Traditioneel wordt pizza gebakken boven een houtvuur of op steenkool in een steenoven. Dit geeft hem zijn legendarische textuur, zacht van binnen en krokant van buiten. Om thuis met een oven of een barbecue hetzelfde resultaat te bereiken, is het gebruik van een pizzasteen, ook wel kooksteen genoemd, noodzakelijk. Dankzij dit accessoire wordt het bereiden van pizza’s in Italiaanse stijl als een echte patissier voor iedereen gemakkelijk. De keuze van een pizzasteen ligt echter helemaal niet voor de hand, want er zijn verschillende modellen op de markt. Deze koopgids komt op het juiste moment om u te helpen een selectie van de 10 beste pizzastenen te ontdekken, om uw leven gemakkelijker te maken.
Vergelijking van de beste pizzastenen: tests en meningen
Foodiletto Pizzasteen – 38×30,5 cm – bbq – barbecue – oven – gas – elektrisch – 100% natuurlijk materiaal – cadeau voor man
Met deze Italiaanse pizzasteen van Foodiletto maak je zelf een heerlijke pizza met krokante bodem. De steen helpt het vocht af te voeren, zodat je pizzakorst, of bv brood, een lichte en knapperige buitenkant krijgt. Gebruik de steen in de oven of op een gas/elektrisch fornuis. Ook ideaal voor gebruik op de barbecue. Afmeting pizza steen: 38×30.5 cm / dikte 1,5 cm. Materiaal: origineel lavasteen van de vulkaan de Etna op Sicilië. 100% made in Italy. Inclusief gebruiksaanwijzing. Tip cadeau voor man !
- Te gebruiken op verschillende warmtebronnen, zoals oven, gas, elektrisch, barbecue
- Van 100% natuurlijk materiaal, geeft geen smaken/stoffen aan je voedsel af en gaat lang mee
- De steen houdt geen voedselaroma’s vast
- Tevens geschikt om vlees, vis, groente of brood te bereiden
- Lokaal geproduceerd en verpakt in Italië
Krumble Pizzasteen BBQ / Pizzasteen oven / Pizzaplaat / Pizzasteen rond / Pizza baksteen / Pizzaplaat – Diameter 30,5 cm
De lekkerste pizza eet je in Italië of maak je lekker zelf. Een lekker deeg maken lukt natuurlijk wel, maar het afbakken van een zelfgemaakte pizza is een stuk lastiger. Met deze pizzasteen van natuursteen bereid je de beste pizza gewoon zelf in een dichte barbecue of in jouw oven. Met de pizzasteen kun je beter een constante temperatuur behouden en gelijkmatig verdelen om de pizza het lekkerste te bereiden. Wordt geleverd met verchroomde houder.
Plaats de pizzasteen altijd tijdens het verwarmen in de BBQ of oven om te voorkomen dat deze door een plotseling temperatuurverschil breekt. Laat deze dus ook gelijkmatig afkoelen!
Gebruik op barbecue
Plaats de pizzasteen op een verhoging op het rooster om deze dichter bij de deksel van de BBQ te krijgen. De bovenkant van de pizza wordt namelijk gegaard via weerkaatsende hitte van de deksel. Plaats de kolen in de barbecue ook niet recht onder de pizzasteen maar aan de randen, om te voorkomen dat de onderkant van de pizza veel sneller gaart dan de bovenkant. Leg de pizza pas op de met bloem bestrooide pizzasteen als de barbecue rond de 300 graden is.
Gebruik in oven
Het gebruik van de pizzasteen in de oven is eenvoudiger. Leg de pizzasteen tijdens het verwarmen van de oven al op het rooster om deze gelijkmatig te verwarmen. De pizza plaats je pas op de met bloem bestrooide pizzasteen als deze door en door warm is, na ongeveer 30 minuten!
Pizzasteen / Broodbaksteen – 30 x 30 x 3 cm – Voor de Oven of BBQ
Bak thuis de heerlijkste pizza’s!
Met deze pizzasteen voor in de oven of op de BBQ bak je een perfecte pizza. De steen is gemaakt van chamotte en goedgekeurd voor voedsel. De steen heeft een afmeting van 30 x 30 x 3 centimeter en past daarmee goed in de oven of op de BBQ.
Functie Pizzasteen
Het hele idee achter een steen is de opslag van hitte en het afstaan ervan aan het deeg door contactwarmte. In een thuisoven of BBQ haal je niet de tempraturen van een echte hout gestookte pizzaoven. Om toch zoveel mogelijk warmte in de pizza te krijgen in een zo kort mogelijke tijd kun je een pizzasteen gebruiken. Je bakt de pizza rechtstreeks op de voorverwarmde steen en verlaagt daarmee de baktijd aanzienlijk. Doordat de baktijd ongeveer gehalveerd wordt verliest je pizza veel minder vocht tijdens het bakken. Hierdoor droogt de bodem van de pizza niet uit en verliest de saus ook minder vocht. Doordat de pizza in direct contact komt met de steen bakt de bodem, met het juiste deeg, lekker krokant af.
