Wordt de mango beschouwd als een citrusvrucht?

Wordt de mango beschouwd als een citrusvrucht? Mango’s worden niet beschouwd als citrusvruchten, ook al hebben ze citroenzuur.

Ze zijn bijna neutraal op “de pH-schaal.

Echter, mango’s worden vaak beschouwd als tropische vruchten. Het zal ook afhangen van hoe rijp de vrucht is.

Als je veel mango’s eet, kan het cumulatieve effect van al het citroenzuur in mango’s oplopen.

Citroenzuur is een zuur smakende chemische stof die aanwezig is in verschillende vruchten en groenten.

It has the chemical formula C6H8O7, which means it's a weak organic acid that doesn't break down very quickly.

Dus, hoewel mango’s technisch gezien niet als citrusvruchten worden beschouwd, vertonen ze wel enige overeenkomsten met hun citrus neven.

En, net als citrusvruchten, zijn ze een goede bron van vitaminen en vezels.

Hoe krijgen mango’s hun citroenzuur?

citroenzuur van mango

Mango’s krijgen hun citroenzuur door natuurlijke synthese. Het proces van natuurlijke synthese omvat de interactie van zonlicht en kooldioxide.

Door deze interactie ontstaat een limoneenverbinding, die wordt omgezet in citroenzuur door de mangoboom. Dit wordt vervolgens door de hele plant getransporteerd en gebruikt voor de voedselproductie.

Mango’s produceren niet alleen citroenzuur, maar ook essentiële vitaminen en mineralen die goed zijn voor onze gezondheid. Enkele daarvan zijn vitamine A, vitamine C, kalium en magnesium..

Hoeveel citroenzuur zit er in mango’s?

citroenzuurgehalte

Wordt mango beschouwd als een citrusvrucht? Mango’s worden niet beschouwd als citrusvruchtenhoewel ze zuur smaken. Ze bevatten ongeveer 0,71% citroenzuur in gewicht.

Dit is veel lager dan het citroenzuurgehalte in citroenen en limoenen, ongeveer vijf procent. Maar het is nog steeds genoeg om mango’s hun kenmerkende zure smaak te geven.

Er zijn veel verschillende soorten mango’s, en ze kunnen variëren in hun citroenzuurgehalte. Sommige mango’s hebben een zure smaak vergelijkbaar met citroenen en limoenen, terwijl andere veel milder zijn.

Bijvoorbeeld:

1. Tommy Atkins: De vrucht bevat een hoge zuurgraad, met een wrange en pittige smaak. De gemiddelde pH-waarde van een Tommy Atkins mango ligt tussen drie en vier.

2. Keitt rassen: hebben ongeveer vier punt vijf pH, waardoor ze de zuurste mango’s zijn.

3. Ataulfo Registers: rond de vier op de zuurgraadschaal.

4. Honing Mango’s: met een pH-waarde tussen drie en vier zijn honingmango’s aan de zuurdere kant.

5. Champagne Mango’s: Hij heeft een pH-waarde van ongeveer vijf, waardoor hij een van de minst zure mango’s is.

Hoe het citroenzuur in mango’s te verminderen?

het verminderen van citroenzuur

Mango’s worden vaak gebruikt in hartige gerechten, maar ze kunnen ook behoorlijk wrang zijn.

Als u vindt dat uw mango’s te wrang zijn voor uw smaak, zijn er een paar dingen die je kunt doen om het citroenzuur te verminderen.

Week de mango’s een paar uur in water alvorens ze te eten. Dit zal helpen om wat van de citroenzuren uit te lekken.

Voeg een beetje suiker of honing aan de mango’s voor het eten. Dit helpt de wrangheid van het fruit te compenseren.

Een andere manier is ze te eten met een snufje zout. Mango’s eten met een snufje zout kan ook het citroenzuur verminderen gehalte in de vrucht verminderen. Dit komt omdat het zout zal helpen de zuurheid van de mango’s te compenseren.

Verwijder de schil en schraap het vlezige deel van de vrucht eruit om te voorkomen dat je te veel citroenzuur binnenkrijgt.

Een andere optie is om bevroren mango’s te gebruiken in plaats van verse en maak een smoothie. Als u bevroren mango’s gebruikt, laat ze dan eerst ontdooien.

Cook mangoes with other sweet fruits to balance out the sourness. Add milk, yogurt, or ice cream to your mango dish to reduce the sour taste.

Eet ze als ze rijp en zoet zijn. Vermijd onrijpe, zure of ingemaakte mango’s. Gebruik een citruspers in plaats van ze vers te eten.

Is Mango een Citrusvrucht

een citrusvrucht

Mango’s worden vaak ten onrechte beschouwd als citrusvruchten omdat ze een soortgelijk uiterlijk en smaak hebben. Mango’s worden echter geclassificeerd als steenvruchten.

Dit komt omdat ze een grote pit in het midden van de vrucht hebben. Anderzijds hebben Citrusvruchten kleine zaden en geen pitten. Mango’s zijn ook veel sappiger dan citrusvruchten.

Als je op zoek bent naar een wrange en pittige snack, zijn citrusvruchten de betere optie.

Echter, als je in de stemming bent voor iets zoets en sappigs, mango’s zijn de manier om te gaan!

Het belang van citroenzuur in mango’s

belang van citroenzuur

Mango’s worden niet beschouwd als citrusvruchten, maar ze bevatten wel citroenzuur. Citroenzuur is om vele redenen belangrijk.

Citroenzuur helpt bij het aanmaken van vitamine C en is om vele redenen belangrijk: wondgenezing, werking van het immuunsysteem en collageenproductie.

  • Het helpt de gezondheid van je huid te verbeteren, infecties tegen te gaan en je botten sterk te houden.
  • Het helpt om de mango wrang en zuur te maken, wat mango’s hun pittige smaak geeft.
  • Het helpt ook de vrucht te conserveren en helpt mango’s vers te houden.
Citric acid is a natural preservative and antioxidant; it can help keep the mango from browning or rotting.

Het is verantwoordelijk voor zaken als energieproductie; het speelt een belangrijke rol in het metabolisme van koolhydraten… en is aangetoond dat het antioxiderende eigenschappen heeft.

FAQs

vragen over mango's

Zijn mango’s te zuur voor baby’s?

Mango’s worden niet beschouwd als citrusvruchten, omdat ze niet het zuurgehalte van citrusvruchten bevatten.

Dit betekent dat mango’s veilig zijn voor baby’s om te eten.

Mango’s kunnen geweldig eerste voedsel zijn voor baby’s omdat ze gemakkelijk te verteren zijn en boordevol voedingsstoffen zitten.

Zorg er wel voor dat mango’s langzaam te introduceren om buikproblemen te voorkomen.

Kun je mango’s eten als je allergisch bent voor citrusvruchten?

Ja, je kunt mango’s eten, zelfs als je allergisch bent voor citrusvruchten. Dit komt omdat mango’s niet hetzelfde zuurtype bevatten als citrusvruchten.

Dit betekent dat mensen met een citrusallergie ook allergisch kunnen zijn voor mango’s.

Als u niet zeker weet of u al dan niet mango’s kunt eten, is het het beste om met uw arts te praten.

Is Mango een Citrusvrucht of niet?

Mango’s worden niet beschouwd als citrusvruchten omdat ze niet het zuurgehalte hebben dat citrusvruchten wel hebben.

Mango’s zitten echter boordevol voedingsstoffen en zijn een geweldige aanvulling op elk dieet.

Dus of je nu allergisch bent voor citrusvruchten of niet, je kunt zonder zorgen van mango’s genieten.

Just be sure to speak with your doctor before adding any new foods to your diet.

Eindoordeel

Dus, wordt mango beschouwd als een citrusvrucht? Technisch gezien niet. Maar hij deelt wel veel kenmerken met citrusvruchten, dus wordt hij daar vaak mee gegroepeerd.

Nutritioneel gezien is mango een geweldige bron van vitaminen en antioxidanten om een gezonde aanvulling op uw dieet te zijn.

Hoewel citroenzuur doorgaans onschadelijk is, zijn er een paar mogelijke nadelige effecten waar u op moet letten.

Het consumeren van excessieve hoeveelheden citroenzuur kan leiden tot gastro-intestinale problemen zoals misselijkheid, braken en diarree.

Of je het nu als een citrusvrucht beschouwt of niet, geniet ervan om zijn heerlijke smaak en gezondheidsvoordelen.

Lees ook:   Wat Te Doen Met Een Ton Spaargeld?