B Elektrische waterkoker

De beste glazen waterkoker van hoge kwaliteit
N - B Elektrische waterkoker
Om te genieten van professionele kwaliteit en om elke soort thee te drinken, is deze waterkoker van borosilicaatglas de beste keuze. Met een snoerloos ontwerp en een meegeleverde thermostaat heeft het alle kenmerken van een hoogwaardig toestel.

Bekijk de dagprijs

Of het nu is om water op te warmen of om thee te zetten, deze glazen waterkoker combineert beide functies perfect. Met een vermogen van 2200W en een totale capaciteit van 1,7L is dit model geschikt voor huishoudelijk gebruik. Ontworpen met roestvrij staal en borosilicaatglas, is dit apparaat gemaakt van materialen die geschikt zijn voor levensmiddelen.

Met de thermostaat kunt u de temperatuur instellen tussen 40 en 100°C, afhankelijk van uw behoeften. Het veiligheidssysteem biedt bescherming tegen drooglopen en oververhitting. Er is ook een antikalkfilter om de vorming van kalkaanslag op de glazen ketel te verminderen. Indien het water niet onmiddellijk wordt gebruikt, wordt de temperatuur gedurende 2 uur op zijn maximum gehouden. Ook theeliefhebbers zullen blij zijn met dit toestel, dankzij het uitneembare thee-ei van roestvrij staal.

H. Koenig BO28

Het beste alternatief voor een glazen waterkoker
H. Koenig BO28
Vertrouw op dit gerenommeerde merk met deze 2200W glazen waterkoker met een inhoud van 1,7L. De transparante romp toont het waterpeil en het scharnierende deksel maakt een veiliger hantering door de eigenaar mogelijk.

Bekijk de dagprijs

Deze glazen waterkoker is gebouwd om lang mee te gaan en combineert kracht en veiligheid met praktische functies. Geniet van 2200W vermogen om water op hoge snelheid te verwarmen voor warme dranken en andere toepassingen. Met een volume van 1,7 liter zorgt de glazen tank van dit model er ook voor dat de warmte zo lang mogelijk behouden blijft. Om het water naar behoefte te kunnen meten, zijn aan de buitenkant van de tank volume-indicatoren aangebracht.

Het deksel heeft een scharnierfunctie waardoor het geleidelijk kan worden geopend om ongelukken te voorkomen. Zodra het netsnoer is aangesloten, kunt u met een AAN/UIT-knop de aan/uit-functie van de waterkoker opzettelijk regelen. Ook dit model is voorzien van een gekleurd controlelampje dat aangeeft of het toestel is ingeschakeld.

Lees ook:   Beste NutriBullet Blenders kopen en aanbieding

Hoe kiest u een glazen waterkoker

Het is waar dat het moeilijk kiezen is tussen de verschillende modellen glazen waterkokers die op de markt bestaan. Om de taak minder ingewikkeld te maken, kunt u uw keuze baseren op deze paar kenmerken waarmee u rekening moet houden.
glazen waterkoker kiezen

Criterium 1: Volume

Het volume is het eerste element dat niet mag worden verwaarloosd bij de keuze van een glazen waterkoker. De capaciteit van de waterkoker moet overeenstemmen met uw behoeften en met het aantal personen dat hem zal gebruiken. Afhankelijk van het model kan een glazen waterkoker tussen 0,6 en 1,7 liter water bevatten. Houd dus rekening met het soort gebruik.

Criterium 2: Macht

De kwaliteit van een glazen waterkoker wordt ook afgemeten aan zijn vermogen. Het principe is eenvoudig: de opwarmtijd hangt af van het vermogensniveau. Als het vermogen hoog is, kookt het water in een mum van tijd. In het algemeen varieert het vermogen van een glazen waterkoker tussen 600 W en 3000 W, met een gemiddelde van 2200 W.

Criterium 3: Structuur

Glazen waterkokers vallen in twee categorieën uiteen: sommige zijn bekabeld, terwijl andere van hun voet kunnen worden losgemaakt. Deze laatste zijn praktischer, aangezien zij gemakkelijk te vervoeren zijn en kunnen worden verplaatst zonder dat de stroomkabel moet worden losgekoppeld. Het is ook veiliger om een model te kopen met een antislip handvat.

Criterium 4: Materialen

De levensduur van een glazen waterkoker hangt vooral af van de materialen waarvan hij is gemaakt. Modellen met een roestvrijstalen voet zijn het betrouwbaarst. Als de romp van dubbel glas of kristal is gemaakt, is de duurzaamheid van de waterkoker gegarandeerd en wordt tegelijkertijd het risico van verbranding vermeden.

