Het verschil tussen een sapcentrifuge en een slowjuicer

Wat is het verschil tussen een slowjuicer en een sapcentrifuge? Dit is een vraag die vaak gesteld wordt, dus laten we deze toestellen eens bekijken.
sapcentrifuge of slowjuicer

De voordelen van zelfgemaakte vruchten- en groentesappen

Zelfgemaakte vruchten- en groentesappen zijn een belangrijke bron van vitaminen en mineralen. Het is belangrijk te weten dat groenten en fruit van nature essentiële voedingsstoffen bevatten. De consumptie van groenten en fruit in de vorm van sap concentreert hun vitamine- en mineraalgehalte. Bijvoorbeeld, 100 gram broccoli levert 235% van vitamine K! Wortelen leveren ook bijna 95% vitamine A. Kiwi’s bevatten ook 54% vitamine K.

In tegenstelling tot commerciële sappen, zijn zelfgemaakte sappen voedzamer. Ze zijn langer houdbaar en het sapgehalte is hoger. Zelfgemaakte sappen zijn dus bijzonder interessant! Voor meer informatie, ga naar dit adres: De voordelen van zelfgemaakte sappen, infographic.

Na de voordelen van zelfgemaakte sappen te hebben bekeken, zullen we nu zien welke apparaten worden gebruikt om deze sappen te maken.

Slowjuicer, centrifuge of blender? Welk toestel moet u kiezen?

Wat is het verschil tussen een sapcentrifuge en een slowjuicer?

Het verschil tussen een sapcentrifuge en een sapcentrifuge ligt in de technologie die wordt gebruikt om het sap te verkrijgen.

De voordelen van juicen met een slowjuicer

De slowjuicer is een praktisch apparaat dat uw voedsel voorzichtig vermaalt, waarbij een vijzel uw fruit en groenten tegen de roosters van een zeef drukt, die de pulp van het sap scheidt. In tegenstelling tot een centrifuge vernietigt de slowjuicer de structuur van het voedsel niet, zodat uw sappen minder snel oxideren, waardoor ze langer houdbaar blijven. slowjuicers kunnen worden uitgerust met meertrapsvijzels, die een hoge kwaliteit van extractie garanderen. Slowjuicers draaien, in tegenstelling tot centrifuges, op een lage snelheid (gemiddeld 43 tot 110 tpm) om een maximum aan vitaminen en voedingsstoffen in uw sap te bewaren. Dit betekent dat u koudgeperste, vitaminerijke sappen krijgt met de pulp goed gescheiden van het sap.

Lees ook:   Wat maak je met restjes van Kerst?

Ten slotte heeft de slowjuicer, in tegenstelling tot de centrifuge, een zekere veelzijdigheid, want afhankelijk van het model is het mogelijk om naast uw sappen ook plantaardige melk, sorbets, verse pasta’s in verschillende vormen of zelfs smoothies te maken!

De grenzen van een sapcentrifuge

De sapcentrifuge vermaalt het voedsel met behulp van centrifugale kracht bij een zeer hoge snelheid (tot 10.000 omwentelingen per minuut) om het voedsel in sap om te zetten. De centrifugale kracht zal de structuur van het voedsel “breken” om het sap te verkrijgen, in tegenstelling tot de slowjuicer die het voedsel zachtjes zal uitpersen. Het voedsel wordt fijngemalen door een soort rasp, die met hoge snelheid ronddraait, om de pulp te verkrijgen. De pulp wordt vervolgens tegen de zeef gestuwd, waardoor het sap ontstaat.

De sappen in de sapcentrifuge zijn het resultaat van het scheiden van de pulp van het sap, maar omdat uw voedsel een gebroken structuur heeft, zult u nog steeds pulp in uw sappen aantreffen. Omdat de snelheid van het draaien zo hoog is, wordt het voedsel verhit, waardoor de vitaminen en voedingsstoffen in uw voedsel worden vernietigd. Deze vernietiging van voedingsstoffen is veel minder bij gebruik van een sapcentrifuge, omdat de snelheid zeer laag is (gemiddeld 80 omwentelingen per minuut).

De voordelen van een sapcentrifuge zijn gering: ondanks de lage prijs zal het sap dat u krijgt niet van groot nutritioneel belang zijn.

Hoe maak je sap met een blender ?

De blender wordt ook gebruikt voor het persen van sap, en in tegenstelling tot de slowjuicer, scheidt hij de pulp niet van het sap. Alle elementen worden met elkaar vermengd, en je krijgt een vrij dikke drank, die alle vezels bevat. U moet water toevoegen om een meer vloeibare consistentie te verkrijgen.
Het apparaat mengt met een systeem van messen die de verschillende voedingsmiddelen op hoge snelheid fijnmalen. De blender zal het dus mogelijk maken purees, smoothies of zelfs sappen te verkrijgen. De vezels zullen echter in de sappen worden opgenomen, aangezien de blender de verschillende elementen van uw voedsel niet scheidt. Het resultaat is een vrij dik sap, in tegenstelling tot de slowjuicer, waar de pulp van het sap wordt gescheiden. Er is een duidelijk verlies van vitaminen en voedingsstoffen als gevolg van de hoge rotatie van de maalbladen.

Lees ook:   Kippenlever Koken Hoe Lang? (Correct answer)

De verschillende modellen sapcentrifuges

Kies de slowjuicer die bij u past, afhankelijk van de ruimte die u in uw keuken en op uw werkblad hebt, of van de behoeften die u hebt! De horizontale slowjuicer is een veelzijdig apparaat dat kan worden gebruikt voor het maken van vruchten-, groenten- en kruidensappen, alsmede voor diverse andere bereidingen. Het apparaat kan werken met een vijzelsysteem, dat het voedsel tegen de zeef drukt. Er zijn ook apparaten met een dubbele schroef, die het voedsel in verschillende fasen vermaalt.

De verticale slowjuicer heeft het voordeel dat hij weinig plaats inneemt op uw werkblad. Door de vorm van de sapcentrifuge wordt het voedsel sneller geperst, aangezien het rechtstreeks in de invoergoot valt. De manuele slowjuicer is een praktisch toestel waarmee u fruit- en groentesappen kunt maken zonder dat u een elektrische voeding nodig hebt. Dit betekent dat u overal kunt sappen, zelfs onderweg.

In tegenstelling tot een sapcentrifuge behoudt de slowjuicer essentiële vitaminen en voedingsstoffen, en kunt u genieten van kwaliteitssappen waarbij de pulp goed gescheiden is van het sap.

Welke sapcentrifuge moet ik kiezen? Hier vindt u een volledige vergelijking van de verschillende modellen sapcentrifuges.