Vitamix 750 Blender Review – Voors, tegens en oordeel


Herzieningsoverzicht

De Vitamix 750 is een echte krachtpatser van een blender. Als u bekend bent met Vitamix als bedrijf, zal dit voor u waarschijnlijk geen grote verrassing zijn.

 

Ze hebben een langdurige reputatie voor het maken van professionele kwaliteitsmixers die rijk zijn aan kracht en eigenschappen. Dit apparaat is zeker geen afwijking van die traditie, maar helaas is kwaliteit niet het enige waar Vitamix bekend om staat.

Ze hebben ook de reputatie dat ze de weegschaal echt kantelen als het gaat om de prijs. De prestaties van professionele kwaliteit zijn niet goedkoop, een regel die helaas ook voor de Vitamix 750 geldt.

Deze blender gaat een mooie cent kosten, maar het doel van vandaag is om te zien of het de kosten waard is.

Met de functies waar deze blender mee moet spelen, zou je darm je kunnen vertellen dat het inderdaad het geld waard is.

De Vitamix 750 is voorzien van een roestvrijstalen, volledig metalen behuizing, een ongelooflijke 2,2 pk motor, vliegtuigkwaliteit, roestvrijstalen bladen, variabele snelheidsinstellingen en een innovatieve behuizing voor de motor die is ontworpen om oververhitting te voorkomen.

Maar er zijn ook nadelen. Zoals we al zeiden, deze blender is erg prijzig. We vonden ook dat de blender een vreemde brandende of metalen geur afgeeft bij langdurig gebruik.

De fabrikanten zeggen dat dit gewoon een teken is dat de motor een beetje overwerkt is, maar het is nog steeds niet zo goed te zien in een blender van deze prijsklasse.

Natuurlijk zal deze oppervlakte-informatie niet genoeg zijn om je mening op een of andere manier te beïnvloeden.

Dat in gedachten, laten we nu dieper ingaan op onze Vitamix 750-review!

 

A Quick Look at the Vitamix 750:

Voordelen

  • Alle metalen behuizingen
  • Zeer krachtig
  • Variabele snelheid
  • Vliegtuigtuigtuiglijke bladen

Nadelen

  • Zeer prijzig
  • Motor begint te worstelen met Heavy Duty Blending

Specificaties

Bedrijf: Vitamix

Model: 750

Motor: 2.2 Paardenkracht

Afmetingen: 7,72 x 9,41 x 17,4 in

Gewicht: 12,46 lbs

Vermogen: Goed voor het mengen van alles:

De ruwe kracht van de Vitamix 750 is uiteindelijk wat hem een belangrijke voorsprong geeft op concurrerende opties.

 

Met 2.2 piek pk’s ga je nooit worstelen met het krijgen van een gladde consistentie op alles wat je mengt.

Dankzij deze kracht kan de Vitamix ook unieke dingen doen die je niet vaak ziet in een blender, zoals het maken van warme soepen.

De motor is zo krachtig dat hij genoeg wrijving kan genereren om koude ingrediënten warm te maken, waardoor het de perfecte optie is om iets als een lekkere hete chowder te maken.

 

Vitamix heeft ook de motor goed beschermd. De motorbehuizing is opgehangen op een manier die de luchtstroom maximaliseert om het risico op oververhitting te verminderen.

We hebben in ons productoverzicht wel vermeld dat als je deze blender voldoende sproeit, hij uiteindelijk een brandende geur zal produceren.
Dat is waar, maar de situatie zou ook beduidend slechter zijn zonder dit soort voorzieningen.

Uiteindelijk zal de kracht van de Vitamix 750 een van de grootste verkoopargumenten zijn.

Intuïtief Containerontwerp: Goed voor opslag

De container die je met deze blender krijgt is enorm. Vierenzestig ons (of, een halve gallon) zal meer dan genoeg ruimte zijn om zich te mengen voor een heel gezin.

In het verleden was deze grote container (die in de meeste Vitamix-producten voorkomt) echter problematisch voor de opslag.

Deze kwestie is opgelost in de 750. Vitamix heeft de container ontworpen om kort en stevig te zijn in plaats van lang en mager. Als gevolg daarvan krijg je alle grootte die je nodig zou kunnen hebben zonder een van de nadelen.

Instellingen: Goed voor Easy Living:

Naast de variabele snelheidsinstellingen voor maximale controle over uw blending, zorgen vijf voorgeprogrammeerde instellingen ervoor dat u iets minder handenarbeid hoeft te verrichten.

Met deze instellingen kunt u alles doen, van het maken van soepen, ijs of smoothies tot het eenvoudig schoonmaken van de blender.

 

Bij de instellingen hoeft u alleen maar de ingrediënten erin te gooien, op een knop te drukken en de Vitamix de rest te laten doen.

FAQ

Wat voor garantie biedt Vitamix?

Met deze en alle Vitamix mengers krijgt u een royale zevenjarige garantie.

Sommige Vitamix-mengers kunnen notenboter maken. Kun je dat met dit toestel doen?

Yep! Dit apparaat kan notenboter maken, en kan dit zelfs doen zonder dat er olie aan toegevoegd hoeft te worden.

Hoe luidruchtig is deze blender?

De blenders zullen allemaal vrij luidruchtig zijn, maar de behuizing die de motor laat ademen doet ook goed werk om deze blender relatief stil te houden. Het is stiller dan veel top-tier blenders, maar het kan nog steeds niet zijn wat je wilt luisteren naar het eerste wat je wilt in de ochtend.

Wat de gebruikers zeggen

Zoals bij zowat elke Vitamix-menger het geval is, houden de gebruikers van dit toestel. Vooral de kracht en de veelzijdigheid worden gevierd.

 

Gebruikers houden van de mogelijkheid om soep te maken van hetzelfde gereedschap dat ze gebruiken om ijs te maken. Mensen zijn ook gewoon erg blij met de algemene resultaten van de blender. Het doet een goed, grondig werk met wat je er ook maar naar gooit, dat is alles wat je echt kunt vragen van een blender, toch?

De grootste klacht is de brandende geur die we al genoemd hebben. Uiteindelijk gaat elke overwerkte motor zoiets doen.

Sommige gebruikers hebben het gevoel dat het symptoom opduikt in situaties waarin ze de motor niet overbelasten.

Het is natuurlijk erg moeilijk om te beoordelen of dat het geval is of niet, zonder dat ze elk detail van wat ze doen kennen.

Afgezien van dat probleem is de Vitamix 750 een hoogwaardige blender met bewezen klanttevredenheid.

Conclusie

Ook al heeft de Vitamix 750 een gematigde con in de vorm van de geur die de motor soms afgeeft, het grootste obstakel voor de meeste mensen zal waarschijnlijk de prijs zijn.

Is dit product het waard om veel geld aan uit te geven? Uiteindelijk wordt dat een persoonlijke beslissing. Het is echter overduidelijk dat dit een geweldig product is. Het is zeer krachtig, het is rijk aan functies, en het produceert gewoon geweldige resultaten.

 

Dit alles wetende, hoeft u nu alleen nog maar te beslissen of u de Vitamix 750 aan uw keukenarsenaal wilt toevoegen.

Op zoek naar een directe vergelijking van deze krachtige Vitamix-toestellen? Probeer het maar:

  • Vitamix 5200 vs 750: Welke blender is beter?
  • Vitamix 7500 vs 750: Welke blender is beter?
  • Vitamix 5300 vs 750: Welke blender is beter?

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!

 

 

 

Recent Posts