Kun je soep met melk invriezen? Complete gids!

Kun je soep met melk erin invriezen? Soep is een geweldige manier om een maaltijd binnen te krijgen als je weinig tijd hebt.

Maar soms heb je een beetje soep over en geen zin om alles in één keer op te eten.

Wat kun je doen met die overgebleven soep?

Eén optie is om het in te vriezen. Maar kun je soep met melk erin invriezen?

The answer is yes - but there are a few things you need to keep in mind. 

Deze blogpost bespreekt de beste manier om soep in te vriezenzodat het vers blijft en niet bederft.

Net als alle andere soorten soep kunnen soepen met melk worden ingevroren en later worden gebruikt als een snelle en gezonde maaltijd. Maar omdat er melk in zit, is er een grotere kans dat de smaak en textuur veranderen als het wordt ontdooid.

Kun je soep met melk invriezen?

de soep met melk erin invriezen

Ja, dat kan; soepen met melk of room scheiden echter wanneer ze bevroren zijn en worden korrelig wanneer ze ontdooid en opnieuw verwarmd worden.

Gebruik dus de volgende tips voor het invriezen van soepen met melk. Hier zijn de tips voor het invriezen van soep met melk:

Stap#1. Laat het afkoelen voordat je het invriest:

Doe nooit hete soep in de vriezer. Het is niet alleen een veiligheidsrisico, maar het kan er ook toe leiden dat de soep smaak en textuur verliest.

Koel zal voorkomen dat de voedingsstoffen in uw soep zich verspreiden naar ander voedsel.

Het zal ook andere bevroren dingen in je vriezer niet ontdooien. Dit is ook belangrijk; wanneer de hete pot de zeer koude vriezer ontmoet, veroorzaakt u geen thermische schokreactie.

Koel de soep op het fornuis of in een ijsbad alvorens ze te verpakken.

Stap#2. Verpakken:

de verpakking

U kunt potten, ijsblokbakjes of andere containers gebruiken om uw soep in te vriezen, maar u moet genoeg ruimte overlaten voor de vloeistof om uit te zetten tijdens het bevriezen.

Als je dat niet doet, moet je bevroren soep en gebroken glas uit je vriezer opruimen, wat niemand wil.

Als je moet:

  • Bewaar de restjes voor later door ze met een trechter over te scheppen in bewaarbakjes.
  • Stop met het vullen van de plastic zak, pot, of container wanneer een centimeter of zo overblijft over de top.
  • Ruim eventuele rommel rond het deksel of slot van uw containers op door ze af te vegen.

U wilt niet dat dit in uw vriezer achterblijft of een puinhoop maakt wanneer het tijd is om uw restjes te ontdooien.

Note: Remember to seal the containers tightly with a lid or plastic wrap.

Stap#3. Portionering:

Voor individuele porties, kunt u een ijsblokjesbakje gebruiken. Dit is een uitstekende optie als u slechts zoveel soep wilt kunnen ontdooien als u nodig hebt.

Een ander idee is om de soep in muffinvormpjes te gieten. Eenmaal bevroren, de bevroren “soepcupcakes” uit de vorm en bewaar ze in een diepvriesbestendige zak.

Stap#4. Verzegelen en labelen:

verzegeling en etikettering

Zorg ervoor dat uw soep afgesloten is en dat er geen lucht in kan komen terwijl hij in de koelkast of vriezer staat.

Dit kan uw restjes onveilig maken om te eten. Als het niet luchtdicht is, betekent dat ook dat er restjes uit kunnen lekken en andere dingen in de buurt kunnen besmetten.

Gebruik na het afsluiten een permanente marker om elke container te labelen met de naam en datum van de soep.

This will help you track what you have in your freezer and how long it's been there.

Stap# 5: Opslaan:

Zodra uw soep in de vriezer zit, gelabeld en goed afgesloten, kun je hem lange tijd in de vriezer bewaren.

De soep moet achter in de vriezer.

Dit helpt de soep te beschermen tegen temperatuursveranderingen die kunnen optreden bij het openen en sluiten van de vriezerdeur.

Soep kan in de vriezer bewaard worden voor tot zes maanden.

Tips voor het invriezen van soepen met melk erin

tips voor het invriezen

Kun je soep met melk invriezen?

