Maïs maken in de magnetron

Bereid maïs in de magnetron

De veelzijdige graanmaïs zou meer dan 7000 jaar geleden zijn gekweekt en gegeten door de inheemse bevolking van Mexico. Op onze breedtegraden zijn maïsmeel, maïsmeel, cornflakes of popcorn erg populair. Ook als bijgerecht bij diverse gerechten en gerechten passen de granen of de kolven van het graan perfect. Maïs is ook heel gemakkelijk te bereiden in de magnetron.

De bereiding in de schaal duurt slechts enkele minuten

Als u de maïskolven vers van de markt of rechtstreeks van de boer krijgt, moet u ervoor zorgen dat de kolven niet te groot zijn. Bij grote maïskolven is het graan al goed gerijpt en droog. Bovendien passen ze vanaf een bepaalde maat niet meer in de magnetron. De bereiding van het graan wordt weggelaten omdat de schelpen niet worden verwijderd tijdens de bereiding in de magnetron. Afhankelijk van de grootte worden een of twee kolven in een kom met heet water geplaatst. Om het sneller te maken, kunt u het water uit de waterkoker halen. Op middelhoog vuur wordt de maïs nu 3 tot 5 minuten in stoom gekookt. Na het koken moet de maïs iets afkoelen zodat het makkelijker te pellen is. De voorbereiding kan nu individueel gebeuren. Maïs met boter, zout en peper is populair. Maïs smaakt ook erg goed met suiker. De individuele granen zorgen ook voor een goede smaak in een salade of in een chili con carne.

Gevacueerde maïs kan gemakkelijk en snel in de magnetron worden gedaan

In supermarkten worden maïskolven vaak geschild of in krimpfolie aangeboden. Je kunt deze maïs ook gemakkelijk in de magnetron bereiden. Hele of breed gesneden kolven worden in speciale magnetronschalen geplaatst die geschikt zijn om te stomen. Een eetlepel water is voldoende voor deze gerechten. Dit type voorbereiding werkt net zo goed in een kom bedekt met vershoudfolie. Om aan de stoom te ontsnappen, moet er een kleine opening in een hoek zijn. Bij 500 watt duurt het kookproces ongeveer 5 minuten. Als de maïs nog gedeeltelijk hard is, kunt u doorgaan met koken met tussenpozen van minuten. Zelfs gevacuümde maïskolven kunnen in de magnetron worden bereid. Het graan in zijn eigen sap is meestal altijd voorgekookt. Deze maïskolven zijn al na 2 of 3 minuten heet en kunnen na het verwijderen van de folie worden gekruid en onmiddellijk worden gegeten. Als je geen magnetron hebt, kun je deze maïskolven gewoon in een pot met heet water doen. Totdat de gele ontbijtgranen heet zijn, duurt het een paar minuten langer.

Lees ook:   Interview met foodblogger Christine Garcia Urbina van trickytine
nv-auteur-afbeelding

Olivia

Olivia is vanaf het begin keukenzoekerredacteur en heeft oog voor de nieuwste inrichtingstrends, apparaten en materialen. Ook brengt ze thuis veel tijd door in de keuken. Koken betekent voor haar ontspanning, genieten en levensvreugde.