Gerecht: Hoe maak je Runderschenkel met rode wijnsaus en lookpuree

Runderschenkel met rode wijnsaus en lookpuree

Inleiding

Welkom bij ons artikel over het heerlijke gerecht “Runderschenkel met rode wijnsaus en lookpuree”. In dit artikel zullen we u alles vertellen over dit smakelijke gerecht, van de ingrediënten tot de bereidingswijze. Met deze gedetailleerde handleiding kunt u dit gerecht gemakkelijk thuis bereiden en indruk maken op uw gasten. Laten we beginnen!

Ingrediënten

Voor het bereiden van “Runderschenkel met rode wijnsaus en lookpuree” heeft u de volgende ingrediënten nodig:

  • 4 runderschenkels
  • 1 fles rode wijn
  • 4 teentjes knoflook
  • 500 gram aardappelen
  • 250 ml runderbouillon
  • 1 ui
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • Verse peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: Het voorbereiden van de runderschenkel

Begin met het voorbereiden van de runderschenkel. Bestrooi de schenkels met zout en peper en laat ze op kamertemperatuur komen. Snijd de ui, wortels en bleekselderij in grove stukken.

Stap 2: Het aanbraden van de runderschenkel

Verhit een beetje olie in een grote braadpan en braad de runderschenkels aan beide kanten goudbruin. Haal de schenkels uit de pan en zet ze even opzij.

Stap 3: Het bereiden van de rode wijnsaus

Voeg de gesneden ui, wortels en bleekselderij toe aan dezelfde pan en bak ze tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog een minuut. Giet de rode wijn in de pan en laat het geheel sudderen tot de wijn is gereduceerd.

Stap 4: Het stoven van de runderschenkel

Voeg de runderschenkels terug toe aan de pan en voeg de runderbouillon toe. Breng het geheel aan de kook en zet daarna het vuur laag. Laat de schenkels sudderen op laag vuur gedurende 2-3 uur, of totdat het vlees mals en zacht is.

Lees ook:   How to: perfect korstdeeg maken in 7 stappen

Stap 5: Het bereiden van de lookpuree

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met water en zout tot ze gaar zijn. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de geperste knoflook toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 6: Het serveren

Haal de runderschenkels uit de pan en serveer ze op een bord. Giet de rode wijnsaus over de schenkels en serveer de lookpuree aan de zijkant. Garneer met verse peterselie. Eet smakelijk!

Conclusie

In dit artikel hebben we u laten zien hoe u “Runderschenkel met rode wijnsaus en lookpuree” kunt bereiden. Dit heerlijke gerecht is perfect voor speciale gelegenheden of wanneer u zichzelf wilt verwennen met een smaakvolle maaltijd. Volg de stappen en geniet van dit culinaire hoogstandje!

FAQs

1. Kan ik dit gerecht ook met lamsvlees maken?

Ja, u kunt dit gerecht ook met lamsvlees maken. Het zal een andere smaak en textuur hebben, maar het is zeker de moeite waard om te proberen.

2. Kan ik de rode wijnsaus invriezen?

Ja, u kunt de rode wijnsaus invriezen. Bewaar het in een luchtdichte container en het blijft tot 3 maanden goed.

3. Kan ik de lookpuree vervangen door aardappelpuree?

Ja, als u geen fan bent van knoflook, kunt u de lookpuree vervangen door aardappelpuree. Het zal nog steeds heerlijk smaken!

4. Kan ik dit gerecht van tevoren bereiden?

Ja, u kunt dit gerecht van tevoren bereiden. Bewaar de schenkels en saus apart en verwarm ze vlak voor het serveren.

Lees ook:   Net even anders: 10x verrassende pastasalades

5. Welke rode wijn moet ik gebruiken?

Voor dit gerecht kunt u het beste een stevige rode wijn gebruiken, zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon. Dit geeft de saus een rijke smaak.