Welke temperatuur bereikt een houtskoolgrill?


Houtskool Grill Temperatuur

In het warme seizoen is barbecueën in uw eigen tuin of op het terras een van de meest populaire vrijetijdsactiviteiten. Op de grills worden fijne lekkernijen zoals steaks, schnitzel, worstjes, vis maar ook groenten gespoten. Vooral populair is grillen met een houtskoolgrill. Om ervoor te zorgen dat het voedsel op deze grills precies tot het punt slaagt, moet de juiste grilltemperatuur worden bereikt.

Goedkope houtskool komt vaak uit Oost-Europa

Grillen met houtskool is nog steeds erg populair in Duitsland omdat het gegrilde voedsel de speciale rookaroma’s aanneemt. Net als bij een echte BBQ hebben het vlees of de groenten gegrild met houtskool een veel pittigere smaak. In Duitsland wordt meestal houtskool van duurzaam geproduceerd beukenhout aangeboden. In de tussentijd zijn producten gemaakt van bamboe of kokosnoot echter ook commercieel verkrijgbaar. Al op het moment van aankoop is het mogelijk om een goede van een slechte kwaliteit te onderscheiden. Als er slechts kleine stukjes kunnen worden gevoeld bij het aanraken van de papieren zak, is het meestal een lagere kwaliteit. Wanneer het daar wordt geplaatst, kan vaak alleen stof op de bodem van de zak worden gevoeld. Het ritselt ook merkbaar als je de tas draait. De goedkopere houtskool komt heel vaak uit Oost-Europa. Een goed product is gecertificeerd. Als je een goede houtskool wilt hebben, moet je wat dieper in je zak graven.

De juiste grilltemperatuur kan worden gecontroleerd met de handtest

Het eten kan alleen worden gegrild op een houtskoolgrill op de juiste temperatuur. De hoogste temperaturen van ongeveer 750 tot 800 °C worden na ongeveer 20 tot 30 minuten bereikt met houtskool. Als je je grill wilt verwarmen met briketten gemaakt van houtskool, duurt het ongeveer 50 minuten. De professionals van de industrie raden een mengsel van houtskool en briketten aan. Hierdoor wordt over een langere periode een gelijkmatige warmte bereikt. Na ongeveer een half uur is een effen rode kleur van de kolen herkenbaar. Buiten is de gloeiende houtskool wit. Of de juiste temperatuur voor het grillen wordt bereikt, kan worden gecontroleerd met de ingebouwde thermometer in de grill of gewoon met de handtest. De afstand moet ongeveer 12 cm zijn. Als de hand ongeveer 8-10 seconden boven de grill kan worden gehouden, is de temperatuur 110 – 170 ° C. Bij 5 – 7 seconden is het ongeveer 170 – 230 °C. Met ongeveer 1-4 seconden heeft de grill een temperatuur van 230 – 300 °C. De temperaturen kunnen ook worden beïnvloed door de hoogte van het rooster tijdens het grillen. Deze instellingen zijn echter afhankelijk van de betreffende grill.

nv-auteur-afbeelding

Olivia

Olivia is vanaf het begin keukenzoekerredacteur en heeft oog voor de nieuwste inrichtingstrends, apparaten en materialen. Ook brengt ze thuis veel tijd door in de keuken. Koken betekent voor haar ontspanning, genieten en levensvreugde.

Recente artikels