Dikte pizzasteen
Een dikke pizzasteen kan meer warmte vasthouden. Als je een dunnere steen gebruikt verliest deze sneller zijn warmte. Doordat je een koude pizza op de steen legt koel de steen snel af. Dit betekent dat als je nog een pizza wilt bakken de steen eigenlijk weer opnieuw moet opwarmen, anders verliest de pizzasteen zijn functie. Doordat deze steen 3 centimeter dik is houd hij genoeg warmte vast om meerdere pizza’s achter elkaar te bakken, zonder kwaliteitsverlies.
Opwarmtijd pizzasteen
Een pizzasteen heeft tijd nodig om zijn warmte op te nemen. Bij een dunne pizzasteen in deze opwarm tijd niet lang, soms zelfs maar 20 minuten, maar deze warmte is de steen dan dus ook weer snel kwijt. Onze pizzasteen heeft ongeveer 45 minuten nodig op op te warmen. Voor het opwarmen plaatst je de steen in de oven, op welke hoogte je steen moet liggen verschilt per oven. Zet oven op een zo hoog mogelijke temperatuur, de meeste thuisoven gaan tot ongeveer 230 graden Celsius. Na 45 minuten op opwarmen is de steen klaar voor gebruik en kun je de pizza er direct opleggen. Doordat de pizzasteen 3 centimeter dik is hoeft je de steen niet tussendoor opnieuw op te warmen maar kun je meteen door bakken!
Weber® Pizzasteen rond
Weber® Pizzasteen rond
Barbecook – Pizzasteen – Rond – Voor Barbecue – Creme – ɸ 36 cm
Met deze universele pizzasteen van Barbecook grill je pizza’s en andere gerechten met deeg krokant op je barbecue. De plaat is gemaakt uit vuurvaste klei voor een steenoveneffect. Perfect geschikt voor in de barbecue te gebruiken op voorwaarde dat ze afgesloten kunnen worden. De pizzaplaat is heel makkelijk in gebruik en onderhoud.
Verras je gasten met krokante, huisgemaakte pizza’s! Met de pizzaplaat van Barbecook maak je echte Italiaanse pizza’s met een authentieke, krokante bodem. Ook geschikt voor het broodjes en koekjes.
Universeel formaat voor op de gas- en houtskoolbarbecues
Deze pizzaplaat heeft een ronde vorm met een diameter van 36 cm en is dus geschikt voor één grote, ronde pizza. De pizzasteen is geschikt voor gebruik op gasbarbecues en houtskoolbarbecues maar kan ook perfect dienen voor in de oven.
Gebruik
Als je pizza klaar is om te bakken, plaats je hem in op de voorwarmde steen. De steen houdt warmte zeer goed vast. TIP: Laat je pizza bij het opdienen op de steen liggen en zo blijft jouw pizza warm en smaakvol tot hij helemaal op is.
Over Barbecook:
Barbecook is de specialist in het maken van kwalitatieve hoogwaardige barbecues en barbecue accessoires. Barbecook is o.a. uitvinder van het QuickStart systeem waarmee houtskoolbarbecues snel op temperatuur gebracht kunnen worden. Het assortiment omvat houtskoolbarbecues, gasbarbecues, rookovens, plancha, draagbare elektrische barbecues, houtbarbecues en vuurkorven- en schalen. Al meer dan 25 jaar is de ervaring van Barbecook terug te zien in de kwaliteit van zijn barbecues en in de accessoires die erbij horen.
- Makkelijk in gebruik
- Vuurvast materiaal
- Geschikt voor gasbarbecues en houtskoolbarbecues
- Geschikt voor niet Barbecook merken
- Ideaal formaat
- Houdt warmte vast
Barbecook Universele Pizzaplaat Quisson/Siesta – Creme
Met deze universele pizzasteen van Barbecook grill je pizza’s en andere gerechten met deeg krokant op je barbecue. De plaat is gemaakt uit vuurvaste klei voor een steenoveneffect. Perfect geschikt voor in de barbecue te gebruiken op voorwaarde dat ze afgesloten kunnen worden. De pizzaplaat is heel makkelijk in gebruik en onderhoud.
Verras je gasten met krokante, huisgemaakte pizza’s! Met de pizzaplaat van Barbecook maak je echte Italiaanse pizza’s met een authentieke, krokante bodem. Ook geschikt voor het broodjes en koekjes.
Uitstekend formaat
Deze pizzaplaat is 43 lang en 35 cm breed en heeft een rechthoeking formaat. Door het rechthoekig formaat, schuift de steen perfect in op alle Siesta en Stella gasbarbecues van Barbecook. Indien je een andere barbecue of oven hebt met dezelfde afmetingen, kan je natuurlijk ook deze pizzasteen gebruiken.
De pizza plaat is groot genoeg voor één grote vierkante pizza of twee kleine ronde pizza’s.
Gebruik
Als je pizza klaar is om te bakken, plaats je hem in op de voorwarmde steen. De steen houdt warmte zeer goed vast. TIP: Laat je pizza bij het opdienen op de steen liggen en zo blijft jouw pizza warm en smaakvol tot hij helemaal op is.
- Ideaal formaat
- Geschikt voor Siesta en Stella gasbarbecue
- Geschikt voor niet Barbecook merken
- Makkelijk in gebruik
- Houdt warmte vast
- Vuurvast materiaal
BunYa Pizzasteen met Serveerrek – Ø 33 cm – Dikte 1.1 cm – Cordieriet – Keramiek
Wil je pizza’s maken met krokante bodem? Dan is dit de pizzasteen om jouw ideale pizza’s te maken. De pizzasteen is te gebruiken in de oven, maar ook op de barbeque. Met een dia van 30 cm en een dikte van 1,1 cm houdt deze pizzasteen de warmte goed vast. Serveer uw pizza op de pizzasteen door middel van het bijbehorende serveerrek.
Ook is het mogelijk deze pizzasteen te gebruiken voor het bakken van onder andere brood en koekjes.
Boska Pizzasteen Deluxe Rechthoek – Voor de oven – Knapperige pizza’s – 40×32 cm
Met de BOSKA Pizzasteen Deluxe Rechthoek bak je de lekkerste pizza’s van steenovenkwaliteit helemaal zelf. De luxe steen heeft een oppervlakte van 40×32 cm, is geschikt voor gebruik in de oven en heeft een handige, opstaande rand. Het resultaat? Pizza’s met een heerlijk knapperige bodem.
Niemand zit te wachten op pizza’s met een sompige bodem. Iets wat je met een normale ovenplaat vaak wel krijgt. Deze handige pizzasteen absorbeert vocht. Dit zorgt voor een extra knapperige bodem en pizza’s die smaken zoals bij een echte pizzeria.
Het voordeel van een rechthoekige steen is dat je er zowel ronde als rechthoekige pizza’s mee kunt maken. De opstaande rand aan de achterkant voorkomt dat je pizza’s per ongeluk van de steen af schuift. De pizzasteen mag nooit in de vaatwasser. Was hem ook niet met de hand af; de steen absorbeert water, waardoor hij bij een volgend gebruik kan breken. Je maakt de steen eenvoudig schoon door er een droge keukendoek overheen te halen. Achtergebleven pizzaresten verwijder je met een hard plastic of houten spatel. Je krijgt standaard 10 jaar garantie op de BOSKA Pizzasteen Deluxe Rechthoek.
Pizza plaat – Bakplaat – Rond – Pizzaplaat – Pizzavorm – Bakplaat voor Oven – Zwart – 33 CM – 2 Stuks
Er is tocht niets lekkerder dan een verse zelfgemaakte pizza? Alleen al de heerlijke geur in je huis zorgt voor water in je mond.
Deze fantastische pizza plaat helpt jou de heerlijkste gerechten op een simpele manier te bereiden. Het ronde ontwerp heeft het perfecte formaat voor het maken van een pizza. In deze pizzavorm bak je perfecte pizza’s. De pizzavorm zorgt voor een uitstekende verdeling van de ovenwarmte zodat je pizza perfect en egaal gaart. En omdat de gaatjes in de bodem de hitte doorlaten, wordt de bodem heerlijk krokant terwijl de vulling lekker sappig blijft. Dankzij de superieure anti-aanbaklaag zijn je pizza’s na het bakken makkelijk uit de vorm te halen en is de vorm bovendien eenvoudig schoon te maken. De pizzavorm is hittebestendig tot 230°C. Na gebruik maak je de vorm schoon met warm water en wat sop.
FLOKOO staat voor kwaliteit. Vandaar dat de FLOKOO pizzaplaat voor verzending wordt gecontroleerd! De pizzaplaat is op voorraad en wordt verstuurd vanuit Nederland.
100% tevredenheidsgarantie
We kunnen het ons bijna niet voorstellen maar mocht je onverhoopt niet tevreden zijn over de pizzaplaat dan kan je deze als retour aanmelden op bol.com en je krijgt het geldbedrag volledig teruggestort.
ETNA Pizza set – Eppicotispai
We love Pizza! Daarom is deze pizza set van Eppicotispai ook zo geweldig. De set bestaat uit een lavastenen pizzasteen en een houten pizzaschep. Pizza’s bakken zoals in een echte pizzaria kan nu ook thuis!
De pizzasteen is gemaakt van echt lavasteen, gewonnen uit lavastromen van de Etna, en heeft een formaat van 30cm x 38cm. De steen moet langzaam warm worden en het is daarom noodzakelijk de pizzasteen al in de oven te leggen wanneer deze nog koud is. Het bakken op lavasteen geeft geen geur of smaak af aan de pizza. Lavasteen is van nature nonstick waardoor gebruik van boter of olie niet nodig is. Verwarm de steen in de oven, op je gasplaat of elektrische kookplaat, of op de barbecue. Wanneer deze een temperatuur van zo’n 200 – 250 graden celcius heeft bereikt is deze helemaal klaar om de lekkerste pizza’s op te bakken.
En met de handige pizzaschep plaats je de verse ongebakken pizza’s eenvoudig op de hete pizzasteen, en haal je ze er ook weer af, zonder je handen te branden. De pizzaschep heeft een formaat van 29,5cm x 41,5cm en is gemaakt van licht maar stevig beukenhout. De pizzaschep in ongeveer 0.5cm dik en loopt aan het uiteinde schuin af. Hierdoor glijdt de pizza makkelijk van en op de pizzaschep.
Eppicottispai is een merk gevestigd in Italië en specialiseert zich in producten voor het maken en pasta’s en pizza’s. Alle artikelen van Eppicotispai zijn dus 100% van Italiaanse bodem!
Pizzasteen – Graniet – 38 x 30 x 2 cm – Bbq – Barbecue – Oven – Gas – Elektrisch – 100% natuurlijk materiaal – Echte Graniet – Pizzaplaat voor de lekkerste bereiding van een pizza op jouw barbecue of in de oven – Broodsteen
- De massieve granieten baksteen is een must-have als je thuis van brood houdt! Maar waarom stoppen bij brood als er zoveel andere dingen zijn die je de steen kunt gebruiken voor waaronder: Focaccia, Zelfgemaakte pizza, Ciabatta, Zuurdesembrood, Knoflookbrood, Cakes, Flatbreads, het bereiden van gebak
- De baksteen bevordert een gelijkmatige warmte en houdt die warmte goed vast, wat zorgt voor een gelijkmatige, stabiele bak die je niet van een gewone bakplaat krijgt. U zult merken dat de steen ook extra vocht absorbeert waardoor uw bak knapperiger wordt.
- U kunt de steen ook gebruiken als een gebaksteen, Knead, roll en vorm naar uw hartenlust met ons fantastische handgemaakte granieten gebakplank. Dankzij het gladde, koele oppervlak is graniet het perfecte gebakplank. U kunt beide zijden van de steen gebruiken, zodat het perfect is voor het serveren van warme en koude gerechten. Je kunt het ook gebruiken als snijplank.
- Voor gebruik in de oven en alleen bij bepaalde gasgrillmodellen te gebruiken.
- Natuurlijk steen (echte graniet) geschikt voor levensmiddelen met uitstekende thermische eigenschappen.
- Het voordeel ten opzichte van chamott en cordieriet is het absoluut gladde, zuivere oppervlak dat wordt bereikt door hoogglans-polijsten.
- Zeer gemakkelijk met schraper en afwasmiddel te reinigen, geurloos, omdat ook de zijkanten gepolijst zijn.
- Geschikt voor brood, pizza, Flammkuchen, vlees, vis, groenten enz…
- Echte Graniet
- 30 x 38 x 2 cm
Jamie Oliver Pizzasteen – Ø 33 cm
Met deze pizzasteen van Jamie Oliver maak je zelf die heerlijke pizza met krokante bodem. Doordat je de steen eerst los opwarmt tot een zeer hoge temperatuur en daarna de pizza in de oven bakt op de hete steen, krijg je een heerlijke krokante pizza. Ook ideaal voor gebruik op de barbecue. Afmeting pizza steen: Ø 33 cm / dikte 1 cm Materiaal: cordieriet
Kitchen Green Pizzasteen BBQ – Pizzaplaat Oven – incl. E-Book – Zwart
Met de pizzasteen van Kitchen Green ervaar je en luxe in huis. De kitchen Green pizzasteen kan gebruikt worden in de oven en op de barbecue! De ronde pizzasteen kent en laag roestvrije sterke cordieriet die gemakkelijk gereinigd kan worden en beschikt en inhoudelijke termpetuurbalans die overal gelijkmatig warm wordt. Dankzij het geïntegreerd ontwerp kan de steen gebruikt worden tot 800 graden celcius en is het te gebruiken in de vaatwasser. Maak nu gebruik van de krasbestendige pizzasteen en de lekkerste recepten van het E-Book.
kwalitatief cordieriet
Kitchen Green steen beschikt en professionele cordieriet laag waardoor pizza’s bakken en stuk makkelijker gaat. De pizzasteen is gemaakt van cordieriet. Het natuurlijke materiaal verdraagt hoge temperaturen en houdt deze erg lang vast. Eenmaal opgewarmd zorgt de cordieriet-steen voor een gelijkmatige warmteverdeling. Het resultaat: krokant, gelijkmatig gebakken deeg, precies zoals het moet zijn.
Anti-roest materiaal
Vele pizzastenen beginnen binnen de kortste keren te roesten. Dit pizzasteen van Kitchen Green is gemaakt van stevig, hoogwaardig roestvast steen. De steen gaat een lange tijd mee en ziet er altijd netjes en hygiënisch uit.
Voordelen Kitchen Green Pizzasteen:
- Te gebruiken in oven & BBQ
- Razendsnel: opwarm technologie
- Temperatuurbalans regeling
- Anti-kleef laag
- 800 graden celcius
- Cordieriet
- vaatwasbestendig
- Makkelijk schoon te maken
Makkelijk te reinigen
De steen beschikt van en gladde oppervlakte waarbij de steen makkelijk te reinigen is. Om de temperatuur in een normale oven constanter te houden is er de pizzasteen. Deze plaats je in de oven voor je die voorverwarmt. Leg de pizza, zodra de oven de juiste temperatuur heeft bereikt, op de pizzasteen. Bak op de normale manier, maar houd rekening met een kortere baktijd omdat de pizza nu ook verwarmd wordt door de steen. De korst van de pizza wordt krokanter en de bodem goed gaar:)
Pizza bakset 4 delig inclusief non stick pizzaplaten – Pizza toren bakset
Pizza bakset 4 delig. Deze pizza bakset is ideaal voor het maken van meerdere pizzas tegelijk. De set bestaat uit 3 non stick bakplaten met gaatjes voor gelijkmatige warmteverdeling en een rekje. Materiaal: RVS. Formaat: 30 x 30 x 25 cm.
relaxdays pizzaplaat set, geperforeerde pizzavorm, bakplaat voor pizza, 29 cm Pak van 4
Bereid met deze set 2-4 pizza’s tegelijkertijd voor. De ronde bakplaten worden eenvoudig op het rooster in de oven geplaatst. De geperforeerde pizzaplaat zorgt voor de juiste warmteverdeling, waardoor de bodem lekker krokant wordt. Door de antiaanbaklaag zijn de pizzaplaten na gebruik eenvoudig schoon te maken. Daardoor wordt het maken van pizza’s nog leuker. Voorkom contact met scherpe messen of andere voorwerpen, om zo langer van de bakplaten te kunnen genieten. De platen zijn niet vaatwasmachinebestendig. Eenvoudig schoon te maken met een zachte spons en een beetje afwasmiddel. Maten van de pizzaplaten • Buitenmaat H x B x D: ca. 1,3 x 32 x 32 cm • Binnenmaat H x B x D: ca. 1 x 29 x 29 cm • Tot maximaal 270° C • Materiaal: Ijzer • 2 of 4-delige set Pizza set met 2 of 4 bakplaten • Voor pizza, koekjes etc. • Antiaanbaklaag – eenvoudig te reinigen • Meerdere pizza’s tegelijkertijd • Extra grote oppervlakte • Voor alle standaard oven Leveromvang • 2 of 4 pizzaplaten • Decoratie is bij de levering niet inbegrepen
Weber Gourmet BBQ System Pizzasteen
Brood of pizza met beleg – deze pizzasteen met praktische draagbeugel is speciaal ontwikkeld voor een gemakkelijk en veilig gebruik met het Gourmet BBQ System.
relaxdays pizza bakplaat set van 4, 4x pizzaplaat 33 cm, bakplaat antiaanbaklaag
Met deze set ontvang je 4 pizza bakplaten in een keer. Daardoor wordt het voorbereiden en maken van pizza een feestje. De bakplaten zijn rond net zoals de pizza’s en passen daardoor in elke over en daarna in de wasbak. Door de antiaanbaklaag is het eenvoudig te reinigen. Het carbonstaal is hoogwaardig verwerkt en tegelijkertijd zeer licht. Details ronde pizzaplaten • Diameter bovenkant: ca. 33 cm • Diameter bodem: ca. 29,5 cm • Hoogte ca. 1 cm • Weegt ca. 0,3 kg per stuk • Materiaal: carbonstaal Pizzaplaten set 4 stuks • Bak zoals een professional • Ideaal voor het maken van pizza • Oppervlakte eenvoudig te reinigen • 4 platen in 1 set • Let op: Maximaal tot 250° C anders kan het zijn dat hij zijn vorm verliest Leveromvang • 4 x pizzaplaten • Decoratie is bij de levering niet inbegrepen
Rock&Rose Luxe Pizzasteen – Keramiek – 35cm – 14 inch – BBQ Steen – Oven Steen – Pizza Stone – bakplaat
Wilt u de lekkerste pizza’s bakken met uw barbecue/oven? Met onze Rock&Rose pizza steen bakt u in een handomdraai heerlijke pizza’s. De pizzasteen zorgt ervoor dat je een constante temperatuur behoud en gelijkmatig wordt verdeeld om de pizza het lekkerste te bereiden. De pizza steen heeft een natuurlijke ventilatie, die ervoor zorgt dat het vocht uit het deeg wordt getrokken. Hierdoor wordt de bodem extra krokant. Wilt u pizza’s bakken zoals in een traditionele Italiaanse pizza oven? Dan is deze pizza steen iets voor u. Ook is deze steen geschikt voor het bakken voor heerlijke broden.
