Gerecht: Hoe maak je Wijtingschnitzel met kropsla en groene kruidenaioli

Wijtingschnitzel met kropsla en groene kruidenaioli

Introductie

Welkom bij ons artikel over het heerlijke gerecht “Wijtingschnitzel met kropsla en groene kruidenaioli”. In dit artikel zullen we je alles vertellen over dit smakelijke recept, van de ingrediënten tot de bereidingswijze. Of je nu een ervaren kok bent of gewoon op zoek bent naar een nieuw gerecht om uit te proberen, we hopen dat dit artikel je inspireert om de keuken in te duiken en dit heerlijke gerecht te maken.

Ingrediënten

Voor het maken van de wijtingschnitzel met kropsla en groene kruidenaioli heb je de volgende ingrediënten nodig:

Wijtingschnitzel:

  • 4 wijtingfilets
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren
  • 100 gram paneermeel
  • zout en peper naar smaak

Kropsla:

  • 1 kropsla
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • olijfolie
  • azijn
  • zout en peper naar smaak

Groene kruidenaioli:

  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel mosterd
  • 200 ml olijfolie
  • een handvol verse kruiden (bijv. peterselie, bieslook, koriander)
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Wijtingschnitzel:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Breng de wijtingfilets op smaak met zout en peper.

3. Haal de wijtingfilets door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en tot slot door het paneermeel.

4. Verhit een beetje olie in een pan en bak de wijtingfilets aan beide zijden goudbruin.

5. Leg de gebakken wijtingfilets op een bakplaat en bak ze gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Kropsla:

1. Was de kropsla en scheur deze in stukken.

2. Snijd de rode ui in dunne ringen en de tomaten in blokjes.

3. Meng de kropsla, rode ui en tomaten in een kom.

Lees ook:   Queen’s Cup Royal #sippingwimbledon

4. Maak een dressing van olijfolie, azijn, zout en peper. Giet de dressing over de salade en meng goed.

Groene kruidenaioli:

1. Pel de teentjes knoflook en snijd ze fijn.

2. Meng de eidooier, mosterd, knoflook, zout en peper in een kom.

3. Voeg geleidelijk de olijfolie toe terwijl je blijft kloppen, totdat er een dikke saus ontstaat.

4. Hak de verse kruiden fijn en meng ze door de aioli.

Serveren

Leg de wijtingschnitzel op een bord en serveer met een portie kropsla en een lepel groene kruidenaioli. Garneer eventueel met wat extra verse kruiden. Geniet van dit heerlijke gerecht!

FAQs

1. Kan ik in plaats van wijting ook een andere vis gebruiken?

Ja, je kunt ook andere witte visfilets gebruiken, zoals kabeljauw of schelvis.

2. Kan ik de wijtingschnitzels ook frituren in plaats van bakken en in de oven te zetten?

Ja, je kunt de wijtingschnitzels ook frituren in hete olie tot ze goudbruin zijn.

3. Kan ik de groene kruidenaioli van tevoren maken?

Ja, je kunt de groene kruidenaioli een dag van tevoren maken en bewaren in de koelkast.

4. Is de kropsla optioneel?

Nee, de kropsla is een belangrijk onderdeel van dit gerecht en zorgt voor een frisse tegenhanger bij de wijtingschnitzel.

5. Kan ik de groene kruidenaioli vervangen door een andere saus?

Ja, je kunt de groene kruidenaioli vervangen door bijvoorbeeld een klassieke remouladesaus of een citroen-dillesaus.

Conclusie

Met dit artikel hebben we je hopelijk geïnspireerd om een heerlijke wijtingschnitzel met kropsla en groene kruidenaioli te maken. De combinatie van de knapperige schnitzel, de frisse kropsla en de smaakvolle kruidenaioli zorgen voor een fantastisch gerecht. Veel kookplezier en eet smakelijk!