Beste inbouw ovens in 2023 kopen, review en aanbiedingen

In het dagelijks leven vereist het maken van een goed recept het gebruik van betrouwbare en efficiënte apparatuur zoals een oven. Een oven, ingebouwd in de muur, kan het beste bieden om de passie voor koken in iedereen wakker te maken. Om u te helpen de juiste keuze te maken, vindt u hier een gids met de beste inbouwovens op de markt.
inbouw oven

Electrolux Intuit EOE8P11X inbouw oven

De beste inbouwoven in 2022
Electrolux Intuit EOE8P11X
Wilt u met gemak heerlijke en smakelijke maaltijden bereiden? Kies voor een Electrolux EOE8P11X inbouwoven met maar liefst 90 automatische recepten.

Bekijk de dagprijs

De Electrolux EOE8P11X inbouwoven heeft een grote capaciteit van 71 L, zodat u meerdere recepten kunt bereiden zonder dat de geur door elkaar gaat lopen. Met 90 automatische recepten hoeft u alleen maar het gerecht te kiezen dat u wilt bereiden en deze machine zal direct de kookstand, tijd en temperatuur kunnen instellen.

Deze inbouwoven heeft ook een kooksonde waarmee u uitstekend vlees kunt bereiden. Bovendien schakelt deze functie het kookproces automatisch uit wanneer uw maaltijd klaar is. Met een LCD-scherm kunt u eenvoudig de stap-voor-stap instructies lezen om te maken wat u maar wilt. En dankzij het viervoudige glas is er geen risico dat u zich brandt, zelfs niet als u de deur opent terwijl uw inbouwoven aan staat.

HOTPOINT FA2 844 C IX HA INOX

De beste instapmodel inbouwoven
HOTPOINT FA2 844 C IX HA INOX
Maak perfect koken moeiteloos met deze Hotpoint inbouwoven. Dit katalytische toestel biedt 9 kookstanden, zodat u verschillende gerechten tegelijk kunt bereiden.

Bekijk de dagprijs

De Hotpoint FA2 844 C IX HA is een multifunctionele inbouwoven met een roestvrijstalen afwerking. Het past perfect in een moderne keuken. Dit toestel met een inhoud van 71 l is voorzien van een roterende warmtefunctie en natuurlijke convectie. Naast deze twee functies zijn er nog 7 andere standen die kunnen worden aangepast aan uw culinaire bereidingen.

Dit model is uitgerust met een elektronische programmer die een betrouwbaar en nauwkeurig beheer van de kooktijd garandeert. Dankzij het elektronische temperatuurbeheersysteem zal het koken perfect verlopen, zelfs voor grote stukken. Tot slot profiteert u van het katalytisch reinigingssysteem dat het vet vernietigt dat zich tijdens het koken op de wanden van de holte afzet.

NEFF B57CR22N0

De beste inbouwoven uit het topgamma
NEFF B57CR22N0
Als u op zoek bent naar een inbouwoven met ongeëvenaarde prestaties, dan is de NEFF B57CR22N0 wat u nodig hebt. Met 12 kookstanden, pyrolyse en hydrolyse reiniging, zal dit model uw leven veranderen.

Bekijk de dagprijs

Met een totale capaciteit van 71L is deze oven perfect voor een groot gezin. Met 12 kookstanden om uit te kiezen, hebben knapperige pizza’s, smakelijk gebak en elk gezond gerecht geen geheimen meer voor u. De smaakpapillen van uw gasten zullen u dankbaar zijn.

Door zijn roestvrijstalen afwerking is hij ideaal voor een moderne keuken. Het is uitgerust met een koude deur die het risico van verbranding tijdens het koken voorkomt. Tenslotte is dit model uitgerust met pyrolyse-reinigingssystemen om alle vuil te vernietigen en hydrolyse om een ecologisch en economisch onderhoud te verzekeren.

Siemens HB378G2S0 Inbouw oven

Een goed alternatief
Siemens HB378G2S0
De Siemens HB378G2S0 inbouwoven garandeert een snelle temperatuurstijging om u tijd te besparen bij het koken.

Bekijk de dagprijs

De Siemens HB378G2S0 inbouwoven heeft 9 kookstanden om het koken gemakkelijk te maken. De opties zijn: 3D convectie, natuurlijke convectie, convectiegrill, grote grill, pizzapositie en coolStart-modus voor bevroren voedsel. Zelfs als u geen goede kok bent, zal de cookControl-optie van deze oven u helpen om een hele reeks heerlijke gerechten te bereiden.

Dit toestel is zelfs in staat om de meest aanbevolen instellingen voor succesvol koken voor te stellen. Wat het onderhoud betreft, zal deze oven u het leven gemakkelijker maken. Inderdaad, deze Siemens HB378G2S0 inbouw oven is volledig in staat tot zelfreiniging met zijn pyrolyse-modus, die bijna al het vuil elimineert dat zich in de holte nestelt.

Lees ook:   Philips Airfryer XL Essential HD9270/90 - Hetelucht friteuse

BRANDT BXP5330X Roestvrij staal Inbouw Oven

Goedkoop alternatief
BRANDT BXP5330X
Kook al uw favoriete gerechten met de BRANDT BXP5330X INOX inbouwoven. Met deze oven is alles aanwezig om uw inspiratie op te wekken en al uw gasten te imponeren met uw creaties.

Bekijk de dagprijs

De BRANDT BXP5330X roestvrijstalen inbouwoven is een geweldige manier om van koken te genieten zonder een grote verplichting aan te hoeven gaan. Gemakkelijk en eenvoudig te bedienen, zal dit type inbouwoven uw leven gemakkelijker maken. Geen specifiek onderhoud nodig, de roestvrij stalen structuur maakt een eenvoudige hantering mogelijk. Wat uw voorbereiding ook is, met zijn 6 functies kunt u ze zonder problemen uitvoeren.

Hij beschikt zelfs over de QuattroPulse-optie voor de best mogelijke warmteverspreiding. Met een capaciteit tot 68 liter kunnen zelfs de meest grandioze gerechten uit deze oven worden bereid. Met een A+ energieklasse biedt deze inbouwoven onovertroffen energiebesparingen. Inderdaad, dit accessoire biedt u voordelen door een laag verbruik. Zelfs als u een beginner bent, kunt u met een gerust hart koken, want de deur is ook ontworpen om niet warm te worden, dankzij de vier gepantserde ramen.

Hoe kiest u uw inbouwoven?

Alvorens een inbouwoven te kiezen, moet u rekening houden met verschillende criteria. Deze omvatten:
inbouwoven kiezen

Criterium 1: De kookmethode

De goedkoopste zijn de natuurlijke convectieovens. Ze zijn krachtig, maar zorgen voor ongelijkmatig koken, waarbij geuren zich vermengen. Modellen met ventilator zorgen voor een gelijkmatigere warmte. De stoomoven is geschikt voor dieetkoken, omdat het aroma van het voedsel behouden blijft. Er bestaan andere modellen, maar die zijn nog duur.

Criterium 2: Capaciteit en installatie

Deze twee complementaire criteria zijn op hun beurt gebaseerd op de configuratie van uw keuken en het beoogde gebruik van de oven. Een lengte van 90 cm is over het algemeen voldoende voor normaal gebruik. De capaciteit in liters is afhankelijk van de gerechten die u wilt bereiden en het aantal gasten. Als u bijvoorbeeld vaak pizza’s of familiegerechten kookt, of als u regelmatig gasten uitnodigt, is een model met een inhoud van meer dan 70 liter interessanter.

Criterium 3: Programmering

Er zijn gewone ovens met handmatige programmering en een timer, waarmee u de kooktijd en natuurlijk de temperatuur kunt instellen. Andere, meer gesofisticeerde ovens hebben een elektronische programmering, soms met een automatische receptfunctie die de parameters regelt naargelang van het soort gerecht dat moet worden bereid. Ze zijn over het algemeen preciezer, wat ideaal is voor het bakken.

Criterium 4: Reinigingsmethode

Het is noodzakelijk de oven regelmatig schoon te maken, daarom is dit criterium relevant. Manueel reinigen is gemakkelijk, maar vervelend. Katalyse is al halfautomatisch, maar houdt in dat de ovenwanden na 5 jaar moeten worden vervangen. Pyrolyse gebeurt automatisch, maar is relatief gevaarlijk (500°C temperatuur). Reiniging door ecoclean of hydrolyse is zowel economisch als snel.

