LG wasmachine: Is de LG Wash Toren van de juiste keuze voor jou?


Laatst gewijzigd
6 januari 2021

Als u een grote gestapelde wasmachine en droger wilt zonder dat u een krukje nodig heeft om erbij te kunnen, is de LG WashTower een goede keuze. Deze LG heeft een innovatief ontwerp dat u de gestroomlijnde look van een stapelbare wasmachine en droger geeft zonder de moeilijk bereikbare bedieningsknoppen bovenop (of het ongemak van het moeten stapelen van uw wasmachine/droger!).

Wascentra in jaren ’70-stijl zijn een alles-in-één oplossing voor omvangrijke was-droogcombinaties, maar met een slechte waskwaliteit. En niet te vergeten, ze zijn een doorn in het oog waardoor je de deur naar de wasruimte al dicht hebt voordat er gasten komen. Gelukkig heeft LG het wascentrum naar de 21e eeuw gebracht met de nieuwe, eendelige LG Wash Tower. U hoeft niet langer 2 machines aan te schaffen, een wasmachine en een droger, ze met elkaar te verbinden met een onhandige stapelkit, en een installateur extra kosten te betalen voor een ingewikkelde montage.

Deze LG wasmachine reinigt niet alleen goed en is uitgerust met een moderne stoomdroger, maar het exclusieve middenpaneel plaatst de bedieningselementen in het midden van de opstelling, waardoor ze snel en gemakkelijk toegankelijk zijn. In dit artikel geven we je een overzicht van de beste eigenschappen van de LG WashTower, zodat je kunt beslissen of hij een goede aanwinst voor je huis is of niet.

U kunt een functionele wasruimte creëren met LG WashTower

Voordat we ingaan op de verschillende kenmerken, is het belangrijk om na te gaan of het al dan niet het juiste product voor u is. Het is een goede optie voor u als:

 • U wilt vloerruimte besparen: Omdat de LG WashTower één apparaat is met zowel een wasmachine als een droger, heb je de voordelen van beide apparaten in de helft van de ruimte.
 • U wilt een mooie, gestroomlijnde look: U kunt de LG Wash Tower zelfs in kasten inbouwen.
 • U bent op zoek naar een modern alternatief voor kleine, verouderde wasserettes
 • U bent geen basketbalspeler en u wilt geen krukje pakken telkens als u bij de bediening van de droger moet in een gestapelde kast

Als u een alles-in-één waservaring wilde, had u tot nu toe slechts drie keuzes: een gestapelde wasmachine/droger, een wascentrum of een alles-in-één was/droogcombinatie. Deze keuzes gingen echter allemaal gepaard met tegenslagen:

 • Een gestapelde wasmachine/droger is hoog, waardoor de bovenste knoppen moeilijk te bereiken zijn
 • Wascentra zijn verouderd en hebben een kleine capaciteit
 • alles-in-één was-droogcombinaties kunnen meer dan drie uur per was- en droogbeurt in beslag nemen

Bij het creëren van dit product heeft LG deze tegenslagen in gedachten gehouden om tot een geheel nieuw soort waservaring te komen.

Overzicht van LG WashTower Modellen:

Bij het winkelen voor de LG WashTower is hier het overzicht van de modelnummers die wij u aanraden in gedachten te houden:

Product Omschrijving
LG WKEX200HWA 27-inch wasmachine met elektrische droger in wit
LG WKEX200HBA 27-inch wasmachine met elektrische droger in zwart staal
LG WKGX201HWA 27-inch wasmachine met gasdroger in wit
LG WKGX201HBA 27-inch wasmachine met gasdroger in zwart staal

Waarom zou de LG WashTower de verkeerde keuze zijn?

Uw kamer heeft geen drogerontluchting

In sommige gebouwen is ontluchting naar buiten geen optie. De LG WashTower heeft een geventileerde droger. Daarom zult u, voordat u tot aanschaf overgaat, willen nagaan of een droger met ventilatieopeningen mogelijk is of niet.

Er zijn twee soorten drogers op de markt: met en zonder ventilatieopeningen. Geventileerde drogers worden via een accordeonachtige kit aangesloten op het ventilatiekanaal van uw huis. Ze voeren de hete, vochtige lucht van de droger naar buiten af. Ventless drogers daarentegen maken gebruik van een condensor om overtollig vocht af te voeren naar de afvoer.

Drogers met ventilatieopening drogen uw kleding over het algemeen sneller en doeltreffender.

Uw waskast heeft beperkingen

De LG wastoren is (B x H x D) 27-in x 74 3/8-in x 30 3/80-in. U moet ook rekening houden met een paar centimeter ruimte aan de achterkant voor slangen en de ontluchtingsaansluiting. Dit is misschien niet voldoende ruimte voor u om uw oude Bosch wasdroger te vervangen. Als u een kast ter grootte van een appartement heeft, kunt u overwegen een compacte wasmachine en droger aan te schaffen.