Voordelen:
- Veilige manier van pizza`s bereiden
- Ook geschikt voor het maken van brood
- Hoge kwaliteit
- Ideale formaat voor pizza`s
- Geschikt om na het bereiden van de pizza de steen in de oven/bbq te laten staan
- Scherpe prijs
relaxdays pizzasteen met pizzaschep, 5 cm dik, broodsteen, pizzaplaat, steen
Tover je keuken om in een pizzeria en bak overheerlijke pizza’s in je eigen oven. De pizzasteen geeft gelijkmatig de warmte af en tegelijkertijd vangt hij het overtollige vocht op. Binnen enkele minuten is de pizza klaar en heb je een overheerlijke knapperige bodem en je beleg is om te genieten. Je kunt de pizza direct op de meegeleverde pizzaschep belegen en meteen in de oven schuiven. Door de afgeronde kanten is het makkelijk de pizza weer uit de oven te krijgen. Pizzasteen 1,5 dik met schep in detail • Pizzaschep van dennenhout H x B x D: ca. 1 x 30 x 38 cm • Handgreep schep B x D: ca. 5,5 x 15 cm • Oppervlakte van de schep B x D: ca. 30 x 23 cm • Pizzasteen van cordiet H x B x D: ca. 1,5 x 38 x 30 cm • Houder van verchroomd ijzer H x B x D: ca. 7 x 43 x 31,5 cm • Gewicht: ca. 3,7 kg Tover thuis heerlijke steenovenpizza’s • Voor knapperige bodem en vers beleg • Ideaal voor bakovens, oven, kolen en gas barbecues • Met pizzaschep gemaakt van hout • Metalen houder om te dragen en serveren • Voor pizza, brood etc. • Maximale temperatuur: ca. 800° C Leveromvang • Pizzaschep • Pizzasteen van cordiet • Metalen houder • Boekje met onderhoudstips en receptideeën • Decoratie is bij de levering niet inbegrepen
Haushalt 18002 – Pizza bak set – 14 delig
Zelf thuis pizza maken is een leuke bezigheid. Met deze handige set heeft u handige onderdelen bij de hand. De handige bakvormen zorgen voor een perfect formaat pizza. De standaard is verchroomd.
- Verchroomde ovenstandaard
- Pizza bakvormen gemaakt van koolstofstaal
- antiaanbaklaag
- vaatwasmachinebestendig
- Diameter: ca. 29,5 cm
- Hoogte: ongeveer 15,8 cm
Wat is een pizzasteen en waarvoor kan je het gebruiken?
De pizzasteen, variërend van 1 tot 6 centimeter dik, afhankelijk van de gebruikte materialen en de modellen, is een culinair accessoire dat in een traditionele oven wordt geplaatst die van tevoren is verwarmd. De pizza wordt dan op de steen gelegd met de oven uit. Hij gaart snel en gelijkmatig, wat niet altijd mogelijk is met een traditionele oven. Uw gerecht zal sappig zijn en eruit zien alsof het rechtstreeks uit een professionele pizzeria komt! Ideaal als je niet het budget hebt om een pizza oven te kopen.
Maar het blijft niet daartoe beperkt, want het kan ook worden gebruikt om brood en ander gebak te bakken. Voor dit gebruik hoeft de steen niet te worden voorverwarmd door de traditionele oven. Ten slotte gebruiken sommige mensen het voor barbecuen, om gegrild vlees te bereiden.
Een veelzijdig accessoire dat zijn plaats vindt in elke keuken.
Koopgids: hoe kies je een pizzasteen?
Ter herinnering: een pizzasteen is een kookoppervlak van natuurlijk materiaal dat de warmte van de oven opslaat en vervolgens afgeeft om het pizzadeeg gelijkmatig en snel te laten garen. Door voor dit keukenaccessoire te kiezen, kunt u heerlijke en authentieke zelfgemaakte pizza’s verkrijgen.
Maar alvorens een pizzasteen te kiezen, moet met een aantal criteria rekening worden gehouden. Alleen op die manier zult u degene kunnen vinden die echt aan uw behoeften en voorkeuren voldoet.
De verschillende selectiecriteria
Hier zijn enkele belangrijke parameters die zorgvuldig moeten worden geanalyseerd alvorens een pizzasteen te kiezen.
