Kerst met Coop Supermarkten: feestelijk driegangenmenu

Kerst met Coop Supermarkten: feestelijk driegangenmenu

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent dat het tijd is om te genieten van heerlijk eten en quality time met familie en vrienden. Als je op zoek bent naar een feestelijk driegangenmenu voor Kerst, dan ben je bij Coop Supermarkten aan het juiste adres. Coop Supermarkten biedt een breed scala aan verse, kwalitatieve ingrediënten en smaakvolle producten die jouw Kerstmaaltijd tot een groot succes maken.

Voorgerecht: Verrassende garnalencocktail

Voor het voorgerecht van jouw Kerstmenu stellen we een verrassende garnalencocktail voor. Deze klassieker wordt in een nieuw jasje gestoken door gebruik te maken van verse avocado en een huisgemaakte cocktailsaus. De garnalencocktail is eenvoudig te bereiden en zorgt voor een smaakvolle start van jouw feestelijke diner.

Ingrediënten:

  • 200 gram verse garnalen
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels ketchup
  • Tabasco naar smaak
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Kook de garnalen kort en laat ze afkoelen.
  2. Snijd de avocado in blokjes en besprenkel deze met limoensap.
  3. Meng de mayonaise, ketchup en Tabasco tot een cocktailsaus.
  4. Voeg de garnalen en avocado toe aan de cocktailsaus en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de garnalencocktail in mooie glazen en garneer met een schijfje limoen.

Met dit voorgerecht zet je een verrassende en smaakvolle start op tafel.

Tussengerecht: Romige paddenstoelensoep

Een tussengerecht mag niet ontbreken in een feestelijk driegangenmenu. Kies voor de romige paddenstoelensoep om jouw gasten te verwennen met een warm en hartig gerecht. De aardse smaak van de paddenstoelen gecombineerd met de romige textuur van de soep zorgt voor een heerlijke smaakbeleving.

Lees ook:   Chocolade smelten in een waterbad: eenvoudige instructies

Ingrediënten:

  • 500 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml slagroom
  • Verse peterselie, fijngehakt
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
  2. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze kort mee.
  3. Giet de groentebouillon erbij en laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
  4. Haal de soep van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer.
  5. Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met zout en peper.
  6. Garneer de soep met verse peterselie.

Met dit romige paddenstoelensoepje zorg je voor een smaakvolle opwarmer tijdens jouw feestelijke diner.

Hoofdgerecht: Mals stoofvlees met rode wijn

Het hoofdgerecht is het pronkstuk van jouw Kerstmenu. Kies voor mals stoofvlees met rode wijn om jouw gasten te verwennen met een gerecht vol smaak en aroma. Het vlees wordt langzaam gestoofd in rode wijn en kruiden, waardoor het heerlijk mals wordt en de smaken goed worden opgenomen.

Ingrediënten:

  • 1,5 kilogram runderstoofvlees
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 ml rode wijn
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 winterpenen, in plakjes
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • Boter
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verhit een klontje boter in een braadpan en bak het stoofvlees rondom bruin.
  2. Haal het vlees uit de pan en fruit de ui en knoflook in het achtergebleven vet.
  3. Blus af met rode wijn en laat het geheel even koken.
  4. Voeg de runderbouillon, winterpenen, tijm en laurierblaadjes toe.
  5. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het vlees 3 uur zachtjes stoven.
  6. Haal de tijm en laurierblaadjes uit de pan en breng het stoofvlees op smaak met zout en peper.
Lees ook:   Hoe een waterkoker met succes te ontkalken?

Met dit malse stoofvlees tover je een heerlijk hoofdgerecht op tafel waar iedereen van zal genieten.

Dessert: Hemelse chocolademousse

Een feestelijk driegangenmenu is niet compleet zonder een verrukkelijk dessert. Kies voor de hemelse chocolademousse om jouw diner in stijl af te sluiten. Deze luchtige en romige mousse smelt op de tong en laat een zalige chocoladesmaak achter.

Ingrediënten:

  • 200 gram pure chocolade
  • 4 eieren, gesplitst
  • 50 gram suiker
  • Snufje zout
  • 200 ml slagroom
  • Optioneel: chocoladeschaafsel of verse frambozen ter decoratie

Bereidingswijze:

  1. Smelt de chocolade au bain-marie en laat het iets afkoelen.
  2. Klop de eidooiers met de suiker tot een luchtige massa.
  3. Klop in een andere kom de eiwitten met een snufje zout stijf.
  4. Klop de slagroom stijf.
  5. Spatel de gesmolten chocolade voorzichtig door de eidooiers.
  6. Spatel vervolgens de eiwitten en slagroom erdoor, tot een luchtige mousse ontstaat.
  7. Verdeel de chocolademousse over glaasjes en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  8. Garneer de mousse eventueel met chocoladeschaafsel of verse frambozen.

Met deze hemelse chocolademousse sluit je jouw feestelijke diner op een zoete en smaakvolle manier af.

Conclusie

Met Coop Supermarkten als jouw culinaire partner voor Kerst, kun je rekenen op een feestelijk driegangenmenu dat indruk zal maken op jouw gasten. Van de verrassende garnalencocktail als voorgerecht tot de hemelse chocolademousse als dessert, Coop Supermarkten biedt alle ingrediënten en inspiratie die je nodig hebt voor een geslaagde Kerstmaaltijd. Laat je verwennen door de kwaliteit en smaak van Coop Supermarkten en geniet van een onvergetelijke Kerst.

Lees ook:   Wat Hang Je Boven De Tv?

FAQs

1. Kan ik de garnalencocktail ook vegetarisch maken?

Natuurlijk! Je kunt de garnalen vervangen door bijvoorbeeld stukjes mango of extra avocado voor een vegetarische variant.

2. Kan ik de romige paddenstoelensoep ook glutenvrij maken?

Ja, je kunt de bloem in het recept vervangen door bijvoorbeeld maïzena om de soep glutenvrij te maken.

3. Kan ik het stoofvlees ook bereiden in de slowcooker?

Absoluut! Het stoofvlees kan ook langzaam gegaard worden in de slowcooker voor een nog malser resultaat.

4. Kan ik de chocolademousse ook met witte chocolade maken?

Ja, je kunt de pure chocolade vervangen door witte chocolade voor een romige witte chocolademousse.

5. Waar kan ik de ingrediënten voor dit menu vinden?

Alle ingrediënten zijn verkrijgbaar bij Coop Supermarkten. Bezoek een van de Coop Supermarkten bij jou in de buurt of bestel de benodigdheden online.

Maak van jouw Kerst een culinair hoogtepunt met het feestelijke driegangenmenu van Coop Supermarkten. Geniet van de heerlijke gerechten, de gezelligheid en de onvergetelijke momenten met jouw dierbaren. Fijne feestdagen!