LG WashTower vs Uw Andere Alternatieven

Het is belangrijk te begrijpen hoe de LG WashTower zich onderscheidt van andere wasserijconfiguraties. Laten we het eens hebben over de nadelen van andere types was-droogcombinaties.

LG WashTower vs traditionele voorlader was-droogcombinaties

Er zijn vele redenen waarom u voor een stapelbare wasmachine en droger kunt kiezen. Ten eerste is het misschien uw enige optie als u een kleine wasruimte hebt. Een gestapeld product neemt de helft van het vloeroppervlak in beslag van een traditionele wasmachine en droger, waardoor het perfect is voor een waskast of anderszins kleine wasruimte.

Hieronder hebben we de afmetingen van de LG WashTower versus de traditionele front load modellen afgebeeld. U zult de besparing in hoogte merken. Ook de bedieningselementen zijn zichtbaar en handig geplaatst in het midden met de wastoren.

LG WashTower bedieningspaneel bevindt zich handig in het midden

Zelfs als u een grote wasruimte hebt, kunt u door uw wasmachine en droger te stapelen vloerruimte vrijmaken die u kunt gebruiken voor andere voorzieningen zoals een gootsteen, extra aanrechtruimte of zelfs opslagruimte. Het geeft uw kamer ook een rommelvrije uitstraling, want de gestapelde look is zowel strak als functioneel.

Gestapelde was-droogcombinaties kunnen echter moeilijk te hanteren zijn, vooral voor kleinere personen. Gestapeld kan het namelijk moeilijk zijn om de bedieningselementen van de bovenste droger te zien of te bereiken. Veel fabrikanten plaatsen het scherm zelfs in een hoek voor een esthetisch aantrekkelijker uiterlijk. Maar laten we eerlijk zijn – wat heb je aan een esthetisch ontwerp als je het scherm toch niet kunt zien?

LG WashTower vs Laundry Centers

Wasserettes doen al sinds de jaren 70 dienst in onze huizen. Sindsdien is er niet veel veranderd wat betreft de grootte en de waskwaliteit van deze producten. Moderne voorlader was-droogcombinaties, waaronder de LG WashTower, zijn zacht voor kleding en zorgen voor een uitstekende reiniging.

LG WashTower vs All-in-One Wasmachine Droger Combo’s

Een was-droogcombinatie is een veelzijdige alles-in-één machine die uw kleding zowel reinigt als droogt. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het verplaatsen van uw kleding van een wasmachine naar een droger. Hoewel dit klinkt als een droom die uitkomt, zijn was-droogcombinaties het meest geschikt voor alleenstaanden of paren die alleen wonen.

Afhankelijk van het soort stof dat u wast, kunt u namelijk rekenen op een was- en droogcyclus van 2,5 tot 3,5 uur. Daarom is een was-droogcombinatie gewoon niet praktisch voor gezinnen die veel was doen. Daarom raden wij een was-droogcombinatie alleen aan als u geen ander alternatief hebt, wat de LG Wash Tower tot een aantrekkelijke keuze maakt.

Voor- en nadelen van LG WashTower

Voordelen van LG WashTower

Eenvoudige installatie
De LG WashTower neemt veel van de problemen van de klassieke wasunits weg en verhelpt ze met innovatieve technologie en een strak design. Om te beginnen is deze unit veel eenvoudiger te installeren dan een gestapelde unit, omdat hij uit één stuk bestaat. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over de aanschaf van een stapelkit of andere accessoires om hem functioneel te maken. Zelfs de kleinste montagefout bij een gestapelde eenheid kan leiden tot een omgevallen droger, wat een groot veiligheidsrisico inhoudt.

Gemakkelijk bereikbare bedieningsknoppen in het midden
Een van de vervelendste dingen aan een gestapelde was/droogcombinatie is het bereiken van de bedieningsknoppen van de bovenste droger. Tenzij u lang bent, moet u waarschijnlijk elke keer naar het krukje reiken als u de droger wilt aanzetten, wat een groot ongemak is. LG heeft dit probleem onderkend en introduceerde het innovatieve Center Control-paneel, waarmee zowel de bediening van de wasmachine als de droger gemakkelijk toegankelijk is op de perfecte hoogte.

Ingebouwde intelligentie
Hebt u ooit moeite gehad om uit te zoeken welke instellingen u op uw kleding moet gebruiken? De LG WashTower neemt het giswerk weg met ingebouwde sensoren die automatisch de textuur van de stof en de grootte van de lading detecteren. Dankzij de Smart Pairing-technologie kunnen de wasmachine en droger zelfs communiceren om de juiste droogcyclus voor uw kleding te selecteren.

Uitstekend Allergeen Management
De LG WashTower is gecertificeerd astma- en allergievriendelijk door de Asthma and Allergy Foundation of America. De Allergiene cyclus gebruikt stoom om huidschilfers van huisdieren en andere allergenen uit uw kleding te verwijderen. Dit is een enorme bonus voor astma- en allergiepatiënten.

