Gerecht: Hoe maak je Toast met rabarbermoes, gebakken zwarte pens en veldsla

Toast met rabarbermoes, gebakken zwarte pens en veldsla

De perfecte combinatie

Toast met rabarbermoes, gebakken zwarte pens en veldsla is een heerlijk gerecht dat zowel zoet als hartig is. Het is een perfecte combinatie van smaken die elkaar aanvullen en het is ook nog eens gezond! In dit artikel gaan we dieper in op de ingrediënten, de bereidingswijze en de voedingswaarde van dit gerecht.

Ingrediënten

Rabarbermoes

– 500 gram rabarber

– 50 gram rietsuiker

– 1 vanillestokje

– 2 eetlepels water

Gebakken zwarte pens

– 4 zwarte pensen

– 2 eetlepels olijfolie

Veldsla

– 200 gram veldsla

– 1 eetlepel balsamicoazijn

– 2 eetlepels olijfolie

– peper en zout

Toast

– 4 sneetjes bruinbrood

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 teentje knoflook

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Maak eerst de rabarbermoes. Was de rabarber en snijd in kleine stukjes. Doe de rabarber samen met de rietsuiker, het vanillestokje en het water in een pan en breng aan de kook. Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken totdat de rabarber zacht is en uit elkaar valt. Haal het vanillestokje uit de pan en pureer de rabarber met een staafmixer totdat er een gladde moes ontstaat.

3. Snijd de zwarte pensen in plakjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak de plakjes zwarte pens aan beide kanten goudbruin en krokant.

4. Was de veldsla en meng met de balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout.

5. Snijd het bruinbrood in dikke plakken en besprenkel met olijfolie. Rooster de plakken brood in de oven totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Snijd het teentje knoflook doormidden en wrijf de geroosterde plakken brood in met de knoflook.

Lees ook:   Gepaneerde vis met roerbakgroenten

6. Serveer de toast met de rabarbermoes, gebakken zwarte pens en veldsla.

Voedingswaarde

Toast met rabarbermoes, gebakken zwarte pens en veldsla is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Het bevat veel vitamines en mineralen die ons lichaam nodig heeft. Hieronder vind je de voedingswaarde per portie:

– Energie: 470 kcal

– Vetten: 28 gram

– Koolhydraten: 37 gram

– Eiwitten: 14 gram

FAQs

1. Kan ik de zwarte pens vervangen door ander vlees?

Ja, je kan de zwarte pens vervangen door bijvoorbeeld kip of rundvlees.

2. Kan ik de rabarbermoes van tevoren maken?

Ja, je kan de rabarbermoes van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Verwarm het voor het serveren even op.

3. Kan ik de veldsla vervangen door een andere slasoort?

Ja, je kan de veldsla vervangen door bijvoorbeeld rucola of spinazie.

4. Is dit gerecht geschikt voor vegetariërs?

Nee, dit gerecht bevat zwarte pens, wat een vleesproduct is.

5. Kan ik de rietsuiker vervangen door een ander zoetmiddel?

Ja, je kan de rietsuiker vervangen door bijvoorbeeld honing of ahornsiroop.

Conclusie

Toast met rabarbermoes, gebakken zwarte pens en veldsla is een heerlijk gerecht dat zowel zoet als hartig is. Het is een perfecte combinatie van smaken die elkaar aanvullen en het is ook nog eens gezond. Door de verschillende ingrediënten is het gerecht rijk aan vitamines en mineralen. Het is gemakkelijk te maken en snel klaar. Probeer het zelf en geniet van dit heerlijke gerecht!