Kan je een pan op een houtskoolgrill zetten? Complete gids!

Kun je een pan op een houtskoolgrill zetten? Houtskoolgrills zijn niet langer alleen voor steaks en hamburgers.

Mensen gebruiken specifieke grillpannen en hulpstukken voor het bereiden van alles, van spek en eieren tot desserts.

Kun je de gewone pannen die je al bezit gebruiken als je geen geld wilt uitgeven aan specifieke pannen? Laten we dat uitzoeken!

Op een houtskoolgrill kun je elke metalen pan gebruiken. Maar omdat een grill veel heter kan worden dan een oven, kunnen een paar soorten pannen kapot gaan.

Kun je een pan op een houtskoolgrill zetten?

pan op houtskoolgrill

Een grill kan voedsel braden, roosteren of bakken. Gebruik een ovenveilige metalen pan als u een maaltijd wilt bereiden die niet rechtstreeks op het houtskoolgrillrooster kan worden gelegd.

De hitte van het vuur zal worden geleid door de pan die uw maaltijd bereidt.

Maar omdat een houtskoolgrill veel heter wordt dan een oven, glas en steengoed breken of versplinteren, dus vermijd het gebruik ervan.

Note: A charcoal grill's temperature can easily exceed 590° F (325° C). The grill generates more heat than glass can endure.

Om vast te stellen wat voor soort pannen functioneren op de houtskoolgrill, eerst vaststellen uit welk materiaal de pannen bestaan.

Hier is een overzicht van de pannen die je wel en niet moet gebruiken op een houtskoolgrill en enkele waarschuwingstekens.

Gietijzer

het gietijzer

Gietijzeren pannen zijn sterk en kunnen voor veel verschillende dingen gebruikt worden. Van gietijzer worden veel grillpannen gemaakt.

Je kunt gietijzeren braadpannen gebruiken op de houtskoolgrill als je ze al in de oven of op het fornuis hebt staan.

Aluminium

Aluminium wordt vaak gebruikt voor bakgereedschap zoals koekjesplaten, rechthoekige en ronde pannen en muffinvormpjes.

Aluminum can handle high temperatures, so these can go on the charcoal grill without any trouble

Maar het is beter om geen superhoge hitte te gebruiken op aluminium, omdat het gemakkelijk kan buigen.

Als u uw favoriete koekjesvel op de grill gebruikt, werkt het misschien niet goed als u er de volgende keer koekjes op probeert te bakken.

In plaats daarvan, gebruik je je tweede beste set aluminium kookgerei.

Roestvrij staal

het roestvrije staal

Pannen zijn meestal gemaakt van roestvrij staal. Roestvrij staal is er in verschillende kwaliteiten en diktes, maar het is altijd sterk en licht.

Roestvrij staal kan de hoge hitte van een grill aan, maar er zijn een paar dingen waar u aan moet denken voordat u ze gebruikt.

Ten eerste moet de pot of pan helemaal van roestvrij staal zijn. Het handvat kan vlam vatten of smelten als het van hout of plastic is gemaakt.

Ten tweede, hoge hitte kan dun roestvrij staal zwak maken. Als je de pan op een directe vlam van een houtskoolgrill laat staan, kan hij breken.

When exposed to high heat repeatedly, any stainless steel pan could lose its quality or change color.

Koper

Koperen pannen kunnen goed tegen hoge temperaturen, en vele zijn bekleed met roestvrij staal om te voorkomen dat ze reageren met zuur voedsel.

een koperen pan

Dit maakt de pannen ook sterker.

Koperen kookgerei is duur, dus u kunt beter twee keer nadenken voordat u het op de houtskoolgrill zet. Ze kunnen verbogen worden of van kleur veranderen.

Folie

Foliepannen zijn populair voor gebruik op houtskoolgrillen. Ze zijn ideaal voor slordige of vette gerechten omdat ze kunnen worden weggegooid in plaats van gewassen.

Maar ze zijn erg dun, dus wees heel voorzichtig als je ze van de grill haalt als er zwaar voedsel, vloeistoffen of vet op ligt.

Roestvrij staal

roestvrij stalen cakevorm

Op het fornuis kunt u een roestvrijstalen cakevorm gebruiken.

Maar door de ongelijke warmteverdeling van het fornuis is deze cakevorm, net als alle andere, gevoelig voor kromtrekken.

Voor alle vormen van ovenkoken, een roestvrijstalen cakevorm geschikt. Het is echter niet hetzelfde bij gebruik op een kookplaat.

Natuurlijk, als je de gevolgen begrijpt, mag je het doen.

However, to get the most out of your stainless steel cake pan, use it in the oven rather than on the stove.

