Gerecht: Hoe maak je Onglet met Provençaalse saus en aardappelwedges

Onglet met Provençaalse saus en aardappelwedges

Inleiding

De Onglet, ook wel bekend als de longhaas, is een heerlijk stuk vlees dat afkomstig is uit de onderbuik van het rund. Dit vlees heeft een volle en stevige smaak en is geweldig om te bereiden op de barbecue of in de pan. In combinatie met de Provençaalse saus en aardappelwedges wordt dit gerecht een ware smaaksensatie die je niet wilt missen. In dit artikel gaan we dieper in op hoe je dit gerecht kunt bereiden.

Benodigdheden

Voor dit gerecht heb je de volgende benodigdheden nodig:

  • 4 Onglet steaks
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 500 gram aardappelen
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper

Stap 1: De Onglet steaks voorbereiden

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden Celsius. Haal de Onglet steaks uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Pers de knoflook uit en hak de rozemarijn en tijm fijn. Meng de knoflook, rozemarijn, tijm, olijfolie, het sap van een halve citroen, zout en peper in een kom. Smeer de Onglet steaks in met het mengsel en laat ze even rusten.

Stap 2: De aardappelwedges bereiden

Schil de aardappelen en snijd ze in wedges. Bestrooi de wedges met bloem en meng goed door. Smelt de boter in een pan en bak de aardappelwedges rondom bruin. Plaats de aardappelwedges in een ovenschaal en bak ze 20 minuten in de oven.

Lees ook:   Wat Is Een Goed Salaris 2022?

Stap 3: De Provençaalse saus bereiden

Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de rozemarijn, tijm, gepelde tomaten, suiker, zout en peper toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen. Haal de pan van het vuur en pureer de saus met een staafmixer. Voeg het sap van een halve citroen toe en roer goed door.

Stap 4: De Onglet steaks bereiden

Verhit wat olijfolie in een pan en bak de Onglet steaks aan beide kanten bruin. Plaats de Onglet steaks in een ovenschaal en bak ze 8-10 minuten in de oven. Haal de Onglet steaks uit de oven en laat ze even rusten.

Stap 5: Het gerecht serveren

Serveer de Onglet steaks met de Provençaalse saus en de aardappelwedges. Garneer het gerecht met wat verse kruiden en een partje citroen.

Conclusie

Het gerecht Onglet met Provençaalse saus en aardappelwedges is een heerlijk gerecht dat gemakkelijk te bereiden is. Door de volle en stevige smaak van de Onglet steaks in combinatie met de kruidige Provençaalse saus en de knapperige aardappelwedges wordt dit gerecht een ware smaaksensatie. Probeer het zelf en laat je verrassen!

FAQs

1. Wat is een Onglet steak?

Een Onglet steak is een stuk vlees dat afkomstig is uit de onderbuik van het rund. Het vlees heeft een volle en stevige smaak.

2. Hoe lang moet ik de aardappelwedges bakken in de oven?

De aardappelwedges moeten 20 minuten bakken in de oven op 200 graden Celsius.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Griesmeelpudding met saus van rood fruit

3. Kan ik ook andere sauzen gebruiken?

Natuurlijk, je kunt ook andere sauzen gebruiken die je lekker vindt. Maar de Provençaalse saus past perfect bij dit gerecht.

4. Waar kan ik Onglet steaks kopen?

Onglet steaks zijn verkrijgbaar bij de betere slagers en online.

5. Kan ik dit gerecht ook bereiden op de barbecue?

Zeker, dit gerecht is ook perfect te bereiden op de barbecue. Grill de Onglet steaks en aardappelwedges tot ze gaar zijn en serveer met de Provençaalse saus.