Moulinex Cookeo : Advies en test

Verminder uw lange uren in de keuken door te investeren in een snelkooktoestel zoals de cookeo. Hij is efficiënter dan een snelkookpan, biedt verschillende kookstanden en kan meer dan honderd recepten voor u bereiden zonder dat u uw voedsel voortdurend in het oog hoeft te houden. Lees onze volledige gids om u te helpen de juiste keuze te maken bij de aankoop ervan.

Koken als een expert is niet voor iedereen een natuurlijke vaardigheid. Gelukkig kan met de technologie en nieuwe apparatuur iedereen het doen als een pro.

Het Franse merk Moulinex presenteert de Moulinex Cookeo keukenmachine, een hogedrukpan met 6 kookstanden, een programmeerbaar systeem, een grote capaciteit om recepten te maken voor vele gasten, en een zeer eenvoudige en intuïtieve interface.

Met de Moulinex Cookeo foodprocessor wordt het bereiden van recepten altijd heel eenvoudig.

Het is een intelligente keukenmachine die recepten gebruikt en de kooktijden en ingrediëntenhoeveelheden aanpast aan het aantal personen dat u opgeeft. Het heeft ook een ingebouwd digitaal display dat interactief en gemakkelijk te gebruiken is, zodat u het gerecht of menu van uw voorkeur kunt kiezen. Volg gewoon de stap-voor-stap instructies, en elke bereiding zal perfect zijn.

Met de Moulinex Cookeo kunt u niet alleen vlees en groenten bereiden, maar deze keukenmachine biedt ook gegarandeerde resultaten voor uw soepen, crèmes, sauzen, vis en desserts.

Tenslotte zijn de veiligheids- en hygiënevoorzieningen van de hoogste kwaliteit. Hij beschikt namelijk over hogedruktechnologie met een veilig automatisch sluitsysteem dat ongevallen voorkomt.

Met het prestige van een ervaren en solide merk, is Moulinex kopen synoniem met het verwerven van de kwaliteit om sereen en langdurig te koken.

Moulinex Cookeo+ Gourmet (CE852900)

De beste Cookeo in 2022
Deze gemakkelijk te gebruiken Cookeo met 150 voorgeprogrammeerde recepten kan in elke keuken worden gebruikt om heerlijke maaltijden te bereiden. Met een inhoud van 6 liter is hij bovendien geschikt voor 6 personen.
Moulinex Cookeo+ Gourmet CE852900

Bekijk de dagprijs

Met de Cookeo+ Gourmet CE852900 heeft u een programmeerbare assistent in de keuken. Profiteer van de 150 recepten om uw gerechten snel te bereiden. De instructies verschijnen op het scherm. Er zijn 4 menu’s met ingrediënten, recepten, favorieten en handleidingen om uw kookkunst in te stellen. Bovendien kunt u met de aangeboden vorm clafoutis, cakes en vlaaien maken, maar ook hartige recepten zoals cakes en gehaktbrood. Met zijn inhoud van 6 liter hebt u genoeg voedsel voor 2 tot 6 personen.

Bovendien is deze Cookeo een multi-cooker met 6 kookstanden: snelkoken, stomen, zachtjes sudderen, bruinen, opnieuw opwarmen en tot 1,5 uur na het koken warm houden. Je hoeft niet elke 5 minuten naar het koken te kijken, want alles is al geautomatiseerd. Bovendien is het zeer gemakkelijk schoon te maken, want alles kan in de vaatwasser. Bovendien heeft de kom een antiaanbaklaag.

Cookeo 100 recepten (CE704110)

Het beste instapmodel Cookeo
Met de Cookeo CE704110 heb je niet veel nodig om te koken als een chef! Het kan zelfs een babykoker vervangen en gemakkelijk de maaltijden van uw baby bereiden.
Moulinex Cookeo CE704110

Bekijk de dagprijs

Met een vermogen van 1200W biedt deze voordelige Cookeo 7 kookstanden: zacht koken, snelkoken (met een temperatuur van 109° tot 115°C), stomen, sudderen, bruinen (tot 160°C), opnieuw opwarmen (tot 70°C) en warmhouden (tot 64°C). Dit met chroom afgewerkte model is speciaal geschikt voor beginners en is uitgerust met een digitaal scherm dat een coachende interface biedt waarmee u op een leuke manier kunt koken.

