Oven, steamer en sous-vide fornuis in één: De nieuwe AEG Steam-Pro is een allrounder

Je bezit ze allemaal: oven, stomer, magnetron en alle andere keukenapparatuur nemen veel ruimte in beslag in de keuken, we willen niet eens beginnen met extra gadgets zoals keukenmachines, smoothiemakers, opvouwbare broodroosters, enz. Zou het niet geweldig zijn als er een apparaat was dat alle functies kon overnemen? AEG heeft deze taak op zich genomen en de AEG Steam-Pro ontwikkeld, een keukenapparaat dat niet alles kan, maar bijna alles wat je nodig hebt voor een menu als een sterrenchef.

Het zit allemaal in de mix: stoom en hete lucht

Perfect baksucces dankzij stoom en hete lucht in de AEG Steam-Pro; Foto: AEG

Perfect baksucces dankzij stoom en hete lucht in de AEG Steam-Pro; Foto: AEG

Dankzij intelligente technologie combineert de AEG Steam-Pro de twee voordelen van oven en steamer. Een gerichte afgifte van vocht aan het begin van het bakken maakt elk deeg luchtig en de extra waterdamp zorgt ervoor dat het perfect rijst. De normale heteluchtfunctie van de oven zorgt voor een knapperig korstje en een perfecte bruining. Maar niet alleen broodjes en zoete gebakjes zijn gegarandeerd in de AEG Steam-Pro. De bereiding van braadstukken en stoofschotels is ook eenvoudig dankzij de extra stoomfunctie. Het extra vocht bij het frituren in de oven zorgt ervoor dat het vlees mals en sappig blijft en tegelijkertijd een perfecte korst vormt aan de bovenkant.

Presets maken het gebruiksvriendelijker

AEG Steam-Pro met kookassistenten en veel vooraf opgeslagen programma's; Foto: AEG

AEG Steam-Pro met kookassistenten en veel vooraf opgeslagen programma’s; Foto: AEG

De AEG Steam-Pro heeft veel voorgekauwde programma’s die koken en bakken met het apparaat kinderspel maken. De kookassistent begeleidt onervaren hobbykoks door de programma’s en functies van het apparaat. Professionele chefs daarentegen kunnen de functies zelf testen en de instellingen instellen op basis van hun eigen gevoelens. De stoomfunctie is ook eenvoudig te regelen: u kunt gemakkelijk kiezen tussen de drie variaties van weinig, medium of veel stoom. En natuurlijk kan de stomer ook volledig worden gedeactiveerd en zijn normale ovenfuncties zoals boven/ onderwarmte, convectie en grillen mogelijk met de AEG Steam-Pro.

Lees ook:   Gebakken rijst zoals de Aziatische – In 5 stappen

Sous-Vide koken als de profs

Sous-Vide koken in de nieuwe AEG Steam-Pro; Foto: AEG

Sous-Vide koken in de nieuwe AEG Steam-Pro; Foto: AEG

Heb je je ooit afgevraagd hoe de kookprofessionals elk gerecht op het perfecte kookniveau beheren? Het geheim ligt in de Sous-Vide keuken. Voedsel wordt gestofzuigd en altijd gekookt in de stomer bij een temperatuur onder de 100 graden Celsius. Dit maakt het voedsel mals en to the point. Met de AEG SteamPro wordt deze methode echter niet langer aan de professionals overgelaten. Naast de oven- en stoomkookfunctie heeft het apparaat ook een sous-vide-functie. Stofzuig het voedsel, stel de juiste instellingen in de kookassistent in en zet het in de oven. Meer is er niet nodig voor de perfecte biefstuk.

Andere voordelen van AEG Steam-Pro

Oven, steamer en sous-vide fornuis: De AEG Steam-Pro; Foto: AEG

Oven, steamer en sous-vide fornuis: De AEG Steam-Pro; Foto: AEG

Naast bakken, stoomkoken en sous-vide koken heeft de AEG Steam-Pro nog andere handige functies: het apparaat kan eenvoudig worden gereinigd dankzij vooraf ingestelde reinigingsprogramma’s. Daarnaast heeft de AEG Steam-Pro een eigen kerntemperatuur- en vochtigheidssensor. Zo bespaar je jezelf ook de aanschaf van een vleesthermometer. Daarnaast zie je altijd hoeveel warmte er daadwerkelijk in de oven zit. Je bent dus altijd aan de veilige kant.

Prijs voor de AEG Steam-Pro

De prijs voor de AEG Steam-Pro met sousfunctie is 1.400-1.500 euro. Dat is natuurlijk geen klein bedrag. Een privé vijfsterrenchef zal echter zeker meer kosten om mee naar huis te nemen. En de goede energie-efficiëntieklasse A ++ is gemakkelijk voor de portemonnee, althans in de toekomst.