Liebherr diepvriezers: reviews en beste prijzen in 2023

Bent u op zoek naar een moderne diepvriezer met een grote opslagcapaciteit? Dan heb je een rechtopstaande vriezer nodig. En Liebherr heeft een breed scala aan kasten om uit te kiezen. Om uw zoektocht te versnellen en te verfijnen, hebben wij speciaal voor dit product een gids samengesteld. Hier vindt u de beste modellen die op dit moment verkrijgbaar zijn.

LIEBHERR GP 2733-21

De beste Liebherr diepvrieskist in 2022
Hebt u een Liebherr vrieskist nodig die een grote opslag- en vriescapaciteit biedt en toch stil is? We hebben de beste op de markt voor u gevonden.
Liebherr GP 2733

Bekijk de dagprijs

Met een inhoud van 225 liter en 7 laden om uw levensmiddelen in op te bergen, is deze Liebherr vrieskist het ideale toestel om uw voorraden te organiseren. U zult de integratie van een elektronische regelaar op prijs stellen, die de stabiliteit van de temperatuur garandeert, tot op de graad nauwkeurig. Wat de ergonomie betreft, zult u de aanwezigheid van de vacuümgreep op prijs stellen, een voorziening waarmee u de vriezer kunt openen zonder de isolerende afdichtingen te beschadigen.

Het VarioSpace-systeem is een van de vele voordelen van dit model, omdat het u in staat stelt laden en legplanken te verwijderen om een groot voorwerp op te bergen. Zo weet je waar je de kerstkalkoen, het spel en andere spullen moet laten. Dit model garandeert een eenvoudig onderhoud en zal u veel energie besparen dankzij de SmartFrost-technologie. Deze technologie vermindert de vorstvorming tot 70% in vergelijking met conventionele vriezers.

LIEBHERR GP2033-21

De beste instapmodel diepvriezer
Bent u op zoek naar een diepvrieskist met een grote capaciteit van Liebherr tegen een betaalbare prijs? We hebben dit zeldzame model voor u gevonden.
Liebherr GP 2033-21

Bekijk de dagprijs

Het is moeilijk om een Liebherr vrieskist te vinden voor deze prijs. Wij hebben echter een model gevonden dat niet alleen betaalbaar is, maar ook zeer interessante prestaties levert. Met een opslagvolume van 158 L, biedt dit apparaat een invriescapaciteit van 9 kg/24u voor een autonomie van 24 uur. Dankzij de Smartfrost-koelingstechnologie waarmee hij is uitgerust, zult u uw levensmiddelen in optimale omstandigheden kunnen bewaren met een perfect homogene temperatuur.

Evenals de andere modellen van dit merk is ook dit model uitgerust met het VarioSpace-systeem, een systeem dat de modulariteit van de diepvriezer mogelijk maakt. Als u de hele inhoud van uw toestel wilt vervangen en een snelle temperatuurdaling nodig hebt, activeert u de supervriesfunctie en klaart u de klus. Let ook op de aanwezigheid van een elektronische regeling waarmee u de temperatuur met uiterste precisie kunt regelen.

LIEBHERR GN5235-21

De beste topklasse diepvrieskiest
Met zijn uitgebreide autonomie, uitzonderlijk hoog vriesvermogen en minimaal energieverbruik, heeft dit Liebherr vrieskistmodel het echt allemaal.
Liebherr GN5235-21

Bekijk de dagprijs

Dit model vrieskist valt vooral op door zijn prestaties, gecombineerd met de mogelijkheid om aanzienlijk te besparen op het energieverbruik. Dit model biedt een autonomie van 24 uur, een echte prestatie voor een machine van deze capaciteit. Bovendien biedt hij een invriescapaciteit van 26kg/24h, nog een troef om te overwegen voor een diepvrieskist.

Het is ontworpen om het leven van de gebruiker veel gemakkelijker te maken. Uitgerust met een automatisch ontdooisysteem, vacuüm handgrepen om het gebruikscomfort te optimaliseren en een elektronische controlefunctie om de algemene temperatuur te bewaken. Merk ook op dat dit model 8 laden en 5 glazen leggers heeft. Ten slotte is deze machine uitzonderlijk energie-efficiënt. Het verbruik bedraagt namelijk 35 euro per jaar, een score die moeilijk te evenaren, laat staan te overtreffen is.