Voorkom dat uw leiding verstopt raakt
De WashTower is uitgerust met een FlowSense-systeem dat detecteert of uw leiding verstopt is of dat uw pluizenfilter moet worden schoongemaakt.

Tub Cleaning
Voeg gewoon vloeibaar bleekmiddel toe aan de dispenser en druk op de TubClean cyclus. De Wash Tower reinigt niet alleen de kuip, maar ook de deur en de pakkingen. Regelmatig schoonmaken van badkuipen helpt ongewenste geurtjes, schimmel en meeldauw te voorkomen.

ThinQ App Compatibiliteit
De LG WashTower is ook compatibel met de ThinQ-app van de fabrikant, waarmee je een nieuwe wascyclus kunt starten terwijl je boodschappen doet of vanuit je luie stoel kunt controleren hoeveel tijd er nog resteert op elke cyclus. Sommige functies op deze wasmachine zijn zelfs compatibel met de Amazon Alexa of Google Assistant.

Nadelen van LG WashTower

 • De LG WashTower is alleen verkrijgbaar als droger met ventilatieopening, waardoor hij niet ideaal is voor appartementen.
 • Hij is alleen verkrijgbaar in 27 inch breedte en heeft geen 24 inch optie.
 • Sommigen beweren dat als er iets mis gaat met één eenheid (de wasmachine of de droger), u beide moet vervangen. Hetzelfde geldt echter voor gewone gestapelde eenheden. Omdat fabrikanten hun afmetingen en modellen voortdurend wijzigen, zijn deze wijzigingen meestal niet compatibel met oudere toestellen. Daarom zult u uiteindelijk toch beide units moeten vervangen.

Aandachtspunten bij de aanschaf van een wasmachine en een droger

Afgezien van de configuratie zijn er veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de aanschaf van een nieuwe wasmachine.

Reinigingscapaciteit

Het eerste wat u natuurlijk wilt opmerken wanneer u een wasmachine bekijkt, is de reinigingscapaciteit. De bedoeling van een wasmachine is immers ervoor te zorgen dat uw kleren er fris en schoon uitkomen. Dit omvat speciale cycli voor vlekverwijdering en delicate stoffen.

Maar het schoonmaken hoeft niet op te houden als uw kleren uit de wasmachine komen. Veel drogers hebben zelfs cycli die uw kleding reinigen en stomen.

Cyclesnelheid
Er is niets erger dan je dag stil te moeten zetten voor lange wascycli.LG begrijpt dit, en daarom heeft het bedrijf de LG WashTower uitgerust met TurboWash 360. Deze indrukwekkende wascyclus is gewapend met vijf jets, die grote ladingen in minder dan 30 minuten reinigen.

Energie- en waterverbruik
Energie- en waterbesparing zijn zowel goed voor het milieu als voor uw energierekening. Bij het kopen van een nieuwe wasmachine is het goed om te kijken naar een Energy Star certificering, die de LG WashTower heeft gekregen. Deze LG maakt ook gebruik van load-sensing technologie, die voorkomt dat u te veel water gebruikt voor elke lading. Tijdens de droogcyclus schakelt de droogsensor in om de warmte te verlagen en zo energie te besparen.

Speciale cycli en programma’s
Speciale cycli en programma’s helpen u om uw was- en droogervaring aan te passen aan uw individuele behoeften. Naast de Allergiene en TurboWash 360 cycli die we al hebben genoemd, biedt de LG Wash Tower een TurboSteam functie, die helpt om uw beddengoed fris te houden tussen wasbeurten door.

Welke installatieonderdelen heb ik nodig?

 • Warm en koud water inlaatslangen, inclusief een aansluitende toevoerslang.
 • Gasmodellen worden geleverd met twee 110 Volt netsnoeren.
 • Elektrische modellen worden geleverd met een 110 Volt netsnoer voor de wasmachine. U hebt een 3- of 4-polig 240 Volt snoer nodig voor de droger.
 • Voor gasmodellen is een flexibele slang nodig.
 • Halfstijve ontluchtingskit voor zowel gas- als elektrische drogers.

Zijn de deuren van de wasmachine/droger omkeerbaar in de LG WashTower? De deur van de wasmachine is niet omkeerbaar. De deur van de droger is omkeerbaar.

Is zijontluchting mogelijk? Elektrische drogers hebben 3-weg ontluchtingsmogelijkheden met behulp van optionele ontluchtingskits verkocht door LG. Gasdrogers hebben 2-weg ontluchtingsmogelijkheden.

Conclusie

Kortom, als u op zoek bent naar een ruimtebesparende wasoplossing zonder concessies te doen aan de kwaliteit, is de LG WashTower een prima investering. De gemakkelijk bereikbare bedieningselementen en de snelle maar effectieve wascycli zijn slechts enkele van de vele hoogtepunten van dit toestel.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 24 november 2020. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts