Maïskolven goed koken

Maïs wordt geoogst op onze breedtegraden tussen juli en oktober en is dan vers verkrijgbaar op de markt of in voedingswinkels. Het hele jaar door ontvangt de handel de smakelijke kolven uit het buitenland. Belangrijke maïsproducerende landen zijn de VS, China en Brazilië. De maïs kan worden gegrild, gekookt of gekookt. Hoe maïskolven goed te koken?

In gesuikerd water kookt maïskolf ongeveer 15 minuten

De rauwe maïskolven moet voor het koken worden bereid. Ten eerste, de Bladeren van boven naar beneden naar de Stomp Afgetrokken. Daarna werd de Steel bevestiging en was de maïs af met schoon water. In een voldoende grote pot breng ondertussen water aan de kook. Voor een betere smaak kun je één tot twee theelepels aan het kookwater toevoegen. Suiker toevoegen.

Afhankelijk van de grootte van de maïskorrels worden nu de hele kolven aan het kokende water toegevoegd. Als de zuigers te groot zijn, kun je ze gewoon in het midden plaatsen snijden. De maïs wordt vervolgens op gemiddelde snelheid gekookt voor ongeveer 12 tot 15 minuten. Kolven met grotere korrels duren soms wat langer.

Of de maïs gaar is, kun je zien aan de Sleur enkele korrels met een tandenstoker. Glijdt de Tandenstoker zonder Tegenstand door de maïs wordt het gekookt.

Na de Afdruipen de maïs wordt besmeerd met zachte of vloeibare boter, gezouten en besprenkeld met kruiden.

Maïs met kruidenboter

Maïs smaakt bijzonder goed wanneer het wordt besmeerd met kruidenboter. Bron: Cv

Hier vind je een recept voor een heerlijke kruidenboter.

In een stomer worden de maïskolven na ongeveer 45 minuten gekookt

Als je de mogelijkheid hebt, kun je de maïskolven ook gebruiken in een Stoomboot voorbereiden. De voorbereiding lijkt erg op elkaar. De geschilde en gereinigde maïskolven worden op een geperforeerd plaatwerk geplaatst in de stoomboot. Je kunt deze zuigers ook op maat snijden.

Lees ook:   Strawbertini

Je vult water in en stelt een temperatuur in van 100 °C Een. Je kookt de maïskolven voor ongeveer 45 minuten. Als u wilt dat de korrels volledig zacht zijn, kunt u de kolven ook gebruiken voor 55 tot 60 minuten koken. Vervolgens wordt het inzetstuk verwijderd en kunnen de kolven onmiddellijk worden verwerkt en vervolgens worden geserveerd.

Een kleine tip: Zodat u kunt genieten van de Vinger niet Brandwonden kleine hoeveelheden worden in de punt en in de stengelbasis van de kolf geplaatst Spiesjes Gestoken.