Xiaomi Mi Kettle Smart Waterkoker Pro


Met de Mi Smart Kettle Pro integreert Xiaomi wat technologie in een vrij eenvoudig klein apparaat: er is connectiviteit, een realtime temperatuurweergave en vijf standen om warm te blijven.
Xiaomi Mi Kettle Smart Waterkoker Pro

Bekijk de dagprijs

Presentatie

De Mi Smart Kettle van Xiaomi kost € 49,90 en combineert technologie met een eenvoudig klein apparaat, zoals een 7-segmentendisplay, een warmhoudfunctie op meerdere niveaus en Bluetooth. De waterkoker wordt ook geleverd met standaardfuncties zoals een kom van 1,5 liter en een vermogen van 1200 W.
Xiaomi Mi Kettle Smart Pro

Handig in gebruik

Met zijn slanke ontwerp heeft de Mi Smart Kettle Pro een opvallend design. De matte plastic coating zorgt ervoor dat de waterkoker niet warm wordt als het water heet is. Met een leeg gewicht van slechts 1 kg is de waterkoker gemakkelijk op te tillen en de brede handgreep maakt hem gemakkelijk vast te houden.
xiaomi waterkoker aangesloten
Het handvat is ook voorzien van een klein 7-segmenten display waarmee u de temperatuurstijging in real time kunt volgen. Deze weergave is zeer nauwkeurig in vergelijking met de met de sonde gemeten temperatuur. Onder dit display vindt u de “Kook”-toets waarmee u de verwarming kunt starten en de “Warmhouden”-functie waarmee u het voedsel tot 12 uur warm kunt houden. Ondanks wat de applicatie suggereert, kunt u met de Smart Kettle Pro geen precieze temperatuur instellen.

De waterkoker maakt via Bluetooth verbinding met de smartphone van de gebruiker met behulp van de Xiaomi Home-app. De synchronisatie is bijna onmiddellijk. Via de toepassingsinterface kan de gebruiker de temperatuurstijging controleren en een temperatuurniveau selecteren om het water tussen 40°C en 90°C te houden. In de documentatie van Xiaomi staat dat 40°C de ideale temperatuur is voor probiotica, 50°C voor melkpoeder, 70°C voor babyvoeding, 80°C voor thee en 90°C voor koffie. Deze temperaturen worden uiteraard als richtlijn gegeven en kunnen bij de toepassing worden aangepast. Deze warmhoudstanden zijn ook instelbaar vanaf de app tussen 1 uur en 12 uur.
Xiaomi Mi Kettle Smart Waterkoker Pro temperatuur
De functionaliteit van de applicatie eindigt hier. Zoals u zult hebben begrepen, is het niet mogelijk de waterkoker op afstand te starten of de verwarmingstemperatuur te kiezen, alleen die van het warmhouden na het koken. Er is ook geen sprake van het programmeren van een specifiek tijdstip om het kookproces te starten. Om al deze redenen lijkt de connectiviteit ons erg oppervlakkig.

De waterkoker heeft geen antikalkfilter om kalkaanslag te voorkomen, wat jammer is.
Xiaomi Mi Kettle Smart Waterkoker Pro binnenzijde

Gemak van onderhoud

De opening van de waterkoker is breed genoeg om hem gemakkelijk met een spons te kunnen schoonmaken. Omdat de waterkoker met kunststof is bekleed, is kalkafzetting minder zichtbaar dan op een glazen waterkoker. Indien nodig moet de binnenkant van de kruik worden schoongemaakt met een beetje witte azijn verdund in water.

Verwarming

De Mi Smart Kettle Pro heeft 2 minuten en 49 seconden nodig om een liter water aan de kook te brengen. Daarmee is dit een van de snelste waterkokers in onze vergelijking, net na de Bosch Styline TWK8611P. Bovendien zijn de aangegeven temperaturen nauwkeurig en bedragen de variaties niet meer dan 1 tot 1,5°C. De warmhoudfunctie is ook heel effectief.

De “natuurlijke” isothermische capaciteiten van de kuip (d.w.z. zonder ingeschakelde warmhoudfunctie) zorgen ervoor dat de warmte goed wordt vastgehouden: 15 minuten na het koken vonden we een temperatuur van 87°C, na 30 minuten 72°C en na een uur 63°C. Het is een van de beste in onze vergelijking.

Geluid

Tijdens het kookproces vonden wij een geluidsniveau van 52 dB(A) op 1 m. Nogmaals, dit is een van de stilste waterkokers in onze vergelijking.

Verbruik

De Mi Smart Kettle Pro verbruikt 0,109 kWh om 1 liter water aan de kook te brengen. Dit is in overeenstemming met het gemiddelde verbruik in onze vergelijking. Alleen de Aicook waterkoker verbruikt meer energie.

Productspecificaties

 • Inhoud: 1,5 L
 • Gewicht: 1 kg
 • Warmhouden: Ja, 12 uur
 • Aanraakbediening: Nee
 • Regelbare temperatuur: Neen
 • Connectiviteit: Bluetooth
 • Programmeerbaar: Nee
 • Vaatwasmachinebestendig: Nee

Bekijk de dagprijs

Voordelen

 • Onberispelijke afwerking.
 • Eenvoudige bediening.
 • De ketel voelt redelijk warm aan.
 • Warmt snel op.
 • Goed onderhouden temperaturen (+/-1 °C).

Nadelen

 • Geen anti-kalk filter.
 • Kunstmatige toepassing.

Conclusie

De Mi Smart Kettle Pro van Xiaomi heeft alle goede punten. Het heeft een aantrekkelijk design en warmt snel en precies op tot de gewenste temperatuur. Hij is gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden, en deze aangesloten waterkoker – waarvan de connectiviteit uiteindelijk accessoire is – profiteert eindelijk van een uitstekende kwaliteit/prijsverhouding.

Recent Posts