Moulinex Cookeo : Advies en test


Koken als een expert is niet voor iedereen een natuurlijke vaardigheid. Gelukkig kan met de technologie en nieuwe apparatuur iedereen het doen als een pro.

Het Franse merk Moulinex presenteert de Moulinex Cookeo keukenmachine, een hogedrukpan met 6 kookstanden, een programmeerbaar systeem, een grote capaciteit om recepten te maken voor vele gasten, en een zeer eenvoudige en intuïtieve interface.

Met de Moulinex Cookeo foodprocessor wordt het bereiden van recepten altijd heel eenvoudig.

Het is een intelligente keukenmachine die recepten gebruikt en de kooktijden en ingrediëntenhoeveelheden aanpast aan het aantal personen dat u opgeeft. Het heeft ook een ingebouwd digitaal display dat interactief en gemakkelijk te gebruiken is, zodat u het gerecht of menu van uw voorkeur kunt kiezen. Volg gewoon de stap-voor-stap instructies, en elke bereiding zal perfect zijn.

Met de Moulinex Cookeo kunt u niet alleen vlees en groenten bereiden, maar deze keukenmachine biedt ook gegarandeerde resultaten voor uw soepen, crèmes, sauzen, vis en desserts.

Tenslotte zijn de veiligheids- en hygiënevoorzieningen van de hoogste kwaliteit. Hij beschikt namelijk over hogedruktechnologie met een veilig automatisch sluitsysteem dat ongevallen voorkomt.

Met het prestige van een ervaren en solide merk, is Moulinex kopen synoniem met het verwerven van de kwaliteit om sereen en langdurig te koken.

Prijs

Moulinex Cookeo

Bekijk de dagprijs

We houden van

 • Snelle kookprestaties.
 • Gemakkelijk te gebruiken.
 • 4 programma’s en 6 kookstanden.
 • Gemakkelijk schoon te maken.

We houden niet van

 • De grootte van het toestel.

Test

Met dit assortiment keukenmachines is de fabrikant trouw gebleven aan zijn reputatie op het gebied van design en robuustheid van de producten die hij op de markt brengt. Opnieuw onderscheidt Moulinex zich van andere merken door de Cookeo een opvallend design te geven.

U zult dan ook de moderniteit en schoonheid van deze keukenmachine opmerken, die geen afbreuk doet aan de inrichting van elke keuken. Integendeel, het past er vaak perfect bij.

Naast het zeer elegante en aangename ontwerp, heeft de keukenmachine een capaciteit om een gerecht voor 6 personen te bereiden. De afmetingen van het toestel zijn: 32,5 x 35 x 38 cm.

De keukenmachine die we vandaag testen, de basisversie van de Moulinex Cookeo, bekend als de “classic”, wordt geleverd met 100 recepten, 4 programma’s en 6 kookstanden.

Functies, programma’s en kracht

Moulinex Cookeo CE700100

Bekijk de dagprijs

Moulinex Cookeo biedt 6 kookstanden: druk, stoom, sudderen, bruinen, langzaam garen, opwarmen en warm houden.

Voor de snelkookfunctie ligt de temperatuur tussen 109 en 115°C. Stomen is heel zachtjes koken. Bovendien is de Moulinex Cookeo, met de mogelijkheid om te sudderen, te bruinen, langzaam te koken, opnieuw op te warmen en warm te houden, een echte snelkookpan.

Het vermogen is 1200 Watt. Dit hoge vermogen zorgt ervoor dat het toestel zeer goed werkt. De tank van de robot heeft een capaciteit van 6 liter.

Bovendien heeft de fabrikant, zoals hierboven vermeld, verschillende programma’s in de keukenmachine geïntegreerd. In totaal zijn er 4 verschillende programma’s.

De Moulinex Cookeo beschikt over een “ingrediëntmenu” om één enkele kookmethode te kiezen. Het “receptenmenu” biedt een honderdtal recepten. Het “manuele menu” laat u toe uw bereiding te controleren. In het “favorietenmenu” ten slotte vindt u al uw favoriete recepten.

Met de Moulinex Cookeo wordt alles eenvoudig en leuk voor het comfort van de gebruiker. Deze keukenmachine is zeer intuïtief en weet meteen wat er van hem wordt verwacht. Het is echt aangenaam om te gebruiken.

Voor het koken, is de prestatie er ook naar. Er zijn geen onaangename verrassingen! De ingrediënten zijn goed gaar, en vijf keer sneller dan met een traditionele snelkookpan. Zoals u ziet, is de Moulinex Cookeo keukenmachine perfect om tijd te besparen.

Hoe werkt de Moulinex Cookeo?

Alvorens een toestel te gebruiken, is het altijd raadzaam de gebruiksaanwijzing aandachtig te lezen. Het is belangrijk de instructies en waarschuwingen van de fabrikant op te volgen.

