Wat gebeurt er als je slecht varkensvlees eet? We hebben allemaal horrorverhalen gehoord over mensen die slecht varkensvlees hebben gegeten en in het ziekenhuis zijn beland.
Maar wat gebeurt er met je lichaam als je bedorven varkensvlees eet?
Deze blogpost bespreekt de gevaren van het eten van slecht varkensvlees en wat je moet doen als je denkt dat je misschien wat hebt binnengekregen. Blijf veilig en geniet van je volgende maaltijd.
Wanneer varkensvlees slecht wordt, kan het verschillende ziekten bij mensen veroorzaken. De meest voorkomende ziekte veroorzaakt door slecht varkensvlees is trichinose, veroorzaakt door de consumptie van Trichinella spiralis larven.
Symptomen van trichinose zijn diarree, braken, koorts en spierpijn en zwakte. Indien onbehandeld, kan trichinose leiden tot de dood.
Hoe weet je of varkensvlees bedorven is?

Een slecht stuk varkensvlees kan een ravage aanrichten in uw spijsverteringsstelsel. Gelukkig kan slecht varkensvlees gemakkelijk worden geïdentificeerd met een snelle visuele controle.
Het uiterlijk van het varkensvlees
Als varkensvlees niet meer in goede staat is, kan het u opvallen dat het een doffe tint heeft en grijs lijkt.
De binnenkant kan nog roze zijn, maar als u een doffe of grijze kleur ziet, is het tijd om het in de prullenbak te gooien.
Vers varkensvlees is roze van kleur, donkerder dan kip maar lichter dan rundvlees. Het vet is wit gemarmerd.
Een ander teken dat voedsel verpest is, is als het gelig lijkt.
Note: This applies to pork loins, pork chops, and any other pig cuts you can think of.
De textuur

Wanneer u varkensvlees koopt en het uit de verpakking haalt, kunt u ontdekken dat het vochtig aanvoelt. Dit is heel normaal.
Als het echter slijmerig lijkt, is uw varkensvlees besmet en zal het u ziek maken als het wordt geconsumeerd. Een ander teken dat het voorbij is, is als het droog of papperig is.
Vers varkensvlees moet vochtig maar toch stevig aanvoelen. Vergelijkbaar met kipfilet.
Ruik het varkensvlees
Wanneer je de doos opentmoet u altijd snuffelen om te controleren of u iets onaangenaams ontdekt.. Als uw varkensvlees nog eetbaar is, zal er weinig tot geen geur zijn.
Als je een geur krijgt, wil je dat het vers is en niet zuur.
Je moet je varkensvlees niet koken als het een ammoniakgeur, een onaangename of zure stank, of een andere onaangename of zure geur heeft.
Hoe lang blijft varkensvlees goed?

Vers, ongekookt varkensvlees kan drie tot vijf dagen in de koelkast worden bewaard, ongeveer even lang als ander vlees.
Dit geldt ongeacht of het een gebraad of karbonades betreft.
Rauw vlees van varkens mag slechts 48 uur na bereiding in de koelkast worden bewaard. Koel alle varkensvleesgerechten 3 tot 4 dagen na bereiding voordat ze worden geserveerd.
Wat gebeurt er als je slechte karbonades eet?
De meest voorkomende boosdoeners in varkensvlees zijn:

- Trichinose
- Salmonella
- E. coli
- Staphylococcus
- Toxoplasmose.
De ziekte Trichinose (Voedselvergiftiging)
Trichinose is een door voedsel overgedragen ziekte die wordt veroorzaakt door het consumeren van rauw of ondergekookt vlees, met name varkensproducten die besmet zijn met een specifieke worm genaamd trichinella spiralis.
De spijsvertering breekt de harde buitenkant van de larve af, waardoor de volwassen wormen vrijkomen.
De wormen vormen vervolgens larven, die zich vestigen in lichaamsweefsels, met name spieren. Iedereen, ongeacht leeftijd of gezondheidstoestand, is kwetsbaar.
Salmonella en E. coli

Slecht varkensvlees kan ook andere schadelijke bacteriën bevatten, zoals Salmonella en E. coli.
Deze bacteriën kunnen ernstige ziekten veroorzaken; Salmonella wordt verspreid van de uitwerpselen van een persoon of dier naar de uitwerpselen van een andere persoon of dier.
Besmet voedsel is vaak van dierlijke oorsprong.
Anderzijds is E. coli is een bacteriesoort die voorkomt in de darmen. Hij kan ook worden aangetroffen in de darmen van bepaalde dieren.
Tip: It's important to cook pork thoroughly to kill any harmful bacteria. If you're unsure whether pork is cooked properly, err on the side of caution and don't eat it.
Toxoplasmose.