Criterium 5: Extra kenmerken

Als u volledig tevreden wilt zijn met uw glazen waterkoker, kies dan een model met verschillende functies in plaats van een basismodel. U ziet bijvoorbeeld modellen op de markt met een antikalkfilter. De aanwezigheid van dit laatste zorgt ervoor dat u gezonder water drinkt, aangezien het de verschillende deeltjes verwijdert die in het water aanwezig kunnen zijn.

Hoe gebruik je een glazen waterkoker

Voor het verwarmen van kleine hoeveelheden water voor warme dranken verbruikt de glazen waterkoker weinig energie in vergelijking met andere apparaten. Tussen een eenvoudige pan op een inductiekookplaat, de oven of de magnetron biedt dit apparaat meer efficiëntie. In het algemeen zijn er twee soorten waterkokers: de standaard scheidbare waterkoker en de niet-scheidbare. Wat veiligheid en gemak betreft, is het gebruik van het afneembare type veiliger in het gebruik. Als een waterkoker met het netsnoer is verbonden, is de kans op ongelukken door het snoer zeer groot.

Wat de hoeveelheid water betreft, is het belangrijk de aanbevelingen van de fabrikant te volgen door te verwijzen naar de indicatoren op het toestel. In principe moet u slechts zoveel water verwarmen als u nodig hebt. Als u meer water verwarmt dan u nodig hebt, verspilt u alleen maar elektriciteit, waarvoor u moet betalen. Omgekeerd is het ook raadzaam het minimumvolume van het met het toestel te verwarmen water in acht te nemen. Als u te weinig water verwarmt, zal het verwarmingselement niet volledig ondergedompeld zijn. Hierdoor kan de waterkoker voortijdig stuk gaan als u er een gewoonte van maakt.

Afhankelijk van het gekozen model zijn er apparaten die automatisch de stroom uitschakelen wanneer de gewenste temperatuur is bereikt. In andere gevallen is het belangrijk de temperatuur zelf in de gaten te houden en de kabel uit het stopcontact te halen wanneer het water kookt. Thermostaatmodellen zijn ook handig voor wie de watertemperatuur naar eigen behoefte wil instellen. Wat de levensduur en het onderhoud van een glazen waterkoker betreft, moet u rekening houden met kalkaanslag. Dit kleeft aan het verwarmingselement, dat dan geleidelijk zijn efficiëntie verliest.

Het is noodzakelijk te denken aan het verwijderen van de kalkaanslag die aan dit element blijft kleven, met behulp van de aanbevolen producten en gereedschappen. In het geval van aanhoudende stank, kunt u een truc gebruiken om het te verwijderen of het voorwerp te vervangen.

De verschillende soorten glazen waterkokers

Nu de markt voortdurend de beste huishoudelijke apparaten aanbiedt, zijn er 3 meest populaire types waterkokers.

Elektrische waterkoker

Elektrische waterkoker
Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een model waterkoker die net als diverse huishoudelijke apparaten op elektriciteit werkt. Ontworpen om snel op te warmen en duurzaam te zijn, is het de eerste op de waterketelmarkt.

Voordelen: Dit type waterkoker heeft verschillende nuttige functies, zoals thermostaat, automatische uitschakeling, oververhittingsbeveiliging, droogloopbeveiliging, enz. Door de snelle werking bespaart u geld op de elektriciteitsrekening.

Lees ook:   Rockerz Home - Airfryer 3.5L - Met App

Nadelen: De elektrische waterkoker heeft veel stroom nodig om goed te werken. Het verwarmingselement wordt snel afgebroken als gevolg van de gebruikte stroomvoorziening en het door het toestel gebruikte verwarmingsvermogen. De prijs is ook vrij duur voor dit type waterkoker.

Voor wie is het? Wie van snelle waterverwarming wil genieten, moet een elektrisch model gebruiken. Door zijn veelzijdigheid kunnen de meeste modellen worden gebruikt als theepot voor de bereiding van warme dranken.

Draadloze waterkoker

Draadloze waterkoker
Onder de huishoudelijke apparaten die profiteren van draadloze innovatie, is de waterkoker een van die apparaten die niet teleurstellen. Het grote voordeel van dit type waterkoker is dat hij voor zijn werking niet afhankelijk is van een stroomkabel, maar van een ingebouwde batterij.

Voordelen: De snoerloze waterkoker is handiger omdat hij overal kan worden gebruikt zodra de batterij is opgeladen. Het vermindert ook het risico op ongelukken veroorzaakt door het netsnoer zoals bij het model met snoer.

Nadelen: Als de batterij eenmaal leeg is, wordt het moeilijk dit type waterkoker nog goed te gebruiken. Als de fabrikant bovendien geen vervangende batterij levert, zal het toestel daarna onbruikbaar worden.

Voor wie is het? De snoerloze waterkoker is geschikt voor iedereen die een mobieler en handiger apparaat wil. Het is ook het beste alternatief voor trektochten in de bergen en kamperen op plaatsen waar geen elektriciteit is.

Glazen waterkoker of roestvrij stalen waterkoker?

Als u niet zeker weet of u voor een waterkoker van glas of roestvrij staal moet kiezen, bekijk dan de voor- en nadelen van elk materiaal.

Glazen waterkoker

Door innovatie kan glas ook worden gebruikt als reservoir of verwarmingselement in een ketel. Het soort glas dat in een waterkoker wordt gebruikt, heeft een hoge hitte- en schokbestendigheid en bevat geen BPA. Daarom kan dit voor levensmiddelen geschikte materiaal geen schade toebrengen aan het menselijk lichaam. Het transparante ontwerp maakt het ook handig, omdat het niet langer nodig is het deksel op te tillen om in de tank te kijken. Door zijn aard is het ook een goede isolator om de warmte in de container te houden met gesloten deksel. Het is echter niet het sterkste materiaal op de markt.

Roestvrij stalen waterkoker

Roestvrij staal is ongetwijfeld het staal bij uitstek als het gaat om huishoudelijke apparaten van welke soort dan ook. Met een neutrale samenstelling die geen potentieel schadelijke residuen voor het lichaam bevat, staat roestvrij staal ook bekend als uiterst robuust. Bij gebruik op een waterkoker is roestvrij staal bestand tegen verschillende soorten gebruik, of het nu elektrisch is, op inductie op kookplaten of zelfs op een houtvuur. Zijn warmtevasthoudend vermogen is groter dan welk ander materiaal ook. Wat het onderhoud betreft, wordt dit type onderdeel niet aangetast door schoonmaakmiddelen. De ondoorzichtigheid kan soms een handicap zijn op een ketel.

Conclusie

Als de keuze voor een waterkoker van glas of roestvrij staal u het leven moeilijk maakt, moet u weten dat elk van deze materialen voordelen heeft die het andere niet noodzakelijk heeft. Met glas krijgt u een esthetischer waterkoker met een beter zicht. Met roestvrij staal heb je een langere levensduur en een goed warmtebehoud. U hoeft alleen nog maar de prioriteit te kiezen naar gelang van uw gebruik.

Waarom een glazen waterkoker kopen?

glazen waterkoker kopen
Als u nog meer redenen nodig hebt om een glazen waterkoker te kopen, moet u weten dat dit apparaat nuttig kan zijn vanwege de verschillende voordelen.

Verwarmingsvermogen
Als u op zoek bent naar een waterkoker met een hoog verwarmingsvermogen in een zeer korte tijd, dan behoort de glazen waterkoker tot de beste keuzes die u kunt maken. Of het nu gaat om een elektrisch, snoerloos of ander model, de glazen waterkoker staat bekend om zijn snelle verwarmingscapaciteit.

Praktisch
Met zijn transparante uiterlijk maakt de glazen waterkoker het gemakkelijker om de opwarming van het water en wat er in het vat gebeurt te controleren. Bij dit type waterkoker hebt u niet eens een toestel met een intern lampje nodig om in het reservoir te kunnen kijken.

Onderhoud
Wat het schoonmaken betreft, is de glazen waterkoker waarschijnlijk het gemakkelijkste model om na gebruik te onderhouden. Met alleen heet water en zeep wordt uw glazen waterkoker schoon. Vermijd echter het gebruik van schoonmaakgereedschap dat krassen kan achterlaten.

Kenmerken
Deze waterkoker heeft ook een aantal functies die hem gebruiksvriendelijk maken, zoals een thermostaat, oververhittingsbeveiliging en droogloopbeveiliging. De waterpeilindicator is ook veel beter zichtbaar op het glas, waardoor hij gemakkelijker af te lezen is. Het heeft meestal een scharnierend deksel.

Lees ook:   Beste robotstofzuigers in 2023

Robuustheid
Als u er goed voor zorgt, zal uw glazen waterkoker jarenlang meegaan, dankzij zijn algemene stevigheid. Het gebruikte glas is ontworpen om grote hitte te weerstaan en is tevens zeer goed bestand tegen schokken en soortgelijke behandelingen bij dagelijks gebruik.

