Is het mogelijk om aardappelpannenkoeken in te vriezen?

Hm, zo lekker: Heet en licht vettig is het eerste contact in de mond, het knappert, en dan ontvouwt zich een onvergelijkbaar aardappelsmaak. Is er iets beters dan verse, zelfgemaakte, knapperige hete aardappelpannenkoeken gemaakt van vers geoogste aardappelen? Waarschijnlijk niet. De dingen doen echter veel werk. Is het eigenlijk wel mogelijk om aardappelpannenkoeken in te vriezen?

Veel moeite, veel plezier. En later?

Aardappelpannenkoeken zijn niet alleen heerlijk, maar de bereiding is complex. In ieder geval in vergelijking met een kant-en-klare pizza maken de heerlijke aardappelkoeken veel werk. Je moet de verse aardappelen schillen en raspen, het deeg mengen met bloem en ei, de pannenkoeken in de pan met vet bakken. Dit alles laat sporen achter in de keuken die geëlimineerd willen worden. Het is volkomen duidelijk dat aardappelpannenkoeken geen voedsel zijn voor elke dag. Gelukkig kun je de heerlijke aardappelpannenkoeken invriezen. Er zijn twee mogelijkheden:

  • Je vriest de kant-en-klare aardappelpannenkoeken makkelijk in.
  • Je vriest het rauwe deeg in
Er zijn twee manieren om aardappelpannenkoeken op voorraad te bereiden

Er zijn twee manieren om aardappelpannenkoeken op voorraad te bereiden

Rauwe aardappelen worden zoet bij vorst

Allereerst moet het deeg worden bereid

Allereerst moet het deeg worden bereid

… En dat geldt ook voor het aardappelcakedeeg. Natuurlijk is dat niet slecht – als je van zoete aardappelpannenkoeken houdt. Bij appelcompote of een andere vrij zoete spread past dit perfect. Maak gewoon het deeg voor je aardappelpannenkoeken zoals gewoonlijk. Doe het deeg in een diepvriesklaar blikje of zakje. En in precies de portiegrootte die je later nodig hebt! Zodra het deeg is ingevroren, kan het alleen worden geportioneerd met zware apparatuur. Je moet het bevroren deeg onmiddellijk na het ontdooien verwerken. Zodra je je deeg hebt geportioneerd, sluit je de container of zak goed en vries je het deeg in.

Zorg ervoor dat u het deeg voor het invriezen voor het indeelt

Zorg ervoor dat u het deeg voor het invriezen voor het indeelt

Afgewerkte aardappelpannenkoeken invriezen

Je kunt de aardappelpannenkoeken ook pas na het bakken invriezen

Je kunt de aardappelpannenkoeken ook pas na het bakken invriezen

De betere keuze is om de voorgebakken aardappelpannenkoeken in te vriezen. Omdat ze niet zoveel van smaak veranderen als het rauwe deeg. Bak je aardappelpannenkoeken gewoon in heet vet zoals gewoonlijk. Laat ze dan afkoelen op keukenpapier. Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk vet op het papier blijft staan. Leg de aardappelpannenkoeken vervolgens naast elkaar op een bord, dat je afdekt met folie. Bij het invriezen mogen de aardappelpannenkoeken elkaar niet overlappen, anders bevriezen ze tegen elkaar aan. Zodra de aardappelpannenkoeken zijn ingevroren, verpak je ze allemaal samen in een diepvrieszak of blikje. Goed gesloten, ze blijven vrij lang in de vriezer. U kunt de aardappelpannenkoeken indien nodig afzonderlijk verwijderen.

Lees ook:   Wat Eten Dag Voor Halve Marathon?