Voedseldroger kopen? Wat zijn de beste voedseldrogers ? Black friday


Het is vast niet voor niets dat je dit artikel nu aan het lezen bent. De kans is groot dat jij op zoek bent naar een voedseldroger. Hiermee kan je op een heel eenvoudige manier je voedsel drogen. Voordat je besluit een voedseldroger aan te schaffen wil je er natuurlijk alles over weten.

Bij de aankoop van een voedseldroger komen er een paar dingen om de hoek kijken waar je even op moet letten. Daarom hebben we in dit artikel de belangrijkste informatie voor je. Je leest niet alleen alles over voedseldrogers maar ook wat de beste zijn en bij welke winkel je er een kan kopen.

voedseldroger

De 3 beste voedseldrogers

Het zou heel goed kunnen dat je graag wilt weten wat nou de beste voedseldroger is. Ook heb je waarschijnlijk geen zin om dagenlang kwijt te zijn aan de zoektocht naar de perfecte voedseldroger. Daarom hebben we in dit artikel de top 3 van de beste apparaten van dit moment opgenomen.

Met een van deze 3 apparaten weet je zeker dat je een goede aankoop doet. Dit zijn op dit moment de beste 3 voedseldrogers:

VidaXL

VidaXL voedseldroger

Bekijk de dagprijs

Ben je op zoek naar een goede voedseldroger die heel veelzijdig is? Dan zou dit een optie kunnen zijn die je zeker wilt overwegen. Het merk VidaXL staat bekend vanwege hun uitzonderlijke kwaliteit.

Je kan met deze voedseldroger een heel groot aantal verschillende soorten voedsel drogen. Dat komt omdat dit apparaat voorzien is van 6 verschillende lades. Hierin kan je ontzettend veel soorten voedsel drogen.

Omdat de lades gelijkmatig verdeeld zijn kan je ze ook heel gemakkelijk schoonmaken. Bij deze voedseldroger krijg je een speciale mat. Hiermee kan vocht opgevangen worden. Omdat het apparaat is voorzien van een temperatuur regeling tussen de 30 en 70 graden kan je er alle soorten voedsel mee drogen.

  • Kleur: Wit
  • Afmetingen zonder verpakking (b x h x d): 32 x 26 cm
  • Gewicht: 3000 gram
  • Vermogen: 250 watt
  • Aantal lades: 6
  • Fabrieksgarantie termijn: 2 jaar
  • Reparatie type: Pick-up en return
  • Taal handleiding: Universeel

TurboTronic TT-FD14

TurboTronic TT-FD14

Bekijk de dagprijs

Met deze voedseldroger is het mogelijk om de temperatuur in te stellen vanaf 50 tot maximaal 80 graden. Hierdoor kan je er dus ook allerlei soorten voedsel in drogen. Er past heel wat voedsel in. Het apparaat is namelijk voorzien van 5 lades. Deze kan je allemaal vullen met voedingswaren.

Omdat deze voedseldroger een optimale luchtstroom heeft zal je eten niet te heet worden en optimaal kunnen drogen. Verder heeft deze voedseldroger een kijkvenster. Je kan dus heel goed volgen wat er alleemaal gebeurt. Dit apparaat heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Princess 112380

Princess 112380

Bekijk de dagprijs

Wil je niet al te veel geld uitgeven aan een voedseldroger of heb je een klein budget? In dat geval is deze optie van Princess een hele goede optie. Hoewel dit model heel voordelig geprijsd is, biedt deze toch alles om je eten goed te kunnen drogen.

Omdat dit apparaat een motor van 350 Watt heeft kan je al je eten er snel in drogen. Je hoeft niet bang zijn voor oververhitting. Omdat deze voedseldroger 6 verschillende lades heeft kan je er heel wat verschillende soorten voedsel in kwijt.

Let er hierbij wel op dat je steeds per lade dezelfde soort voedsel gebruikt. Omdat dit een heel goed apparaat is wat voor een voordelige prijs aan te schaffen is, kan je hierin op een voordelige manier al je voedsel drogen.

Wat is een voedseldroger?

Dit kleine keukenapparaat kan gebruikt worden om allerlei soorten voedsel te drogen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een kleine hoeveelheid warmte en een ventilator. Het apparaat gebruikt een beetje warme luchtstroom om hiermee de hoeveelheid water in fruit, groente, vlees en andere soorten etenswaren te verminderen.

Zodra het overtollige water verwijderd is zal de kans dat het voedsel snel bederft aanzienlijk afnemen. Het is vanaf nu dus niet meer vatbaar voor een groot aantal bacteriën. Dit zou wel het geval zijn als er nog een grote hoeveelheid water in de voedingsmiddelen zat.

Het grote voordeel van gedroogd voedsel is dat het ook nog het grootste deel van de oorspronkelijke voedingswaarde zal behouden. Bij het koken van voedsel neemt deze voedingswaarde af. Daarom kiezen veel mensen ervoor om hun groenten zo rauw mogelijk te eten.

Heb je een voedseldroger in huis dan kan je daarmee een groot aantal vitamines en voedingsstoffen behouden. Wat ook nog een groot voordeel van gedroogd voedsel is, omdat het minder water bevat is het ook een stuk makkelijker op te bergen.

Tips voor het drogen van fruit en vlees

Wil je een voedseldroger aanschaffen om zelf fruit te kunnen drogen of beef jerky maken? In dat geval is het slim om deze tips even door te nemen. In dit artikel hebben we namelijk allerlei handige trucjes verzameld. Hiermee kan je alles uit je gedroogde voedsel halen.

Zorg voor een juiste temperatuur

Wat de ideale temperatuur en tijd is om je voedsel optimaal te drogen hangt af van het type voedseldroger waar je voor kiest. Ook heeft het soort voedsel wat je wilt drogen hier een grote invloed op.

Bij de voedseldroger staan de algemene temperatuur richtlijnen en bereidingstijden vermeld op het etiket. In de meeste gevallen kan je ze ook terugvinden in de gebruiksaanwijzing. Om er zeker van te zijn dat je alles op de juiste temperatuur droogt, is het verstandig om altijd goed de temperatuur te controleren.

Zorg ervoor dat al je soorten voedsel voor 95% gehydrateerd is

Om je voedingsmiddelen optimaal te kunnen bewaren is het noodzakelijk dat er niet meer dan 95% water inzit. Is je voedsel na het drogen nog een beetje zacht, kleverig of voet het sponsachtig aan? Leg het dan nog een tijdje terug in de voedseldroger er verleng de bereidingstijd.

Zodra de stukken breekbaar, hard of knapperig zijn is het goed. Als je in je huis een hoge luchtvochtigheid hebt kan dit van invloed zijn op de tijd die nodig is om het voedsel optimaal te drogen.

Daarom kan je het beste een droge, warme plek op voor het drogen van je voedsel. Let erop dat je de voedseldroger niet op een plaats in de buurt van luchtroosters of ramen zet.

Zorg voor de juiste bereiding

Zorg ervoor dat al je voedsel schoon is voor je het in de voedseldroger doet. Het is verstandig om alles eerst goed schoon te maken, bij voorkeur met een plantaardige, antibacteriële reiniger. Om te voorkomen dat er huidvet op het voedsel terecht komt kan je het beste handschoenen dragen.

Als je zuurarme groenten wil drogen kan je deze het beste 10 minuten stomen voordat je ze in de voedseldroger doet. Na het stomen dep je ze eerst goed droog. Daarna kunnen ze in de droger geplaatst worden.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een voedseldroger?

Ondertussen weet je wat de voordelen van een voedseldroger zijn en wat je moet doen om je voeding zo optimaal mogelijk te drogen. Daarom is het ook erg belangrijk dat je weet waar je op moet letten als je een voedseldroger koopt.

