Mag je een bevroren borststuk roken? De juiste manier om het te doen

Een van de meest gestelde vragen in de barbecuewereld is “kun je bevroren spek roken?”

Er zijn momenten dat we de beste gerookte borst voor een barbecue willen maken, maar vergeten onze bevroren borst te ontdooien.

Gelukkig voor jou is dit artikel gewijd aan het beantwoorden van die specifieke vraag.

Dit betekent dat hoewel je bevroren vlees zou kunnen roken, je dat beter niet kunt doen. Het komt allemaal neer op uw keuze.

Mag je een bevroren borststuk roken?

kan je de bevroren brisket roken

In het algemeen wordt het afgeraden om bevroren vlees te roken omdat het textuur en smaak zal verliezen als je dat doet.

Dit komt omdat een bevroren borststuk een zeer hoog percentage water bevat.

Maar volgens vele rapporten zal het roken van bevroren brisket resulteren in merkbaar grotere rookringen.

Hoewel veel hoge chefs het roken van bevroren briskets niet zouden aanraden, zijn er een paar voordelen te overwegen voordat we het roken van bevroren vlees in het algemeen uitsluiten.

De sleutel tot het roken van vlees is om de smaken en geuren van de rook in het vlees te laten doordringen… waardoor het een unieke smaak en textuur krijgt.

Aangezien de rook bedoeld is om in het vlees door te dringen om er smaak aan toe te voegen, zou het moeilijk en bijna onmogelijk zijn om een bevroren brisket te roken die keihard is.

Note: It would require more time to smoke a frozen brisket and you might not get your desired result.

Voordelen van het roken van bevroren borststuk

voordelen van bevroren brisket

Grotere rookringen

De rookringen op uw vlees zullen veel groter zijn als u het bevroren rookt in plaats van vers.

Dit komt omdat bevroren briskets vaak lang in de rookoven liggen, in tegenstelling tot vers vlees.

En dit kan er dan weer voor zorgen dat de celwanden van de brisket beschadigd raken en dat er meer rookstoom in de brisket komt.

Proef

Als je gaat voor een rokerige smaak, dan moet je overwegen om je brisket bevroren te roken.

Hoewel, als je dat wilt doen, zorg er dan voor dat je het vlees kruidt voordat je het invriest.

Nadelen van het roken van bevroren borststuk

de nadelen van bevroren brisket

De textuur zal verloren gaan

Dit is het allereerste nadeel van het roken van een bevroren brisket. Dit is een gevolg van het watergehalte in het vlees.

Lees ook:   Broodje falafel

Het watergehalte van vlees varieert op basis van het type, maar in het geval van briskets, is het ongeveer 70%. Als je het mij vraagt is dat veel.

Omdat water de neiging heeft uit te zetten als het bevroren is, zullen de celwanden uitzetten en zich opnieuw vormen om de uitzetting te weerstaan.

Dit zou leiden tot een verandering in de textuur van de briskets hoe weinig het ook mag zijn.

Als de cellen de uitzetting kunnen weerstaan en breken, zal het water in het vlees gaan lekken.

Dit betekent dat er veel te veel sap uit de brisket zou sijpelen elke keer als je hem aansnijdt.

Verdunde smaak

de verdunde smaak

Net als in elk ander geval van overtollig water in voedsel, zal de smaak worden verdund door het overtollige vleessap.

Als je brisket gekruid is voor het roken, zal het de smaken absorberen als het kookt.

Maar als het water dat uit de brisket ontsnapt te veel is, zou het de seizoenen en ook een aanzienlijke hoeveelheid smaak wegspoelen.

Verhoogde gevaren

Er zijn verschillende veiligheidsrisico’s bij het koken van bevroren vlees.

Het risico dat het vlees niet gaar wordt, neemt toe als u geen geschikte thermometer gebruikt om de temperatuur te controleren.

Als ze niet op een bepaalde temperatuur komen voordat je besluit de brisket te consumeren, loop je kans op voedselvergiftiging.

Je zou echter geen problemen moeten ondervinden als je altijd een thermometer gebruikt bij het roken van bevroren vlees!

Tip: When using a thermometer, check the temperature from the thickest portion to know if it is ready.

Heeft de manier waarop je Briskets invriest een effect op het roken ervan?

heeft het invriezen een effect

Op basis van de hierboven genoemde nadelen is het duidelijk dat het belangrijkste probleem met betrekking tot een ingevroren borststuk de resultaat van het overtollige water erin.

En als je een nieuwe methode wilt toepassen om alleen bevroren briskets te roken, kun je het beste leren hoe je ze goed invriest.

Het uitzetten en barsten van de celwanden kan worden voorkomen of tenminste geminimaliseerd als je de juiste vriestechniek gebruikt.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Slavinken met kroketten en kropsla

Flash invriezen

Zoals de naam al zegt, het gaat erom het vlees zo snel mogelijk in te vriezen.

De kans dat de celwand van het vlees splijt wordt verkleind door het vlees snel in te vriezen.

Dit is waar omdat de grootte van de waterkristallen die zich vormen op het watergehalte niet zal toenemen.

De gemakkelijkste manier om dit te bereiken is een ijsbad voor het vlees met meer zout.

Voeg koud water, ijs, en een royale hoeveelheid zout toe aan je gootsteen of een grote kom.

een flash bevriezing

Als het vlees eenmaal een temperatuur van 4° C heeft bereikt in het water, verpak het in een diepvrieszakje en bewaar het in de vriezer.

Je vlees daar verpakken in zip lock zakjes is een andere optie.

Je kunt hiervoor ook ziplock zakken gebruiken, waarin je je vlees verpakt terwijl je probeert er zoveel mogelijk lucht uit te laten.

Tip: You can decide to season your brisket before placing it in the freezer to allow all of it to marinate.

Nu kennen we de voor- en nadelen van het roken van bevroren briskets.

En hoe je een brisket goed moet invriezen om zoveel mogelijk schade te voorkomen, kunnen we overgaan naar het volgende deel van het artikel.

Hoe bevroren briskets te roken

Hier zijn de te volgen stappen voor het roken van een bevroren brisket.

Stap #1: Ontdooi de buitenkant van uw borst

de buitenkant van de borst ontdooien

Het roken van bevroren brisket is natuurlijk moeilijk, maar wat moeilijker is, is het aanbrengen van de rub.

Om rub goed op de bevroren brisket te kunnen aanbrengen, moet het vleesoppervlak gedeeltelijk ontdooid zijn.

Dit brengt ons bij onze volgende vraag, kun je een gedeeltelijk bevroren borststuk roken?

Ja, dat kan.

In feite is het het beste om een gedeeltelijk bevroren brisket te roken, omdat het oppervlak dan voldoende ontdooid is om de rub eraan te laten kleven.

Stap #2: Breng Binders aan

Zelfs na het ontdooien van het oppervlak van de brisket moet u nog bindmiddelen aanbrengen om aan de veilige kant te zijn.

Het belangrijkste punt van het bindmiddel is om om de kruiden goed aan de borst te laten kleven.

Mosterd en olijfolie zijn goede voorbeelden van bindmiddelen die je zou kunnen gebruiken.

Lees ook:   Kun je gegrilde kaas maken zonder boter? - De ideale manier!

Stap #3: Breng de kruiden aan en plaats ze in de rookoven.

breng het kruid aan en plaats het in de rookoven

Breng uw kruidenmengsel aan op het oppervlak van de brisket.

Aangezien de brisket bevroren is, kan het moeilijk zijn om het kruid te injecteren dus moeten we het gewoon op het oppervlak wrijven.

Nadat je de kruiden hebt toegevoegd en al het andere hebt gedaan, kun je overgaan tot het plaatsen van je borststuk in de rookoven en het zijn magie laten doen.

Stap #4: Wacht en controleer af en toe

Nadat u de brisket in de rookoven heeft gelegd, moet u hem controleren om te zien of hij gaar is, wat wel even kan duren.

De dikte van het vlees beïnvloedt hoe lang het duurt om te ontdooien bij het roken van bevroren vlees.

Het vlees zal normaal beginnen te koken zodra het ontdooid is.

Note: Briskets can take a lot longer to thaw.

FAQ

de faqs over brisket

Kan je Brisket in de magnetron doen?

In de zoektocht naar een snelle manier om bevroren briskets te ontdooien, gebruiken de meeste mensen hun magnetron.

De briskets ontdooien met een magnetron is een heel slecht idee.

Grote stukken rundvlees, zoals brisket, mogen niet in de magnetron worden ontdooid.

De brisket kan niet gelijkmatig ontdooien in de machine. Sommige porties kunnen volledig ontdooid zijn en zelfs beginnen te koken terwijl de rest nog bevroren is.

Wordt het vlees droog door het ongelijkmatige koken?

In tegenstelling tot wat velen denken, is de sappigheid die we willen in gerookte spek het resultaat van de afbraak van vet, niet door het watergehalte van het vlees.

We moeten ons alleen zorgen maken over de buitenkant van het vlees dat uitdroogt.

En als dat het geval is kun je het af en toe besproeien met een mengsel van appelcider azijn en water.

Conclusie

We zijn aan het eind van het artikel gekomen en ik hoop dat ik de vraag “kun je een bevroren borststuk roken?“.

Het belangrijkste om in gedachten te houden is om de brisket nooit in de magnetron te doen en alle hierboven gegeven stappen te volgen.

Ik hoop dat dit artikel erg nuttig is geweest. Hartelijk dank voor uw tijd en geduld. Blijf veilig!