Waarom ruikt mijn broccoli naar scheten? – Volledige analyse!

Waarom ruikt mijn broccoli naar scheten? Veel mensen hebben een hekel aan de geur van broccoli en voelen zich ongemakkelijk als ze het bereiden.

Dus, als je je onprettig voelt bij de geur elke keer dat je het klaarmaakt, zal dit artikel uitleggen waarom en hoe je van die schetengeur afkomt!

Broccoli en andere vergelijkbare planten, zoals bloemkool, zijn kruisbloemige groenten met een hoge chemische zwavelconcentratie, zoals waterstofsulfiden. Waterstofsulfide is hetzelfde gas of chemische stof die winderigheid zijn aparte onaangename geur geeft.

Waarom ruikt mijn broccoli naar scheten?

waarom ruikt mijn broccoli naar scheten

Broccoli kan een sterke scheetgeur produceren.

De onaangename geur wordt meer merkbaar tijdens het koken, wat u kan afschrikken bij het opnieuw bereiden.

Dat is jammer, want broccoli is een uitstekende aanvulling op elk dieet.

Hier zijn verschillende verklaringen als je je afvraagt waarom broccoli af en toe naar een scheet ruikt:

1. De broccoli is slecht geworden

Net als bloemkool en andere kruisbloemige groenten heeft broccoli meer zwavelverbindingen, zoals waterstofsulfide.

Broccoli heeft normaal geen robuuste en krachtige geur, noch ruiken scheten naar propaanen die stinkende geur merk je alleen bij verpeste broccoli.

Waterstofsulfide gas heeft een rotte eieren geur en is zeer gevaarlijk;

Zelfs een kleine hoeveelheid gas in de lucht kan winderigheid veroorzaken en mensen vergiftigen.

Deze chemische stof kan gevonden worden in bronwater, afgesloten grotten, of ontbindende eiwitten. Daarom rottende broccoli zo’n vreselijke geur heeft.

2. De broccoli is te gaar.

de broccoli is te gaar

De brandlucht van het zwavelhoudende bestanddeel veroorzaakt een onaangename geur wanneer het te gaar is.

Door het overkoken van de groente, laat je de slechte stank van het mengsel de lucht in je keuken doordringen.

Hoe voorkom je dat broccoli naar scheten ruikt?

Omdat er twee oorzaken zijn voor de scheetgeur van broccoli, geven we je verschillende manieren om die te voorkomen.

1. Maak van broccoli een boeket

De eerste keuze is een kop broccoli gerangschikt in een boeket. Dit is een fantastische strategie om ervoor te zorgen dat de houdbaarheid behouden blijft.

Het wordt aanbevolen om de broccoli met de kop omhoog in een schaal met water te leggen dat ongeveer 1,5 centimeter water erin.

Daarna wordt een plastic zak over de broccolikop geplaatst om te voorkomen dat deze uitdroogt.

When stored in this manner, broccoli will maintain its quality for about one week. 

Om de best mogelijke resultaten te krijgen, elke dag het water verversen.

2. Wikkel de broccoli in een papieren handdoek.

wikkel de broccoli in een papieren handdoek

De tweede methode is om de broccoli in een vochtige papieren handdoek te wikkelen.

Bespuit de kop broccoli met wat vloeistof uit een goed schoongemaakte en lege fles.

Daarna, bedek het met een papieren handdoek zodat het vocht kan worden geabsorbeerd.

De broccoli is in de koelkast ongeveer drie dagen houdbaar, mits goed bewaard.

3. Doe broccoli in een geventileerde zak

Broccoli in een geventileerde zak doen is een extra methode om het te bewaren.

Dit is een eenvoudige en ongecompliceerde techniek om de versheid binnen enkele dagen te behouden.

doe broccoli in een geventileerde zak

Nadat u de broccoli in een plastic zak hebt gedaan, moet u enkele gaten in de zak maken, zodat er lucht doorheen kan stromen.

4. Invriezen

Je kunt broccoli invriezen als je weet dat je het niet meteen nodig hebt.

Blancheer het twee minuten in kokend water nadat je het in roosjes hebt gesneden.

Laat goed uitlekken alvorens te verversen met ijskoud water. Laat opnieuw uitlekken en bewaar de roosjes in diepvrieszakjes of -bakjes. Maximaal 12 maanden invriezen.

Hoe kom je van de Broccoli scheetgeur af bij het koken?

om van de scheetgeur af te komen

Broccoli ruikt niet alleen naar scheten als hij slecht is, maar hij verspreidt ook die schadelijke stank als hij te gaar is.

Dus, hoe bereid je broccoli zonder dat het stinkt?

Voeg wat witte azijn toe

Het eerste wat je moet doen tijdens het koken van de broccoli is wat geconcentreerde witte azijn in de buurt van de pot of pan hebben.

Azijn ontgeurt de lucht vrij goedvooral witte azijn.

Nadat het kookproces is voltooid, moet u echter alle achtergebleven resten opruimen.

Gebruik een boterham om te ontgeuren

Een andere methode is ontgeuren met een stukje boterham.

Bij het koken hak of snipper je het tot op de bodem van de pan; het brood neemt vocht op en ontgeurt goed.

Bij het stomen van broccoli, leg je een stoommandje op de bodem van de pan en bedek je het met water omhoog tot aan de onderste rand van de mand.

U kunt stomen met een centimeter of twee water.

Vermijd overkoken

voorkom overkoken van broccoli

Broccoli smaakt beter als er nog wat pit in zit. Haal van het vuur zodra u met een vork in de stengel kunt prikken.

Als je eten al slecht ruikt, kan dat maar één ding betekenen: je broccoli is te gaar!

Voeg citroensap toe

Wil je de slechte geur van broccoli wegnemen en toch wat smaak toevoegen? Laat een beetje vers citroensap het werk doen.

Citroensap, zoals azijn, is een uitstekende ontgeurder. Vergeet echter niet dat te veel citroensap de broccoli bruin kan maken.

Tip: Remember to separate the bunches of broccoli and clean them like you would cauliflower before steaming. 

Vergeet niet dat het maar drie tot vier minuten duurt voordat uw groente door en door gaar is!

In niet meer dan vier minuten, anders wordt de broccoli te gaar, met als gevolg een onaangename geur en een afname van voedingsstoffen.

Wat gebeurt er als je broccoli eet die naar scheten ruikt?

wat gebeurt er als je slechte broccoli eet

Het is raadzaam om geen stinkende broccoli te gebruiken, want alleen rotte broccoli produceert een onaangename stank.

Wanneer het bederft, stoot het waterstofsulfidegas uit, dat gevaarlijk is voor de menselijke gezondheid.

Bijvoorbeeld:

Diarree

Diarree is een indicator dat een onaangename stof het lichaam is binnengedrongen.

Bijgevolg kan het eten van rotte broccoli diarree veroorzaken.

As a result, you should drink enough water to compensate for the water loss caused by diarrhea.

Voedselvergiftiging

Buikpijn is een symptoom van voedselvergiftiging veroorzaakt door bacteriën geladen rotte groenten.

Buikpijn en krampen kunnen ook voorkomen door het eten van verouderde groenten.

Misselijkheid en braken

de misselijkheid en het stemmen

Als je stekelige broccoli binnenkrijgt, kun je last krijgen van misselijkheid en braken, wat de natuurlijke reactie van het lichaam is op het ongewenste, gevaarlijke materiaal dat het lichaam is binnengedrongen te elimineren.

Koorts

Het consumeren van rotte broccoli kan ook uw lichaamstemperatuur verhogen, en u kunt koorts krijgen, wat uw natuurlijke verdedigingsmechanisme van je lichaam is en geeft aan dat er iets mis is.

Elektrolytische onevenwichtigheden

Chronisch braken en diarree kunnen de elektrolytenbalans in het lichaam verstoren, evenals ernstige uitdroging, duizeligheid, blozende huid en zwakte.

Het wordt aanbevolen om voldoende water te drinken om uitdroging te voorkomen omdat ernstige uitdroging tot een shock kan leiden.

FAQs over Waarom ruikt mijn broccoli naar scheten?

vragen over broccoli

Heb je andere vragen over waarom ruiken mijn scheten naar broccoli? Hier zijn enkele aanvullende veelgestelde vragen.

Is het veilig om broccoli te eten die bitter smaakt?

Bittere broccoli is veilig, maar niet lekker. De bittere smaak van broccoli komt van een chemische stof die insecten afweert.

Veel planten, waaronder broccoli, produceren natuurlijke insecticiden. Ze zijn niet schadelijk voor mensen.

Is gele broccoli slecht?

Gele broccoli is eetbaar. Vergeelde broccoli suggereert dat hij niet meer zo vers is en niet meer zo lekker en gezond. Snijd de gele roosjes af en eet de rest op.

Hoe weet je of broccoli bedorven is?

De geur wordt sterker wanneer broccoli begint te bederven; dit is meestal de eerste aanwijzing.

Rond dezelfde tijd zul je een kleurverandering opmerken als de briljante groene tint geel begint te worden, en de stevige textuur slap wordt.

Eindoordeel

Waarom ruikt mijn broccoli naar scheten? Dat komt door rot of overkoken.

Hoewel broccoli een redelijk gezond voedingsmiddel is, kan het consumeren van een rottende broccoli uw gezondheid schaden.

Bijgevolg hebben we alle aanbevelingen voor het bewaren en herkennen van beschadigde broccoli behandeld. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:   Apricot Brandy Sour