Bovendien kunt u van uw gerechten genieten terwijl ze nog warm zijn, dankzij de functie “warmhouden”. Dit Moulinex-toestel vergt echter een voorverwarmingstijd van ongeveer 4 tot 6 minuten. Wat stevigheid betreft, is de CE704110 betrouwbaar omdat hij van staal is gemaakt. Het zal dus enkele jaren meegaan. Kortom, dit is een betrouwbaar product dat iedereen, van baby’s tot diëtisten, tevreden zal stellen!

Moulinex Cookéo + (YY4407FB)

Het beste fornuis van de bovenste plank
Deze Moulinex Cookéo Multi-Cooker is een zeer efficiënt kooktoestel met 100 recepten en 6 kookstanden. Dit krachtige toestel is compatibel met verschillende kookmodi voor 6 personen
Moulinex Cookéo + YY4407FB

Bekijk de dagprijs

Deze multi-cooker heeft een zeer intuïtieve configuratie. U kunt de 100 recepten in de praktijk brengen door de stap-voor-stap gids te volgen. Dit apparaat heeft een capaciteit van 6 L, genoeg voor 6 personen. Het bijzondere eraan is dat het een afslankprogramma heeft dat u gedurende 5 weken het ideale menu biedt om gewicht te verliezen. Dit apparaat heeft een vermogen van 1600 W.

Het LCD scherm maakt het makkelijk te gebruiken. U kunt dan gemakkelijk de tijd en de geschikte kookstand programmeren. U kunt kiezen uit 6 programma’s, waaronder opnieuw opwarmen, sudderen, bruinen, stomen, zachtjes koken en onder druk zetten. Het is gemaakt van plastic, maar het is zeer resistent en robuust.

COOKEO Moulinex (YY4401FB)

De beste aangesloten multicooker
Dit is een toestel met hoge prestaties dat zeer gemakkelijk te hanteren is, omdat het perfect het topsegment belichaamt. Met de Moulinex YY4401FB beschikt u over 6 kookstanden voor 150 recepten.
COOKEO Moulinex YY4401FB

Bekijk de dagprijs

De essentiële punten bij dit model van cookéo zijn de automatische stop, de warmhoudfunctie en de grote inhoud van 6 L. Het is dus geschikt voor een menu voor 6 personen. Je kunt snel onder druk koken met twee kookboeken als gids. Het is een zeer intuïtief toestel en het is zeer handig omdat het slechts één aanraking vergt om het deksel te openen en te sluiten.

Het apparaat is ook heel gemakkelijk schoon te maken, want u kunt het stoommandje en de kom in uw vaatwasser doen. Het is zeer gemakkelijk te onderhouden. Dit apparaat heeft een maximaal vermogen van 1600 W, waardoor het zo krachtig is.

Cookeo touch wifi (CE902800)

Kwaliteitsalternatief
Dit Cookeo model is een echt succes! Met zijn wi-fi verbinding, touch screen en uitgebreid, intuïtief bedieningspaneel, biedt het een plezierige kookervaring van begin tot eind.
Cookeo touch wifi CE902800

Bekijk de dagprijs

Dit cookeo model heeft goed doordachte technische functies die zelfs degenen die niet van koken houden plezier zullen doen beleven aan koken. Het aanraakscherm en de Wi-Fi-verbinding maken het toestel gebruiksvriendelijk, en het werkt nu al bijna vlekkeloos. De recepten worden automatisch bijgewerkt via Wi-Fi. Zo kunt u geheel nieuwe recepten uitproberen die u nog niet kende.

Dankzij de “My Cookeo” applicatie kunt u het koken van uw bereidingen op afstand volgen, en een recept sturen naar de persoon die kookt als u niet thuis bent. Bovendien maakt het 4,3 inch touchscreen het toestel gebruiksvriendelijk, eenvoudig en intuïtief. Hij kan naar u toe worden gekanteld voor een gemakkelijke en optimale leesbaarheid. We zouden het echter op prijs hebben gesteld als dit model was uitgerust met een geïntegreerde weegschaal en een kortere opwarmtijd van ongeveer 10 minuten.

Hoe kies je een Cookeo

Om een succesvolle investering te garanderen, zijn hier enkele parameters die u zullen helpen het cookeo-model te vinden dat het best aan uw behoeften en verwachtingen voldoet.
Cookeo kiezen

Criterium 1: Capaciteit

Vergeet niet dat de door de fabrikanten aangegeven capaciteiten soms te klein zijn. Kies daarom voor een kooktoestel dat iets groter is dan wat u werkelijk nodig hebt. Als u bijvoorbeeld een gezin van 4 bent, kies dan een 6L toestel dat ontworpen is voor een gezin van 6 om overlopen te voorkomen.

Criterium 2: Praktisch en functioneel

Om het meeste uit uw toestel te halen, moet u ervoor zorgen dat het gemakkelijk te hanteren en te reinigen is. Kies dus een model met vaatwasserbestendige onderdelen. Hoe veelzijdiger uw toestel is, hoe beter het u van dienst zal zijn. Met sommige modellen kunt u bijvoorbeeld koken, braden, sudderen, koken en stomen, terwijl u met andere modellen yoghurt kunt maken, pasta’s, romige soepen, risotto’s, enz.

Lees ook:   Jago - Airfryer XXL - 7-in-1 - Hot Air Oven 5.5L - 1700 Watt - LED Display with Touch Screen - 7 Programmes - Build-in 60 Minute Timer - Hot Air Fryer - Black

Criterium 3: De kracht van het toestel en uw behoeften

Voor een geslaagde investering kiest u een kooktoestel met een vermogen dat aan uw behoeften beantwoordt. Dit vermogen wordt uitgedrukt in watt en varieert van 750 tot meer dan 1500 watt voor de meest efficiënte modellen. Inderdaad, hoe krachtiger een snelkookpan, hoe sneller hij kookt. Als u dus voortdurend haast hebt wegens uw beroep of uw verschillende bezigheden, kies dan voor een krachtige cookeo.

Criterium 4: Connectiviteit

Aangesloten modellen zijn interessanter, vooral met de talloze mogelijkheden die het internet via de Wifi-verbinding biedt. Dit maakt het gemakkelijker om taken te programmeren met behulp van een smartphone dankzij mobiele toepassingen.

Criterium 5: Robuustheid

De robuustheid van de cookeo garandeert een veilig en duurzaam toestel. Kies daarom voor een model met antiaanbaklaag, dat zowel duurzaam als gemakkelijk schoon te maken is. Zorg er ook voor dat de binnenzijde van uw snelkookpan bekleed is met teflon of keramiek, aangezien deze materialen het gebruik van vet tijdens elke bereiding verminderen.

Prijs

Moulinex Cookeo

Bekijk de dagprijs

We houden van

 • Snelle kookprestaties.
 • Gemakkelijk te gebruiken.
 • 4 programma’s en 6 kookstanden.
 • Gemakkelijk schoon te maken.

We houden niet van

 • De grootte van het toestel.

Test

Met dit assortiment keukenmachines is de fabrikant trouw gebleven aan zijn reputatie op het gebied van design en robuustheid van de producten die hij op de markt brengt. Opnieuw onderscheidt Moulinex zich van andere merken door de Cookeo een opvallend design te geven.

U zult dan ook de moderniteit en schoonheid van deze keukenmachine opmerken, die geen afbreuk doet aan de inrichting van elke keuken. Integendeel, het past er vaak perfect bij.

Naast het zeer elegante en aangename ontwerp, heeft de keukenmachine een capaciteit om een gerecht voor 6 personen te bereiden. De afmetingen van het toestel zijn: 32,5 x 35 x 38 cm.

De keukenmachine die we vandaag testen, de basisversie van de Moulinex Cookeo, bekend als de “classic”, wordt geleverd met 100 recepten, 4 programma’s en 6 kookstanden.

Functies, programma’s en kracht

Moulinex Cookeo CE700100

Bekijk de dagprijs

Moulinex Cookeo biedt 6 kookstanden: druk, stoom, sudderen, bruinen, langzaam garen, opwarmen en warm houden.

Voor de snelkookfunctie ligt de temperatuur tussen 109 en 115°C. Stomen is heel zachtjes koken. Bovendien is de Moulinex Cookeo, met de mogelijkheid om te sudderen, te bruinen, langzaam te koken, opnieuw op te warmen en warm te houden, een echte snelkookpan.

Het vermogen is 1200 Watt. Dit hoge vermogen zorgt ervoor dat het toestel zeer goed werkt. De tank van de robot heeft een capaciteit van 6 liter.

Bovendien heeft de fabrikant, zoals hierboven vermeld, verschillende programma’s in de keukenmachine geïntegreerd. In totaal zijn er 4 verschillende programma’s.

De Moulinex Cookeo beschikt over een “ingrediëntmenu” om één enkele kookmethode te kiezen. Het “receptenmenu” biedt een honderdtal recepten. Het “manuele menu” laat u toe uw bereiding te controleren. In het “favorietenmenu” ten slotte vindt u al uw favoriete recepten.