LIEBHERR GNW1660-7

Een uitstekend alternatief
Als u een Liebherr diepvrieskist met een zeer grote capaciteit nodig hebt, zet dit model dan op uw verlanglijstje. Bovendien is het een zwaargewicht in termen van prestaties.
LIEBHERR GNW1660-7

Bekijk de dagprijs

Met een opslagvolume van 232L en een invriescapaciteit van 13,1 kg/24u spreken de kenmerken voor zich. Bovendien beschikt dit model over alle essentiële functies die u van een toestel van dit type mag verwachten, met inbegrip van een geoptimaliseerd opslagsysteem, alsook een snelvriesfunctie die van pas komt als u de volledige inhoud van uw diepvriezer in één keer moet vervangen. U zult ook de ventilator-koelingstechnologie waarderen die voorgoed een einde maakt aan ontdooiklussen.

Wat het gebruik betreft, zult u de vacuümgreep waarderen, die het openen van de vriezer moeiteloos maakt. De 7 opberglades zijn een echte aanwinst voor een optimale organisatie van uw voorraden. Tenslotte is dit model uitgerust met een omkeerbare deur om verrassingen in de keukenindeling te voorkomen.

Onze mening over de Liebherr diepvrieskisten

Diepvrieskasten zijn één van Liebherr’s paradepaardjes. De onderneming biedt een breed gamma modellen aan die verschillen qua capaciteit, algemene prestaties en energie-efficiëntie. Vele andere merken bieden echter soortgelijke producten aan. Dus, is de neiging naar dit merk gerechtvaardigd? De volgende paragrafen geven enkele antwoorden:

Lees ook:   Whirlpool Vaatwasser: 2023 Whirlpool afwasmachines Beoordeeld

Voordelen

Een ruime keuze
Liebherr biedt een breed scala aan vrieskist opties. U kunt kiezen uit modellen met een opslagvolume van 25 liter en andere met een opslagcapaciteit tot 250 liter. Het spreekt vanzelf dat de prijzen variëren naar gelang van deze capaciteiten. Elke eenheid verschilt ook op het vlak van de ingebouwde kenmerken, de algemene energieprestaties en de compartimentering van de verschillende modellen. Al met al zult u in de Liebherr productcatalogus gemakkelijk een vrieskist vinden die past bij uw wensen en financiële mogelijkheden.
Algemene prestaties
Als we rekening houden met het volume, de invriescapaciteit, het energieverbruik en andere criteria die nodig zijn om de kwaliteit van een diepvrieskist te beoordelen, komen we tot de conclusie dat de Liebherr modellen uitstekend zijn wat betreft de prestaties. Het spreekt vanzelf dat niet alles perfect is, maar als u naar de andere beschikbare merken kijkt, zult u zien dat deze modellen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden.
Geluidsniveau
Een van de belangrijkste aspecten waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop van een diepvrieskist is het geluid dat het toestel produceert. Sommige modellen die door concurrenten van Liebherr op de markt worden gebracht hebben alle kenmerken van een kwaliteitstoestel, maar ze hebben een probleem met het geluidsniveau dat ze uitstoten. Het ongemak dat door dit element wordt veroorzaakt, is voldoende om spijt te krijgen van de aankoop van een diepvrieskist, vooral als die een arm en een been kost.

Nadelen

Energieprestaties
De meeste Liebherr diepvriezers die tegen een redelijke prijs verkrijgbaar zijn, vallen in de categorie D of F, wat geen goede score is voor dit type apparaat. Om modellen met een A++ energielabel te vinden, moet u kijken naar de topmodellen, die ongeveer 1.200 euro kosten. Aangezien de energiekosten een van de belangrijkste thema’s voor de komende jaren zijn, zou het verstandig zijn als Liebherr zich wat meer in deze materie zou verdiepen.
Prijzen
Liebherr biedt een breed gamma toestellen aan, maar het moet gezegd worden dat de beste modellen niet goedkoop zijn. Als u op zoek bent naar een goedkoop model met hoge prestaties, zult u uw hand in uw portemonnee moeten steken om volledig tevreden te zijn. Als u hem echter vergelijkt met andere diepvriezers op de markt, zult u merken dat dit merk het behoorlijk goed doet.

Conclusie

Als u hoge eisen stelt aan de prestaties, moet u niet aarzelen om een diepvrieskist van de Liebherr groep te kopen. Wat heeft het voor zin te kiezen voor een goedkoop model dat hoogstens enkele maanden meegaat en waarvan de aankoop onvermijdelijk tot spijt zal leiden? Kwaliteit heeft altijd een prijs. Naar onze mening zijn Liebherr vrieskisten de prijs meer dan waard.

Liebherr of Bosch vrieskist?

Liebherr vrieskist

Liebherr vrieskisten zijn machines met hoge prestaties. Zij maken het verschil op het gebied van autonomie, opslagcapaciteit en energieverbruik. Bovendien biedt het merk een ruime keuze wat gamma en prijs betreft. Bosch doet het echter iets beter dan Liebherr op het gebied van geluid en energieprestaties, verschillen die voor veel consumenten van belang zijn.

Bosch diepvriezers

Bosch diepvriezers behoren tot de populairste van het moment. Grote capaciteit, laag energieverbruik, zeer laag geluidsniveau, ze hebben het allemaal. Het enige probleem is de autonomie. De meeste Bosch modellen zijn inderdaad veel minder efficiënt dan Liebherr modellen. Deze autonomie is echter een echte troef, gezien de behoudende rol van dit type toestel.

Conclusie

Als u op zoek bent naar een krachtig, geluidsarm en vooral autonoom toestel, moet u de Liebherr modellen overwegen. Als u op zoek bent naar een meer betaalbare en zuinige vriezer, zouden de Bosch modellen meer geschikt zijn voor uw budget.

Hoe kiest u uw Liebherr diepvrieskist?

Bij Liebherr is er voor elke smaak en elk budget wat wils op het gebied van vrieskisten. Daarom moet u de tijd nemen om de juiste te kiezen voor uw behoeften. Tijdens het zoeken moet u de volgende parameters in gedachten houden:
Liebherr diepvrieskist kiezen

Criterium 1: Opslagvolume

Het opslagvolume is het belangrijkste criterium waarmee bij het zoeken rekening moet worden gehouden. Om uw behoefte aan opslagcapaciteit te evalueren, moet u rekenen op ongeveer 50 L per persoon. Als u dus een toestel zoekt dat aan de behoeften van een gezin van 4 personen voldoet, kies dan een model met een minimumvolume van 200 L.

Lees ook:   MAGNANI Airfryer - Oven - Dehydrator - Hetelucht Friteuse - Elektrisch - Inclusief Accessoires - 13 Automatische Programmaʼs - 1700W - 12 L - 50 - 200 Graden

Criterium 2: Invriescapaciteit

De vriescapaciteit wordt uitgedrukt in kg/24h en is evenredig met de capaciteit van de vriezer. Liebherr modellen zijn in dit opzicht zeer goed, ook de betaalbare. Gemiddeld bedraagt de invriescapaciteit 13 kg/24u voor een model met een capaciteit van 100 L en 1,5 L voor een model van 25 L. Alles minder is een slechte investering.

Criterium 3: Energieprestaties

Energieprestaties zijn een essentiële parameter voor de beoordeling van de kwaliteit van een toestel, vooral een diepvriezer. Als u het zich kunt veroorloven, kies dan voor een model met een A-classificatie. Naast de prestaties op het gebied van de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen, kunt u met dit type toestel ook aanzienlijke besparingen realiseren.

Criterium 4: Geluidsniveau

Toestellen in de categorie grote toestellen zijn vaak lawaaierig, wat niet het geval is met de modellen van Liebherr. Dit is niet het geval bij Liebherr modellen, die een gemiddeld geluidsniveau van 41 dB hebben. Als u een goed model vindt met een geluidsniveau van 44 dB, kunt u er zeker van zijn dat dit volkomen aanvaardbaar is.

Criterium 5: Autonomie

In tegenstelling tot apparaten zoals smartphones en andere laptops, heeft de Liebherr vrieskist geen batterijreserve waardoor hij kan blijven werken als u de stekker uit het stopcontact haalt. Anderzijds heeft het wel een autonomie, dat is de periode waarin het voedsel kan opslaan zonder energietoevoer. Als deze autonomie rond de 20 uur is, is het perfect.