Metal

Een metalen pan kan op een houtskoolgrill. Houd er rekening mee dat, omdat deze metalen pannen zo dun zijn, ze gemakkelijk uw eten kunnen verbranden.

Zelfs als u het niet erg vindt, zal het gebruik van middelhoge hitte uw materialen vrijwel zeker verbranden.

Geëmailleerd Gietijzer

De hoge hitte van een grill is te veel voor email, terwijl de hitte van een oven precies goed is.

de geëmailleerde gietijzers

Een geëmailleerde gietijzeren pan kan veilig bij lagere temperaturen worden gebruikt als u een gasgrill met temperatuurregeling heeft.

Bijgevolg, wil je niet het risico lopen dat duur kookgerei breekt.

Is een pan op de houtskool grill veilig?

Kun je een koekenpan gebruiken op een houtskoolgrill?

Er zijn altijd enkele risico’s bij het koken op een houtskoolgrill, en u wilt die risico’s niet vergroten door een gevaarlijke pan te gebruiken.

Schade

Je kunt een metalen pan op de grill gebruiken zolang je handschoenen gebruikt en de pannen goed hanteert.

Het gebruik van pannen van glas, keramiek of steengoed is zeer gevaarlijk. Glas, steen en keramiek kunnen allemaal barsten of breken, zoals al gezegd is.

Brandwonden kunnen zich voordoen

Hete vloeistoffen die lekken of morsen kunnen u verbranden, of een glasscherf kan u snijden.

De houtskoolgrill is gevaarlijk vanwege de hoge hitte en de directe vlam..

brandwond kan optreden

Wanneer een vlam in de open lucht staat, kunnen uw kleren, haar of andere dingen vlam vatten. En omdat grills erg heet worden, kunnen de pannen of het rooster u verbranden.

Wanneer je pannen op de houtskoolgrill zet, kunnen ze verbuigen of kromtrekken, wat ook iets is dat mis kan gaan.

If the pan is thin, like one made of aluminum or foil, the high heat could make the bottom uneven and make the pan wobble. 

Hierdoor kan heet voedsel gemorst worden.

Verontreiniging

Als u de kip in een pan marineert en vervolgens in dezelfde pan bakt, treedt er kruisbesmetting op.

Als je de marinade waarin je de kip hebt gemarineerd gebruikt als pan, riskeer je kruisbesmetting.

Voordat u het vlees in de marinade dompelt, bewaart u een deel ervan om tijdens het grillen als rijgsaus te gebruiken.

Voorkom kankerverwekkende stoffen

voorkom kankerverwekkende stoffen

Aan de positieve kant, is het mogelijk dat het gebruik van pannen in plaats van een grill helpt de kankerverwekkende stoffen van grillen te vermijden.

Heterocyclische aromatische amine (HAA) kunnen worden gemaakt wanneer vlees wordt verbrand, en polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK) kunnen ontstaan wanneer voedsel boven een vlam wordt gekookt.

Sommige studies tonen aan dat beide dingen kanker kunnen veroorzaken.

Tip: Silicone gloves are a good way to protect your hands, and they give you the dexterity you need to hold pans by the handles or the sides. 

Er zijn ook handschoenen gemaakt van andere materialen die bestand zijn tegen hitte en vuur.

Veelgestelde vragen over het plaatsen van een pan op een houtskoolgrill.

Heeft u nog andere vragen over een pan op houtskool zetten? Houd ons op de hoogte.

vragen over de pan

Hier zijn enkele van de meest gestelde vragen

Kun je een grill gebruiken om water te koken?

Je kunt water koken op een houtskoolgrill, wat goed is als de stroom lange tijd uitvalt. (Vergeet niet dat je dit alleen buiten kunt doen).

Hoe heet kan gietijzeren kookgerei worden op de grill?

Plaats uw gietijzeren pan aan één kant van de grill, sluit hem, en laat de grill (en de pan) opwarmen tot 450-500 graden.

Is grillen of bakken van rundvlees beter?

Gegrilde biefstuk is beter dan gebakken biefstuk, omdat het minder vet bevat, wat helpt bij gewichtsvermindering.

Overtollig vet van een biefstuk druipt van de roosters terwijl hij kookt in plaats van in de pan, waardoor het met de extra olie wordt bewaard.

Eindoordeel

Kun je een pan op een houtskoolgrill zetten? Op een houtskoolgrill kun je pannen gebruiken op dezelfde manier als op een fornuis.

Maar denk eraan dat houtskoolgrills aanzienlijk heter zijn dan een oven.

Glas en steengoed kunnen versplinteren, dus vermijd het gebruik ervan. Gebruik de pan die hierboven wordt aanbevolen om schade te voorkomen.

Bedankt voor het lezen!

Lees ook:   Eierkoeken bakken