JennAir fornuis Rise & Noir [REVIEW] – Best Curated Cooking Experience


Laatst gewijzigd
17 december 2020

De JennAir fornuizen, RISE of NOIR, zijn zonder twijfel de meest geavanceerde fornuizen die vandaag op de markt te vinden zijn. De onderneming heeft kosten noch moeite gespaard om deze nieuwe generatie producten te bouwen. We zijn het meest onder de indruk van de doelgerichte integratie van technologie in de JennAir fornuizen, waar de wi-fi connectiviteit tot een onberispelijk geleide kookervaring leidt.

De nieuwe modellen van het JennAir fornuis, RISE en NOIR, zijn ontworpen om van u een geweldige kok te maken. U kunt uw kookervaring aanpassen aan uw behoeften en toch een unieke look in uw keuken behouden. Maar welke designuiting past bij uw keuken? Laten we eens kijken naar elk van de JennAir gamma’s en enkele cruciale factoren waarmee u rekening moet houden wanneer u een nieuw gasfornuis zoekt.

Overzicht van de serie JennAir

Het gamma van JennAir omvat de fornuizen van de professionele series RISE en NOIR .

De RISE lijn bestaat uit een reeks die gesmeed is in gemengde metalen. Deze lijn heeft een diamant geëtste handgreep die zich uitstrekt over de volle breedte van het fornuis, geborsteld messing knopkragen met een van achteren verlichte halo verlichting, geometrische roosters, en een gedurfd, groot glasvenster aan de voorkant. Het ontwerp oogt industrieel met een zichtbaar gevoel van topkwaliteit.

De NOIR lijn is ontworpen om er minimalistischer uit te zien. In tegenstelling tot de RISE is het handvat plat en loopt het over de hele breedte van de serie. Deze lijn is gesmeed uit roestvrij staal en heeft een grotere hoeveelheid zwart glas aan de voorkant van het fornuis. De NOIR heeft ook roosters die iets lager in profiel zijn in vergelijking met de RISE-lijn. De NOIR fornuizen van JennAir hebben een naadloze look met verborgen details, die naarmate u er meer mee vertrouwd raakt, zichtbaar worden (kijk bijvoorbeeld eens aan de achterkant van de greep voor de verborgen sierrand).

JennAir fornuizen – Rise and Noir Styles

Hoe goed scoort het JennAir-assortiment op de markt?

Bij de aanschaf van een nieuw JennAir fornuis moet met drie belangrijke factoren rekening gehouden worden. Hier ziet u hoe de fornuizen van JennAir zich tot de concurrentie verhouden:

1) Grondbeginselen – Brandstoftype en -grootte

De meeste mensen vragen zich af wat de verschillen zijn tussen een fornuis, een kookplaat en een oven. In het dagelijks taalgebruik gebruiken we deze termen vaak door elkaar. Een fornuis is een combinatie van een oven en een kookplaat/fornuis.

JennAir biedt twee verschillende brandstoftypes voor professionele fornuizenDual fuel betekent dat het kookoppervlak door gas aangedreven wordt, terwijl de oven elektrisch is. In het geval van een gas fornuis, worden zowel de kookplaat als de oven aangedreven door gas.

De meeste veeleisende thuiskoks verkiezen de dual fuel fornuizen van JennAir omdat ze de warmte preciezer regelen dan ovens die op gas werken. Consistente temperaturen en nauwkeurigheid zijn handig als u veel bakt. In een gasoven brengt het verwarmingselement de oven op de juiste temperatuur en houdt die temperatuur vervolgens vast door aan en uit te schakelen. De oscillaties in het verwarmingselement variëren de temperatuur in de oven in plaats van hem constant te laten blijven.

Wat de kookplaat betreft, bieden de RISE- en NOIR-lijnen alleen gasvlammen. JennAir heeft op dit moment geen elektrische fornuizen of fornuizen met inductie.

JennAir RISE en NOIR fornuizen zijn er in drie verschillende maten – 30-inch, 36-inch en 48-inch in de breedte. Als professionele stijl zijn beide modellen 27 1/2 inch diep (met de handgreep 29 1/2 inch). Het is noodzakelijk dat u uw keuken opmeet voordat u een fornuis koopt om uit te vinden welke maat het beste voor u werkt. De 30-inch en 36-inch maten zijn het populairst, en bieden een grote verscheidenheid aan oven- en kookplaatcombinaties. Als u op zoek bent naar een flexibele reeks, dan zijn deze maten misschien iets voor u.

Wil je de droom van een chef leven? Kijk eens naar het 48-inch fornuis van JennAir. Deze fornuizen hebben twee ovens, één met een inhoud van 4,1 kubieke meter en de andere met een inhoud van 2,2 kubieke meter. Op deze manier heeft u veel ruimte voor alle heerlijke maaltijden die u wilt maken. Deze 48-inch wordt ook automatisch geleverd met een bakplaat of grill met chroomlaag.

2) Kookprestaties – Branders, grills & bakplaten

Bij JennAir zijn er veel mogelijkheden om uw kookveld aan uw wensen aan te passen – 34 verschillende opties.

Branders
Alle JennAir RISE en NOIR modellen worden geleverd met vier branders die bestaan uit twee 20.000 BTU branders, een 18.000 BTU brander, en een 9.000 BTU dubbele gestapelde brander. Ze zijn gemaakt van messing, wat de standaard voor uitmuntendheid aantoont. Messing ziet er niet alleen prachtig uit, het houdt ook de warmte beter vast. Het is ook beter bestand tegen aangebrand vuil, en de openingen die vet opvangen zetten niet uit zodat uw branders langer schoon blijven.

Elk JennAir fornuis beschikt over een speciale sudderbrander die tot 1.000 BTU kan gaan. De vlam is zo consistent en delicaat dat we productdemo’s hebben gezien waarbij de chef chocolade smolt op een papieren bord.

Met de dubbel gestapelde vermogenbranders hebt u nauwkeurige controle over uw vlam. Dit soort branders zijn gestapeld en hebben symmetrische vlammen die kunnen worden geregeld over een verscheidenheid van warmte-instellingen – van sudderen tot hoog dichtschroeien. Branders van dit type hebben een boven- en ondervlam, vandaar het “dual” in de naam. De stand Hi gebruikt deze beide vlammen om de meeste warmte te leveren, terwijl de standen Simmer Hi en Lo alleen de onderste vlam gebruiken.

De RISE- en NOIR-lijnen zijn alle voorzien van afgedichte branders die zijn ontworpen om spleten te minimaliseren waardoor vloeistof en gemorste vloeistoffen onder de kookplaat terecht kunnen komen. Op verzegelde branders zit een klein kapje dat de vlam doet uitwijken, zodat er niet op het mondstuk van de brander wordt gemorst. Deze functie helpt het schoonmaken te vergemakkelijken.

Elektronische ontsteking met vlamdetectie is een belangrijk veiligheidskenmerk. Als de vlam om een of andere reden wordt uitgeblazen, brengt deze functie de vlam weer tot leven.

Roosters
JennAir heeft professionele, gietijzeren roosters voor zwaar gebruik die vaatwasmachinebestendig zijn. Roosters zijn een belangrijk element van uw fornuis, omdat ze de warmte vasthouden en helpen de temperatuur gelijkmatig te verdelen over uw potten en pannen.

Het oppervlak van de kookpan is zwart. Dankzij de speciale coating is schoonmaken een fluitje van een cent.

Bakplaat
Als u liever wentelteefjes of pannenkoeken bakt, moet u overwegen een kookplaat met bakplaat aan te schaffen. JennAir maakt gewoon de beste bakplaat op de markt. De bakplaat is met chroom geïnfuseerd, waardoor hij gemakkelijker schoon te maken is. Zo blijft uw bakplaat er ook na jaren nog als nieuw uitzien. Bovendien is de bakplaat volledig afgesloten, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het schoonmaken van verborgen hoekjes en gaatjes.

De bakplaat werkt op elektriciteit, heeft geen warme of koude plekken en een bereik van 150F tot 500F. In nood? De bakplaat kan in slechts 15 minuten opwarmen tot maar liefst 350F.

De bakplaat van JennAir is veelzijdig. Als vuistregel geldt dat je alles wat je op een braadpan zou kunnen maken, op de bakplaat kunt bereiden.

Grill
Als u van barbecueën houdt, is een fornuis met grill de juiste keuze. De grills van JennAir zijn gemaakt met gietijzeren roosters en geven u 16.000 BTU’s van gelijkmatige hitte om uw voedsel tot in de perfectie te garen. Er zijn veel voordelen aan koken met gietijzer, zoals het feit dat het zeer duurzaam is, een natuurlijk antiaanbakoppervlak heeft en veel warmte vasthoudt.

3) Ovenprestaties en slimme functies

De RISE- en NOIR-lijnen maakten gebruik van dubbele ventilatorconvectie in hun ovens. Deze verwarmde convectie-elementen bevinden zich achterin de ovenholte en twee convectieventilatoren zorgen voor een gelijkmatig uitgebalanceerde temperatuur. Het is belangrijk op te merken dat de linker oven (kleine oven) op de 48-inch modellen slechts één convectieventilator heeft en geen broilerelement (dit is standaard bij alle fabrikanten).

JennAir is afgestapt van het LED-display met aanraakscherm en heeft alle functies naar een altijd handige app verplaatst. Met de app, die compatibel is met Apple en Android, kunt u verbonden blijven met uw bereik, waar u ook bent. JennAir heeft haar Culinary Center uitgebreid en met informatie over het koken en bakken overladen. Terwijl u het Culinair Centrum gebruikt, stelt u uw kookparameters in, zoals soort voedsel, soort pan en gaarheidsgraad. Het centrum zal u dan nuttige tips en trucs geven terwijl u door het menu werkt. Het programma zal ook aanpassingen maken op het bereik gebaseerd op de parameters die u instelt.

Het moederbedrijf van JennAir, Whirlpool, heeft onlangs het populaire kookplatform Yummly overgenomen. We verwachten dat veel Yummly-functies in de JennAir-app zullen worden geïntegreerd. Het goede nieuws is, je hoeft je bereik niet te veranderen. Het zal zijn updates uit de cloud ontvangen terwijl het zich aanpast aan uw behoeften.

Met de functie My Creations op de JennAir app kunt u met één druk op de knop uw eigen recepten samenstellen. U kunt drie kookstanden combineren en instellingen voor uw favoriete recepten opslaan. Zo kan iedereen in het huishouden aan het eten beginnen zonder zich zorgen te hoeven maken over de bereidingstijden en -methoden.

Aangesloten temperatuursonde is een belangrijk element van het geleide kookproces, aangezien de sonde gebonden is aan de voortgang van het menu. Ook hoeft u de ovendeur niet meer te openen om de temperatuur van uw voedsel te controleren tijdens het bakken, convect bakken en convect roosteren. De oven zal piepen wanneer uw voedsel de gewenste temperatuur heeft bereikt.

Heb je je handen vol? U kunt spraakopdrachten gebruiken met Amazon Alexa of Google Assistant om uw bereik te bedienen, zoals het instellen van kooktimers of bakmodi.

Heeft u een vraag of een probleem met uw gamma? Maak contact met het JennAir Epicenter om professionele ondersteuning van de experts te krijgen. Deze ondersteuning is ook 24/7 voor u beschikbaar, zodat uw vragen altijd en overal beantwoord kunnen worden.

Alle fornuizen van JennAir, ook alle gasmodellen, beschikken over een zelfreinigingsfunctie. Met CustomClean met automatische vergrendeling kunt u uw reinigingsniveaus afstemmen op de hoeveelheid aanslag in uw oven. Zorg ervoor dat u de rekken verwijdert wanneer u de zelfreinigingscyclus uitvoert.

Bij het ontwerpen van de nieuwe fornuizen heeft JennAir ook aan details gedacht, zoals de Sabbatmodus om de automatische uitschakeling van de oven te omzeilen voor mensen die de sabbat of andere religieuze feestdagen vieren. Ook de Smooth Close Door zorgt ervoor dat uw ovendeur nooit dichtslaat. In plaats daarvan trekt de oven de deur zachtjes dicht. Zowel een veiligheidsvoorziening als een uiting van aandacht voor detail.

Conclusie

De nieuwe JennAir fornuizen met RISE en NOIR designuitdrukkingen verdienen uw aandacht. Ze combineren een prachtig uiterlijk met onberispelijke connectiviteitsfuncties die u zeker zullen verbazen. Niet te vergeten dat deze fornuizen een geraffineerde uitstraling aan uw keuken zullen geven.

JennAir maakt haar oudere fornuizen niet meer met een geïntegreerde afzuigkap in het midden. Het bedrijf verlegde ook zijn focus van elektrische en inductiekookplaten naar een leiderschapspositie in gas- en dual-fuel fornuizen.

Wij hopen dat dit artikel u een beter inzicht heeft gegeven in de kenmerken en opties die u hebt bij het kiezen van een RISE- of NOIR-reeks. Van de tweede blik tot de uiteindelijke keuze, wij zijn ervan overtuigd dat u van elke seconde van het koken op uw JennAir fornuis zult genieten.

FAQs

Hoe goed doen de fornuizen van JennAir het in vergelijking met merken zoals Wolf, Thermador of Viking?

Wolf, Thermador, Viking, en JennAir zijn allemaal hoog gewaardeerde, topmerken. Het is moeilijk om ze allemaal te vergelijken. We hebben ze echter afzonderlijk bekeken. U kunt onze reviews en koopgidsen vinden op onze assortimenten hub.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 18 januari 2020. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts