Miele Blizzard CX1 Review – Stofzuiger zonder w / Hygiënische Luchtkwaliteit


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Miele maakt al sinds 1931 compacte stofzuigers voor thuisgebruik. In de afgelopen 20 jaar heeft het bedrijf zich opgewerkt tot een van de belangrijkste fabrikanten van stofzuigers ter wereld door baanbrekend werk te verrichten op drie kerngebieden van stofzuigerontwerp:

 1. Hygiënische luchtkwaliteit
 2. Sterke zuigkracht
 3. Stille werking

De verschuiving naar zakloos

De ingenieurs van Miele hebben zich verzet tegen het idee van stofzuigers zonder zak, en de nieuwe Blizzard CX1 stofzuiger zonder zak is een reuzenverschuiving. Hoewel de besparing voor de consument door het wegvallen van de lopende kosten voor het vervangen van zakken onbetwistbaar was, was de aarzeling van Miele om over te stappen ook logisch. Hoewel sommige stofzuigers zonder stofzak geruisloos werken en sommige duurdere producten over het algemeen een goede zuigkracht hebben, blijft de luchtkwaliteit voor de meeste stofzuigers zonder stofzak problematisch.

Miele aarzelde om een stofzuiger zonder zak op de markt te brengen, wetende dat veel huishoudens, vooral die met baby’s, jonge kinderen en mensen met allergieën, afhankelijk waren van de schone-luchttechnologie.

Onlangs heeft het bedrijf de snoerloze technologie omarmd en de Miele Triflex HX1 snoerloze stofzuiger op de markt gebracht. Deze nieuwe stofzuiger is uitgerust met de cycloontechnologie zonder stofzak, een lange levensduur van de batterij en een multifunctionele reinigingskop die het hele huis kan schoonmaken, ongeacht het oppervlak dat u gebruikt.

Laten we het over luchtfiltratie hebben: Zakkenzuigers vs. cycloonzuigers

Eerst, de stofzuigers met zak:

Miele stofzuigers zorgen voor een verbazingwekkende reiniging met ’s werelds beste filtratiesysteem, dat ervoor zorgt dat allergenen en stofdeeltjes van de vloer, maar ook van de lucht in de kamer worden verwijderd. Bij traditionele Miele-stofzuigers met zak kunt u kiezen uit drie verschillende uitlaatfilters:

 1. AirClean filter: effectieve filtratie voor dagelijkse behoeften. Die in combinatie met de HyClean stofzak een stofopnamecapaciteit van > 99,9 % biedt.
 2. Actief AirClean filter: Dat zorgt voor een aanzienlijke vermindering van onaangename geurtjes, en is ideaal voor eigenaars van huisdieren.
 3. HEPA AirClean filter: Die >99,999 % stof vasthoudt, zelfs fijn stof en allergenen filtert, en ideaal is voor mensen met huisstofallergieën.

Bovendien hebben de stofzuigers met zakken van Miele de kraag van de Original Miele AirClean-stofzak, wat betekent dat wanneer de stofzuiger wordt geopend, de kraag automatisch sluit en het opgezogen stof voorgoed insluit. Bovendien voorkomt het materiaal dat de zak scheurt, zelfs wanneer scherpe voorwerpen zoals glasscherven worden opgezogen. Opgezogen fijn stof kan dus niet meer ontsnappen.

Nu, de Cyclone Vacs:

Het was niet eenvoudig om de cyclonale scheidingstechnologie, die in de jaren 1970 voor het eerst werd geïntroduceerd door niemand minder dan Sir James Dyson, te verbeteren. Na jaren van onderzoek en testen komt Miele eindelijk met hun versie van cyclonische afscheiding, de Vortex Engine, en het is een van de onderdelen die Miele-stofzuigers zo opmerkelijk maken.

Hoe werkt het?

De Vortex Engine genereert een cyclonale luchtstroom van meer dan 60 mph – een indrukwekkende snelheid in zo’n kleine ruimte! Met deze snelheid kunt u er zeker van zijn dat het fijne stof van het puin wordt gescheiden. U zult de Vortex Engine-technologie het meest waarderen wanneer u het transparante vuilreservoir leegmaakt: er ontsnapt geen stof in de lucht! Dat betekent dat u niet naar buiten hoeft om de container te legen, en dat uw gezinsleden hun astma-inhalator niet tevoorschijn hoeven te halen.

Wacht, dus, waar komt het fijne stof terecht? Het fijne stof wordt opgevangen in het GORE filter. Herinner je je het bedrijf dat je GORE-TEX jassen bracht?

Het GORE-filter is een levenslange filter die in het huis van de machine is weggestopt, die u kunt verwijderen en met water kunt wassen (jawel, zo eenvoudig is het!) wanneer dat nodig is.

Miele stofzuigers zonder stofzak hebben ook een uitlaatfilter voor het opvangen van de laatste resten stof, en vangen 99,5% van de deeltjes op. De duurdere modellen zijn uitgerust met een HEPA AirClean filter dat 99,999%* van de allergenen en deeltjes verwijdert (* Volgens EN 60312-1). Beide types uitlaatfilter zijn onderhoudsvrij en werken levenslang.

Experts zijn het eens!
Als u er nog niet van overtuigd was dat de stofzuigers zonder stofzak van Miele het beste op het gebied van luchtfiltratie te bieden hadden, dan heeft de hygiënische filtratiemethode van Miele de gunstige waardering gekregen van ’s werelds toonaangevende onafhankelijke filtertestbureau IBR Laboratories. We hebben de beste Miele stofzuigers besproken in ons laatste vergelijkingsartikel.

Hoe zit het met de zuigkracht?

De meesten van ons willen zuinig zijn met hun tijd en middelen. In het geval van een stofzuiger met zak betekent deze zuinigheid meestal dat we de oude zak in de stofzuiger houden tot het absoluut noodzakelijk is hem te vervangen. Tegen die tijd is de zak meestal tot de rand gevuld en, naast het creëren van een onaangename situatie bij het verwisselen van de zak, zal een volledig volle zak ook het vermogen van zelfs de sterkste motor aantasten om de zuigkracht te genereren die nodig is om de vloer schoon te krijgen.

Cycloonstofzuigers hebben een transparant, gemakkelijk te legen reservoir, dat ervoor zorgt dat de zuigkracht altijd optimaal is door met uw natuurlijke neigingen mee te werken: u zuigt, u ziet het vuil in het reservoir, u leegt het reservoir, u schenkt uzelf een glas wijn in om te vieren dat uw huis schoon is en dat u uw werk goed hebt gedaan. Oh, en je hebt ook wat geld bespaard! #hero.

Sterke motoren met fabrieksgarantie

De stofzuigermotoren van Miele zijn altijd een kenmerk van het product geweest: de zuigkracht blijft jaar in jaar uit behouden. Zozeer zelfs, dat zij een zuiggarantie van 7 jaar hebben op al hun stofzuigers en een garantie van 10 jaar op hun exclusieve HomeCare-lijn.

Handige vloerkopbedieningsknoppen

Een andere factor die bijdraagt tot een sterke zuigkracht is de mogelijkheid om de vloerkop aan te passen aan het oppervlak dat u reinigt. Hierdoor is de vloerkop gemakkelijk te verplaatsen en kunnen optimale reinigingsresultaten worden bereikt. Grafische symbolen voor de verschillende toepassingen maken het gemakkelijk om het juiste prestatieniveau te kiezen.

De Blizzard CX1 Cyclone biedt handige plaatsingsmogelijkheden voor de bediening:

 1. Multifunctionele draaischijf: De zuigkracht wordt geregeld door de draaiknop op het gewenste vloertype te draaien.
 2. Radiobediening op het handvat: U kunt de elektrische turboborstel aan- en uitzetten om de zuigkracht met uw vingertop te regelen. Miele noemt dit de comfort-handgreep. Het is ergonomisch in gebruik. (Bij de traditionele Miele-stofzuigers met zakken zijn er vele versies van de comfort-handgreep (met een lampje, extra bedieningselementen voor zuigkracht en aan/uit van de stofzuiger). De Blizzard CX1 heeft op dit moment alleen turboregelingen op de handgreep)

En, het is stil, toch?

U zult versteld staan van de stille werking van deze stofzuiger! Gezien het vermogen van de Vortex Engine is Miele erin geslaagd om het geluidsniveau gelijk te houden aan wat u gewend bent van hun bestaande stofzuigerlijn met zakken.

Volgens een persbericht van Miele uit 2016 (met betrekking tot geluidsniveaus):

De lucht van de meeste merken zakloze stofzuigers gaat door een reeks kleine cyclonen (multi-cyclonensysteem) die veel omleidingen van de luchtrichting vereisen, wat op zijn beurt veel energie verspilt en hoge geluidsniveaus veroorzaakt … Miele heeft gekozen voor de mono-cyclonbenadering, Vortex-technologie genoemd, waarbij de lucht slechts door één grotere cycloon passeert. Dit maakt zeer goede reinigingsprestaties mogelijk in combinatie met een aangenaam werkgeluidsniveau

Ingebouwd en optioneel gereedschap

Omdat elk huis en elke levensstijl anders zijn, wordt elke Miele Blizzard CX1 geleverd met een heleboel verschillende opties voor vloerzuigers:

 • SEB228 Electrov+ Power Brush: Elektrisch aangedreven turboborstelagitator: ideaal voor elk type tapijt of voor gezinnen met huisdieren. Stofzuigers met SEB228 hebben een ergonomische handgreep met bedieningselementen om het roerwerk met turboborstel (de klopper, zoals onze ouders zeggen) aan of uit te zetten. U kunt de afstand van deze vloerkop tot het oppervlak instellen met een eenvoudige voetschakelaar.
 • STB305-3 luchtaangedreven turboborstel: Roerborstel aangedreven door luchtverplaatsing: zeer geschikt voor laag- tot middelpolig tapijt.
 • SBD285-3 Alleen zuigende vloerkop: Ideaal voor harde vloeren, zijden tapijten en laagpolige tapijten. Hiermee kunt u van oppervlak naar oppervlak werken zonder van kop te wisselen. Dit gereedschap heeft geen roerborstel.