Met de Moulinex Cookeo wordt alles eenvoudig en leuk voor het comfort van de gebruiker. Deze keukenmachine is zeer intuïtief en weet meteen wat er van hem wordt verwacht. Het is echt aangenaam om te gebruiken.

Voor het koken, is de prestatie er ook naar. Er zijn geen onaangename verrassingen! De ingrediënten zijn goed gaar, en vijf keer sneller dan met een traditionele snelkookpan. Zoals u ziet, is de Moulinex Cookeo keukenmachine perfect om tijd te besparen.

Hoe werkt de Moulinex Cookeo?

Alvorens een toestel te gebruiken, is het altijd raadzaam de gebruiksaanwijzing aandachtig te lezen. Het is belangrijk de instructies en waarschuwingen van de fabrikant op te volgen.

In het algemeen is de werking van de Moulinex Cookeo vrij eenvoudig. Neem na het installeren en aansluiten van het apparaat de tijd om de instructies te lezen. U kunt dan uw eerste recept op de Cookeo starten.

Het display van het toestel geeft duidelijk de 4 beschikbare programma’s op de robot weer. U ziet ook de unieke “OK” knop. Dit is de knop waarmee u de instructies kunt volgen en door de menu’s kunt navigeren. De gegevens verschijnen op het bedieningspaneel.

Bovendien is er een knop om ongedaan te maken, waarmee u terug kunt gaan als u tijdens het werken een fout maakt. Het wordt weergegeven door een pijltje terug.

Voor de bovenkant van het toestel zijn de visuele signalen voornamelijk voor het openen en sluiten van het robotdeksel. Het systeem is goed ontwikkeld. Om een perfecte sluiting te verkrijgen, wordt het deksel gewoon lichtjes ingedrukt alvorens het te vergrendelen.

De stoom die de robot tijdens zijn werking produceert, wordt geruisloos afgevoerd. Soms verandert het ook in water. Daarom moet de lekbak aan de achterkant van het apparaat na gebruik worden geleegd.

Voorgeprogrammeerde recepten

De Cookeo wordt geleverd met voorgeprogrammeerde recepten. Deze recepten komen van over de hele wereld.

Voor het model met een USB-poort biedt Moulinex optionele USB-sleutels aan. Deze sleutel bevat een lijst met extra recepten die de gebruiker kan toevoegen aan de reeds bestaande recepten op de robot.

Terwijl sommige gebruikers van dit concept houden, geven anderen de voorkeur aan het Cookeo Connect model dat werkt met een applicatie. Deze laatste biedt veel meer recepten zonder dat een USB-stick nodig is.

Anderen geven de voorkeur aan het Cookeo Touch Wifi model dat rechtstreeks op Wifi is aangesloten.
Moulinex Cookeo+ CE85B510

Bekijk de dagprijs

Reinigen

Het schoonmaken van de Cookeo is eenvoudig en gemakkelijk. De reiniging moet beginnen met het omhulsel van het toestel. Dit kan eenvoudig worden schoongemaakt met een licht bevochtigde zachte doek.

Vervolgens moet de kom worden schoongemaakt. Doe hiervoor, volgens de aanbevelingen van de fabrikant, gewoon citroenwater in de kom van de keukenmachine. Start de kookstand gedurende 10 minuten en droog de kom dan af met een microvezeldoek.

De Moulinex Cookeo kom is vaatwasmachinebestendig. Het blijft raadzaam om het van tijd tot tijd schoon te maken. Dit verlengt de levensduur van het keukengerei en, op zijn beurt, van het toestel.

Tenslotte moet de lekbak regelmatig met gewoon water worden afgespoeld.

Andere modellen in de Cookeo reeks

Het Moulinex Cookeo-gamma bestaat uit verschillende toestellen in de volgende categorieën: Cookeo Classic, Cookeo USB, Cookeo Connect en Cookeo Plus connect en Cookeo Touch en Cookeo Touch Wifi.

De verschillen tussen deze modellen hebben vooral te maken met de connectiviteitskenmerken, het vermogen van de robot en het aantal verstrekte recepten. Het is aan elke gebruiker om het model te kiezen dat bij hem past.

Qua werking en programma’s zijn de foodprocessors uit het assortiment vrijwel identiek. Het vermogen van de toestellen varieert tussen 1200 en 1600 watt. De kookstanden variëren tussen 4 en 7, en de recepten zijn ofwel vooraf opgenomen, op een USB-stick opgeslagen of via Wi-Fi verzonden. Sommige modellen zijn verbonden met de “MyCookeo” applicatie.

De keuze van het Cookeo model hangt ook af van het gebruik dat u ervan wenst te maken en van uw budget. Bovendien variëren de kleuren van de Cookeo naargelang het model. Er zijn zwarte, witte en rode.

Lees ook:   Dsp Kb2089 Airfryer 12 Liter Zwart

Cookeo+

Dit Cookeo+ model is zeer vergelijkbaar met het klassieke model. Het heeft nog steeds een kom van 6 liter, 4 programma’s en 6 kookstanden, maar biedt 180 opgeslagen recepten en toegang tot de “MyCookeo” applicatie. Met deze extra opties zal het u niet ontbreken aan ideeën om gemakkelijk te koken.

Cookeo+ Connect

In tegenstelling tot de klassieke Cookeo, is Cookeo+ Connect uitgerust met een Bluetooth systeem. Hij heeft geen USB-poort zoals zijn tegenhanger, de Cookeo USB. De inhoud van de spoelbak van de Cookeo+ Connect is eveneens 6 liter.

Deze keukenmachine heeft de 4 programma’s van de klassieke Cookeo, evenals de 6 kookstanden.

Qua ontwerp en uiterlijk is er niet veel verschil, op een paar kleine punten na. Met name het openen en sluiten van het deksel is verbeterd op de nieuwste modellen in de reeks.

Met het Cookeo+ Connect model en dankzij de “MyCookeo” applicatie, is het mogelijk om het werk van uw snelkookpan op afstand te monitoren vanaf een smartphone of tablet.

Bovendien is het vinden van nieuwe recepten gemakkelijk. U kunt verschillende recepten vinden en ze sorteren volgens uw voorkeuren.

Cookeo Touch en Touch Wifi

Het merk Moulinex gaat nog een stap verder en biedt de modellen Cookeo Touch en Cookeo Touch Wifi aan, nog betaalbaardere en krachtigere fornuizen met 1600 watt vermogen.

De naam “Touch” werd voor deze modellen gekozen vanwege de verbetering die aan het scherm van de multi-cookers is aangebracht. Het scherm is aanraakgevoelig voor beide modellen en de recepten worden op een meer interactieve manier op het scherm gepresenteerd, in de vorm van foto’s en video’s voor de Touch Wifi en in de vorm van tekst en geanimeerde illustraties voor de Touch.

De andere kenmerken blijven dezelfde als die van het Cookeo-gamma, met een stoommandje als accessoire, dezelfde kookprogramma’s (druk, stoom, sudderen, bruinen, langzaam garen, opnieuw opwarmen en warm houden) en een capaciteit voor 2 tot 6 personen.

Terwijl de Cookeo Touch geen verbinding heeft, heeft het Cookeo Touch Wifi model ook een Wifi verbinding waarmee je een onbeperkt aantal recepten kunt uploaden naar je multi-cooker voor verdere inspiratie.

Moulinex Cookeo of Volupta?

Het eerste verschil tussen deze twee modellen keukenmachines, Cookeo en Volupta, betreft de inhoud van het reservoir, dat 6 L bedraagt voor Cookeo tegen 1,5 L voor Volupta. Voor een recept voor meer dan drie personen kunt u dus net zo goed afzien van het Volupta-model.

Cookeo kan alleen worden beschouwd als een snelkookpan. Het is niet multifunctioneel zoals Volupta dat is, met zijn meng- en kneedfuncties.

Qua ontwerp zijn de twee keukenmachines totaal verschillend. Volupta lijkt op een blender, terwijl Cookeo veel ronder is en de grootte heeft van een snelkookpan.

Qua vermogen is Cookeo krachtiger: 1200 Watt tegen 1000 Watt voor Volupta.

Cookeo is een autonome multi-cooker die het koken aanpast aan de kookprogramma’s, terwijl bij het Volupta-model alleen de kooktijd kan worden aangepast.

Bovendien koken de twee robots niet op dezelfde manier. De Cookeo kookt als een snelkookpan en is vijf keer sneller, terwijl de Volupta een scala aan temperaturen biedt.

Beide robots bieden een honderdtal recepten aan, maar die van Volupta staan in een boek, terwijl Cookeo ze, net als de Thermomix, aanbiedt vanaf het bedieningsscherm.