In het algemeen is de werking van de Moulinex Cookeo vrij eenvoudig. Neem na het installeren en aansluiten van het apparaat de tijd om de instructies te lezen. U kunt dan uw eerste recept op de Cookeo starten.

Het display van het toestel geeft duidelijk de 4 beschikbare programma’s op de robot weer. U ziet ook de unieke “OK” knop. Dit is de knop waarmee u de instructies kunt volgen en door de menu’s kunt navigeren. De gegevens verschijnen op het bedieningspaneel.

Bovendien is er een knop om ongedaan te maken, waarmee u terug kunt gaan als u tijdens het werken een fout maakt. Het wordt weergegeven door een pijltje terug.

Voor de bovenkant van het toestel zijn de visuele signalen voornamelijk voor het openen en sluiten van het robotdeksel. Het systeem is goed ontwikkeld. Om een perfecte sluiting te verkrijgen, wordt het deksel gewoon lichtjes ingedrukt alvorens het te vergrendelen.

De stoom die de robot tijdens zijn werking produceert, wordt geruisloos afgevoerd. Soms verandert het ook in water. Daarom moet de lekbak aan de achterkant van het apparaat na gebruik worden geleegd.

Voorgeprogrammeerde recepten

De Cookeo wordt geleverd met voorgeprogrammeerde recepten. Deze recepten komen van over de hele wereld.

Voor het model met een USB-poort biedt Moulinex optionele USB-sleutels aan. Deze sleutel bevat een lijst met extra recepten die de gebruiker kan toevoegen aan de reeds bestaande recepten op de robot.

Terwijl sommige gebruikers van dit concept houden, geven anderen de voorkeur aan het Cookeo Connect model dat werkt met een applicatie. Deze laatste biedt veel meer recepten zonder dat een USB-stick nodig is.

Anderen geven de voorkeur aan het Cookeo Touch Wifi model dat rechtstreeks op Wifi is aangesloten.
Moulinex Cookeo+ CE85B510

Bekijk de dagprijs

Reinigen

Het schoonmaken van de Cookeo is eenvoudig en gemakkelijk. De reiniging moet beginnen met het omhulsel van het toestel. Dit kan eenvoudig worden schoongemaakt met een licht bevochtigde zachte doek.

Vervolgens moet de kom worden schoongemaakt. Doe hiervoor, volgens de aanbevelingen van de fabrikant, gewoon citroenwater in de kom van de keukenmachine. Start de kookstand gedurende 10 minuten en droog de kom dan af met een microvezeldoek.

De Moulinex Cookeo kom is vaatwasmachinebestendig. Het blijft raadzaam om het van tijd tot tijd schoon te maken. Dit verlengt de levensduur van het keukengerei en, op zijn beurt, van het toestel.

Tenslotte moet de lekbak regelmatig met gewoon water worden afgespoeld.

Andere modellen in de Cookeo reeks

Het Moulinex Cookeo-gamma bestaat uit verschillende toestellen in de volgende categorieën: Cookeo Classic, Cookeo USB, Cookeo Connect en Cookeo Plus connect en Cookeo Touch en Cookeo Touch Wifi.

De verschillen tussen deze modellen hebben vooral te maken met de connectiviteitskenmerken, het vermogen van de robot en het aantal verstrekte recepten. Het is aan elke gebruiker om het model te kiezen dat bij hem past.

Qua werking en programma’s zijn de foodprocessors uit het assortiment vrijwel identiek. Het vermogen van de toestellen varieert tussen 1200 en 1600 watt. De kookstanden variëren tussen 4 en 7, en de recepten zijn ofwel vooraf opgenomen, op een USB-stick opgeslagen of via Wi-Fi verzonden. Sommige modellen zijn verbonden met de “MyCookeo” applicatie.

De keuze van het Cookeo model hangt ook af van het gebruik dat u ervan wenst te maken en van uw budget. Bovendien variëren de kleuren van de Cookeo naargelang het model. Er zijn zwarte, witte en rode.

Cookeo+

Dit Cookeo+ model is zeer vergelijkbaar met het klassieke model. Het heeft nog steeds een kom van 6 liter, 4 programma’s en 6 kookstanden, maar biedt 180 opgeslagen recepten en toegang tot de “MyCookeo” applicatie. Met deze extra opties zal het u niet ontbreken aan ideeën om gemakkelijk te koken.

Cookeo+ Connect

In tegenstelling tot de klassieke Cookeo, is Cookeo+ Connect uitgerust met een Bluetooth systeem. Hij heeft geen USB-poort zoals zijn tegenhanger, de Cookeo USB. De inhoud van de spoelbak van de Cookeo+ Connect is eveneens 6 liter.