U kunt een paar tips en trucs gebruiken bij het invriezen van soepen met melk erin om het meeste uit de maaltijd te halen en te voorkomen dat de smaak en textuur te veel veranderen:

Tip #1. Als uw soep met melk scheidt tijdens het opwarmen, meng hem dan 30 seconden. U kunt de soep ook met de hand opkloppen tot de gewenste consistentie.

Tip #2. Verse kruiden worden niet voor het invriezen toegevoegd. Het verdient de voorkeur ze toe te voegen nadat de soep opnieuw is opgewarmd.

Tip #3. Haal eventuele pasta uit de soep voordat u deze invriest of doe er helemaal geen pasta in. Voeg bij het opnieuw opwarmen van de soep vers gekookte pasta toe.

Tip #4. U moet voorzichtig zijn met sommige ingrediënten in uw soep, zoals aardappelen, die de neiging hebben water op te nemen en uit elkaar te vallen als ze bevroren zijn.

Tip #5. Groene groenten, zoals erwten of bonen, die u aan uw soep wilt toevoegen niet volledig koken, zodat ze niet papperig worden wanneer u ze opnieuw opwarmt of toevoegt tijdens het opwarmen.

Soep met melk ontdooien

soep ontdooien

Bij het ontdooien en opnieuw opwarmen van bevroren soepen met melk, is het belangrijk om je tijd te nemen en voorzichtig te zijn zodat de melk niet scheidten de structuur en textuur van de soep niet te veel veranderen.

Er zijn drie manieren om soep te ontdooien:

1. Bewaar het in de koelkast voor de nacht.

Haal een of twee zakken uit de vriezer en leg ze een nachtje in de koelkast zodat ze kunnen ontdooien.

Doe het in een kom voor het geval er druppels of morsen kunnen optreden.

Als het nog gedeeltelijk bevroren is als het etenstijd is, kunt u het misschien toch in een pan koken door het in kleine stukjes te breken en in de pan te doen.

You have up to two days to wait before eating soup that has been thawed in the refrigerator.

2. Leg ze in koud water

plaats ze in het koude water

Als u de bevroren soep in stukken wilt breken zodat deze in een pan kan worden verwarmd, legt u de zak bevroren soep in een diepe kom en giet u er een kleine maar constante stroom koud water overheen.

Zo kunt u dat doen. De consistentie van de soep in de zak zal bepalen hoe lang dit proces zal duren.

Dit is een uitstekende reden om soep in te vriezen is vrij dunne en platgeslagen zakken. Je moet de soep zo snel mogelijk weer opwarmen en consumeren.

3. In de magnetron

Doe de soep uit de zak in een schaal die geschikt is voor de magnetron en groot genoeg is voor alle vloeistof.

Daarna, de zak uit de magnetron halen en op de lage of ontdooi-stand zetten.

Laat de soep één tot twee minuten per keer laten ontdooien, haal het dan uit de zak en leg het in een schaal, waarbij het zoveel mogelijk in stukken wordt gebroken.

Mixing it up often: The soup that was defrosted in the microwave must be reheated and consumed immediately.

Veelgestelde vragen over het invriezen van soep met melk erin

vragen over soep met melk

Heeft u nog aanvullende vragen over kunnen soepen op basis van melk worden ingevroren?

Hieronder volgen enkele andere vragen die vaak gesteld worden.

Hoe lang kan soep worden ingevroren?

De Federal Food Safety Information Guide beveelt drie maanden aan voor opgewarmde soep.

Het labelen van restjes is cruciaal. Na het koken en bewaren van je soep, binnen drie maanden opeten.

Kun je Tomatensoep met room die je zelf gemaakt hebt invriezen?

Tomatensoep kan ingevroren worden, zelfs met room. Vul een Souper Cubes bakje met tomatensoep, dek af en vries in.

U kunt de tomatensoepblokjes in een diepvrieszakje doen als u wilt.

Kan ik soep meerdere keren opwarmen?

Restjes niet meer dan één keer opwarmen. Als je bijvoorbeeld een grote pan soep hebt, neem dan wat je nodig hebt en verwarm het opnieuw in een kleinere pan.

Dit is omdat hoe vaker je voedsel koud en opnieuw opwarmt, hoe groter het gevaar van voedselziekte.

Eindoordeel

Zo, kun je soep met melk erin invriezen? Het antwoord is ja! Zorg er alleen voor dat je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt om ervoor te zorgen dat je soep veilig blijft om te eten.

Bedankt voor het lezen, en veel plezier met koken!

Lees ook:   Vegetarische groente curry