Kortom, beide modellen zijn keukenmachines, maar ze bieden niet dezelfde functionaliteiten. Volupta kan mengen, pletten en kneden, terwijl Cookeo geen van deze functies biedt. Als u voor 6 personen wilt koken, moet u Cookeo kiezen. Aan de andere kant, als u alleen bent, of tot drie personen in uw huis, en voor meer veelzijdigheid, moet u kiezen voor Volupta.

Ontdek onze volledige test van de Moulinex Volupta multicooker.

Moulinex Cookeo of Companion?

Zoals we al zeiden, Cookeo is een elektrische snelkookpan. Companion, daarentegen, is een multifunctionele keukenmachine. Companion kan dus worden gebruikt om andere taken uit te voeren naast het koken van ingrediënten, wat niet het geval is met Cookeo. De Moulinex Companion kookt, suddert, stoomt, braadt, braadt, mengt, kneedt en klopt en houdt zelfs gerechten warm tot ze worden opgegeten.

De capaciteit van de Cookeo is aanzienlijk met zijn 6L kom, terwijl de Companion een bruikbare capaciteit heeft van 2,5L. Het vermogen van de Companion is 1550 W, vergeleken met 1200 W voor de klassieke Cookeo.

Bovendien biedt de Companion verschillende programma’s en kookstanden. De Cookeo heeft ook verschillende kookstanden, maar dan meer als een snelkookpan.

Qua design zijn de twee toestellen weer totaal verschillend.

Wat inspiratie betreft, wordt Companion geleverd met een receptenboek. Om extra recepten te verkrijgen, zult u moeten kiezen voor het iCompanion connected model, wat ook het geval is voor Cookeo aangezien u zult moeten kiezen voor een connected model zoals de Cookeo+ Connect of de Cookeo Touch Wifi, die we hierboven vermeld hebben.

In de door Moulinex aangeboden gamma’s zijn het de voornoemde aspecten die het verschil tussen de modellen aangeven. Er zij op gewezen dat Cookeo en Companion, hoewel van hetzelfde merk, niet tot dezelfde categorie behoren. U zult uw keuze dus moeten baseren op uw persoonlijke verwachtingen.

Als u op zoek bent naar een keukenmachine die tegelijkertijd kan koken en andere taken kan uitvoeren, raden wij u het Companion model aan. Als u echter alleen geïnteresseerd bent in de kookfunctie, kunt u beter de Cookeo kiezen.

Zie ook onze volledige review van de Moulinex Companion multicooker.
Moulinex Cookeo YY4406

Bekijk de dagprijs

Productspecificaties

 • Inhoud: 6 liter
 • Geïsoleerde handgreep: Ja
 • Uitneembare binnenpan: Ja
 • Antiaanbaklaag: Ja
 • Antislipvoetjes: Ja
 • Diameter kookoppervlak: 35 cm
 • Aantal porties rijst: 6
 • Snoeropbergruimte: Nee
 • Aantal programma’s: 4
 • Cooker programma: Bakken en braden | Rijstkoken | Sauteren | Snelkoken | Stomen
 • Afmetingen zonder verpakking (b x h x d): 36,5 x 31 x 35,5 cm
 • Gewicht: 6500 gram
 • Snoerlengte: 1 meter
 • Vermogen: 1600 watt
 • Product hoogte: 31 cm
 • Product breedte: 36,5 cm
 • Product lengte: 35,5 cm
 • In de doos: multicooker, binnenpan, stoommand, lepel en gebruiksaanwijzingen
 • Inclusief kookboek: Nee
 • Vaatwasserbestendig: Ja
 • Automatisch kookprogramma: Ja
 • Automatisch uitschakelen: Ja
 • BPA-vrij: Ja
 • Bediening: Draaisysteem
 • Cool wall: Ja
 • Doorzichtige deksel: Nee
 • Droogkoken veiligheid: Ja
 • Fabrieksgarantie termijn: 2 jaar
 • Indicatie afgerond: Ja
 • Materiaal behuizing: Kunststof
 • Materiaal binnenpan: Kunststof
 • Materiaal deksel: RVS
 • Model: Cookeo CE700100
 • Overhittingsbeveiliging: Ja
 • Reparatie type: Carry-in
 • Roerfunctie: Nee
 • Signal extra ingrediënt: Ja
 • Switch on timer: Ja
 • Taal handleiding: Frans
 • Temperatuur instellingen: Nee
 • Verpakking breedte: 400 mm
 • Verpakking hoogte: 379 mm
 • Verpakking lengte: 467 mm
 • Waarschuwingssignaal: Ja
 • Warmhoud functionaliteit: Ja
 • Categorieën: KeukenapparatenRijstkokers – Frituren & Elektrisch koken – Multicookers – Elektronica
 • Inhoud: 5 tot 10 liter
 • Merk: Moulinex
 • Opties: Warmhoud functionaliteit, Uitneembare binnenpan, BPA-vrij, Automatische programma’s, Droogkoken veiligheid, Cool Wall, Vaatwasserbestendige onderdelen, Timer
 • Aantal porties: 5 tot 7 porties

Waarom een cookeo kopen?