Deze keukenmachine heeft de 4 programma’s van de klassieke Cookeo, evenals de 6 kookstanden.

Qua ontwerp en uiterlijk is er niet veel verschil, op een paar kleine punten na. Met name het openen en sluiten van het deksel is verbeterd op de nieuwste modellen in de reeks.

Met het Cookeo+ Connect model en dankzij de “MyCookeo” applicatie, is het mogelijk om het werk van uw snelkookpan op afstand te monitoren vanaf een smartphone of tablet.

Bovendien is het vinden van nieuwe recepten gemakkelijk. U kunt verschillende recepten vinden en ze sorteren volgens uw voorkeuren.

Cookeo Touch en Touch Wifi

Het merk Moulinex gaat nog een stap verder en biedt de modellen Cookeo Touch en Cookeo Touch Wifi aan, nog betaalbaardere en krachtigere fornuizen met 1600 watt vermogen.

De naam “Touch” werd voor deze modellen gekozen vanwege de verbetering die aan het scherm van de multi-cookers is aangebracht. Het scherm is aanraakgevoelig voor beide modellen en de recepten worden op een meer interactieve manier op het scherm gepresenteerd, in de vorm van foto’s en video’s voor de Touch Wifi en in de vorm van tekst en geanimeerde illustraties voor de Touch.

De andere kenmerken blijven dezelfde als die van het Cookeo-gamma, met een stoommandje als accessoire, dezelfde kookprogramma’s (druk, stoom, sudderen, bruinen, langzaam garen, opnieuw opwarmen en warm houden) en een capaciteit voor 2 tot 6 personen.

Terwijl de Cookeo Touch geen verbinding heeft, heeft het Cookeo Touch Wifi model ook een Wifi verbinding waarmee je een onbeperkt aantal recepten kunt uploaden naar je multi-cooker voor verdere inspiratie.

Moulinex Cookeo of Volupta?

Het eerste verschil tussen deze twee modellen keukenmachines, Cookeo en Volupta, betreft de inhoud van het reservoir, dat 6 L bedraagt voor Cookeo tegen 1,5 L voor Volupta. Voor een recept voor meer dan drie personen kunt u dus net zo goed afzien van het Volupta-model.

Cookeo kan alleen worden beschouwd als een snelkookpan. Het is niet multifunctioneel zoals Volupta dat is, met zijn meng- en kneedfuncties.

Qua ontwerp zijn de twee keukenmachines totaal verschillend. Volupta lijkt op een blender, terwijl Cookeo veel ronder is en de grootte heeft van een snelkookpan.

Qua vermogen is Cookeo krachtiger: 1200 Watt tegen 1000 Watt voor Volupta.

Cookeo is een autonome multi-cooker die het koken aanpast aan de kookprogramma’s, terwijl bij het Volupta-model alleen de kooktijd kan worden aangepast.

Bovendien koken de twee robots niet op dezelfde manier. De Cookeo kookt als een snelkookpan en is vijf keer sneller, terwijl de Volupta een scala aan temperaturen biedt.

Beide robots bieden een honderdtal recepten aan, maar die van Volupta staan in een boek, terwijl Cookeo ze, net als de Thermomix, aanbiedt vanaf het bedieningsscherm.

Kortom, beide modellen zijn keukenmachines, maar ze bieden niet dezelfde functionaliteiten. Volupta kan mengen, pletten en kneden, terwijl Cookeo geen van deze functies biedt. Als u voor 6 personen wilt koken, moet u Cookeo kiezen. Aan de andere kant, als u alleen bent, of tot drie personen in uw huis, en voor meer veelzijdigheid, moet u kiezen voor Volupta.

Ontdek onze volledige test van de Moulinex Volupta multicooker.

Moulinex Cookeo of Companion?

Zoals we al zeiden, Cookeo is een elektrische snelkookpan. Companion, daarentegen, is een multifunctionele keukenmachine. Companion kan dus worden gebruikt om andere taken uit te voeren naast het koken van ingrediënten, wat niet het geval is met Cookeo. De Moulinex Companion kookt, suddert, stoomt, braadt, braadt, mengt, kneedt en klopt en houdt zelfs gerechten warm tot ze worden opgegeten.

De capaciteit van de Cookeo is aanzienlijk met zijn 6L kom, terwijl de Companion een bruikbare capaciteit heeft van 2,5L. Het vermogen van de Companion is 1550 W, vergeleken met 1200 W voor de klassieke Cookeo.

Bovendien biedt de Companion verschillende programma’s en kookstanden. De Cookeo heeft ook verschillende kookstanden, maar dan meer als een snelkookpan.

Qua design zijn de twee toestellen weer totaal verschillend.

Wat inspiratie betreft, wordt Companion geleverd met een receptenboek. Om extra recepten te verkrijgen, zult u moeten kiezen voor het iCompanion connected model, wat ook het geval is voor Cookeo aangezien u zult moeten kiezen voor een connected model zoals de Cookeo+ Connect of de Cookeo Touch Wifi, die we hierboven vermeld hebben.

In de door Moulinex aangeboden gamma’s zijn het de voornoemde aspecten die het verschil tussen de modellen aangeven. Er zij op gewezen dat Cookeo en Companion, hoewel van hetzelfde merk, niet tot dezelfde categorie behoren. U zult uw keuze dus moeten baseren op uw persoonlijke verwachtingen.

Als u op zoek bent naar een keukenmachine die tegelijkertijd kan koken en andere taken kan uitvoeren, raden wij u het Companion model aan. Als u echter alleen geïnteresseerd bent in de kookfunctie, kunt u beter de Cookeo kiezen.

Zie ook onze volledige review van de Moulinex Companion multicooker.
Moulinex Cookeo YY4406

Bekijk de dagprijs

Productspecificaties

 • Inhoud: 6 liter
 • Geïsoleerde handgreep: Ja
 • Uitneembare binnenpan: Ja
 • Antiaanbaklaag: Ja
 • Antislipvoetjes: Ja
 • Diameter kookoppervlak: 35 cm
 • Aantal porties rijst: 6
 • Snoeropbergruimte: Nee
 • Aantal programma’s: 4
 • Cooker programma: Bakken en braden | Rijstkoken | Sauteren | Snelkoken | Stomen
 • Afmetingen zonder verpakking (b x h x d): 36,5 x 31 x 35,5 cm
 • Gewicht: 6500 gram
 • Snoerlengte: 1 meter
 • Vermogen: 1600 watt
 • Product hoogte: 31 cm
 • Product breedte: 36,5 cm
 • Product lengte: 35,5 cm
 • In de doos: multicooker, binnenpan, stoommand, lepel en gebruiksaanwijzingen
 • Inclusief kookboek: Nee
 • Vaatwasserbestendig: Ja
 • Automatisch kookprogramma: Ja
 • Automatisch uitschakelen: Ja
 • BPA-vrij: Ja
 • Bediening: Draaisysteem
 • Cool wall: Ja
 • Doorzichtige deksel: Nee
 • Droogkoken veiligheid: Ja
 • Fabrieksgarantie termijn: 2 jaar
 • Indicatie afgerond: Ja
 • Materiaal behuizing: Kunststof
 • Materiaal binnenpan: Kunststof
 • Materiaal deksel: RVS
 • Model: Cookeo CE700100
 • Overhittingsbeveiliging: Ja
 • Reparatie type: Carry-in
 • Roerfunctie: Nee
 • Signal extra ingrediënt: Ja
 • Switch on timer: Ja
 • Taal handleiding: Frans
 • Temperatuur instellingen: Nee
 • Verpakking breedte: 400 mm
 • Verpakking hoogte: 379 mm
 • Verpakking lengte: 467 mm
 • Waarschuwingssignaal: Ja
 • Warmhoud functionaliteit: Ja
 • Categorieën: KeukenapparatenRijstkokers – Frituren & Elektrisch koken – Multicookers – Elektronica
 • Inhoud: 5 tot 10 liter
 • Merk: Moulinex
 • Opties: Warmhoud functionaliteit, Uitneembare binnenpan, BPA-vrij, Automatische programma’s, Droogkoken veiligheid, Cool Wall, Vaatwasserbestendige onderdelen, Timer
 • Aantal porties: 5 tot 7 porties

Conclusie

Als u uw gerechten in recordtijd tot in de perfectie wilt bereiden, is de Moulinex Cookeo elektrische snelkookpan de robot die u nodig hebt om uw recepten tot een succes te maken. En als u van een verscheidenheid aan recepten houdt, zullen de aangesloten modellen in het assortiment (Cookeo+ Connect of Touch Wifi) u volledige voldoening geven.

De basis Moulinex Cookeo is een veilige keuze. De eenvoud van het gebruik is een reden te meer om het te kopen. Het is ook origineel, erg mooi en vooral hyper praktisch.

Ook al is hij niet veelzijdig, hij zal gebruikers tevreden stellen die alleen een keukenmachine nodig hebben om te koken. Cookeo vervangt uw snelkookpan door 5 keer sneller te koken. Bovendien hebben de multikookpannen van de Cookeo serie een garantie van 2 jaar en kunnen ze gedurende 10 jaar worden gerepareerd.

Kortom, om indruk te maken op uw gasten en tijd te besparen, kunnen we de Moulinex Cookeo keukenmachine alleen maar aanraden. Als uw budget het toelaat, kunt u zelfs voor een hoger model kiezen. Wij blijven er echter van overtuigd dat dit model u volledig tevreden zal stellen.

Recent Posts