Maak je eigen luchtige bladerdeeg – zo doe je dat!

Hand op het hart: Je kunt het jezelf ook onnodig moeilijk maken. Want: Waarom zou je je bezighouden met de vraag naar het perfecte en luchtige bladerdeeg … wanneer er zoveel soorten bladerdeeg in de gekoelde toonbank van de supermarkt liggen? Of het nu gaat om croissants, quiche, oosterse deegbroodjes met schapenkaas, taarten of zoete hoekjes gevuld met vanillegroeve en fruit, het antwoord is: Daarom! Want wie ooit zelf een bladerdeeg heeft gemaakt, zal nooit meer naar het kant-en-klare deeg in de supermarkt kijken. En het is makkelijker dan je denkt. Gerechtvaardigd!

Wat is de beste manier om bladerdeeg te maken?

Maar om het zoete of hartige bladerdeeg te laten slagen, echt luchtig en de Eindproduct kan concurreren met de gekoelde toonbank, het is noodzakelijk dat u enkele regels en technieken volgt.

Het deeg zelf – wat houdt het in?

Als vuistregel: Neem voor het deeg van een bladerdeeg het volgende Ingrediënten:

Vandaar Knetest je maakt een stevig deeg en rolt het in de Verhouding 1:2 Van. Omwille van de eenvoud is het deeg verdeeld in twee vierkanten en vervolgens elk onderworpen aan een techniek die: Touring dat wil zeggen.

Touring – de ziel van bladerdeeg

De belangrijkste Technologie betekent “touring”, wat een meervoudige uitrol betekent met de Deegroller De lagen deeg in elkaar vouwen en weer uitrollen.

Zodat het deeg er zoveel mogelijk Luchtlagen , tussen elke vouwing, de koude boter (of ander trekvet) verwerkt in het bladerdeeg in verschillende gangen, het deeg steeds opnieuw Uitgerold en dan nog eens in elkaar gevouwen worden. In het geval van de hoeveelheid boter wordt gezegd dat voor een 1 kilo deeg ongeveer 1 kilo boter is nodig. Minstens.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Koolvis met aardappelen in de oven en veldsla

Door de boter op te nemen en het deeg herhaaldelijk te vouwen, wordt het individu Boterlagen Gescheiden.

Het is belangrijk om: Voor elke vouwing wordt de boter gebruikt als Blokkeren op zo’n manier aangebracht dat het niet volledig in het deeg rijst, maar zijn eigen Stratificeren in het deeg. Zo komen de ‘bladeren’ in het deeg terecht.

Bladerdeeg met boter

Bij het toeren wordt veel boter gebruikt zodat het deeg later lekker luchtig wordt. Bron: Cv

Hoe vaak moet ik touren?

De vuistregel is dat je Twee eenvoudige en twee dubbele Vouwtochten, dus in totaal zes. Hoe meer boter of trekvet of margarine je gebruikt, hoe meer lagen er in het deeg ontstaan.

Koud en kalm voor perfectie

Tot slot nog twee tips voor een nog beter succes:

  • De Boter moet bij voorkeur koud voordat het wordt verwerkt. Dit is de enige manier om de lagen boter, die van het deeg een perfect bladerdeeg maken.
  • Trakteer het deeg op een beetje na elke vouwtour Wees stil voordat je opnieuw begint. Het wordt dan bijzonder luchtig en knapperig zijn.