Samsung vs LG afwasmachines (2021 Review) – Smart Wifi & Quiet Prestatie


Laatst gewijzigd
17 december 2020

De afwasmachines van Samsung en LG domineren de apparatenmarkt dankzij hun innovatieve producten en complete assortiment van betaalbare en stijlvolle keukenapparatuur. Als u op zoek bent naar een nieuwe vaatwasser, kan het moeilijk zijn om de verschillen tussen deze twee gerenommeerde merken op een rijtje te zetten.

Zullen LG of Samsung vaatwassers u het beste van dienst zijn? Wij zullen het voor u uitsplitsen met een diepgaande blik op enkele van de belangrijkste kenmerken die deze twee bedrijven bieden.

Inleiding tot afwasmachines van Samsung en LG

Deze beide Koreaanse krachtpatsers staan bekend om hun vermogen om voortdurend te innoveren. Op het gebied van innovatie is het met huishoudapparaten niet anders gesteld. Beide bedrijven bieden een volledig assortiment keuken- en wasapparatuur. Met name wasserij en koeling zijn voor deze beide ondernemingen marktleidende productsegmenten.

Wat vaatwassers betreft, staan Samsung en LG er niet om bekend een ruime keuze te hebben zoals die van Miele, Bosch of zelfs GE. Met minder dan 10 producten (kleurencombinaties niet meegerekend) in hun catalogus, bieden ze vaatwassers van goede kwaliteit die hun hele keukenapparatuurpakket versterken, zodat klanten een goede deal kunnen sluiten met bijpassende look en feel.

Wat verwachten we van een moderne afwasmachine?

Er zijn momenteel meer dan 500 vaatwassers op de markt. Daarom is het niet gemakkelijk om een keuze te maken. Wij publiceren onze lijst met beste vaatwassers maandelijks met de feedback van onze klanten. Hier is hoe wij een moderne vaatwasser evalueren:

1) Stille werking

Vroeger leken we ons leven te plannen rond de cyclus van de vaatwasser. Het lawaai kon vervelend zijn, vooral als je een open keuken had. Tegenwoordig is er een hevige concurrentiestrijd tussen merken als Samsung en LG om de stilste vaatwasser te maken. En, zou je niet liever een vaatwasser hebben die je op elk moment van de dag kunt gebruiken?

Hoe weet je of een vaatwasser stil genoeg is?

Het geluidsniveau van een vaatwasser wordt gemeten in decibels (dB of dBA). Ter referentie: een stille bibliotheek is ongeveer 40 dB, een gewoon gesprek is ongeveer 50 dB, en het geklets in een druk restaurant komt in de buurt van 60 dB.

Vaatwassers tussen 38-45 dB beschouwen wij als superstil. Toch is alles onder 49 dB niet slecht, vooral omdat de luidste delen van een cyclus ook de kortste zijn.

Samsung-modellen werken met lage geluidsniveaus tussen 38-50 dB, met uitzondering van het oude instapmodel met 55 dB. Ook LG-vaatwassers blijven onder de 48 dB. Hun stilste vaatwasser, de LG Signature LUDP8997SN, komt met 40dB bijna net zo laag binnen als Samsung.

Onze exclusieve video review van de stilste vaatwassers

2) Stijl en ontwerp

Bij het kiezen van een stijl is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw vaatwasser past bij andere apparatuur, kasten en de algehele uitstraling van de kamer. Trends in interieurinrichting neigen naar een slanke en minimalistische look. Vingerafdrukbestendige gevels met verborgen bedieningsknoppen bepalen nu het design van een moderne vaatwasser van Samsung en LG.

De ontwerpen van Samsung zijn elegant. Hun prachtige, zwarte roestvrijstalen modellen zien eruit als een nieuwe cabriolet die klaar is om te brullen. Ook het blauwe LED-lampje is een lust voor het oog.

LG biedt ook aantrekkelijke ontwerpen. Zelfs de meer economische modellen hebben verzonken handgrepen met elektronische aanraakbediening. Net als Samsung is LG verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder roestvrij staal, wit, zwart, zwart roestvrij staal, en hun nieuwste versie het matzwarte roestvrij staal.

Op dit moment bieden zowel Samsung als LG geen speciale modellen aan, zoals paneelklare vaatwassers. Door hun beperkte keuze maken vaatwassers van 18 inch, of vaatwassers die aan de ADA-normen voldoen, geen deel uit van hun gamma.

3) Reinigings- en droogvermogen

Beide fabrikanten bieden kenmerken die men van moderne vaatwassers mag verwachten. Samsung handhaaft de eenvoud op zelfs zijn meest geavanceerde toestellen met 7 cycli en 7 opties (4 op de basismodellen). LG, daarentegen, biedt wat meer opties met tot 9 cycli en 8 opties op alle modellen.

Voor het hele productassortiment bieden zowel Samsung als LG auto-, normale, zware en express-cycli aan. De meeste modellen hebben ook wasprogramma’s voor fijne was en alleen spoelen.

Unieke kenmerken van Samsung-vaatwassers

We hebben Samsung-vaatwassers eerder dit jaar in een diepgaand onderzoek besproken. Hier willen wij de meer in het oog springende, onderscheidende kenmerken belichten.

 • Watermuur: Zorg dat je nooit een plekje mist. WaterWall reinigt uw vaat met een waterstraal van de ene naar de andere kant van de kuip.
 • Stormwassing: De meeste vaatwassers op instapniveau worden voor Samsung gemaakt door een Chinees conglomeraat dat Midea Group heet). Deze vaatwassers zijn niet voorzien van de WaterWall-technologie. In plaats daarvan heeft Samsung een goede manier bedacht om super vuile potten, pannen en borden af te wassen. StormWash, een speciaal mondstuk linksachter, zorgt voor een krachtige wasbeurt waartegen zelfs het hardnekkigste vuil niet bestand is.
 • Zone Booster: Zone Booster, voorbehouden aan de modellen met WaterWall-technologie, is een reinigingszone op het onderrek met extra sproeiers om bijzonder vuile vaat aan te pakken. Dit gebied is duidelijk met rood gemarkeerd.
 • Automatische deurontgrendeling voor beter drogen: Deze functie is een alledaagse levensredder die u alleen aantreft bij de Samsung vaatwassers model DW80K7050US en hoger.

Start de cyclus voordat u naar bed gaat en uw vaat is ’s morgens schoon en droog. De deur gaat automatisch op een kier om mufheid te voorkomen.

Unieke kenmerken van LG Vaatwasmachine modellen:

LG gebruikt de relatief kleine afmetingen van hun vaatwasserselectie in het voordeel van de gebruikers. Zoals we in onze diepgaande review van LG vaatwassers hebben behandeld, zijn de meest essentiële reinigingsfuncties over de hele catalogus gedeeld zonder de gebruikelijke gimmicks van een kunstmatig upgrade pad voor extra Dollars.

 • TrueSteam: In plaats van de vaat voor te spoelen, laat u ze met stoom afwassen. Het stoomproces is korter dan een spoelcyclus en veel doeltreffender. Geconcentreerde stoom weekt voedselvlekken los en smelt ze van de vaat. Bespaar tijd en energie!
 • QuadWash: Vier multi-motion sproeiarmen, compleet met sproeiers, draaien heen en weer tijdens de wascyclus om ervoor te zorgen dat de vaat brandschoon is.
 • DualZone: Gebruikt verschillende sproei-intensiteiten voor zowel de bovenste (zachte) als de onderste (sterke) rekken. Dit betekent dat u zwaar bevuilde potten en pannen op het onderste rek kunt afwassen en meer delicate voorwerpen boven. Als u van plan bent uw delicate glaswerk in een LG vaatwasser af te wassen, is dit het programma dat u moet gebruiken.

Andere opmerkelijke kenmerken van Samsung- en LG-vaatwassers

 • Roestvrij stalen interieur: Weet je nog dat de witte plastic bakjes in oude vaatwassers na verloop van tijd verkleurden? Roestvrijstalen interieurs omzeilen dit probleem en helpen bij het droogproces. Zowel Samsung als LG bieden roestvrijstalen interieurs op alle modellen. De binnenkant van uw vaatwasser zal er brandschoon uitzien.
 • Condensatie droog zonder het plastic-smeltend verwarmingselement: Verwarmingselementen zijn gebruikelijk in Noord-Amerikaanse afwasmachines. Hoewel ze de vaat snel drogen, kunnen ze ook etensresten of kalk op uw vaat bakken. Plastic voorwerpen, vooral op het onderste rek, kunnen ook smelten in deze hitte. Zowel Samsung als LG vaatwassers bieden nu condensatie drogen, waardoor vocht kan worden geabsorbeerd door de roestvrij stalen wanden. Dit energie-efficiënte proces droogt uw vaat door de warmte die tijdens de cyclus vrijkomt.
 • 3e rek voor zilverwerk/FlexTray: Samsung biedt een verstelbaar reksysteem als aanvulling op het 3e rek. Dit is super handig om ruimte te besparen op het begeerde onderste rek.
 • Vanaf de middenklasse modellen hebben de Samsung vaatwassers een derde rek voor zilverwerk. Voor modellen uit de hogere prijsklasse biedt Samsung een FlexTray 3e rek dat kan worden verwijderd voor eenvoudig uitladen.

LG heeft 3e rek opties, evenals een verstelbaar interieur. Het is belangrijk op te merken dat LG EasyRack technologie flexibiliteit biedt op alle rekken, waardoor het gemakkelijk is om items van verschillende afmetingen te wassen. Easy Rack optie begint met LDP6797ST.

 • Lek Preventie: Beide fabrikanten bieden de mogelijkheid om het water af te sluiten wanneer een lek in het opvangbekken wordt ontdekt.
 • harde voedselverspreider: Samsung biedt een low-end model met hard-food disposer DW80K5050US om alle voedselresten uit te roosteren. Dit is een onnodige functie voor moderne vaatwassers.
 • Het vermogen om gedeeltelijke ladingen te hanteren: Alle modellen van beide merken kunnen deelbelastingen aan en besparen water en energie.

4) Gemak en andere slimme voorzieningen

Zowel Samsung als LG hebben vaatwassers die integreren met smartphones.

Wi-Fi-connectiviteit: Met de Samsung DW8 960US kunt u de vaatwasser op afstand vanaf uw smartphone controleren en bedienen. Wij verwachten dat deze functie in de loop van de komende 12 maanden zal worden uitgebreid tot goedkopere modellen.

NFC-tag op technologie: NFC staat voor Near Field Communication. Denk aan Apple Pay en Android Pay waar je een betaling kunt doen als je super dicht bij een kassier bent. NFC maakt deel uit van de technologie achter die diensten. LG-vaatwassers hebben NFC-Tag Technologie, waarmee u nieuwe aangepaste cycli kunt downloaden op uw smartphone-app en ze vervolgens kunt koppelen aan uw machine door uw telefoon naast uw vaatwasser te houden.

SmartThinQ / SmartDiagnosis Mid-range en high-end vaatwassers zijn voorzien van LG’s SmartThinQ technologie, die een waarschuwing naar uw telefoon stuurt wanneer uw vaatwassercyclus is voltooid. Je kunt extra gemak toevoegen door deze technologie te combineren met Google Assistant of Amazon Alexa.

Als er iets fout gaat, kan het een uitdaging zijn om het probleem alleen op te lossen. Met SmartDiagnosis-technologie kan uw vaatwasser zijn eigen problemen diagnosticeren en deze doorgeven aan de LG-klantenservice. Dit kan u helpen elk probleem snel op te lossen.

5) Duurzaamheid en levensduur

U kunt een levensduur van 5-7 jaar verwachten met Samsung of LG vaatwassers. Vergeleken met hun Duitse concurrenten is dit meestal aan de lage kant van het spectrum voor duurzaamheid. Het is echter in overeenstemming met dat van de Noord-Amerikaanse concurrenten.

6) Prijzen en belangrijke producten om te benadrukken

Samsung Vaatwasser Prijzen

 • Voordelige modellen voor minder dan $450 – DW80M2020US of DW80J3020US hebben een lage prijs maar een moderne afwerking. Met een geluidssterkte van meer dan 50 dB worden ze echter als luidruchtige vaatwassers beschouwd.
 • In de band van $550-650 hebt u geweldige opties voor vaatwassers met de StormWash DW80K5050US en DW80K7050US
 • Echte Samsung-technologie komt om de hoek kijken bij modellen van meer dan 700 dollar. Waterwall, superstille werking 38-42 dB en vele andere kenmerken zijn op deze serie te vinden. DW8 550US en DW8 960US

LG Afwasmachine Prijzen

 • LG vaatwassers variëren van $595 tot $995 voor seizoensgebonden promoties. Alle LG’s delen dezelfde kerntechnologieën, zoals TrueSteam en QuadWash. Wat de prijs tussen de rangen lijkt te veranderen, is de stilte-beoordeling.
 • De CES 2017 Award-winnende LG Signature Series LUDP8997SN kost 1525 dollar bij 40 dB. Nogal een hoge prijs om te betalen voor een LG.

Conclusie

Zowel Samsung als LG maken betaalbare vaatwassers die bovengemiddeld presteren. Wij zijn het meest onder de indruk van hun uiterlijke ontwerp en vooral van de zwarte roestvrij stalen selectie.

Samsung onderscheidt zich op de markt door zijn ultrastille werking en de automatische deurontgrendeling die helpt bij het drogen. Terwijl LG’s TrueSteam functie indrukwekkend is.

Het is zinvol om een van deze merken in een keukenpakket te overwegen, omdat zij de klanten tijdens promotieseizoenen sterke verkoopstimulansen bieden. Bij het vervangen van een oude vaatwasser denken wij echter nog steeds dat er wellicht andere keuzes op de markt zijn van Bosch en Miele vaatwassers die deze merken in de categorie zouden kunnen overtreffen.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 11 augustus 2018. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts