Tellerhoogte: Hoe hoog is een normale lat?

Balies, balies en bars zijn tegenwoordig te vinden in veel gebieden van particuliere huishoudens. In de keuken als aanrecht, in de woon- of eetkamer als bar of in de feestkelder als aanrecht voor drankfeesten met vrienden of familie. De grootte en vorm, evenals het gebruik van het bijbehorende materiaal, zijn vrij te kiezen. De vraag rijst echter hoe hoog een lat of toonbank moet zijn.

De hoogte van het aanrecht of de staaf is afhankelijk van het gebruik

Er is geen geschikt antwoord op de vraag naar de hoogte van een teller. De hoogte voor een staaf of toonbank moet individueel worden gekozen. In bijna alle boeken van het ontwerp van gebouwen wordt de hoogte van staven en balies gegeven als 111 cm. Deze hoogte is echter niet gestandaardiseerd en is geen vereiste. Als u bijvoorbeeld een aanrecht in een keuken wilt bouwen, moet u van tevoren nadenken over de vraag of het zal worden gebruikt om te staan, te zitten of te werken. Als je aan het aanrecht wilt werken, moet je je in ieder geval oriënteren op je eigen lichaamsgrootte of de grootte van je partner. Als het aanrecht alleen wordt gebruikt om te eten, kunnen hoogteverschillen worden gecompenseerd met verstelbare barkrukken. Als u aan een bar of balie wilt staan, moet u een hoogte kiezen die het mogelijk maakt om uw ellebogen te plaatsen. Dit is dan bijzonder handig.

Ideale werkhoogte, breedte en lengte van het werkblad: de juiste afmetingen voor keukenplanning

Keuken met wit werkblad en bar of teke met barkrukken

Keuken met wit werkblad en bar of aanrecht met barkrukken

Zelfs openbaar gebruikte staven en tellers zijn niet gestandaardiseerd in hoogte

Zoals iedereen weet, komen tellers en balies oorspronkelijk uit de handel, gastronomie en ook uit de hotelindustrie. Ook in deze gebieden verschillen ze in breedte, lengte en hoogte. Dit komt ook door het gebruik van tellers en staven in de verschillende industrieën. Er zijn echter geen normen en voorschriften voor de hoogte van openbaar gebruikte tellers en tellers. Architecten en interieurontwerpers doen alleen aanbevelingen met betrekking tot de hoogte. In de handel of bij een receptie in een hotel hebben de balies en balies meestal een hoogte van 110 tot 115 cm. Een bar in een gastronomisch etablissement is ongeveer 105 tot 115 cm hoog.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Citroentiramisu

Werkblad met aanrecht, bar of als tafel: Mooie ideeën en foto’s voor U-vormige keukens