Wanneer is een cheesecake klaargebakken?

De cheesecake is een van de klassiekers en is populair bij jong en oud. De luchtige vulling van kwark en eieren smaakt fris en licht zuur. Elke huisvrouw en elke huisvrouw heeft een speciaal recept voor de populaire taart, die vaak van generatie op generatie wordt doorgegeven in de families. Maar wanneer wordt een cheesecake eigenlijk gebakken? Dit is eenvoudig te controleren.

De test is mogelijk met een eenvoudige breinaald

Hoewel bijna iedereen zijn eigen recept voor een cheesecake heeft, hebben alle taarten van dit type iets gemeen. Het hoofdingrediënt is quark. Het mengsel wordt gemengd met eieren, zout, suiker, boter, vanillesuiker en smaakstoffen. Zodat de cakemassa na het bakken ook lekker los zit, worden aan het eind opgeklopte eiwitten erin getild. Het mengsel wordt vervolgens eenvoudig in een cakevorm gegoten die is bekleed met deeg met korte korst en ingevet. Natuurlijk zijn er ook recepten zonder taartbodem. De massa komt dan in de mal zonder korstdeeg. De cake wordt gebakken in een voorverwarmde oven op ongeveer 160 °C gedurende ongeveer 90 minuten. U kunt eenvoudig controleren of het mengsel stevig en gebakken is. Je neemt een breinaald en steekt deze in het midden van de taart. Als er niets aan de naald hangt, wordt de taart gebakken.

Hoe weet je of cheesecake door is

Of de cheesecake door is, merk je aan de breinaaldtest.

De cake moet afkoelen in de vorm

Als de cake nog niet gebakken is, maar al een donkerdere kleur krijgt, kun je de bovenkant eenvoudig bedekken met een aluminiumfolie. Je voert de test dan gewoon elke 5 minuten uit met de naald. Als de cake klaar is, haal je hem uit de oven en laat je hem afkoelen. De cake blijft in de vorm om af te koelen. Als je een normale bakvorm hebt gebruikt, kun je de koude cake op een rooster laten vallen en meteen draaien. Het taartrek geeft de bovenkant simpelweg een aantrekkelijk patroon.

Laat de cheesecake afkoelen in de vorm

Laat de cheesecake afkoelen in de vorm

De deur moet gesloten blijven tijdens het bakken

Om ervoor te zorgen dat de cheesecake niet scheurt tijdens het bakken, is het belangrijk dat de cheesecakemassa echt goed wordt geroerd. Nadat de eiwitmassa is ingeklapt, mogen er geen witte vlokken zichtbaar zijn. Als de cake in de oven staat, moet u de deur de eerste 30 of 40 minuten niet openen. Anders stort de massa in en wordt vettig.

Lees ook:   Stoofpeertjes Martini