De verschillende merken van glazen waterkokers

Naar onze mening zijn de beste glazen waterkokermerken in 2022 :

Aigostar

Aigostar, opgericht in 2008, is een wereldberoemd bedrijf in de sector van huishoudapparaten. De producten die het aanbiedt zijn modern en innovatief, waardoor ze onmisbaar zijn voor dagelijks gebruik. Als u op zoek bent naar een veilige en gezonde glazen waterkoker, dan bent u hier aan het juiste adres.

Arendo

Arendo is een Duits merk van huishoudelijke apparaten. Haar producten vallen op door hun hoge kwaliteit, mooie design, prestaties, kracht, compactheid en vooral hun functionaliteit. U vindt al deze kwaliteiten in hun glazen waterkoker.

Tefal

Dit Franse merk is gespecialiseerd in kleine huishoudelijke apparaten en keukengerei. Het bedrijf wil het dagelijks leven voor iedereen gemakkelijker maken en biedt daarom zeer ingenieuze en innovatieve producten aan. Hetzelfde geldt voor de glazen ketels die zij vervaardigt.

Bosch huishoudelijke apparaten

Het huishoudelijke apparatenmerk Bosch staat bekend om de betrouwbaarheid en precisie van zijn apparaten. Ze zijn intuïtief, gemakkelijk te gebruiken en efficiënt. De glazen waterkokers zijn perfect voor het bereiden van diverse warme dranken.

Uten

Als u van uw recepten een succes wilt maken, zijn er onmisbare keukenhulpen om u daarbij te helpen. U vindt alles wat u nodig heeft bij Uten. De producten zijn robuust en gemakkelijk in het gebruik, evenals de glazen ketels.

Hoeveel kost een glazen ketel?

Het onderstaande diagram zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapniveau, middenklasse en topklasse).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: € 18 tot € 30
  • Middenklasse: € 30 tot € 50
  • Top of the range: + meer dan €50

Tips

De temperatuur

In tegenstelling tot gewone waterkokers, die een vaste temperatuur hebben, is het in glazen waterkokers mogelijk de temperatuur van het water te regelen. Het enige wat u hoeft te doen is een model met thermostaat kopen.

Stijl

Dankzij de vooruitgang van de technologie worden glazen waterkokers steeds innovatiever. Er zijn nu modellen met LED-verlichting die ze verlichten terwijl ze verwarmen. Kies deze toestellen als u uw keuken wilt laten opvallen.

De dosering

Als u geen energie wilt verspillen door meer water te verwarmen dan u nodig hebt, kunt u beter een glazen waterkoker met een schaalverdeling gebruiken. Op die manier kunt u de hoeveelheid water die u moet gieten nauwkeuriger bepalen.

Ruimte

Het gebruik van een elektronisch apparaat kan gevaarlijk zijn, vooral als er kleine kinderen in het huishouden zijn. Om het risico op ongelukken te vermijden, moet u ervoor zorgen dat uw glazen waterkoker buiten het bereik van uw kinderen staat.

Onderhoud

Als u uw glazen waterkoker in goede staat wilt houden en de levensduur ervan wilt verlengen, is het belangrijk dat u hem goed onderhoudt. Het is daarom aan te bevelen het regelmatig schoon te maken om het te ontdoen van mogelijke residuen.

FAQ

Hoe maak ik een glazen waterketel schoon?
Om de prestaties van uw glazen waterkoker te garanderen, is regelmatig schoonmaken van essentieel belang. De bediening is zeer eenvoudig en vereist geen speciaal reinigingsmiddel, het volstaat de binnenzijde van het toestel na elk gebruik met helder water af te spoelen.

Hoe ontkalk ik een glazen waterkoker?
Om de prestaties van uw glazen waterkoker te garanderen, moet u hem regelmatig afwassen. Dit is heel eenvoudig en vereist geen speciale schoonmaakmiddelen. Spoel de binnenkant van de waterkoker na elk gebruik gewoon af met schoon water.

Kan ik melk opwarmen in een glazen ketel?
Het is perfect mogelijk melk te verwarmen in een glazen ketel, aangezien het verwarmingselement zich niet in de ketel bevindt. Er is dus geen risico dat de melk eraan blijft kleven.

Hoe gebruik ik een snoerloze glazen waterkoker?
Een snoerloze glazen waterkoker is handiger in gebruik. Om de waterkoker te starten, steekt u gewoon de stekker van de verwarmingsbasis in een stopcontact. U kunt de houder vervolgens losmaken om de vloeistof erin te gieten of te serveren.

Verbruiken LED glazen waterkokers meer energie?
In het algemeen verbruiken LED’s niet meer energie dan de glazen ketel zelf. Terwijl de glazen waterkoker zelf gemiddeld ongeveer 2500 W verbruikt, verbruiken LED’s slechts 1 W. Dus je hoeft je geen zorgen te maken.