Samsung kookplaten (2021 REVIEW) – prachtige uiterlijk dat Match kookresultaten


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Samsung fornuizen zijn handen naar beneden een van de meest betrouwbare en feature-rijke fornuizen vindt u op de markt van vandaag. Samsung was het eerste bedrijf dat zich realiseerde dat een prachtig uiterlijk gepaard moet gaan met uitstekende prestaties en slimme functies. Maar welke andere factoren maken Samsung fornuizen geweldig? Dit artikel gaat in op alle details die u nodig hebt om een kookplaat te kiezen die perfect is voor u en uw keuken.

Hoe kiest u de beste Samsung kookplaat?

Samsung kookplaat types

Samsung kookplaten zijn er in drie verschillende types: gas, elektrisch, en inductie. Gaskookplaten gebruiken gas om een vlam te ontsteken die op zijn beurt uw kookgerei verwarmt. Elektrische kookplaten verhitten elektrische elementen die de warmte vervolgens overbrengen op uw kookgerei. Inductiekookplaten maken gebruik van elektrische wisselstroom om een magnetisch veld te creëren dat vervolgens warmte produceert om uw kookgerei te verhitten.

Samsung kookplaat maten

Samsung kookplaten zijn er in twee verschillende maten, 30-inch en 36-inch. Het is van cruciaal belang dat u uw keuken opmeet voordat u een kookplaat koopt, om te bepalen welke maat voor u geschikt is. Over het algemeen zijn de 30 en 36 inch fornuizen het populairst vanwege hun flexibiliteit en kookplaatcombinaties. U kunt ook kookplaten vinden met 4 of 5 branders in beide maten en voor alle soorten brandstof.

Samsung Cooktop Review

Samsung Gaskookplaten

Gaskooktoestellen zijn steeds populairder geworden omdat de consument ze steeds gemakkelijker kan gebruiken. In tegenstelling tot elektrische kookplaten geven gaskookplaten een visuele indicatie door middel van een vlam die kan worden ingesteld op grootte en warmte. Gas is een zeer efficiënte brandstofbron omdat het gas direct in warmte wordt omgezet. Elektrische kookplaten hebben de neiging tot enig energieverlies wanneer zij de elektriciteit omzetten in warmte.

Gaskookplaten reageren ook zeer snel. Zodra u de gasstand wijzigt, reageert uw kookgerei onmiddellijk op de temperatuurwijziging. Elektrische fornuizen moeten echter de tijd nemen om af te koelen tot lagere temperaturen.

Design
De gaskookplaten van Samsung zijn er in 30 inch en 36 inch, met in beide maten modellen met 4 of 5 branders.

Wat zijn dubbel aangedreven branders? De gaskookplaten van Samsung hebben dubbele branders. De branders met dubbel vermogen bieden de veelzijdigheid om water snel te laten koken of langzaam te laten sudderen om chocolade te smelten. Dit soort branders wordt “dual power” genoemd omdat ze twee boven elkaar geplaatste branders hebben, waardoor u een nauwkeurige controle over uw vlammen hebt.

Hoe maak ik mijn Samsung fornuis schoon? Samsung gaskookplaten zijn voorzien van afgedichte branders die zijn ontworpen om de spleten die vloeistof en morsen toe te staan om onder uw kookplaat te krijgen te minimaliseren. Op deze verzegelde branders zit een klein kapje dat de vlam doet uitwijken, zodat er niet op het mondstuk van de brander wordt gemorst. Dit maakt het schoonmaken een makkie.

Bedieningselementen
Op de gaskookplaten van Samsung lichten de kenmerkende blauwe LED-knoppen op wanneer uw kookplaat in gebruik is. Dit zorgt niet alleen voor een strak uiterlijk, maar geeft u ook de gemoedsrust dat u weet wanneer uw kookplaat heet is.

Vermogen
Hoeveel BTU’s heb ik nodig in mijn kookplaat? Dit antwoord hangt af van wat voor soort koken u probeert te doen. Voor kookplaten op gas heeft de sterkste brander een vermogen van 22K BTU en twee warmte-opties, zodat u snel water kunt koken of een sudderstand kunt handhaven. Andere branders hebben verschillende vermogensbereiken, ontworpen voor een verscheidenheid aan kookmethodes.

Samsung Elektrische Kookplaten

Er zijn enkele nadelen aan de elektrische kookplaat. Sommige gebieden hebben geen gasaansluitingen, en daarom kan uw enige optie zijn om elektriciteit te gebruiken. Elektrische kookplaten reageren ook langzamer en koken water (vergeleken met inductie) en het oppervlak blijft heet, zelfs nadat u klaar bent met koken, wat het risico kan vergroten dat u zich per ongeluk brandt.

Is het schoonmaken van een elektrische kookplaat gemakkelijk? Omdat er geen ruimte is voor voedselresten en vloeistoffen, is het schoonmaken van een elektrische kookplaat net zo eenvoudig als het afvegen van uw aanrecht.

Design
Alle elektrische kookplaten van Samsung worden geleverd met de optie voor 4 of 5 branders, afhankelijk van uw behoeften. Elk van deze branders dient ook een ander doel – van snel koken tot opwarmen.

Samsung heeft extra designkenmerken op hun elektrische kookplaten geïntroduceerd, zoals de Sync Elements-functie. Hierdoor kunt u twee elementen tegelijk combineren, zodat u gemakkelijk kunt koken met een grote bakplaat of pan.

Bedieningselementen
elektrische kookplaten van Samsung zijn voorzien van kenmerkende blauwe LED-verlichting die oplicht wanneer de kookplaat in gebruik is. Deze visuele wachtrij kan u altijd laten weten of uw fornuis aan staat of niet.

Deze elektrische kookplaten zijn ook voorzien van een extra veiligheidsfunctie, namelijk het controlelampje voor hete oppervlakken. Dit lampje blijft branden totdat het oppervlak koel genoeg is om aan te raken, waardoor koken veiliger voor u wordt.

Vermogen
Elke brander op de elektrische kookplaat heeft een eigen functie. De sterkste van deze branders heeft een vermogen van 3300W voor krachtige, gecontroleerde warmte, terwijl de warmhoudbrander een vermogen heeft van 1200W.

Samsung Inductiekookplaten

De inductiebrander produceert technisch gezien geen warmte. Vanwege het magnetische veld gebruikt u bij voorkeur roestvrijstalen of gietijzeren kookgerei met een plat oppervlak (vergeet niet dat magneten aan ferrometalen kleven).

Er zijn veel voordelen aan inductiekookplaten. Terwijl andere kookmethodes uw kookgerei EN de omgeving verwarmen, brengen inductiekookplaten alleen warmte over op uw kookgerei zelf. Omdat inductiekookplaten alleen uw kookgerei verhitten, verliest u geen energie en kunt u vloeistoffen en water veel sneller verhitten en aan de kook brengen. Inductiekookplaten zijn ook niet heet om aan te raken, dus u hebt minder kans op brandwonden of gesmolten plastic dat op uw kookplaat is blijven liggen. Inductiekoken is veel veiliger dan koken op elektriciteit of gas. In feite is het de veiligste en meest efficiënte kookmethode die er is.

Design
Wat design betreft, houdt Samsung het graag vernieuwend. Het bedrijf heeft een grote stap voorwaarts gezet met het gebruik van de Flex Zone op zijn inductiekookplaten. De Flex Zone bestaat uit twee branders die de hele linkerkant van de kookplaat beslaan. Dit grote oppervlak wordt gebruikt voor flexibel koken, zodat u uw kleinste, grootste, of meest uniek gevormde potten kunt gebruiken.

Samsung biedt een ton van verschillende kookplaat configuraties alle gecentreerd rond als je wilt 4 of 5 branders. Technisch gezien telt de Flex Zone als 2 branders, maar hoeveel potten en pannen u in de zone gebruikt, hangt af van de grootte van uw kookgerei.

Bent u eraan gewend dat u de vlammen van uw kookplaat kunt zien terwijl u kookt? Een slimme functie die op sommige van de inductiekookplaten van Samsung is ingebouwd, is de virtuele vlam. LED-oppervlakverlichting schijnt op uw pannen en geeft u het visuele van koken op gas, allemaal met de precisie van inductiekoken. De vlammen worden zelfs kleiner of groter, afhankelijk van de warmte-instelling.

Bedieningselementen INNOVATIE – magnetische draaiknop is geweldig als je nog preciezere bediening wilt, of als je handen nat zijn
Samsung heeft veel moeite gestoken in het ontwerp van hun bedieningselementen. Digitaal-analoge bediening biedt u de ultieme interface. U kunt kiezen tussen een afneembare magnetische knop of aanraakbediening – de keuze is aan u.

Power
Het vermogen komt pas echt goed tot zijn recht op de inductiekookplaten van Samsung met het gebruik van de Power Boost. Hierdoor kunt u de warmte intenser richten op elk element voor snellere kooktijden. Met de Power Boost heeft het krachtigste element een vermogen tot 4800W, wat ver boven het industriegemiddelde van 3700W ligt.

Connectiviteit en slimme functies

Samsung was het eerste bedrijf dat een apparaat met Wifi op de markt bracht en vele andere fabrikanten hebben hun voorbeeld gevolgd. Na een hectische dag is het laatste wat u wilt doen, uw diner op uw kookplaat controleren. Met de Smart Control-functie kunt u uw kookplaat rechtstreeks via de SmartThings-app op uw telefoon bedienen.

De SmartThings-app kan worden gedownload op zowel iOS als Android, en de app geeft je de vrijheid om de bereidingstijden en temperaturen te regelen zonder dat je in de keuken hoeft te blijven. Met de app kunt u allerlei zaken regelen, zoals de kooktemperatuur en uw kookplaat op afstand controleren. Wilt u er zeker van zijn dat uw kookplaat op de juiste temperatuur is? De SmartThings app kan u real-time waarschuwingen sturen over alle temperatuurinstellingen en uw kookplaat uitschakelen als de temperatuur een ongewenst niveau bereikt.

De Samsung kookplaat zal synchroniseren met uw afzuigkap en activeert de verlichting en afzuiging automatisch bij het starten van het kookproces.

Onze Top 3 Samsung Kookplaten

1) Beste Samsung gaskookplaat NA36N7755TS

Het 36-inch brede NA36N7755TS model maakt niet alleen onze lijst hier als de top gaskookplaat van Samsung, maar het maakte ook onze Beste Gaskookplaten lijst. Dit model heeft 5 branders, waaronder een krachtige brander met een vermogen van maar liefst 22K BTU om snel te koken of dicht te schroeien.

Dit model is ook compatibel met een bakplaat die op twee van de branders kan worden bevestigd, zodat u ontbijtgerechten kunt bereiden of broodjes kunt grillen.

De gaskookplaat is verkrijgbaar in 2 kleuren, roestvrij staal en zwart roestvrij staal, en in de 30-inch NA30N7755TS en 36-inch NA36N7755TS configuraties.

2) Beste Samsung Elektrische Cooktop NZ36K7570RG

De NZ36K750RG staat bovenaan onze lijst als beste elektrische fornuis van Samsung, en het maakte ook onze lijst voor Beste Elektrische Kookplaten. Deze 36-inch kookplaat heeft 5 branders en Sync Elements. Met de Sync Elementen kunt u branders combineren om plaats te bieden aan uw grotere kookgerei.

Bij dit model kunt u ook kiezen hoe u de bediening instelt, met analoge knoppen of digitale aanraakbediening. Zijn broer NZ36K7570RS heeft een decoratieve roestvrijstalen afwerking om uw aanrecht te accentueren.

Samsung maakt dit model ook in 30-inch als NZ30K7570RG.

3) Beste Samsung Inductiekookplaat NZ36K7880US

De NZ36K7880US is niet alleen onze beste Samsung inductiekookplaat, maar hij is ook opgenomen in onze lijst van beste inductiekookplaten van het jaar. Deze inductiekookplaat zit boordevol functies, waaronder de Flex Zone. De Flex Zone geeft u een groot gebied dat plaats biedt aan al uw unieke kookgerei, groot of klein. Dit model beschikt ook over Power Boost, waarmee u de warmte op een brander kunt richten om het vermogen te verhogen, en kan worden bediend via Wifi.

Samsung inductiekookplaten zijn er in 2 maten 36-inch en 30-inch. Het 30-inch modelnummer is NZ30K7880US.

Conclusie

Samsung kookplaten zijn een geweldige aanwinst voor uw keuken met hun krachtige branders en verwarmingselementen. Moderne styling en aantrekkelijke prijzen voor keukenpakketten maken ze tot een topper voor elk budget.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 4 februari 2020. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts