Wat is het juiste bestekelement voor de keukenlade?


De innerlijke waarden van een keuken tellen ook – en dit is niet eens metaforisch bedoeld. In feite moet de ideale droomkeuken aandacht besteden aan alle details. Dit omvat ook de binnenwerking van de kasten en laden, in dit geval: bestekinzetstukken voor de lade.

Orde is iets wat we allemaal graag zien, maar waar we terughoudend in zijn. Een interessant fenomeen. Nadat experts erachter zijn gekomen dat zelfs de kleur en het materiaal van het bestek de smaak kunnen beïnvloeden, moet je bijzonder voorzichtig zijn met je bestek. Niemand vindt het leuk als je door wild in elkaar gegooid bestek moet snuffelen om een theelepel te vinden. Dit kost tijd die niemand heeft. Daarom heeft een slimme geest op een gegeven moment bestekinzetstukken uitgevonden. En die zijn uiterst praktisch. Ze zijn verkrijgbaar in standaardmaten of op maat; ze zijn gemaakt van kunststof, hout of kunststof, verkrijgbaar in alle kleuren en passen zich zo perfect aan elke lade aan dat je nooit meer op zoek hoeft naar bestek.

Bestek inzetstuk op maat

In elke meubelzaak, keukenstudio en webshop vind je allerlei bestek inzetstukken. Deze zijn meestal standaard en hebben een bepaald aantal compartimenten. Maar het is meestal zo dat je net zo’n bestekverzamelaar bent – als je lang leeft, stapelt zich veel bestek op; dit is een natuurkracht, heel duidelijk – die standaardonderwerpen uiteindelijk als ontoereikend ervaren. Dan is een bestek op maat gemaakt inzetstuk nodig. Het is een beetje duurder, maar de moeite waard. Zelfs de messen hebben ineens ruimte in de lade en hoeven geen stof te verzamelen op het werkblad. En als je een kookfreak bent die op zoek is naar maximale smaakintensiteit, dan heb je ook blauwe, roze, rode, zwarte, witte, zilveren en groene besteksets. En die moeten van elkaar gescheiden worden. Dit kan alleen met een bestek inzetstuk van de timmerman of timmerman. Het grote voordeel: je kunt gewoon blindelings in de lade reiken en meteen vinden wat je zoekt. Geen enkele kok hoeft lang naar dingen in de keuken te zoeken. Er zijn ook systemen die ruimte bieden aan specerijen.

Welke bestekinzet wordt aanbevolen?

Welk materiaal je nodig hebt voor je bestek inzetstuk is meer een kwestie van smaak. Hout ziet er stijlvol uit, plastic heeft de mogelijkheid om verschillende kleuren te bieden (passend bij uw gekleurde bestek) en metaal is modern. Als het bestek altijd droog en schoon in de la ligt, zijn alle materialen duurzaam en robuust. Voor een eenvoudige en snelle reiniging is het ideaal als het op maat gemaakte inzetstuk ook verwijderbaar is, zodat het over de gootsteen of in de vaatwasser kan worden gereinigd. Het schoonmaken van de afzonderlijke compartimenten in de lade is een beetje vervelend – tenzij je de energie hebt om een stofzuiger aan te sluiten en de compartimenten ermee te stofzuigen.

Tip: Een goedkope bestekinzet volgens standaard afmetingen, die in de meeste keukenlades past, is verkrijgbaar bij nobilia elements. De goedkope bestek insert van nobilia is verkrijgbaar in 30cm, 45cm, 60cm en 90cm breedte. Verschillende compartimenten bieden u ruimte voor al het bestek en kookgerei en brengen orde in uw keuken!

Koop bestek inzetstuk van nobilia elements online of ter plaatse

Foto credit: Interne organisatie OrgaTray door Hettich

Recente artikels