Kun je raapstelen rauw eten? Een gezond feit!

Kun je raapstelen rauw etenof moet je ze eerst koken? Als je onlangs hele rapen hebt gekocht, heb je misschien gezien dat de bladgroenten aan de bovenkant uitsteken.

De bladeren lijken veel op andere salade-ingrediënten, dus waarom gooien we ze weg?

Raapstelen kunnen rauw worden gegeten en hebben verschillende gezondheidsvoordelen. Ze bevatten veel vitamine K, C en A.

Hoewel het vrij zeldzaam is om hele rapen te vinden in de gemiddelde supermarkt, zijn raapstelen een geheim supervoedsel. Als je hele rapen koopt, kun je die greens goed gebruiken.

Gebruik ze in salades, en smoothies, of eet ze gewoon als bladgroen.

Wat zijn raapstelen?

raapstelen

Raapjes zijn een kleine wortelgroente. Het meestal gegeten deel groeit onder de grond en is de wortel van de groente.

Net als aardappelen worden deze wortelgroenten vaak gesneden en gebruikt in salades en gerechten. Maar, de wortel van de raap is slechts een deel van de groente.

Raapstelen zijn het deel van de groente dat boven de grond groeit.

De greens kunnen worden geclassificeerd als een ander soort groente. Terwijl rapen wortelgroenten zijn, worden raapstelen beschouwd als kruisbloemige groenten.

Kruisbloemige groenten omvatten boerenkool, spinazie en andere donkere bladgroenten.

Dit zijn enkele van de gezondste voedsel op de planeet en zijn ongelooflijk rijk aan voedingsstoffen en vitaminen.

Turnip greens are the top parts of turnips but have their separate health benefits and nutritional facts.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van raapstelen?

gezondheidsvoordelen

Zoals veel kruisbloemige groenten, zijn raapstelen uitzonderlijk gezond.

Ze hebben vergelijkbare vitaminegehaltes als boerenkool en spinazie, enkele van de meest populaire bladgroenten in de gezondheidswereld.

Hier zijn enkele van de primaire gezondheidsvoordelen van rauwe raapstelen.

  • Vitamine K
  • Vitamine A
  • Vitamine C
  • Calcium
  • Kalium
  • IJzer
  • Magnesium
  • Fosfor
  • Foliumzuur

Elk van deze vitaminen en mineralen is essentieel voor de menselijke gezondheid, waardoor raapstelen een uitstekende bladgroente zijn. Ze zijn ook laag in calorieën en vet.

de voordelen voor de gezondheid

Het enige potentiële nadeel van raapstelen is hun relatief hoge natriumgehalte.

Als je een gerecht met raapstelen maakt, kun je beter niet te veel natrium toevoegen.

De gezondheidsvoordelen van raapstelen zijn onbetwistbaar en evenaren bijna die van boerenkool, bok choy en andere kruisbloemige groenten.

Deze groenten zullen verbeteren de gezondheid van haar en huid en helpen het risico op bloedarmoede, osteoporose en mogelijk zelfs kanker te verminderen.

De gezondheidsvoordelen van groene groenten zijn talrijk.

Tip: A regular diet of healthy greens is excellent for anyone’s health.

Kun je raapstelen rauw eten?

Niet alleen kun je raapstelen rauw eten, maar ze zijn ook het gezondst voor je als ze rauw zijn.

rauwe raap eten

Sauteren of koken van groenten, inclusief bladgroenten, kan sommige van de natuurlijke voedingsstoffen in de groenten zelf verminderen.

Terwijl ze nog steeds gezond zijn, de toegevoegde oliën en kruiden de gezondheidsvoordelen enigszins veranderen.

Raapstelen hebben verschillende gezondheidsvoordelen en zijn het gezondst als ze rauw worden gegeten.

Of dat nu is als snack of in een salade, het gebruik van de toppen van rapen om uw niveaus van vitamine K, C en A te verhogen is een geweldige manier om extra vitaminen op te nemen.

Raw turnip greens are tasty in smoothies, salads, and on their own. They work well as wraps and on sandwiches, although they have a more bitter and peppery taste than regular lettuce. 

In wezen kun je raapstelen overal gebruiken waar je boerenkool of collardstelen zou gebruiken.

Natuurlijk, elke vrucht of groente grondig gereinigd worden voor consumptie, vooral als het rauw wordt gegeten.

Pesticiden en vuil van de velden kunnen op de groente achterblijven, dus… is het cruciaal om groenten te wassen voordat je ze eet.

Hoe te winkelen voor raapstelen

hoe te winkelen

Als raapstelen zo gezond voor je zijn, waarom gebruiken mensen ze dan niet zo vaak?

Ze worden meestal niet aan rapen verkocht en kunnen moeilijk te vinden zijn.

Bovendien is het niet duidelijk dat veel mensen op de hoogte zijn van de gezondheidsvoordelen van raapstelen, vooral in vergelijking met groene supersterren als boerenkool en spinazie.

Tip: Check when your grocery store gets their product shipment and shop on that day.

Omdat raapstelen moeilijker te oogsten zijn dan andere greens, worden ze meestal niet vanzelf verkocht.

Raapjes worden zelden in hun geheel verkocht, dus het kan moeilijk zijn raapstelen te vinden. Maar op sommige boerenmarkten en in sommige productafdelingen zijn hele rapen te koop met de raapstelen eraan.

In plaats van rapen te kopen zonder raapstelen, kun je naar de versafdeling gaan en de hele raap kopen, groen en al.

Als je raapstelen zoekt die je opeet in plaats van weggooit, zorg er dan voor dat je de juiste soort krijgt.

winkel groene rapen

Hier is een korte gids voor het zoeken naar goede raapstelen.

  • Zorg ervoor dat de bladeren helder groen zijn
  • Controleer op verwelking en vermijd die planten
  • Kijk ook uit naar gezonde rapen

Als u gezonde rapen vindt met heldergroene bladeren, kunt u de hele plant in uw maaltijd gebruiken.

Het is ook mogelijk om de rapen te bewaren en eerst het groen te eten. Of je ze nu kookt of rauw eet, de kwaliteit van de plant telt in een recept!

Hoe rauwe raapstelen te eten

Kun je raapstelen rauw in een salade eten? Ja! De meest gebruikelijke manier om rauwe raapstelen te eten is in een salade.

Je kunt raapstelen vervangen door boerenkool en rucola.

Raapstelen hebben een heldere, peperige smaak, dus ze doen het goed in combinatie met een citroenachtige vinaigrette of een romiger dressing.

het eten van rauwe groene raap

Rauwe raapstelen kunnen ook in smoothies worden verwerkt. Hoewel ze zullen mengen met andere vruchten en groenten, zullen de voedingsstoffen niet veranderen als ze worden gemengd….

Blenden is effectiever dan het persen van groenten wanneer sommige vitaminen en mineralen worden gereduceerd.

Tip: Use orange juice in a turnip green smoothie to neutralize the peppery taste.

Als je ervoor kiest om raapstelen te koken, kun je ze behandelen als boerenkoolbladeren. Ze bakken en braden goed en vormen uitstekende bijgerechten bij soepen en vleesgerechten.

Met de voedingswaarde van raapstelen is het toevoegen ervan aan een salade in plaats van ijsbergsla een uitstekende keuze (vooral als u de rapen al gebruikt).

Vaak gestelde vragen

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over raapstelen. We hopen dat ze helpen!

vragen over raapstelen

Hoe smaken raapstelen?

Raapstelen smaken naar een combinatie van boerenkool en rapen. Ze hebben dezelfde bladachtige textuur en smaak als boerenkool, met de scherpere, peperige raap smaak.

Raapjes die in de herfst worden geoogst zijn peperig, en groenten die in de lente worden geoogst hebben een lichtere smaak.

Hoe lang kan ik raapstelen in de koelkast bewaren?

Als je raapstelen in de koelkast bewaart, heb je hooguit een paar dagen voordat ze beginnen te verwelken.

Een hele raap kopen en in de koelkast bewaren is de beste manier om je rapen zo lang mogelijk mee te laten gaan, maar het groen zal als eerste bederven.

The best way to get your turnips to last longer is to use the greens within a few days and wrap the turnip in cling wrap. 

In de koelkast is het zo een week houdbaar. De groente verwelkt echter snel, dus gebruik het binnen een paar dagen na aankoop.

Zijn raapstelen meer of minder bitter dan raapstelen?

Raapstelen worden regelmatig gebruikt in zuidelijke gerechten en zijn beroemd om hun bittere smaak.

Hoewel raapstelen een licht bittere en peperige smaak hebben, zijn ze niet zo bitter als collard greens.

Veel mensen die niet van raapstelen houden, vinden raapstelen lekker.

Kun je raapstelen rauw eten?

Nogmaals, kun je raapstelen rauw eten? Het antwoord is, ja! Raapstelen zijn gezond en veilig om rauw te eten.

Ze zijn net zo lekker als andere gezonde groenten, vooral in salades of gesauteerd met andere groenten.

Deze groenten zijn misschien niet zo bekend of gemakkelijk verkrijgbaar als andere superfoods. Maar ze bieden een scala aan vitaminen en voedingsstoffen wanneer ze rauw worden gegeten.

Lees ook:   Hartige Taart Opwarmen Oven Hoe Lang? (Correct answer)