Vervangt vele andere apparaten en is multifunctioneel

De Cookeo werkt als een slowcooker, een steamer, een yoghurtmaker en vervangt zowel uw oven als uw kookplaat voor vele gerechten. De Cookeo is de moderne expressie van de snelkookpan, met “intelligent” koken dat zich aanpast aan het gewenste gerecht. Het biedt tot zeven verschillende modi. Het is zeer eenvoudig te gebruiken en u kunt kiezen voor een recept of een voorgeprogrammeerd ingrediënt. In dit geval zorgt de machine voor alles.

Lees ook:   Moulinex Cuisine Companion XL keukenmachine: groter, dezelfde prestaties

Maakt geen rommel

Door de diepe pan bij het bakken, knoei je niet overal olie of vet. Ook bij het stomen blijft de stoom door het deksel grotendeels in de pan en komt er geen stoom in de ruimte waar u hem gebruikt. Ook door het deksel worden cokesgeuren grotendeels tegengehouden.

Gebruik het overal

Door zijn afmetingen en aanpassingsvermogen kan hij op elk tafelblad worden gebruikt, op voorwaarde dat er een netvoeding aanwezig is. Perfect voor caravans, boten, studentenkamers en bedden.

Veilig om zonder toezicht achter te laten

De cookeo doet alles wat je snelkookpan beter en meer doet. En omdat het elektrisch is, maakt het een vuurtje vrij op uw fornuis voor uw andere bereidingen. Stel het programma in en laat het zijn werk doen, zodra het koken klaar is, schakelt de cookeo over op de warmhoudfunctie, en schakelt dan uiteindelijk uit. Hij past zowel de tijd als de bereidingswijze aan. Geen risico op overkoken.

Gemakkelijk schoon te maken

De pan is bedekt met een dikke laag keramische antiaanbaklaag die gemakkelijk te reinigen is. En omdat de cookeo multifunctioneel is, kunt u in de pan frituren en vervolgens langzaam garen – minder afwas.

Het deblokkeren van de Cookeo

Vast in demo mode
Het kan gebeuren dat uw Cookeo in demo mode gaat en blokkeert voor het einde van de verschillende kookfasen. Om het te deblokkeren, haal je gewoon de stekker uit het stopcontact. Houd daarna de “terug”-toets ingedrukt en steek de stekker van het apparaat weer in het stopcontact terwijl u 5 keer heel snel op “OK” drukt. Een in de handleiding genoteerde reset-code zal door uw toestel worden gevraagd. Deze code is normaal 3424. Zodra de code is ingevoerd, zal het apparaat u vragen de demomodus “AAN of UIT” te selecteren. Klik op “OK” of “UIT”. De Cookeo staat nu in de “kook” stand en de “demo” stand verdwijnt.

Foutcode voor ontbrekend water
Wanneer de hoeveelheid water in uw Cookeo niet voldoende is tijdens het koken van een gerecht, geeft het apparaat een foutcode weer om u te waarschuwen. Voordat u meer water toevoegt, roert u eerst de inhoud van de kom. Dit zal de foutcode verwijderen.

Geblokkeerd aan het einde van het koken
Als de pan aan het eind van de kooktijd vast komt te zitten, maak hem dan los met een tandenstoker. Steek de tandenstoker in het gaatje aan de rechterkant van het apparaat, niet ver van de stoomuitlaat. Een grondige reiniging is nadien noodzakelijk.

Tips

Wat te doen na elke bereiding

Leeg na elk gebruik het wateropvangreservoir van de cookeo en reinig het met leidingwater. Droog de kom af en zet hem dan terug op zijn plaats. Controleer ook of het kanaal niet geblokkeerd is voordat u de decompressiekogel terugplaatst. Om dit te doen, blaas het gewoon uit.

Hoe maak je de cookeo componenten goed schoon

Alle demonteerbare onderdelen van het toestel, zoals het metalen deksel, het kookvat, de vorm (als u er een gebruikt), het kleppendeksel, de condenswatersifon en het stoommandje zijn vaatwasmachinebestendig. U kunt echter ook het metalen deksel met de hand en het kooktoestel en de stoommand schoonmaken met warm zeepwater.

Hoe de interne en externe delen van de cookeo te reinigen

Gebruik voor het schoonmaken van de behuizing van uw cookeo een doek die u in een mengsel van warm water en een beetje afwasmiddel hebt gedrenkt. Doe hetzelfde met het scherm, de binnenkant en de binnenkant van het deksel. Veeg ook de stille klep van het deksel schoon (meer precies aan de achterkant), waar zich voedselresten kunnen bevinden.

Hoe slechte geuren te voorkomen en te neutraliseren

Laat het deksel van de multicooker na het schoonmaken altijd op een kier staan om onaangename geurtjes te voorkomen. In geval van een slechte geur, meng 1 liter water en een in schijfjes gesneden citroen in een kom. Giet het mengsel vervolgens in de kookpot van de multicooker en schakel gedurende 10 minuten over op de snelkookstand. Het enige wat u daarna nog hoeft te doen is de kom schoon te maken met een doek.

Hoe de kom te ontvetten en schoon te maken

Om uw kooktoestel te ontvetten, hebt u een citroen, een glas water en een flinke snuf zuiveringszout nodig. Dus begin met de citroen in schijfjes te snijden en doe dan de drie ingrediënten direct in de cookeo tank. Zet het toestel daarna gedurende 10 minuten op snelkoken. Zodra het proces is voltooid, hoeft u alleen nog maar de tank te spoelen.

Conclusie

Als u uw gerechten in recordtijd tot in de perfectie wilt bereiden, is de Moulinex Cookeo elektrische snelkookpan de robot die u nodig hebt om uw recepten tot een succes te maken. En als u van een verscheidenheid aan recepten houdt, zullen de aangesloten modellen in het assortiment (Cookeo+ Connect of Touch Wifi) u volledige voldoening geven.

De basis Moulinex Cookeo is een veilige keuze. De eenvoud van het gebruik is een reden te meer om het te kopen. Het is ook origineel, erg mooi en vooral hyper praktisch.

Ook al is hij niet veelzijdig, hij zal gebruikers tevreden stellen die alleen een keukenmachine nodig hebben om te koken. Cookeo vervangt uw snelkookpan door 5 keer sneller te koken. Bovendien hebben de multikookpannen van de Cookeo serie een garantie van 2 jaar en kunnen ze gedurende 10 jaar worden gerepareerd.

Kortom, om indruk te maken op uw gasten en tijd te besparen, kunnen we de Moulinex Cookeo keukenmachine alleen maar aanraden. Als uw budget het toelaat, kunt u zelfs voor een hoger model kiezen. Wij blijven er echter van overtuigd dat dit model u volledig tevreden zal stellen.

FAQ

Wat is de beste cookeo?
Wat de beste cookeo is, hangt af van uw behoeften en uw budget. Lees onze koopgids om uit te vinden welke producten op dit moment de beste zijn.

Is de Cookeo gemakkelijk af te wassen?
Ja, de kom is vaatwasmachinebestendig, net als het stoommandje. Om de buitenkant van de Cookeo schoon te maken, veeg je hem gewoon af met een vochtige spons.

Kan de Cookeo Chips maken?
Nee. De Cookeo kan niet als frituurpan gebruikt worden. Maar hij kan wel gebakken aardappelen maken.

Wat voor overlast kan ik verwachten met een Cookeo?
De Cookeo zal zeer discreet zijn in uw keuken omdat hij het voordeel heeft stil te zijn. Het enige dat u aan zijn aanwezigheid zou kunnen doen denken, zijn de geluidjes die hij tijdens het koken maakt om u te waarschuwen. Maar dit blijft discreet. Bovendien is er geen rook tijdens het koken en geeft het apparaat bij het openen minder stoom af dan een snelkookpan.

Behoudt koken in de cookeo de vitaminen in groenten?
De snelkook- of snelkookstand van de Cookeo maakt het mogelijk te koken bij een temperatuur tussen 109 en 115°C en verkort de kooktijd met de helft. Het verlies van bepaalde vitaminen, die gevoelig zijn voor warmte, wordt zo beperkt door korte kooktijden, zelfs bij hoge temperaturen.