Het belangrijkste onderdeel van dit apparaat is de ventilator. Ga je dus een voedseldroger kopen, let er dan goed op dat de ventilator achterin het apparaat zit en niet aan de bovenkant of de zijkant. Doordat de ventilator aan de achterkant is gemonteerd word je voedsel gelijkmatig gedroogd.

Bij een apparaat waarbij de ventilator aan de bovenkant of de zijkant zit zal het voedsel eerst op kastniveau drogen. Dit is niet prettig aangezien het wenselijk is dat al het voedsel gelijkmatig droogt. Daarom is het goed om hier bij de aankoop van een voedseldroger goed op te letten.

Om ervoor te zorgen dat je voedsel het best droogt is het van groot belang dat de voedseldroger is voorzien van een regelbare thermostaat, een automatische uitschakeltimer, een verwarmingselement en een geschikte capaciteit heeft.

Door een regelbare thermostaat kan je eenvoudig de juiste temperatuur instellen voor het voedsel wat je wil gaan drogen. Je hebt namelijk verschillende temperaturen nodig. Dit komt omdat je verschillende soorten voedsel droogt.

Door een verwarmingselement wordt de drooglucht op de juiste temperatuur gehouden. Met de automatische uitschakeling kan je de voedseldroger ook als je niet thuis bent of in de nacht laten draaien.

De beste merken voedseldrogers

Zoals je vast al is opgevallen heb je bij de aankoop van een voedseldroger een groot aantal verschillende opties. Wil je er zeker van zijn dat je een goed apparaat aanschaft dan doe je er verstandig aan om voor een betrouwbaar merk te kiezen.

Heb je geen voorkeur voor een bepaald merk of weet je niet welke merken de beste voedseldrogers produceren? In deze lijst staan alle merken die op dit moment heel populair zijn. Door te kiezen voor een van deze merken weet je zeker dat je een voedseldroger van een hele goede kwaliteit hebt.

Hendi

Wie op zoek is naar een goede voedseldroger en het niet erg vindt om daar wat meer geld voor uit te geven kiest voor dit merk. De apparaten van Hendi zijn net iets groter dan die van andere merken.

Hierdoor kan je er dus net iets meer voedsel in drogen. Omdat ze er ook nog eens heel erg mooi uitzien zijn ze een pronkstuk in iedere keuken.

Clatronic

Hou je van een apparaat met een bijzondere vorm dan kies je voor dit merk. De voedseldroger heeft een cilindervorm. Hierin zitten 5 verschillende niveaus. Je kan er dus allerlei verschillende soorten voedsel op leggen.

Omdat dit merk niet alleen een mooi design heeft maar ook nog een voordelige prijs is deze voedseldroger ook een prima keuze als je er liever niet al te veel geld aan uit wilt geven. Ook al heeft dit merk een lage prijs, de kwaliteit is er zeker niet minder om.

Stockli

Kies je voor een topkwaliteit dan kies je natuurlijk voor dit merk. Voordelig is het zeker niet maar je weet wel dat je de beste kwaliteit hebt die er op dit moment te koop is. Omdat deze apparaten een groot aantal verschillende functies hebben kan je er alle kanten mee op.

Omdat deze voedseldrogers gemaakt zijn van hele sterke materialen kan je er jarenlang mee vooruit. Zo weet je zeker dat je er heel lang plezier van zal hebben.

VidaXL

Wie liever een wat voordeliger apparaat in huis te halen doet er verstandig aan om voor dit merk te kiezen. Hier heb je ook nog eens de keuze uit een groot aantal verschillende soorten voedseldrogers.

Je kan hier kiezen voor een voedseldroger met 4 verschillende lades. Of je gaat voor een model die een stuk groter is en waar je 10 lades in hebt om te vullen. Omdat hier zoveel keuze is kan iedereen hier wel slagen voor een passende voedseldroger.

Princess

Bij dit bekende merk vind je de beste voedseldrogers voor een hele lange prijs. Hierdoor is het mogelijk om voor weinig geld toch in het bezit te komen van een prima apparaat waarin je alle soorten voedsel kan drogen.

