Gerecht: Hoe maak je Kotelet met bloemkool in witte saus en gekookte aardappelen

Kotelet met bloemkool in witte saus en gekookte aardappelen

Als je op zoek bent naar een stevige en smaakvolle maaltijd, dan is kotelet met bloemkool in witte saus en gekookte aardappelen een uitstekende keuze. Dit gerecht is populair in de Nederlandse keuken en wordt vaak geserveerd als hoofdgerecht bij speciale gelegenheden.

Ingrediënten

Om kotelet met bloemkool in witte saus en gekookte aardappelen te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 4 koteletten
  • 1 bloemkool
  • 4 grote aardappelen
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml melk
  • zout en peper
  • verse peterselie

Bereiding

Koteletten

Verhit een beetje boter of olie in een pan en bak de koteletten aan beide kanten goudbruin. Zet het vuur lager en laat de koteletten sudderen tot ze gaar zijn.

Bloemkool

Was de bloemkool en snijd deze in kleine roosjes. Kook de bloemkool in een pan met water en zout tot deze zacht is. Laat de bloemkool uitlekken.

Aardappelen

Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in een pan met water en zout tot deze gaar zijn.

Witte saus

Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer goed door en laat de bloem op laag vuur gaar worden. Voeg vervolgens de melk toe en blijf roeren tot de saus dikker wordt. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Serveren

Leg de koteletten op de borden en schep de bloemkool en aardappelen erbij. Giet de witte saus over de koteletten en garneer met verse peterselie.

Conclusie

Kotelet met bloemkool in witte saus en gekookte aardappelen is een heerlijk gerecht dat gemakkelijk te maken is. Door de combinatie van de stevige koteletten en de zachte bloemkool en aardappelen krijg je een smaakvol gerecht dat perfect is voor een gezellig etentje met vrienden en familie.

Lees ook:   Blue Marlin

FAQs

1. Kan ik dit gerecht ook met andere groenten maken?

Ja, je kunt dit gerecht ook maken met andere groenten zoals broccoli, sperziebonen of wortels.

2. Kan ik in plaats van koteletten ook ander vlees gebruiken?

Ja, je kunt ook ander vlees zoals varkenshaas of kipfilet gebruiken.

3. Kan ik de witte saus ook vervangen door een andere saus?

Ja, je kunt de witte saus vervangen door bijvoorbeeld champignonsaus of pepersaus.

4. Kan ik dit gerecht ook van tevoren maken?

Ja, je kunt de koteletten, bloemkool en aardappelen van tevoren klaarmaken en in de koelkast bewaren. Verwarm de gerechten dan in de oven en maak de witte saus vlak voor het serveren.

5. Kan ik dit gerecht ook vegetarisch maken?

Ja, je kunt de koteletten vervangen door een vegetarische variant zoals een plantaardige schnitzel. De rest van het gerecht blijft hetzelfde.