Criterium 5: Accessoires en extra functies

Bij de aankoop van een inbouwoven is het leuk om enkele gratis accessoires te krijgen, zoals een spitkeerder of een braadpan. De telescopische rails zijn ook interessant voor een veilig in- en uitstappen van de schotels. Ten slotte kunnen veiligheidsopties zoals de koude deur in bepaalde gevallen nuttig zijn, bijvoorbeeld wanneer de oven binnen het bereik van kleine kinderen is.

Lees ook:   Siemens vriezers

Inbouw- of vrijstaande oven?

Inbouw oven

Dit type oven wordt ingebouwd in een werkblad of wand. Vaak wordt hij geleverd met een schuif- of draaideur. Met een inbouwoven hoeft u niet meer te bukken om uw vaat uit te nemen. Het geeft u ook meer flexibiliteit, omdat het kan worden aangepast (plaats, hoogte, enz.) om zo goed mogelijk aan uw behoeften te voldoen. Zijn grootste voordeel is dat hij zowel economischer als praktischer is dan andere soorten ovens, omdat hij een stabiele temperatuur heeft die een gelijkmatige bruinkleuring garandeert.

Aan de andere kant heeft de inbouwoven wel enkele nadelen. In de eerste plaats is de indeling beperkt, omdat dit obstakels kan opwerpen voor de mobiliteit wanneer de ovendeur wordt geopend, vooral voor kleine keukens. Ten tweede verbruiken de meeste ovens op de markt meer elektriciteit. Dit kan tot aanzienlijke kosten leiden. Tenslotte zult u bij een inbouwoven een aparte kookplaat moeten kopen. De keuze voor dit type oven kan duur zijn.

Niet-inbouw oven

Dit is een vrijstaande oven die overal in de keuken kan worden geplaatst. De vrijstaande of op tafel staande oven geeft uw keuken een meer traditioneel tintje. In tegenstelling tot een inbouwoven kan hij gemakkelijk worden verplaatst en is hij dus ruimtebesparender. Maar het grootste voordeel ervan is dat het veel gemakkelijker te repareren is in geval van storing.

De afmetingen zijn niet te groot en niet te klein om in de meeste keukenruimtes te passen. Bovendien heeft de tafeloven een goede kookcapaciteit. De beperking van dit type oven ligt echter in het onderhoud. Niet-inbouwovens hebben geen pyrolyse- of thermolyse-reinigingsfunctie. U zult het dus met de hand moeten schrobben en geld moeten uitgeven aan schoonmaakmiddelen.

Tip
Kies voor een oven zonder nis als u van plan bent hem op een gevarieerde plaats in uw keukenruimte te zetten. Voor een praktischer en zuiniger manier met een groot kookrendementvoordeel, raden wij echter de inbouwoven sterk aan.

Waarom een inbouwoven kopen?

Het neemt weinig ruimte in beslag

Dit is de meest voor de hand liggende reden. De inbouwoven past onder het werkblad of in een muur zonder al te veel plaats in te nemen, zelfs voor modellen met een grote capaciteit. Dit maakt het een perfecte oplossing voor kleine keukens, maar ook voor grotere. Het optimaliseert de ruimte en geeft de hele kamer een sober, minimalistisch design.

Het is praktisch

Inbouwovens hebben over het algemeen een grotere capaciteit dan gewone ovens. Dit betekent dat zij meerdere gerechten tegelijk kunnen bereiden of een grote hoeveelheid voedsel kunnen bereiden. Het hele gezin kan ervan genieten. Het is ook erg praktisch als je gasten op bezoek hebt. Het bespaart tijd.

Het is meer ergonomisch

U kunt uw oven halverwege installeren, zodat hij gemakkelijk te gebruiken is. U hoeft niet te bukken, in tegenstelling tot bijvoorbeeld inbouwmodellen onder het fornuis. Inbouwovens bieden ook verschillende openingssystemen voor gemakkelijker gebruik. Er zijn zijdeurtjes of lades. Het schoonmaken is ook gemakkelijker.

Het is meer esthetisch

Een inbouwoven heeft een nette voorkant. U kunt afscheid nemen van grote blokken die zowel onaantrekkelijk en moeilijk schoon te maken zijn. Voor een nog stijlvollere uitstraling kunt u kiezen voor een “total look” inbouwoven in uw keuken. Het enige wat je moet doen is de deuren openen en je bent klaar om te gaan.

Het is veilig.

Inbouwovens zijn niet zo gevaarlijk als gewone modellen. Al, geplaatst op halve hoogte, is het buiten bereik van jonge kinderen. Bovendien kunnen zij, zoals hierboven vermeld, veiligheidsvoorzieningen omvatten zoals de koude deur. Tenslotte zijn ze ontworpen om u beter te beschermen tegen de gevaren van verbranding van het glas, de luchtuitlaat en de bedieningsorganen.

Lees ook:   Fritel Snacktastic 8180 duo - Airfryer 2x4.5l + 2x1350g + 1700W - zwart

De verschillende merken van inbouwovens

Naar onze mening zijn de beste merken van inbouwovens in 2022 :

Whirlpool

Whirlpool, dat in 1911 in de Verenigde Staten werd opgericht, is een merk dat nu in 33 landen over de hele wereld aanwezig is. Voortdurend op zoek naar de beste manier om uw dagelijks leven te verbeteren, heeft het zich snel gevestigd als leider op de wereldmarkt voor keuken- en wasapparatuur. Zijn inbouwovens worden bijzonder gewaardeerd om hun kwaliteit en prestaties.

Miele

Miele is een toonaangevend bedrijf op het gebied van huishoudelijke apparaten. Het bedrijf is opgericht in 1899 en wordt vooral gewaardeerd om de kwaliteit van zijn producten, die steeds beter en innoverender worden. Met meer dan 100 jaar ervaring is Miele een van de meest betrouwbare en robuuste merken op de huidige apparatenmarkt. Zijn ingebouwde ovens kunnen daarvan getuigen.

Samsung

Deze Zuid-Koreaanse reus op het gebied van telefoon, elektronica en apparatuur werd in 1938 opgericht. Haar filosofie is eenvoudig: haar talent en technologie inzetten voor het creëren van superieure producten en diensten die bijdragen tot een betere wereldmaatschappij. Haar producten, in alle categorieën, behoren vandaag tot de meest gewaardeerde op het gebied van prestaties en betrouwbaarheid.

Electrolux

Electrolux is een bedrijf voor huishoudelijke apparaten dat in 1919 in Zweden werd opgericht. Het is nu aanwezig in meer dan 150 landen. Het wordt bijzonder gewaardeerd voor de kwaliteit van zijn producten, maar ook voor zijn service na verkoop.

Beko

Dit Turkse merk van huishoudtoestellen werd opgericht in 1955 en is vandaag het 2e meest verkochte merk van grote huishoudtoestellen in Europa, dankzij een voortdurend uitgebreid en vernieuwd productengamma. Wat inbouwovens betreft, behoren Beko producten tot de 4 meest gekochte merken op de markt.

Hoeveel kost een inbouwoven?

Onderstaand schema zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapniveau, middenklasse en topniveau).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: € 150 tot € 300
  • Middenklasse: € 300 tot € 700
  • Top of the range: + Meer dan 700€.

Tips

Investeer in bakproducten van goede kwaliteit.

Dunne en breekbare bakvormen en platen geven de warmte niet efficiënt door. Met dergelijk keukengerei zal uw cake, taart, koekjes of gebak niet efficiënt gaar worden.

Doe de deur niet open.

Als u de ovendeur opent, kan de temperatuur in de oven aanzienlijk dalen. De interne temperatuur kan zelfs met 25 graden dalen. Vermijd dus zoveel mogelijk het openen ervan tijdens het koken, tenzij dit in het recept is aangegeven.

Gebruik het raam.

In plaats van de deur te openen, gebruik het raam, dat is ontworpen voor dit doel.

Doe de oven niet te vol.

Zelfs als je oven groot is, vul hem niet te vol. Laat ruimte rond uw pannen of schalen, zodat de lucht rond elk item kan circuleren om het goed te laten garen.

Hou je oven schoon.

Als u druppels en kruimels op de bodem van uw oven laat liggen, kunt u uw kookkunsten saboteren. Deze stukjes voedsel kunnen vlam vatten of gaan roken, waardoor de oven oververhit kan raken of uw gerechten op zijn minst roetachtig kunnen smaken.