Elke Blizzard is ook uitgerust met een combinatie van de volgende accessoiregereedschappen voor speciale toepassingen, naast de hierboven vermelde hoofdvloerkoppen:

 • Parket Twister Gereedschap voor gladde vloeren
 • FiberTeq Combinatie Vloergereedschap
 • STB101 Kleine turboborstel voor stoffering
 • Spleetzuigmond, afstofborstel en bekledingshulpstuk
 • Sommige modellen uit de Blizzard-reeks hebben een ingebouwde afstofborstel die uit het handvat steekt wanneer u zelfs niet wilt bukken om de koppen te vervangen voor een snelle afstofbeurt. Echt handig…

Andere verbazingwekkende kenmerken van de Blizzard CX1 Series:

Er zijn zoveel prachtige details aan deze stofzuigers die echt een revolutie betekenen en de taak van het stofzuigen verbeteren.

 • Grafische symbolen voor de verschillende toepassingen maken het gemakkelijk om het juiste prestatieniveau te kiezen.
 • Handige sets bedieningsorganen:
  1. Draaiknop om de zuigkracht aan te passen
  2. Bedieningshendel zodat u de turboborstel met uw vingertop kunt in- en uitschakelen om de zuigkracht te regelen.
 • Comfort netsnoeroproller met tapfunctie: Je hoeft niet te stoppen en te wachten en hopen dat de kabel oprolt zonder in de knoop te raken. Een eenvoudige tik op een voetschakelaar is voldoende om de hele kabel van de Blizzard CX1 comfortabel op te rollen.
 • Extra lang netsnoer: Dankzij een reikwijdte van 33 ft. kunnen grote ruimten comfortabel worden schoongemaakt zonder vaak van stopcontact te hoeven wisselen.
 • Handig parksysteem voor stofzuigpauzes en opslag: Gemakkelijk te parkeren wanneer u de vloerkop in de aangegeven posities aan de bus bevestigt. De parkeerfunctie voor het pauzeren tijdens het schoonmaken bevindt zich aan de linkerkant van de stofzuiger. Om het toestel rechtop op te bergen is er nog een parkeerfunctie op de achterkant van de stofzuiger.
 • Rubberen zwenkwielen voor soepel glijden: De Blizzard CX1 is uitgerust met vier duurzame 360° wielen die niet slijten en die zorgen voor een extra soepele, luxueuze manoeuvreerbaarheid en een speciale bescherming van het vloeroppervlak.
 • Aangehechte accessoires: Accessoires zijn allemaal opgeborgen zodat ze er zijn als je ze nodig hebt en niet verstopt in de hoek van een donkere kast.
 • Comfort Clean: Laat u weten wanneer de GORE-filter moet worden gewassen.
 • Geen oververhitting: Dankzij de thermische schakelaar die de stofzuiger uitschakelt in het onwaarschijnlijke geval van overmatig gebruik.

Dus, de Blizzard CX1 Cyclone Vac is goed?

Het is uitstekend! Het hygiënische luchtfiltratiesysteem is voldoende om deze stofzuiger zonder zak in een klasse apart te plaatsen. Als u daarbij de gegarandeerde en uitstekende zuigkracht, de stille werking en alle extra functies en accessoires optelt, krijgt u een stofzuiger die een superieure reiniging biedt, evenals een gebruiksgemak waarmee u minder tijd kwijt bent aan zorgen over het stof in uw huis, zodat u meer tijd hebt om te doen wat u het liefste doet in uw huis.

Welk model zal ik kopen en hoe?

Volg gewoon de onderstaande links om uw aankoop te doen op [Designer Appliances](https://www.designerappliances.com/catalogsearch/result/?order=sort_value&dir=asc&q=blizzard en ontvang uw levering via Fedex overnight met Gratis verzending.

Vloertype kleur en budget

Cat and Dog Model voor gezinnen met huisdieren werkt uitstekend op kamerbreed, langpolig tapijt, gladde vloeren en vloerkleden. $899 –

Electrol Plus Model als u kamerbreed tapijt hebt, maar ook gladde vloeren en vloerkleden. $799 –

Turbo Team Model voor middel- tot laagpolige tapijten, vloerkleden en gladde vloeren. Wij houden van de Tech Blue kleur van Turbo Team. $599 –

Pure Suction Model voor vloerkleden en gladde vloeren Hoewel een gladde vloer tool wordt geleverd als een stand-alone accessoire is deze stofzuiger ontworpen voor degenen onder ons die niet willen nadenken over het verwisselen van vloer koppen. De prijs van 499 dollar maakt hem extra aantrekkelijk. Dit model wordt alleen verkocht in geautoriseerde Miele-winkels.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 27 maart 2018. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts