Gerecht: Hoe maak je Tartaar van goudbrasem met venkelsalade en avocadocrème

Tartaar van goudbrasem met venkelsalade en avocadocrème

Een heerlijk recept voor tartaar van goudbrasem

Goudbrasem is een heerlijke vissoort die perfect is voor het maken van tartaar. In dit recept combineren we de tartaar met een frisse venkelsalade en een romige avocadocrème. Het resultaat is een gerecht dat niet alleen verrukkelijk smaakt, maar ook nog eens prachtig gepresenteerd kan worden. Ben je klaar om indruk te maken met dit culinaire hoogstandje? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor de tartaar van goudbrasem:

– 500 gram goudbrasemfilet

– 1 sjalot, fijngesnipperd

– 1 teentje knoflook, geperst

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel citroensap

– Zout en peper naar smaak

– Optioneel: een snufje chilivlokken voor wat extra pit

Bereidingswijze:

1. Snijd de goudbrasemfilet in kleine blokjes en doe ze in een kom.

2. Voeg de fijngesnipperde sjalot, geperste knoflook, olijfolie, citroensap, zout, peper en eventueel de chilivlokken toe.

3. Meng alles goed door elkaar en zet de kom in de koelkast om de smaken te laten intrekken.

4. Laat de tartaar minimaal 30 minuten marineren.

5. Haal de tartaar uit de koelkast en vorm er met behulp van een kookring mooie bolletjes van.

6. Leg de bolletjes op een bord en zet ze weer terug in de koelkast tot het serveren.

Ingrediënten voor de venkelsalade:

– 1 venkelknol, in dunne plakjes gesneden

– 1 sinaasappel, geschild en in partjes

– 1 handje rucola

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel citroensap

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Lees ook:   5x recepten voor zomerse pannenkoeken

1. Meng de dunne plakjes venkel, sinaasappelpartjes en rucola in een kom.

2. Voeg olijfolie, citroensap, zout en peper toe.

3. Hussel alles goed door elkaar, zodat de dressing gelijkmatig verdeeld is.

4. Zet de venkelsalade in de koelkast om de smaken te laten intrekken.

5. Haal de salade vlak voor het serveren uit de koelkast.

Ingrediënten voor de avocadocrème:

– 1 rijpe avocado

– Sap van een halve citroen

– 1 eetlepel Griekse yoghurt

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schep het vruchtvlees uit de avocado en doe dit in een kom.

2. Voeg het citroensap, Griekse yoghurt, zout en peper toe.

3. Pureer alles met een staafmixer tot een gladde crème.

4. Proef en voeg indien nodig nog wat citroensap, zout of peper toe.

Het serveren van de tartaar van goudbrasem:

1. Haal de tartaarbolletjes uit de koelkast en leg ze op een mooi bord.

2. Verdeel de venkelsalade over het bord, naast de tartaar.

3. Schep wat avocadocrème op de tartaar en garneer het geheel met wat extra rucola.

4. Serveer de tartaar van goudbrasem direct.

FAQs

1. Kan ik andere vissoorten gebruiken voor de tartaar?

Ja, je kunt ook andere stevige witvissoorten gebruiken, zoals zeebaars of kabeljauw.

2. Kan ik de tartaar ook warm serveren?

Ja, je kunt de tartaar ook kort bakken in een hete pan voor een warme variant.

3. Kan ik de avocadocrème van tevoren maken?

Ja, je kunt de avocadocrème gerust een dag van tevoren maken. Bewaar deze dan goed afgedekt in de koelkast.

Lees ook:   Mini cheesecake met blauwe bessen

4. Kan ik de venkelsalade ook met andere groenten combineren?

Ja, je kunt de venkelsalade naar smaak aanpassen en bijvoorbeeld ook komkommer of radijsjes toevoegen.

5. Kan ik dit gerecht als voorgerecht serveren?

Absoluut, deze tartaar van goudbrasem is een perfect voorgerecht voor een speciaal diner.

Conclusie:

Met dit recept voor tartaar van goudbrasem met venkelsalade en avocadocrème zet je een heerlijk en feestelijk gerecht op tafel. De combinatie van de frisse venkelsalade, romige avocadocrème en de smaakvolle tartaar is een ware smaaksensatie. Experimenteer gerust met andere vissoorten of voeg extra groenten toe aan de salade. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van dit culinaire hoogstandje!