Veel mensen zijn verbaasd hoe gemakkelijk het is om thuis verse pasta te maken, maar kan verse pasta worden ingevroren?
De meeste verse pastarecepten voor thuiskoks laten meer dan één maaltijd verse pasta over, en u maakt zich misschien zorgen dat het overschot verloren gaat.
Misschien wil je zelfs wat pasta vooraf maken om het klaar te hebben voor je volgende maaltijd.
Hier bespreken we alles wat je moet weten over het invriezen van verse pasta. We behandelen meerdere methoden van invriezen afhankelijk van of u uw pastadeeg, gesneden pasta of lange noedels wilt invriezen.
Daarnaast zullen we ons verdiepen in de alternatieven wanneer invriezen niet de optimale keuze is.
Yes, fresh pasta can be frozen fairly easily. Furthermore, it can remain frozen for up to eight months if stored properly.
Hoe kan verse pasta worden ingevroren?
Verse pasta kan net als gekookte pasta gemakkelijk worden ingevroren en kan tot acht maanden meegaan in de vriezer indien goed bewaard.
Hoe u uw pasta invriest wordt bepaald door of u pastadeeg, noedels of gesneden pasta invriest. Volg deze stappen voor het invriezen van verse pasta.
Hoe vers deeg invriezen
Dit zijn de stappen om het deeg voor verse pasta in te vriezen zodat je het later kunt gebruiken of als je toevallig wat over hebt terwijl je een partij maakt.
- Rol al uw pastadeeg tot één grote bal.
- Vorm de bal met je handen tot een schijfachtige vorm door de bovenkant iets platter te maken.
- Wikkel je pastadeeg in twee lagen plasticfolie en plaats het direct in de vriezer.
Hoe verse pasta noedels in te vriezen
Hieronder staan de stappen om verse pasta goed in te vriezen als u werkt met lange pastanoedels (zoals fettuccine, linguine, of spaghetti…).
Neem één portie pasta (ongeveer een handvol) en wentel de noedels door de bloem. Dit helpt voorkomen dat de noedels aan elkaar plakken.
Laat de pasta noedels ongeveer vijf minuten drogen op een schoon en droog oppervlak (idealiter een bakplaat of gladde snijplank).
Vervolgens pak je een enkele portie pasta (ongeveer een handvol) en gebruik je duim en wijsvinger.
Pak de noedels en wikkel ze lichtjes rond je hand.. Het doel is om een pastanest te maken, een losse bundel pasta die lijkt op een klein nestje.
Als de pasta eenmaal om je hand gewikkeld is, kun je hem van je hand laten glijden en op je werkvlak leggen.
Tip: Using pasta nests can be a great way to get the right portion of pasta without much thought
Blijf individuele pastanestjes maken met één portie pasta tot de noedels op zijn.
Laat de pastanestjes een klein uurtje aan de lucht drogen. Je noedels moeten licht maar niet helemaal droog zijn.
Verplaats je pastanestjes voorzichtig van je werkvlak naar een luchtdichte bak (een glazen of plastic bak met een luchtdicht deksel). Probeer ervoor te zorgen dat de noedels hun nestvorm behouden.
Hoe je gesneden verse pasta invriest
Als u werkt met gesneden noedels (zoals penne, farfalle, of rotini), zijn dit de stappen om ze goed in te vriezen.
- Strooi een dun laagje bloem over de pasta en gooi het…. De bloem helpt voorkomen dat de pasta aan elkaar kleeft, dus gebruik net genoeg om de noedels te bedekken.
- Op een schoon en droog oppervlak (idealiter een bakplaat of een gladde snijplank), leg de pasta uit en laat hem een uur aan de lucht drogen.
- Uw pasta moet licht maar niet helemaal droog zijn. Doe de pasta in een luchtdichte bak (een glazen of plastic kom met een luchtdicht deksel of een diepvrieszak waar de lucht uit is gelaten) en leg het in de vriezer.
Bevroren verse pasta bewaren
Volgens de richtlijnen voor voedselveiligheid van de Verenigde Staten zijn diepvriesproducten door de omstandigheden van het invriezen voor onbepaalde tijd goed.
Daarom hebben de aanbevelingen met betrekking tot bevroren levensmiddelen alleen betrekking op de kwaliteit van het voedsel na verloop van tijd en niet de risico’s van de bewaartijd. van gekoelde levensmiddelen.
Indien goed ingevroren en in een luchtdichte verpakking bewaard, kan bevroren verse pasta tot acht maanden goed blijven.
De eerste vijf tot zes maanden is uw bevroren verse pasta van de beste kwaliteit..
Daarna zal het slechts licht achteruitgaan, en de grens voor bevroren kwaliteit ligt bij ongeveer acht maanden.
Let bij het bewaren van ingevroren verse pasta altijd op de datum waarop u de pasta voor het eerst in de vriezer legt.
Als u een diepvrieszakje gebruikt, kunt u de datum direct op het zakje schrijven. Als u een luchtdichte verpakking gebruikt, kunt u ervoor kiezen de datum op een stuk tape of een sticker te schrijven en op de verpakking te plakken.
Door de maand en de dag op de verpakking te schrijven, zorgt u ervoor dat u uw diepgevroren verse pasta binnen de juiste termijn gebruikt.
Hoewel bevroren verse pasta vrij lang meegaat, het kan makkelijk zijn om het te vergeten als je dingen van tevoren maakt.
Tip: Always write the date on your storage container when freezing a food item
Bevroren verse pasta gebruiken
Koken met uw bevroren verse pasta is vergelijkbaar met uw typische verse pasta.
De belangrijkste dingen om te onthouden zijn om de bevroren pasta niet te ontdooien en dat bevroren verse pasta sneller kookt dan gewone verse pasta.
Het wordt afgeraden om bevroren verse pasta te ontdooien voor gebruik. Dit is niet alleen omdat het onnodig is, maar ook omdat het problemen kan veroorzaken met de textuur van de pasta.
In plaats daarvanmoet u uw water koken en dan de bevroren pasta direct uit de vriezer halen. naar de pot tijdens het koken.
Tip: Never thaw frozen fresh pasta before using
Verse pasta, in het algemeen, heeft kortere kooktijden dan droge pasta uit de winkel. Wanneer verse pasta wordt ingevroren, wordt de kooktijd verkort.
De algemene richtlijn is om de oorspronkelijke kooktijd van de verse pasta te nemen en daar één tot twee minuten van af te halen.
Bijvoorbeeld, als de kooktijd voor uw verse pasta vijf minuten is, probeer dan ongeveer drie en een half tot vier minuten in plaats van de bevroren pasta.
Alternatieven voor het invriezen van verse pasta
Er zijn twee alternatieven voor het invriezen van uw verse pasta, koelen, en drogen.
Beide hebben veel verschillende bewaartijden, die aanzienlijk minder lang duren dan invriezen.
Afhankelijk van uw situatie kunnen deze alternatieven echter haalbare opties voor u zijn, zolang u de houdbaarheidsdata voor elke methode in acht neemt.
Verse pasta koelen
Verse pasta is in de koelkast ongeveer achttien uur houdbaar. Omdat verse pasta al gedeeltelijk gekookt is, is hij iets langer houdbaar dan gekookte pasta uit de winkel.
Dit is een goede optie als u van plan bent uw pasta op dezelfde dag als restjes op te eten.
Zorg er echter voor dat u geen verse pasta gebruikt die na achttien uur in de koelkast is bewaard, omdat dit een risico vormt voor door voedsel overgedragen ziekten.
Tip: If you plan to eat your pasta within the same day, opt for refrigerating it.
Verse pasta drogen
Als je weinig ruimte hebt in je vriezeris het drogen van uw pasta een goede optie omdat u het dan direct op de plank kunt bewaren..
Vergelijkbaar met het invriezen van verse pasta, de eerste stap in het drogen van verse pasta is om het in een lichte laag bloem te gooien.
De sleutel tot het drogen van pasta is het verwijderen van alle vocht…. Het droogproces kan ongeveer twaalf tot vierentwintig uur duren.
Tip: Hang long noodles on a drying rack or standing paper towel holder to easily dry them
Conclusie: Kan Verse Deegwaren Ingevroren Worden
Nu je het einde van dit artikel hebt bereikt weet je al het antwoord op “kan verse pasta worden ingevroren“.
Gefeliciteerd! Verse pasta kan relatief gemakkelijk worden ingevroren.
Enkele van de belangrijkste dingen om te onthouden bij het invriezen van verse pasta zijn: zorg ervoor dat de pasta enigszins droog is voordat u hem in de vriezer bewaart en noteer de datum waarop u hem in de vriezer heeft gelegd.
Als u de wonderen van verse pasta hebt ontdekt, wilt u misschien van tevoren bereiden zodat u het kunt gebruiken voor uw toekomstige maaltijden.
Dit is een geweldige optie, vooral voor wie grote partijen verse pasta kan maken en er dan op kan rekenen lin de vriezer voor maanden.
Table of Contents