Rip-off bij het kopen van een keuken: hoe nepkortingen en aasaanbiedingen tot op de bodem uit te zoeken

Ze fladderen elke dag het huis in: brochures met aasaanbiedingen van meubelwinkels en keukenstudio’s. Ook in reclame worden ons keukens beloofd voor een prijs van 500-1000 euro. Maar als je dan je keuken hebt gepland, kom je al snel in een vijfcijferige prijscategorie terecht. We zullen je vertellen met welke vermeende aasaanbiedingen en nepkortingen de keukenverkopers werken en hoe je ze op de vlakte kunt krijgen.

#1 Pas op voor nepkortingen!

Bijna alle keukenstudio’s en retailers beloven een korting van 20-50% op de verkoop van een keuken – meestal inclusief andere zogenaamd gratis diensten. Dit klinkt natuurlijk erg verleidelijk voor kopers. Geen enkele verkoper, hoe goed ook, kon zich echter een dergelijke korting op een normale prijs veroorloven. De studio’s aan de keuken moeten immers nog verdienen. Daarom wordt eerst de prijs van de keukens ingesteld, zodat vervolgens de veronderstelde kortingen kunnen worden afgetrokken van onbetaalbare maanprijzen. Laat je dus niet verblinden door verleidelijke kortingsaanbiedingen. Je krijgt echte kortingen met de vouchers bij Küchenfinder.

#2 Raak niet gestrest!

Veel keukenstudio’s werken ook met tijdelijke speciale kortingen. Ze beloven je een eenmalige speciale korting als je vandaag je keuken koopt. Maar laat je alsjeblieft niet stressen door dergelijke aasaanbiedingen! Want ook deze kortingen worden berekend en zorgen er alleen maar voor dat je geen tijd hebt om een tegenbod te krijgen of verschillende aanbiedingen te vergelijken.

#3 Pas op voor gunstige prijstenders!

Een andere truc is het teder maken van goedkope keukens in brochures of de keukententoonstelling. In veel meubelwinkels zijn keukens te vinden voor een veronderstelde spotprijs van een paar honderd euro. Als je de keuken wilt kopen, krijg je een veel hogere prijs van de verkopers. Dit is een populaire truc onder keukenverkopers: vaak zijn alleen de individuele kitchenettes geprijsd – apparaten en wandkasten en extra keukenkasten zijn niet bij de prijs inbegrepen. De werkelijke keukenprijs is vaak bijna twee keer zo hoog.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Zalm met komkommersalade, geitenkaaspuree en romescosaus

#4 Laat de keuken individueel plannen!

De zogenaamde blokregeling zorgt vooral voor onbegrip bij keukenkopers. Een blokprijs is de prijs van een heel keukenblok (meestal kitchenette plus keukenkastje) met inbouwapparatuur. Deze vaste prijs voor een keukenblok werkt meestal heel goedkoop als compleet pakket. Maar als je veranderingen wilt aanbrengen, zoals een bovenkast of minder, betaal je daar onevenredig veel voor. Laat je keuken dus precies uitrekenen en vergelijk individuele aanbiedingen precies met elkaar.

Het belangrijkste om niet opgelicht te worden bij het kopen van een keuken is om de tijd te nemen en te vergelijken. Vergelijk de individuele aanbiedingen exact en laat je niet beïnvloeden door nepkortingen. Eerlijke keukenkopers berekenen vooraf een realistische prijs en communiceren deze eerlijk naar hun klanten. Als er dan geen prijsverlaging haalbaar is, is dat begrijpelijk. De keukendealers moeten immers ook iets verdienen bij de aankoop.

Een van de beste vouchers voor uw nieuwe keuken

Omslagfoto: fotolia – yoksul