Gebakken rijst zoals de Aziatische – In 5 stappen

Gebakken rijst heeft de potentie om een favoriet gerecht te worden en is geschikt voor vele gelegenheden: als begeleiding bij gefrituurde/gestoofde groente-, vis- en vleesgerechten, als gezonde maaltijd voor kinderen (die nog niet zo van groenten houden), als snelle, ongecompliceerde, warme hoofdmaaltijd en natuurlijk als het perfecte restje voor het bijgerecht rijst van gisteren.

Met een paar eenvoudige trucs wordt de gebakken rijst een beetje beter dan die van de Aziaat om de hoek – omdat het afhankelijk is van de Ingrediënten die vrij zijn in de privéwoning en vrij van beste kwaliteit kan worden gekozen. Anders is de bereiding echt heel eenvoudig:

1. Zoek ingrediënten voor de gebakken rijst

Gebakken rijst wordt een volle smaakervaring met de volgende vijf ingrediënten:

  • Groente: Voor kinderen erwten en wortels, voor volwassenen vrije keuze uit alle groenten, die eetbaar zijn na een korte frituur
  • Eiwitten: Eieren, vis, tofu, zeevruchten geschikt voor kort frituren, vlees
  • Kruiden en specerijen: Suiker en zout, peper en chili, koriander en citroenmelisse, lente-uitjes en knoflook en elk ander favoriet kruid/ specerij
  • Kruidensauzen: In ieder geval sojasaus en hou van meer van de pittige sauzen die de Aziatische keuken te bieden heeft
  • Set: Typisch zou artistiek gesneden groenten zijn, maar een fan van een paar wafel-fijne groentereepjes met “bloemen” van kruiden ziet er ook erg mooi uit
Ingrediënten

De ingrediënten kunnen vrij worden gekozen en gecombineerd op basis van uw stemming. Bron: Cv

Kies uit elke categorie 2-3 ingrediënten, wat u al hebt gedaan in de Pan hebben zich voorbereid. Natuurlijk kun je deze ingrediënten apart kopen, maar de beste gebakken rijst wordt vaak gemaakt van Resten die toch in je koelkast staan te wachten.

Lees ook:   Oplossingen als je wasmachine trilt en beweegt

2. Kook luchtige rijst

Gebakken rijst heeft een typische consistentie, die alleen perfect zal zijn als de voorbereiding met een droge, luchtige rijst Begint. Om dit te doen, moet de rijst vanaf het begin goed worden gekookt:

Iets dat gemakkelijk te verwarmen is Olie verhit in de pot, voorgekookte rijst (met smaak en voedingsstoffen) en zolang roeren totdat de eerste rijstkorrel “knalt”. Dan Water of een lichte bouillon Giet tot bijna 1 cm over de rijst, zet het vuur lager en zet de rijst schuin Deksel ca. 25 min. Laat het koken.

Exacte hoeveelheden kunnen hier niet worden gespecificeerd, omdat ze afhankelijk zijn van de pot, Kookniveau en de hoeveelheid rijst variëren enigszins. Als je altijd dezelfde hoeveelheid rijst in dezelfde pot kookt, heb je de omstandigheden snel onder controle en na het openen van de pot heb je een perfecte, droge, luchtige rijst voor je.

Kant-en-klare rijst

De rijst heeft een perfecte consistentie als het luchtig en droog is. Bron: Cv

Restjes van deze rijst blijven ook los als je ze plaatst zonder ze in een voldoende grote, luchtdichte sluiting te knijpen. Opslagvat decanteren.

De gebakken rijst uit de Aziatische is gebruikelijk zeer droogomdat het van Resten van voorgekookte rijst, die wordt bereid in een Verwarmende containers werd droger en droger. Daarom wordt het soms aanbevolen om de kant-en-klare rijst in de Oven Droog. Je kunt zonder deze verspilling van energie, omdat de laatst overgebleven vloeistof sowieso uit de rijst verdampt bij het warm bakken.

3. Zorg voor alle ingrediënten en kruiden

Terwijl uw Rijstkoks (of de rijst van gisteren op een warme plaats van de Koeling van koelkasten hersteld), moet u bereid andere ingrediënten: Meet, reinig, hak en schik in kleine kommen.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Steenbolkschnitzels

Als de rijst rondom goed gebakken is, is de andere ingrediënten snel achter elkaar toegevoegd, dus u moet ze toevoegen gesorteerd op kooktijd verschaffen.

4. Bak rijst

Nu wordt de rijst in e gezetIn de grote Pan of een Wok op middelhoog vuur gebakken.

In dit stadium is de juiste olie cruciaal voor succes: Gebruik een zeer verwarmbare olie zoals geraffineerde arachideolie (sojaolie, geraffineerde zonnebloemolie, zonnebloemolie met een hoog oliegehalte), die wordt gebruikt wanneer deze scherp wordt dichtgeschroeid geen schadelijke stoffen ontwikkeld met een onaangename smaak. Aangezien deze olie wordt gebruikt in de Verfijnen heeft alle smaken verloren, het is eigenlijk alleen geschikt voor warm frituren, dus neem er heel weinig van.

Olie in pan

Een zeer verwarmbare olie moet worden gebruikt voor het schroeien. Hierdoor ontstaan geen schadelijke stoffen. Bron: Cv

Zodra de pan/wok heet is, wordt de rijst toegevoegd en meteen snel Geroerd en gedraaid totdat elke rijstkorrel met olie is bedekt. Als het goed gaat met je andere ingrediënten, kun je nu een beetje doen Suiker om de rijst gedeeltelijk toe te voegen karamelliseren.

5. Kook bereide ingrediënten

Als de rijst voldoet aan de gewenste Bruinen , worden de andere ingrediënten toegevoegd in de volgorde waarin ze de kooktijd hebben.

Altijd mooi Blijf roeren en zout, peper, chili, sojasaus nogal voorzichtig. Geef waardevolle biologische ingrediënten kort voor het einde van de kooktijd een scheutje koudgeperste sesam-, kokos- of notenolie voor een rond, vol aroma en pas het zout- en warmtegehalte precies aan tafel aan.

Als vlees, groenten etc. geroosterde aroma’s en de kruideningrediënten hebben hun aroma’s in de rijst ontvouwd, de gebakken rijst is klaar om te serveren – bon appétit!

Lees ook:   Gourmet recept: vis met spek