De coating
Fabrikanten gebruiken verschillende materialen om dit type accessoire te ontwerpen. Zo vindt u op de markt pizzastenen van cordieriet, terracotta, lavasteen, keramiek, marmer, klei of graniet…
Let wel, elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. In het algemeen zijn sommige materialen, zoals cordieriet of lavasteen, bekend als bestand tegen hoge temperaturen, maar zij zijn het duurst. Andere materialen daarentegen, zoals keramiek of gebakken klei, verdragen weliswaar geen hoge hitte, maar bieden wel uitstekende kookresultaten. Met dit soort materiaal moet men ook voorzichtig zijn met thermische schokken, daar zij daar gevoeliger voor zijn.
U zult ook stalen stenen vinden die over het algemeen vrij zwaar zijn. Staal is een onderdeel dat bekend staat om zijn vermogen intense hitte te absorberen en te geleiden. Bovendien wordt het risico van thermische schokken, barsten en breuken geëlimineerd.
Aangezien de pizzasteen een accessoire is dat voortdurend aan hitte wordt blootgesteld, moet bij de keuze van het materiaal waarvan hij is gemaakt, voorzichtigheid worden betracht. Over het algemeen wordt aanbevolen te kiezen voor een goed poreus materiaal dat tijdens het bakken het vocht van het deeg echt kan absorberen om een knapperige pizza te verkrijgen.
Maat
Bij het kiezen van een baksteen zijn er veel verschillende maten. Hoe kunt u in dit geval de juiste keuze maken? Dat hangt af van de capaciteit van uw oven.
Let op: als de pizzasteen groter is dan de oven, zal het moeilijk, zo niet onmogelijk, zijn om hem te plaatsen. Daarom is het meestal aan te raden een steen te kiezen die iets kleiner is dan de binnenkant van de oven. Op deze manier kunt u het zonder problemen hanteren en inbrengen. Dit geldt ook voor barbecues of grills.
Het beste is rekening te houden met de afmetingen van het interieur van uw oven, zodat u niet het risico loopt een te grote of te kleine steen te nemen.
De dikte
De gaartijd van uw pizza hangt gedeeltelijk af van de dikte van de steen die u gebruikt. Dit criterium is dus zeer belangrijk bij de keuze van een accessoire.
In het algemeen varieert de dikte van pizzastenen van model tot model. Er zijn dunne stenen (tussen 1 en 2 cm) en dikke stenen (3 cm en meer). Het voordeel van de eerste soort is dat de kooktijd relatief korter is, omdat ze sneller opwarmen. Zonder toezicht kan echter niet worden uitgesloten dat het pizzadeeg verbrandt. Bovendien kunnen dunne stenen gemakkelijk breken of barsten als ze niet met zorg en voorzichtigheid worden behandeld.
Dikkere stenen zijn beter bestand tegen hitte, zodat ze niet zo snel opwarmen als dunnere stenen. Ze zijn echter de beste optie voor duurzaamheid.
Veelzijdigheid
Er zijn pizzastenen op de markt die ook kunnen worden gebruikt om andere recepten te maken, zoals brood, koekjes, gebak, taarten en vele andere. Deze veelzijdige modellen zijn dus verkieslijk voor wie gewoon is te variëren met recepten op basis van deeg, zonder te moeten investeren in verschillende toestellen van hetzelfde type. U kunt ook de voorkeur geven aan stenen die in elk type oven passen en die compatibel zijn met barbecues om te grillen. Sommige kunnen zelfs dienst doen als kookplaat voor potten en pannen. U moet dus kiezen voor een steen die uw dagelijks leven vergemakkelijkt volgens uw behoeften en gewoonten.
Ontwerp en vorm
Op het eerste gezicht heeft het ontwerp van een steen geen invloed op het vermogen ervan om pizza’s te bakken. Deze parameter mag echter niet worden gebagatelliseerd, want een mooie steen is onvermijdelijk een pluspunt voor uw keukeninrichting.
Wat de vorm betreft, kunt u kiezen tussen vierkante, ronde of rechthoekige pizzastenen. De keuze voor het een of het ander hangt vooral af van uw voorkeuren, maar ook van de omvang van de verschillende bereidingen die u wenst te maken. U moet weten dat de grootte van de pizza ook tot op zekere hoogte afhangt van de gebruikte baksteen. Over het algemeen krijgt u een standaardpizza met de ronde stenen die het populairst zijn. Maar voor meer originaliteit kunt u kiezen voor vierkante of rechthoekige stenen die iets meer ruimte bieden.
Het handvat en toebehoren
Een pizzasteen met een handvat of twee is veel gemakkelijker te dragen, in de oven te plaatsen en uit de oven te halen. Niet alle modellen hebben ze echter. Om dit te compenseren, voegen sommige merken extra accessoires toe, zoals een pizzaschep of een spatel. Deze zijn over het algemeen zeer nuttig en optimaliseren het gebruik van uw kookgerei. Als u bijvoorbeeld kiest voor een steen zonder handvat, kan de schil het gemakkelijker maken om het deeg erin te doen en eruit te halen. Dit beperkt het risico op verbranding, omdat het de warmte isoleert. Wat de spatel betreft, die is zeer praktisch voor het schoonmaken. Dankzij dit apparaat kunt u de resten van vastzittende pizza’s na het bakken gemakkelijk verwijderen.
De prijs
De prijs is het criterium dat het laatst in aanmerking moet worden genomen, want die kan misleidend zijn. Wees u ervan bewust dat u producten zult vinden met relatief lage prijzen. Dit betekent niet dat zij noodzakelijk van slechte kwaliteit zijn. Producten van goede kwaliteit zijn echter relatief duur. Maar ook hier is een buitensporige prijs niet altijd een garantie voor kwaliteit. Het beste is dus om een pizzasteen te vinden die waar voor zijn geld biedt en binnen uw budget past.
Vaak gestelde vragen
Waarom een pizzasteen gebruiken?
Dit keukengerei is een grote hulp bij het bakken van pizzadeeg. Het is zeer praktisch wanneer u geen speciale oven hebt. Afgezien van deze rol heeft dit instrument nog vele andere toepassingen. Zo kunt u geld besparen in plaats van verschillende accessoires te kopen. Veel mensen gebruiken het om knapperige broodjes en heerlijke taarten te maken. Om dit te kunnen doen, moet het materiaal bestand zijn tegen hoge temperaturen.
Wanneer u keukengerei tekort komt, kunt u het gebruiken om te grillen, te barbecuen of aan spiesen te rijgen. Het gebruik ervan is niet daartoe beperkt. De steen kan worden gebruikt om zoete taarten, chocoladetaarten of kazen op tafel te presenteren. Wat ook de rol ervan is, het is van cruciaal belang om ze steeds na elk gebruik te reinigen. Het reinigingsproces zorgt ervoor dat de geur of smaak van de ingrediënten niet behouden blijft voor het volgende gebruik.
Hoe werkt een pizzasteen?
Dit keukenaccessoire moet vuurvast zijn om de warmte langer vast te houden. Dankzij deze eigenschap zal uw pizzadeeg gelijkmatig gaar worden. Vervolgens moet de apparatuur de warmte aan het gerecht teruggeven om het gaar te maken. Terwijl sommige modellen alleen zijn ontworpen om pissaladière te maken, kunnen andere ook verschillende recepten maken. Om aan deze eis te voldoen, moeten zij hoge temperaturen verdragen.
Hoe maak ik een pizzasteen schoon? Hoe onderhoud ik een pizzasteen?
Het is belangrijk op te merken dat dit pas mag worden gedaan als de steen is afgekoeld. Ook al leest u in de gebruiksaanwijzing “reinigen na gebruik”, vergeet dan niet dat u enkele minuten moet wachten alvorens verder te gaan. Anders loopt u het risico het voorwerp te beschadigen. Om dit te voorkomen, onthoud dit advies en volg deze stappen.
Gebruik een spatel om ingebakken etensresten die na het koken zijn afgekoeld, weg te schrapen. Dit gereedschap is vaak bij uw aankoop inbegrepen. Je gebruikt het om het onderhoud van de steen te vereenvoudigen.
Bij het verwijderen van voedselresten moet voorzichtig te werk worden gegaan om beschadiging van het accessoire te voorkomen. Zodra dit gedaan is, spoelt u met water zonder het gereedschap volledig te doordrenken, natuurlijk. Om de levensduur te garanderen, dient u bij het wassen het gebruik van bijtende producten en afwasmiddel te vermijden. Zelfs vetvlekken kunt u achterwege laten, want olie optimaliseert de weerstand van het gereedschap. Het maakt het minder kleverig.
Hoe gebruik ik een pizzasteen?
De pizzasteen vereist een welbepaalde voorbereidingstijd om een kwaliteitsvolle bereiding te kunnen aanbieden. Om dit te doen, moet u het eerst in de grill of een koude oven leggen. Daarna verwarm je het apparaat gedurende 45 minuten op de maximumtemperatuur. Zodra deze stap is voltooid, kunt u de oven uitzetten en het pizzadeeg op de steen leggen. Na 5 tot 7 minuten is uw pizza klaar.
U moet de steen in de grill laten tot hij volledig is afgekoeld. Aangezien de steen de warmte vasthoudt zonder dat de oven opnieuw moet worden geactiveerd, kan deeg nog steeds worden gekookt. Als u een barbecue hebt, zijn de stappen dezelfde, maar het vereist nog steeds een goede temperatuurbeheersing.
Inhoudsopgave