Kan ik Beef Stew Seasoning gebruiken voor Pot Roast of niet?

Kan ik rundvlees stoofvlees kruiden voor pot roast? Je vraagt dit als je van je stoofvlees houdt, maar je vraagt je af of dezelfde kruiden ook voor iets anders gebruikt kunnen worden.

Stoofpotjes zijn heerlijk.

Bij een laag, vochtig vuur krijgen zelfs de taaiste stukken vlees de gewenste malsheid en heerlijke smaak in een stoofpot.

Stoofpotten gemaakt met mager rundvlees kunnen snel droog worden, maar vlees met enige marmering en vloeibaar bindweefsel levert malse, heerlijke resultaten op.

En die smaak hangt sterk af van de kruiden.

De kruiden kunnen elk gerecht verlevendigen, maar is het goed om stoofvlees kruiden te gebruiken voor iets anders als stoofvlees?

Ja, u kunt stoofvleeskruiden gebruiken voor stoofvlees, maar het komt uiteindelijk neer op persoonlijke voorkeuren.

Tip: Be sure to cook pot roast at relatively higher temperatures to avoid gray, rubbery meat and get a golden-brown crust. 

Kan ik stoofvleeskruiden gebruiken voor stoofvlees of niet?

gebruik rundvlees stoofvlees kruiden voor pot roast

De vindingrijkheid en vindingrijkheid van de mens hebben het mogelijk gemaakt een breed scala aan smakelijke gerechten te bereiden met slechts een paar basisingrediënten.

En er gaat niets boven rundvlees, als zijn veelzijdigheid maakt het mogelijk het te gebruiken in de meest uiteenlopende recepten.

Als je altijd al verliefd bent geweest op stoofvlees en zelfs je eigen speciale kruiden hebt, kun je het ook gebruiken voor stoofvlees.

Het kan echter te maken hebben met persoonlijke voorkeuren.

Maar veel mensen hebben bevestigd dat het gebruik van stoofvlees kruiden voor stoofvlees een betere smaak geeft.

Wat is het verschil tussen stoofvlees en stoofvlees?

Om beter te begrijpen stoofvlees vs. stoofvlees kruidenmoet je weten hoe beide gerechten worden gemaakt.

De grootte van het vlees is het primaire onderscheid tussen Pot Roast en Beef Stew.

Grote stukken vlees worden langzaam gekookt in een saus voor dit gerecht. Stoofvlees wordt in blokjes gesneden.

verschillen pot roast beef stoofpot

In tegenstelling tot traditioneel gebraad worden groenten in pot roast niet naast het vlees gekookt, maar als bijgerecht of garnering geserveerd.

Maar in stoofvlees worden de stukken rundvlees gekookt naast de groenten.

Dat ligt nogal voor de hand, want stoofpot impliceert een soepachtige consistentie, en soepen bevatten meestal een mix van groenten en vlees.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Flammkuchen met witloof, spekjes en Belgische kaas

Laten we beide eens nader bekijken om het verschil beter te begrijpen.

Wat is Pot Roast?

Pot roast lijkt veel op de Franse specialiteit boeuf à la mode, die sterk beïnvloed is door Joodse en Duitse immigranten.

In wezen is het een één stuk vleeszoals braadstuk of borststuk, dat is langzaam gegaard in zijn eigen sappen en gegeten met jus uit de kookpot.

Een eigen jus aan de zijkant helpt het vochtig te houden.

Hoewel rundvlees de populairste keuze is, kunnen ook andere vleessoorten zoals kip en kalkoen worden gebruikt.

Tip: Be sure to slice the meat against the grain to enjoy tender and delicious roasts. 
pot roast
Hoe maak je stoofpot?

Hier is hoe je met het grootste gemak pot roast kunt maken.

  1. Zet in een voorverwarmde oven op 275 graden F.
  2. Bestrooi het braadstuk royaal met zout en peper.
  3. Neem wat olijfolie en verhit deze in een grote pan op middelhoog vuur.
  4. Bak de uienhelften in de pan tot ze aan beide kanten goudkleurig zijn.
  5. Neem de uien en zet ze opzij.
  6. Doe nu de wortels in de pan en draai ze ongeveer een minuut rond.
  7. Gebruik olijfolie in de pan en schroei het vlees niet langer dan een minuut dicht.
  8. Schroei aan elke kant om een gelijkmatige bruine kleur te krijgen.
  9. Leg het gebraad op een serveerschaal.
  10. Blus de pan af met runderbouillon of rode wijn.
  11. Schraap nu voorzichtig de bodem met een garde terwijl u het vuur hoog houdt.
  12. Doe het gebraad terug in de pan, gevolgd door runderbouillon om het voor de helft te bedekken.
  13. Doe de verse kruiden erbij, evenals de uien en wortels.
  14. Dek af en braad drie uur om een braadstuk van drie pond te garen.

De benodigde tijd tom een gebraad van 4 tot 5 pond te koken is 4 uur.. Wanneer het gebraad uit elkaar begint te vallen, is het gaar.

Wat is biefstuk?

gekookte runderstoofpot

Runderstoofpot bestaat uit een verschillende soorten vlees en groenten die samen in een saus zijn gestoofd en dan geserveerd over rijst of noedels.

Lees ook:   5x recepten voor baklava

De belangrijkste ingrediënten van dit gerecht zijn stukken rundvlees en een breed scala aan groenten, zoals paprika’s, uien, aardappelen, wortelen, bonen en tomaten.

Al deze ingrediënten worden samen gekookt op een matig vuur.

Als resultaat is de stoofpot een langzaam gekookt voedsel dat lijkt op een dikke en stevige soep in textuur en smaak.

Tip: While water or canned broth would serve in a pinch, the secret to a delicious stew is in the broth. 
Hoe maak je runderstoofpot?
  • Snijd het stoofvlees in hapklare brokken. Het overtollige vet moet eruit gesneden worden.
  • Gooi de ingrediënten in een grote kom met de gekruide bloem en bedek ze grondig.
  • Bak ze in een koekenpan met wat boter of olie tot ze gaar zijn.

Kun je dezelfde kruiden gebruiken voor stoofvlees en gebraden vlees?

gebruik dezelfde kruiden

Zoals je ziet is de bereidingswijze verschillend, maar uiteindelijk worden groenten en vlees samen gekookt.

Daarom zou het gebruik van stoofvleeskruiden voor uw stoofvlees geen groot verschil moeten maken.

Je moet echter wel zeker weten hoeveel je moet gebruiken in verschillende recepten.

Vergeet niet dat een pot roast een groot stuk vlees heeft, dus duurt het langer om te koken en heeft heel weinig jus.

Je hebt veel jus in een runderstoofpot, dus de hoeveelheid kruiden die je hier gebruikt zou anders zijn dan in je stoofpot.

Stoofvlees en stoofvlees kruiden ideeën

Hoewel u kunt kiezen voor kant-en-klare kruiden voor runderstoofpot en pot roast, kunt u altijd uw eigen kruiden maken.

Dus, wat kruiden doe je in een rundvlees stoofpot? Ontdek het nu.

Rundvlees Stoofpot Kruiden

rundvlees droge kruiden

Het stoofvlees zal veel meer smaak hebben dankzij deze stoofvleeskruiden. Het heeft een zoute, hartige en zoete smaak.

Wij raden u aan een extra grote partij van dit kruidenmengsel te maken, zodat u genoeg heeft voor een snelle runderstoofpot.

En je kunt ook wat bewaren voor stoofvlees, als je dat wilt.

Wat heb je nodig?
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 el Knoflookpoeder
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel Zout
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 el wit volkorenmeel
Lees ook:   Golden Pineapple Margarita
marineer rundvlees met kruiden

Je overweegt wat kruiden toe te voegen, zoals 1/8 tot ¼ theelepel chipotle peper of cayennepeper om je runderstoofpot wat meer kracht te geven.

En natuurlijk om je kruiden beter geschikt te maken als je ze later voor stoofvlees wilt gebruiken.

Hoe te bereiden
  • Neem een grote glazen pot – een mason jar zou ook prima werken.
  • Doe alle ingrediënten in de pot.
  • Roer de kruiden krachtig om.
  • Sluit het potje af en bewaar het op een droge plaats.

Hoe gebruik je Beef Stew Seasoning voor Pot Roast?

hoe rundvlees stoofpot kruiden te gebruiken

Stop met het kopen van te dure, eenmalige kruidenpakketten, want je kunt je eigen thuis makenen ze zullen veel beter smaken.

Voorverpakte kruiden lijken misschien handig, maar ze zitten ook vol met natrium en andere potentieel schadelijke ingrediënten.

Je kunt gewoon de runderstoofpotkruiden gebruiken die je net hebt gemaakt en nog meer genieten van je stoofpot.

Een belangrijke overweging

Wanneer u stoofvleeskruiden gebruikt voor stoofvlees, zorg er dan voor dat u dit de avond voordat u rundvlees wilt roosteren doet.

Tenminste zout en peper toevoegen om een snelle droge pekel te maken, in principe. Door deze stap kan de kruiden goed in het gebraad trekken.

Het braadstuk kan gemarineerd worden in de koelkast door ze simpelweg in te wrijven met koosjer zout, peper, en eventuele andere kruiden die u wilt toevoegen.

kruiden kruiden

Of, breng gewoon de kruiden die je thuis hebt bereid aan en leg het op een braadslee. Koel het, onbedekt!

Tip: Stew uses tough cuts of meat packed with collagen so give it a lot of time after adding your seasoning to develop a great flavor. 

Afhaalmaaltijden

Of u nu helemaal verliefd bent op stoofvlees of niet kunt leven met uw stoofvlees, weet dat het juiste gebruik van kruiden een enorm verschil kan maken.

Kan ik stoofvlees kruiden voor stoofvlees?

Dat kan zeker, en het is eigenlijk een goed idee omdat de voorverpakte kruiden niet altijd het beste zijn.

Maar je moet weten hoeveel je moet gebruiken en wanneer om beide gerechten geweldig te laten smaken!