Walnoten zijn nu populair en veelzijdig op elk moment van het jaar. Terwijl ze vroeger op Sinterklaasdag in de laars werden gestopt, zijn ze tegenwoordig een smakelijk ingrediënt in desserts, gebak, brood en broodjes. De noten zijn ook populair in salades, bij diverse kazen of als bijgerecht bij wildvlees. Walnoten zijn ook geschikt als snack en kunnen worden gekarameliseerd. Maar hoe worden de noten gekarameliseerd?
Als de karamel te donker wordt, smaakt hij bitter
Aan Karamelliseren van walnoten zijn alleen 3 Ingrediënten nodig. Water, suiker en natuurlijk de noten.
Water en Suiker verwarming op het fornuis. Het water Gevaporiseerde en je moet wachten tot de suikermassa iets is bruinachtig Wordt. Het is heel belangrijk dat deze massa niet te donker wordt. De karamel is anders bitter en ziet er ook niet mooi uit.
De Helften van de walnoten worden vervolgens aan de pot toegevoegd en de Verminderde warmte. De walnoten worden in de pot geroerd tot ze volledig bedekt zijn met Suiker zijn overdreven. Door de Roeren voorzichtigheid is geboden omdat de moerhelften gemakkelijk kunnen breken.
Haal na het karamelliseren de afgedekte notenhelften uit de pot en leg ze in de Koel op een bakrooster. Als u een Perkamentpapier , je moet Ovenrooster Maak later niet schoon.
Karamelliseren in de magnetron is mogelijk met bruine suiker
Ook voor de voorbereiding in de Magnetron er zijn slechts 3 ingrediënten nodig. In plaats van witte tafelsuiker, bruine rietsuiker gebruikt.
Het water wordt gemengd met de suiker en moet volledig oplossen. De iets dikke Gesuikerd water wordt vervolgens in een magnetronbare kom geplaatst en de walnoten worden toegevoegd. De notenhelften moeten volledig bedekt zijn met het suikerwater. De walnoten komen dan op 700 watt gedurende 2 minuten in de magnetron. Vervolgens worden de notenhelften voorzichtig geroerd.
De hele procedure gaat dan over 2 tot 3 keer herhaaldelijk. Leg vervolgens de hete en gekarameliseerde walnoothelften bij de Koel ook op een bakplaat of een Rooster met papier. Het resultaat moet na afkoeling net zo goed zijn als na de pot.