De verschillende soorten koeling die op Liebherr vriezers werken

De meeste Liebherr apparaten kunnen voedsel invriezen met één van de volgende technologieën: statische koude en geventileerde koude. Laten we de verschillen tussen deze twee soorten koeling eens nader bekijken:

Statische koude

Statische koeling werkt volgens een eenvoudig principe. De koude lucht blijft op de bodem van de vriezer, terwijl de warme lucht opstijgt. Deze opstijgende hete lucht wordt gekoeld door een verdamper. Deze technologie heeft enkele gebreken in die zin dat zij kan leiden tot vorstvorming. Dit kan echter worden verholpen door ruimte tussen het voedsel te maken en het vlees op de bodem te houden. Bovendien vermindert de SmartFrost-technologie het vorstniveau aanzienlijk. Al met al zullen Liebherr vrieskisten minder tijd besteden aan het ontdooien van het apparaat, zelfs als het op statische koude werkt.

Koeling met ventilator

De geventileerde koeltechniek is recenter en geavanceerder dan de statische koeling, de pionier in de diepvriessector. Geventileerde koeling zorgt voor optimale conservering van voedsel dankzij een ventilator die koude, droge lucht injecteert. Dit versnelt het koelproces terwijl de homogeniteit behouden blijft en de vorming van vochtigheid wordt voorkomen. Met diepvriezers die met dit type koeling zijn uitgerust, is ontdooien niet langer een karwei. Het is echter belangrijk ervoor te zorgen dat het voedsel goed verpakt is.

Waarom een Liebherr vrieskist kopen?

Liebherr diepvriezer kopen
Om een ruimere keuze te hebben
Liebherr is geen slak als het op de keuze van vrieskisten aankomt, in feite is het tegendeel waar. In feite biedt dit bedrijf uitstekende toestellen en een verscheidenheid aan prijzen die moeilijk te vinden zijn bij concurrerende merken. U kunt kiezen tussen modellen met geventileerde koeling met een inhoud van 125 L of een model met statische koeling met een inhoud van 225 L. Kortom, alles wat u in een diepvrieskist nodig heeft, vindt u bij Liebherr.

Om levensmiddelen in de best mogelijke omstandigheden te bewaren
Optimale invriescapaciteiten, een groot opslagvolume, systemen zoals Variospace om ruimte vrij te maken voor het bewaren van de grootste levensmiddelen, Liebherr diepvriezers hebben alle essentiële kenmerken om onze proviand zo goed mogelijk te organiseren.

Om te profiteren van de nieuwste vriestechnologieën
Met de Liebherr groep kunt u er zeker van zijn dat u profiteert van de nieuwste innovaties op het gebied van vriestechnologie. Deze omvatten elektronische controle, wat het de gebruikers veel gemakkelijker maakt. Er is ook een geluidsalarm dat waarschuwt als de deur niet goed gesloten is. De supervriesfunctie, die op de meeste apparaten aanwezig is en waarmee u kunt genieten van een snelle temperatuurdaling, is ook een van de voordelen van Liebherr vrieskisten.

Voor een stil model
Liebherr vriezers verrassen gebruikers met hun ongewone stilte, vooral als u gewend bent modellen van andere merken te gebruiken. Terwijl de meeste producten op de markt een gemiddeld geluidsniveau van 44 dB hebben, zijn de Liebherr modellen verrassend stil, want ze overschrijden zelden de 41 dB, zelfs bij de meest efficiënte modellen.

Lees ook:   Tosti-ijzer kopen ? Wat is de beste croque-monsieur machine ?

Om te besparen op energiekosten
Bent u op zoek naar een manier om de kosten van het invriezen van voedsel te drukken? Liebherr vriezers zijn het antwoord. Met de modellen van dit merk bespaart u 40 euro per jaar op de gemiddelde energiekosten.

Onze mening over de alternatieve merken voor Liebherr vrieskisten

Naar onze mening zijn de beste alternatieven voor de Liebherr diepvrieskist :

Bosch

Bosch is een toonaangevend merk in de sector huishoudelijke apparaten en gereedschap. Als een van de leiders op de koelmarkt biedt het een breed gamma diepvrieskisten aan en is het een echte concurrent van Liebherr.

Indesit

Indesit is een Italiaanse onderneming die gespecialiseerd is in het ontwerp en de vervaardiging van huishoudelijke apparaten. Het biedt vrieskisten aan gaande van instapmodellen tot luxueuze reeksen om zijn klanten tevreden te stellen en tegelijkertijd Liebherr stevige concurrentie aan te bieden.

Siemens

Siemens is een zeer gewaardeerde onderneming op vele markten, waaronder die voor huishoudelijke apparaten. De diepvriezers van dit merk overtuigen door een groot aantal functies, zoals EasyOpening. Deze kenmerken zijn een echt voordeel, waardoor Siemens een geduchte tegenstander voor Liebherr is.

Whirlpool

Het eeuwenoude merk Whirlpool is de Amerikaanse maatstaf voor huishoudelijke apparaten. Met zijn diepvrieskisten is het een van de vele concurrenten van de Liebherr groep.

Beko

Beko is de specialist in diepvriezers en instapmodel koelkasten. De onderneming biedt ook producten aan die veel gevraagd worden en bijna even populair zijn als die van het merk Liebherr.

Tips

Label voordat je het invriest

Om gemakkelijk uw weg te vinden in de verschillende diepvriesproducten, moet u ze etiketteren voordat u ze in de diepvriezer legt. Zo kunt u zich beter organiseren en vermijdt u dat u alles moet ontdooien om een paar gram visfilets of kipfilet te vinden.

Respecteer de vriestijden

Elk levensmiddel heeft een optimale bewaartijd. Denk eraan dit te respecteren om te voorkomen dat uw voedsel over de houdbaarheidsdatum gaat. Sommige groenten en fruit kunnen bijvoorbeeld tot 12 maanden worden ingevroren, terwijl vlees niet langer dan 8 maanden mag worden ingevroren.

Categoriseer voedsel

U kunt voedingsmiddelen categoriseren naar gelang uw behoeften. Bewaar bijvoorbeeld levensmiddelen die u zo lang mogelijk wilt bewaren onderin de laden. Levensmiddelen die u in de nabije toekomst wilt eten, moeten binnen handbereik zijn. Het is aan u om de juiste methode te vinden om uw organisatie te optimaliseren.

Zet gevoelige voedingsmiddelen in een lade

Maak een hele lade of twee vrij voor de meest gevoelige voedingsmiddelen. Dit zal afhangen van hoeveel u wilt opslaan. Gevoelige voedingsmiddelen zijn vlees, vis en vleeswaren. Zet de levensmiddelen met de langste houdbaarheidsdatum onderaan.

Plaats de vriezer een paar meter van de muur

Hoe dichter bij de muur, hoe moeilijker het is voor de lucht om te circuleren. Dit zal ook problemen geven als u de wanden van de vrieskist wilt controleren. Houd een afstand van 1 m tussen de twee zijwanden. Als je een grote ruimte hebt, voel je vrij om dit te verbreden.

Faq

Hoe lang gaat een Liebherr vrieskist mee?
Dit hangt voornamelijk af van het assortiment van het product. Hoe hoger het bereik, hoe langer de levensduur. Het merk Liebherr biedt 15 jaar garantie op reserveonderdelen voor deze toestellen, wat betekent dat Liebherr diepvriezers gedurende deze periode of langer moeten kunnen functioneren, als u de instructies opvolgt.

Wat is de optimale bewaartijd voor voedsel?
Dit hangt af van de gevoeligheid van het voedsel. Over het algemeen kunnen groenten en fruit 6 tot 12 maanden in de diepvriezer worden bewaard. Voor rood vlees, niet langer dan 8 maanden. Vis en schaaldieren kunnen 3 tot 4 maanden in de diepvries worden bewaard en gebak niet langer dan 2 maanden.

Hoe kan ik geld besparen met mijn Liebherr vrieskist?
Om het energieverbruik van een Liebherr diepvrieskist te verminderen, moet u hem niet te vaak openen en niet te lang open laten staan. Gelukkig hebben de Liebherr toestellen een akoestisch waarschuwingssignaal. U moet ook overwegen om de kieren op te vullen met thermische isolatie, aangezien dit het energieverlies aanzienlijk zal verminderen.

Hoe kan ik de levensduur van mijn Liebherr vrieskist verlengen?
Om de optimale levensduur van een Liebherr vrieskist te verlengen, moet u proberen deze vol te houden. Op die manier zal het de temperatuur kunnen handhaven, zelfs bij stroomuitval. Behoud een temperatuur van -18°C om voedsel in de best mogelijke conditie te bewaren. Vertrouw hiervoor niet op de thermostaat van het toestel en gebruik een thermometer.