Toast Hawaii in de oven – recept, ingrediënten en bereiding

Snel en gemakkelijk een vakantiegevoel krijgen? Geen probleem – de basisvariant van Toast-Hawaii zou moeten slagen voor iedereen die toegang heeft tot de fittingen van de oven met of zonder een kruk. Hawaiiaanse toast verrukt onze geest sinds 1955, toen tv-kok Clemens Wilmenrod het voor het eerst presenteerde in zijn televisieshow.

Ingrediënten en bereiding van het origineel

Het basisrecept van de strandsnack voor de gezellige tv-avond wordt net zo snel uitgelegd als bereid. Het enige wat je per strandverlaging nodig hebt is:

  • 1 plakje toast (bij voorkeur de grote boterham toast)
  • een beetje boter of margarine
  • 1 plakje kaas
  • 1 plak ananas (ingeblikt, eventueel licht gesuikerd)
  • 1 cocktail kers

Voor vier personen is het ensemble verviervoudigd of achtvoudig of hoe hongerig je bent. Het is belangrijk om de toast licht te bakken voor het toppen, zodat de boter zich gelijkmatig kan verspreiden en het een iets stabielere basis vormt. Ham bovenop, ananas erop en liefdevol bedekken met de plak kaas. De Toast Hawaii wordt ongeveer 10 minuten voorverwarmd tot 200 °C in de oven geplaatst totdat de kaas goudbruin wordt. Ter decoratie wordt de cocktailkers dan in het midden geplaatst, als alternatief is een klodder (cranberry)jam mogelijk.

Een kleine tip die voetbalfans vervloeken: De ronde moet op het plein zijn. Om de ronde gekookte ham gelijkmatig over de Hawaiiaanse toast te verdelen zonder veel gedoe, maakt u de ham gewoon een kwart. In het midden worden hoeken van 90° gecreëerd, die kunnen worden uitgelijnd op de buitenranden van de toast.

Hawaiiaanse toast ovenschotel

Een leuke variatie op het origineel is de Hawaiiaanse toast ovenschotel. De bereidingstijd is ongeveer 10 minuten en weer net zo lang in de oven. Voor 4 personen met een grote eetlust heb je nodig:

  • 12 plakjes toast
  • 2 blikjes ananas
  • 300 gram kaas
  • 800 gram gekookte ham
  • 2 kopjes crème fraiche
  • Kerriepoeder, zout, peper en andere kruiden naar keuze
Lees ook:   Hoe Heet Fanta En Cola Door Elkaar?

Nogmaals, je roostert de broden licht en gebruikt de tijd om creme fraiche te mengen met de helft van de kaas, zout, peper en je favoriete specerijen of kruiden. Drapeer de geroosterde toasts in je ovenschalen zodat de bodems zo volledig mogelijk bedekt zijn. Om het niet te vettig te maken, laten we de boter weg.

Dus kwart de ham zoals hierboven en lijn het uit per toast of dobbelsteen en behendig op de sneetjes brood. Dit wordt gevolgd door de ananas en pas nu besmeer je je creatie met het crème fraiche mengsel. (Als je de ham in blokjes dobbelt, kan deze in het brood doordringen). Tot slot wordt de resterende kaas gelijkmatig verdeeld in de ovenschaal. Net als bij het origineel duurt ook de baktijd bij 200 °C circulerende lucht ongeveer 10 minuten. Let op: Maak verschillende “gangen” achter elkaar, als de eetlust je overwint, in plaats van alles tegelijkertijd te zinderen – warm de Hawaiiaanse toast ovenschotel smaakt veel beter dan gekoeld.

Toast Hawaiiaanse spies voor adel

Verwacht je je schoonouders, collega’s of word je geconfronteerd met soortgelijke vreugdevolle gebeurtenissen? Geen enkel probleem, maak gewoon Hawaii toast spiesjes. De bereiding is vergelijkbaar met het origineel, je kunt meer groenten toevoegen zoals champignons, courgette, paprika’ s, pepperoni en nog veel meer voor meer variatie. In plaats van de plakkaas zou ik je adviseren om Parmezaanse kaas te gebruiken.

Smeer boter op het geroosterde brood (Hollondaisesaus werkt ook vrij goed), leg de ham erop en snijd hem vervolgens in vierkanten van ongeveer 2 vingers breed. Leg de basis op een shashlick spies van hout of metaal en voeg dan de ananas en de resterende groenten toe. Herhaal dit totdat de spies gevuld is. Nogmaals 10 minuten circulerende lucht bij 200 °C en dan bestrooien met Parmezaanse kaas. Uw gasten zullen versteld staan.

Lees ook:   Ramen schoonmaken: Geen probleem met deze thuiscentra, tips & trucs

Meer over dit onderwerp: