Mijn diepvriezer is ontdooid Kan ik voedsel opnieuw invriezen? Redenen en hoe het goed te doen

Mijn vriezer is ontdooid kan ik voedsel opnieuw invriezen?? Ik herinner me dat ik mijn buurvrouw op de universiteit dezelfde vraag moest stellen.

Diepvriezers kunnen om verschillende redenen ontdooid raken, door een beschadigde deur of beschadigde gasleidingen.

Hoe dan ook, als we onze levensmiddelen in de vriezers laten liggen nadat ze ontdooid zijn, kan het voedsel bederven. En dit kan leiden tot het weggooien ervan.

Maar ja, dat hangt af van het soort voedsel en hoe lang het ontdooid is.

We zullen dit allemaal bekijken in dit artikel, lees mee!

Zeer zeker kunt u uw voedingsmiddelen opnieuw invriezen nadat ze ontdooid zijn. Het opnieuw invriezen van ontdooid voedsel kan echter leiden tot verlies van kwaliteit, smaak, aroma en zelfs kleur.

Wat veroorzaakt het ontdooien van de vriezer?

wat veroorzaakt dat een vriezer ontdooit

Het is zeer onwaarschijnlijk dat je een vriezer hebt en deze om de een of andere reden niet ontdooit.

De meest waarschijnlijke oorzaak van het ontdooien van de vriezer is een stroomstoring.

Het is of de kabel is defect of er is een stroomstoring waardoor de vriezer dagenlang uit blijft.

Andere redenen staan hieronder.

Reden #1: Vriezerdeur open gelaten

Een andere veel voorkomende reden kan zijn de fout om de deur van de vriezer lange tijd iets of helemaal open te laten staan.

Dit is een veelgemaakte fout van gebruikers of beter gezegd kan een goede manier zijn als je de hele vriezer wilt ontdooien.

Reden #2: Defecte interne onderdelen

de defecte internals

Andere interne storingen, zoals een defecte leiding, een defecte decompressor, of defecte bedrading kunnen ertoe leiden dat de vriezer ontdooid raakt.

Ongeacht de oorzaak is het het beste om het op tijd op te sporen om te voorkomen dat al uw levensmiddelen volledig ontdooid raken, want dat kan zowel ongezond als onveilig zijn.

En de vraag rijst- hoe veilig is het om ontdooid voedsel opnieuw in te vriezen?

Tip: If you are traveling for days, having a friend or neighbor check on your house is best to reduce the chances of having your freezer completely defrosted.

Overtuigingen achter het opnieuw invriezen van ontdooid voedsel

Als het gaat om het opnieuw invriezen van ontdooid voedsel en de veiligheid daarvan, kan het vrij lastig zijn voor veel mensen.

Ik had ooit een vriendin wiens moeder ons altijd adviseerde hoe we het beste met ontdooid voedsel om konden gaan.

Ze vertelde ons dat zodra voedsel gekookt of ongekookt ontdooid is, het ofwel gekookt, geconsumeerd, of weggegooid.

de overtuigingen achter refreeezing

Dit en tal van andere overtuigingen als het gaat om het onderwerp refreeezing. De meeste van deze overtuigingen zijn echter niet helemaal verkeerd, want de meeste zijn er juist om ons te helpen.

Het proces van ontdooien van een voedingsmiddel en vervolgens opnieuw invriezen moet voorzichtig gebeuren.

Dit omdat het bepaalde gezondheidsrisico’s kan opleveren wanneer ze uiteindelijk worden geconsumeerd.

Is het veilig om ontdooid voedsel opnieuw in te vriezen?

Voedsel zoals vlees (alle soorten), zeevruchten, gekookt voedsel, groenten en sommige andere ongekookte producten zijn gevoelig voor bacteriegroei.

En deze groei wordt alleen gestopt als we ze invriezen. Daarom, het ontdooien van dergelijke voedingsmiddelen zou de groei van dergelijke bacteriën hervatten.

En een misvatting onder andere is dat het opnieuw invriezen die bacteriën doodt.

Helaas, opnieuw invriezen doodt die bacteriën niet.

Deze bacteriegroei wordt alleen tot stilstand gebracht en hervat sterker en bouwt hittebestendigheid op wanneer u de volgende keer het voedsel ontdooit.

Daarom moet u het voedsel koken wanneer u het voor het eerst ontdooit voordat u het opnieuw invriest.

Mijn diepvries is ontdooid Kan ik voedsel opnieuw invriezen?

kan ik voedsel opnieuw invriezen

Dus wat als je vriezer ontdooit kan je dan het voedsel opnieuw invriezen?? Je vriezer laten ontdooien kan een behoorlijk enge situatie zijn.

Dat betekent nu namelijk dat je of de hele etenswaren opeet of weggooit. Maar moet het echt zo zijn?

Hoewel het misschien niet helemaal veilig is, om ontdooid voedsel opnieuw in te vriezen, is het weggooien van je hele voedsel items vanwege een ontdooide vriezer kan hartverscheurend zijn.

Maar u kunt ontdooide levensmiddelen zeker opnieuw invriezen, maar ik moet u waarschuwen, het hangt ervan af.

Een voordeel van merken dat je vriezer ontdooid raakt, is dat het je wat extra tijd bespaart om uit te zoeken hoe je je voedsel opnieuw kunt invriezen.

Het duurt uren voordat je vriezer helemaal ontdooid is en alle ijskristallen op je etenswaren zijn weggesmolten.

Bacteriën hervatten hun groei niet onder de 4°C of 40°F, vroege detectie zou helpen.