Varkensvlees dat is besmet met bacteriën kan ook toxoplasmose veroorzaken.
Toxoplasmose is een parasitaire infectie die gevaarlijk kan zijn voor zwangere vrouwen en mensen met een verzwakt immuunsysteem.
Symptomen van toxoplasmose zijn onder andere;
U kunt ernstige gastro-intestinale symptomen krijgen zoals braken en diarree als u slecht varkensvlees eet.
In sommige gevallen kunnen deze symptomen kunnen leiden tot uitdroging en zelfs de dood.
Staphylococcus
Staphylococcus aureus is een soort bacterie die voedselvergiftiging kan veroorzaken.
Symptomen van staphylococcus aureus voedselvergiftiging omvatten misselijkheid, braken en diarree….
Als u deze symptomen ervaart na het eten van varkensvlees, zoek dan onmiddellijk medische hulp.
Symptomen voedselvergiftiging varkensvlees

Deze symptomen kunnen aanhouden van 7 tot 45 dagenhoewel ze gewoonlijk 8 tot 14 dagen na het eten van besmet varkensvlees.
Mildere vormen worden soms verward met de griep of andere gewone infecties. Dit kan fataal zijn in moeilijke situaties.
Diarree
Het eten van slecht varkensvlees kan diarree veroorzaken, wat aanzienlijke gevolgen kan hebben.
Diarree kan leiden tot uitdroging, elektrolyten onbalans, en nierfalen (wanneer je nieren niet genoeg vocht krijgen…).
Je verliest water en elektrolyten samen met je ontlasting als je diarree hebt.
Om te vervangen wat verloren is gegaan, moet je voldoende water drinken. Uitdroging kan gevaarlijk zijn als het niet oplost.
Constipatie

Het consumeren van slecht varkensvlees kan ook leiden tot Constipatie. Dit treedt op wanneer uw dikke darm overmatig water uit afval opneemt, waardoor de ontlasting stevig wordt en moeilijk uit het lichaam te duwen is.
Voedsel kan te langzaam door het spijsverteringsstelsel reizen als je Constipatie hebt.
Hierdoor krijgt de dikke darm te veel tijd om water uit de afvalstoffen op te nemen. De ontlasting verhardt, wordt droog, en wordt moeilijk uit te persen.
Koorts
Koorts is een hoger dan normale lichaamstemperatuur. Het is een symptoom van uw natuurlijke verdediging tegen ziekte.die kan worden veroorzaakt door het eten van slecht varkensvlees.
Spierpijn

Spierpijn kan worden veroorzaakt door meer dan één chronische ziekte, zoals artritis. Slecht varkensvlees kan ook uw botten, gewrichten, ligamenten, pezen en spieren schaden.
Een breuk, bijvoorbeeld, kan resulteren in ondraaglijke pijn.
Spreek met een arts als klachten aan het bewegingsapparaat uw normale activiteiten hinderen. De juiste therapie kan u van uw ongemak afhelpen.
Andere symptomen die kunnen optreden omvatten:
- Overmatige vermoeidheid
- Overmatig zweten
- Rillingen
- Dorst
- Oogzwelling
De volgende gevallen zijn ernstige symptomen:
- Coördinatie van bewegingen is moeilijk.
- Spierontsteking van het hart
- Ademhalingsmoeilijkheden
Veelgestelde vragen over varkensvlees

Heeft u nog andere vragen over wat er gebeurt als u slecht varkensvlees eet? Hier zijn enkele andere veelgestelde vragen over slecht varkensvlees.
Wat moet ik doen als ik vermoed dat ik bedorven varkensvlees heb gegeten?
Genoeg vocht drinken om het vochtverlies door braken en diarree is de therapie. U kunt zakjes kopen die fungeren als vochtvervanger.
Deze bevatten elektrolyten en andere kritische vitaminen/mineralen die tijdens uw ziekte verloren zijn gegaan.
Is het mogelijk om stinkend varkensvlees te koken?
Vers vlees heeft bijna geen geur. Het vlees ondergaat chemische en structurele veranderingen als het afbreekt, waardoor het aroma van het vlees verandert.
Het vlees is slecht als het ruikt naar vis, zwavel, ammoniak of gas. Het mag niet gekookt of gegeten worden.
Hoe lang kun je geseald varkensvlees in de koelkast bewaren?
Kortom, onder de juiste omstandigheden kan vacuüm verpakt vlees zoals rundvlees zes weken overleven.
Varkensvlees is minstens twee weken houdbaar, terwijl gevogelte en vis één week houdbaar zijn.
Eindoordeel
Zo, wat gebeurt er als je slecht varkensvlees eet? Daar heb je het. Het eten van slecht varkensvlees kan leiden tot een aantal zeer onaangename gevolgen.
Dus de volgende keer dat je varkensvlees gebruikt, zorg ervoor dat je het goed kookt en vermijd kruisbesmetting.
En als je niet zeker weet of het varkensvlees goed gekookt is, dan moet je voorzichtig zijn en het niet eten. Je maag zal je later dankbaar zijn.
Table of Contents