Aangezien de kwaliteit van dit merk zeker niet onderdoet voor de duurdere merken weet je dat je een goed apparaat koopt. Misschien zitten er wat mindere opties op dan bij de duurdere merken, toch wil dat niet zeggen dat je geen prima apparaat koopt.

Waar kan je een voedseldroger kopen?

Er zijn een heel groot aantal winkels die deze apparaten in het assortiment hebben. Het is dus echt voor iedereen mogelijk om een voedseldroger aan te schaffen. Bij een van deze winkels kan je terecht voor de aankoop van een voedseldroger.

Blokker

Regelmatig hebben ze bij deze winkel ook voedseldrogers in de aanbieding. Dit is echter niet altijd het geval. Daarom doe je er goed aan om regelmatig even te kijken wat ze hier in de aanbieding hebben.

Deze winkel is door de aantrekkelijke prijzen daarom zeker een optie om te overwegen als je op zoek bent naar een voedseldroger. Mocht je geen zin hebben om steeds de winkel in te gaan om te kijken wat er in de aanbieding is, neem dan een kijkje op de website.

Lidl

Waarschijnlijk zal je niet meteen aan deze winkel denken als je een voedseldroger aan wilt schaffen. Toch is deze winkel zeker een optie. De reden hiervan is dat je bij deze winkel heel aantrekkelijke prijzen vindt. Het is hier een stuk goedkoper dan bij andere winkels.

Vanwege de voordelige prijzen is het dus voor iedereen mogelijk om een goede voedseldroger te vinden die ook nog eens binnen je budget past. Je hoeft bij deze winkel in ieder geval geen fortuin uit te geven om toch een goede voedseldroger te kunnen kopen.

Mediamarkt

Wie op zoek is naar een voedseldroger kan deze winkel beter niet overslaan. Omdat deze winkel een heel groot assortiment heeft kan je hier ook een groot aantal verschillende soorten en merken voedseldrogers vinden.

Je hebt hier de keuze uit de bekende A-merken maar er zijn ook een groot aantal voordelige varianten te koop. Mocht je niet meer kunnen wachten en nu meteen willen weten wat je bij deze winkel kan vinden, neem dan eens een kijkje op hun website.

Coolblue

Mocht je nog steeds geen geschikte voedseldroger gevonden hebben, dan kan je altijd nog een kijkje nemen op de website van deze winkel. Omdat ze nog niet veel fysieke winkels hebben op dit moment zijn ze voornamelijk een webwinkel.

Ook bij deze winkel vind je een heel groot assortiment. Hierdoor is er voor iedere smaak en budget wel een goede voedseldroger te vinden. De prijzen liggen bij deze winkel over het algemeen net iets hoger dan ergens anders. Maar je krijgt hier dan weer wel de beste service! Hier hoef je alleen de voedseldroger van je keuze te bestellen. Deze wordt dan na een korte tijd gewoon bij je aan huis bezorgd. Lekker makkelijk!

Na het lezen van dit artikel weet je nu alles over voedseldrogers. Hierdoor is het mogelijk om een apparaat te kopen wat aan al jouw wensen voldoet en precies aansluit bij wat je zoekt. Dankzij dit handige apparaat kan jij ook alle gewenste soorten voedsel drogen.

Hierdoor is het mogelijk om alle voedingsstoffen te bewaren. Door je fruit of vlees te drogen zorg je er niet alleen voor dat het niet zo snel meer zal bederven. Omdat het een stuk minder ruimte in beslag neemt nadat het gedroogd is kan je het ook nog een stuk beter opruimen.

Daarom is een voedseldroger eigenlijk onmisbaar. Omdat je langer met je voedsel kan doen bespaar je hier ook nog eens veel geld mee. Er hoeft veel minder te worden weggegooid en dat is dan ook nog eens een heel groot voordeel voor het milieu.

Recent Posts