Ook, kunnen verschillende voedingsmiddelen opnieuw worden ingevroren, maar de kwaliteit van de smaak zou kunnen verminderen.

Welk voedsel kan opnieuw worden ingevroren als de diepvries is ontdooid?

welk voedsel kan opnieuw worden ingevroren

Zoals eerder gezegd, kunnen niet alle levensmiddelen na ontdooien opnieuw worden ingevroren..

Onnodig te zeggen dat er levensmiddelen zijn die we gemakkelijk opnieuw kunnen invriezen. Laten we eens kijken naar de voedingsmiddelen die het beste opnieuw kunnen worden ingevroren na te zijn ontdooid.

En we zullen ook kijken hoe lang ze ontdooid kunnen blijven voordat ze als niet geschikt worden beschouwd om opnieuw in te vriezen;

Voedingsmiddelen die gemakkelijk opnieuw kunnen worden ingevroren

De hieronder vermelde levensmiddelen kunnen bewaard bij kamertemperatuur (boven 40°F) zonder risico voor een paar dagen.

Zelfs als de elektriciteit één of twee dagen uitvalt, is dit voedsel veilig om te eten;

voedsel dat gemakkelijk opnieuw kan worden ingevroren
  • Granen
  • Pindakaas, boter en Mayanoise
  • Verse groenten en fruit
  • Brood, koekjes en gebak
  • Cheddar, Zwitserse en andere harde kaas
  • Noten en andere droge vruchten
  • Vruchtensap
  • Ketchup, Mosterd, BBQ Saus.
Note: Foods containing yeast, such as pastries, should be thrown away if mould has begun to grow on them.

Welke moet worden weggegooid?

Als ze langer dan twee uur boven de 40°F worden bewaard, zijn sommige gekoelde levensmiddelen niet veilig om te eten.

De volgende voedingsmiddelen moeten worden weggegooid;

  • Gekookte maaltijden
  • Rauw of gekookt vlees, gevogelte, zeevruchten
  • Pizza’s en gebak met vlees of zeevruchten
  • Zachte kaas en geopende yoghurt
  • IJs
  • Groenten die dagenlang in de vriezer hebben gelegen
  • Stoofpotten en soepen

Deze voedingsmiddelen kunnen echter veilig worden hersteld als er nog ijskristallen op zitten of als ze worden ontdekt voordat ze volledig zijn ontdooid.

Hoe ontdooid voedsel veilig opnieuw in te vriezen

hoe veilig ontdooid voedsel opnieuw invriezen

Het is belangrijk om te weten hoe u ontdooid voedsel veilig opnieuw kunt invriezen. Dit vermindert de hoeveelheid schade die door vocht en bacteriën kan worden veroorzaakt.

Afhankelijk van de huidige aard van het voedsel item, moeten sommige voorzorgsmaatregelen worden genomen.

Ten eerste is het noodzakelijk om te bepalen hoe lang het voedsel is blootgesteld om te ontdooien.

Als het voedsel een uur of twee is blootgesteld en bevroren of koud blijft, dan kunt u het gewoon weer in de vriezer leggen.

Voor ongekookte maaltijd

Maar in situaties van ongekookt vlees, vis, varkensvlees of groenten die meer dan twee uur buiten zijn gebleven en het grootste deel van hun koelte hebben verloren.

Dan in zulke situaties, is het het beste om ze te koken of wat warmte toe te passen op het voedingsmiddel en het dan in een ziplockzakje te doen alvorens het in een uithoek van de vriezer te bewaren.

Voor granen

Ongekookte granen, zoals bruine rijst en andere soorten granen, kunnen altijd worden ontdooid en opnieuw worden ingevroren.

voor uw granen

Echter, het constant ontdooien en opnieuw invriezen van granen zal de kwaliteit verminderen.

Daarom is het raadzaam ze na vier tot vijf keer ontdooien te consumeren.

Tip: Store grains in measured partitions of air-tight jars and zip lock bags for instant consumption.

Voor gekookte maaltijden

Voor alle gekookte maaltijden, die ontdooid zijn en daarna opnieuw ingevroren moeten worden, is het het beste om er enige warmte op toe te passen.

Je kunt dit doen door ze opnieuw te koken of door ze in de magnetron te zetten.

Daarna moet het worden bewaard in een dichte verpakking zoals een wegwerpbord en moet het binnen één tot twee weken worden geconsumeerd.

Tip: The best way to thaw food is to either microwave it, put it in the refrigerator, or inside cold water.

Lees Volgende: Hoe voorkom je dat een koelkast een aardlekschakelaar uitschakelt?

Conclusie

Daarom als je vriend tegen je zegt “mijn vriezer is ontdooid kan ik voedsel opnieuw invriezen? Je weet precies welke antwoorden je moet geven.

Uiteindelijk kunt u voedsel opnieuw invriezen, maar zoals hierboven besproken, hangt het af van het soort voedsel, en hoe lang de vriezer ontdooid is geweest.

U hoeft niet de hele inhoud van de vriezer weg te gooien vanwege het ontdooien.

Sommige voedingsmiddelen kunnen worden gekookt en opnieuw worden opgewarmd en ingevroren, terwijl andere onmiddellijk kunnen worden bewaard. En dan moeten sommige onmiddellijk geconsumeerd worden.

En mocht het voedingsmiddel tekenen van bederf vertonen, zorg er dan voor dat het wordt weggegooid om voedselvergiftiging te voorkomen.

Lees ook:   Hoe Lang Gesneden Groenten Bewaren?