Paris Brest: het beste recept

Ontdek het recept voor Paris Brest, een heerlijk gebakje voor liefhebbers van praliné.
Paris Brest

Ingrediënten

  • Meel: 75 g
  • Boter: 40 g
  • Eieren: 2
  • Waterbestanddeel: 10 cl
  • Suiker: 1 eetlepel
  • Zout: 1 snuifje
  • Suiker: 50 g
  • Eigeel: 3
  • Maïzena: 2 eetlepels
  • Melk: 25 cl
  • Zachte boter: 150 g
  • Praline: 120 g
  • Gesneden amandelen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Het soezendeeg: Doe de boter, het water en de suiker in een steelpan en breng het aan de kook. Haal van het vuur, voeg de bloem in één keer toe en meng onmiddellijk. Zet 1 à 2 minuten terug op het vuur om het deeg al roerend uit te drogen. Voeg een voor een de eieren toe en droog het deeg tussen elk ei, hetzij in de pan van het vuur, hetzij in een keukenmachine.

Vorm met een spuitzak en de grootste spuitmond een kroontje op een vel silicone of bakpapier. Versier met amandelschilfers. Bak ongeveer 1 uur in de oven op 180°C (gasmark 6). Het deeg moet goed drogen. Laat afkoelen op een rooster.

De room: Breng de melk aan de kook, wit de eidooiers en de suiker. Voeg de gezeefde maïzena toe en roer er dan de kokende melk door. Zet terug op het vuur voor 2 minuten, goed kloppen, het zal indikken. Haal de pan van het vuur en klop er de 50 gram boter in kleine stukjes door. Laat de room afkoelen en giet hem dan direct over de room.

Voeg, zodra de room is afgekoeld, de praliné en de rest van de boter in kleine stukjes toe met behulp van een garde of keukenmachine. Zet enkele uren terug in de koelkast.

Lees ook:   Chocolade met noten en superfood

Om te eindigen

Montage: Snijd het bovenste 1/3 deel van de kroon af met een broodmes. Doe de room in een spuitzak en vul de kroon. Om een mooi volume te krijgen, breng je verschillende lagen aan: één in de holte, één aan de binnenrand van de kroon, één aan de buitenrand en nog één bovenop. Leg de bovenkant van de krans op de crème en bestrooi met poedersuiker.