Welke appels zijn het beste voor appeltaart?

Je kunt de appel draaien en draaien zoals je wilt – als je een perfecte appeltaart wilt hebben, heb je de juiste appelvariëteit nodig. Want de appel, die ons rauw bijzonder goed smaakt, smaakt meestal niet zo goed voor de appeltaart. Waar moet je rekening mee houden? Eigenlijk maar twee dingen: de juiste categorie of de juiste appelvariëteit. In gewone taal:

Appels koken voor dessertappels

Ongeacht de vele appelrassen, die in de wereld en vooral in Duitsland bestaan – bijna alle variëteiten kunnen in principe in de twee categorieën worden onderverdeeld Appels koken en Dessert appels onderscheiden. Of anders gezegd: De anderen moeten direct eten en de anderen komen op de bakplaat.

Ieder van ons heeft al appelzakjes gezien in de supermarkt, bij de fruithandelaar of op de markt, die zijn gemarkeerd “Appels koken” werden verstrekt. Dit zijn de juiste appels voor een perfecte appeltaart.

Appelrassen

Appels koken is het beste voor een appeltaart. Bron: Cv

Waarom zijn appels koken zo goed voor een appeltaart?

Wil een appeltaart slagen, dan heeft hij zure appels. Deze zuurgraad is bedoeld om een smaak tegenwicht te creëren voor de meestal zoete korst, gist, spons of bladerdeeg.

Eén ding is zeker: Zuur bod Appels koken meestal betrouwbaarder dan dessertappels, die meer worden gefokt voor zoetheid en sappigheid. De gekookte appels smaken vaak goed zuur om zomaar gegeten te worden – maar des te beter als ze bij de Hitte hun volle aroma ontwikkelen. Men overdrijft zeker niet als men het begrijpt als een soort aromacapsule, die alleen door de hoge temperatuur zijn Aroma naar de taart.

Lees ook:   Banderillas

Wat te doen als er geen appels bij de hand zijn?

Naast het koken van appels zijn er ook een paar appelvariëteiten die beide Smaak goed rauw, en maak de appeltaart lekker. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot: Appelrassen hoe

  • de fruitige en minder sappige Boskop
  • de zure Elstar
  • de zeer aromatische Cox Orange
  • de zuurzoete Delba (een van de eerste appels die in augustus op de markt of in de winkel verkrijgbaar is).