
De geëmailleerde pot beleeft momenteel een revival en terecht. Het is veelzijdig en decoratief. Maar is de geëmailleerde pot ook hittebestendig en kan hij veilig de oven in? Het goede nieuws is dat je het op het fornuis kunt gebruiken, net als in de oven. Een paar basisregels maken je werk met je emaille pot makkelijker en laten je lekkere gerechten tevoorschijn toveren.
Emaille houdt van warm – op naar de oven
Voor de productie van geëmailleerde potten is ongeveer 800 graden nodig. Dit laat al zien dat dit kookgerei bestand is tegen hoge temperaturen. Dit betekent dat een geëmailleerde pot hittebestendig is. Dit is goed nieuws voor jou en je kookgewoontes. Je kunt je geëmailleerde pot zonder aarzelen in de oven zetten. Als je de geëmailleerde pot in de oven zet, moet je letten op het type handvatten. Als de pot handvatten van email heeft, onthoud dan dat ze opwarmen zoals de hele pot. Denk daarom altijd aan de pannenlappen. Als de pot geen handgrepen van email heeft, moeten deze speciale materiaaleigenschappen in acht worden genomen.
Tip: Bij het kopen van een nieuw product gemaakt van email, is het belangrijk dat u de instructies van de fabrikant volgt.
Een klassieker – revival van geëmailleerde potten
Email heeft een goede thermische geleidbaarheid en is extreem hittebestendig. Bovendien is het oppervlak glad en zonder poriën. Daarom is de geëmailleerde pot een geweldige allrounder in de keuken. Je zult lang plezier hebben van je geëmailleerde pot als je wat tips opvolgt. De potten zijn stabiel en kunnen veel weerstaan, zelfs hoge hitte in de oven. Een gerecht kan dus spontaan in de oven worden gekookt. En daar hoeft niets voor overgezet te worden, want je emaille pot kun je in de oven zetten.
Onthoud altijd:
- Glazuur warmt extreem op in de oven. Behandel daarom altijd geëmailleerde potten met pannenlappen.
- Extreme temperatuurverschillen zijn vergif voor glazuur. Laat geëmailleerde potten altijd afkoelen voordat je gaat spoelen.
- Scheuren en scheuren kunnen worden voorkomen door langzame afkoeling.
- Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen of extreem ruwe afwassponzen voor het reinigen.
Volg deze eenvoudige tips en trucs en je zult lang plezier hebben van je geëmailleerde pot. Laat je creativiteit de vrije loop tijdens het koken en tover lekkere gerechten tevoorschijn.

