Zeepdispenser kopen ? Wat zijn de beste en verschillende zeepdispensers ?

Het is een tijd dat mensen steeds meer op hun hygiëne gaan letten. Daarom zie je tegenwoordig ook vaak een zeepdispenser staan als je een winkel binnenloopt. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om je handen even te ontsmetten.
zeepdispenser
Het zou goed kunnen dat jij momenteel op zoek bent naar een zeepdispenser. Anders was je nu vast dit artikel niet aan het lezen. Hier lees je alles over de zeepdispenser. Waar je op moet letten bij de aankoop en wat de beste zijn die je op dit moment kan kopen.

De 3 beste zeepdispensers

Een zeepdispenser aanschaffen is altijd een goede keuze. Zeker als je een zaak of een eigen bedrijf hebt waar veel mensen komen. Waarschijnlijk ben je druk met andere dingen en heb je niet veel tijd of zin om op zoek te gaan naar een goede zeepdispenser.

Dit is ook niet nodig. Om te helpen met je zoektocht naar een goede zeepdispenser hebben we in dit artikel ook de top 3 van nu opgenomen. Door te kiezen voor een van deze dispensers weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt.

Universele zeepdispenser

Universele zeepdispenser

Bekijk de dagprijs

Met deze eenvoudige dispenser kan je er makkelijk voor zorgen dat iedereen altijd schone handen heeft. Deze dispenser heeft een hele sterke behuizing. Omdat deze heel stevig is weet je zeker dat je een aankoop doet waar je lang mee vooruit kan.

Het grote voordeel van deze zeepdispenser is dat je er allerlei soorten ontsmettingsmiddel in kan doen. Behalve alcohol kan je er ook voor kiezen om de dispenser te vullen met gel. Dit model is niet voorzien van een sensor. Wel heeft hij een handige hendel. Deze hoef je alleen maar in te drukken om zo de zeepdispenser te kunnen gebruiken.

 • Kleur: Aluminium
 • Stijl: Industrieel
 • Materiaal: Aluminium | Kunststof
 • Product hoogte: 26,5 cm
 • Product breedte: 9,2 cm
 • Inhoud: 1000 ml
 • Diameter: 11 cm
 • Gewicht: 484 g
 • Handmatig of automatisch: Handmatig
 • Ophangwijze: Schroeven
 • Plaatsing: Hangend aan de muur

Desinfectiezuil

Desinfectiezuil

Bekijk de dagprijs

Als je op zoek gaat naar een zeepdispenser voor op de zaak dan doe je een hele goede koop als je kiest voor dit model. Deze dispenser heeft een grote tank waar wel 1000 ml ontsmettingsmiddel in kan. Je weet dus zeker dat je er lang mee doet zonder dat je hem weer bij moet vullen.

Mocht de tank toch leeg zijn dan is deze heel eenvoudig bij te vullen. Deze zuil is ook nog eens voorzien van een adapter. Je kan hem dus heel eenvoudig op het stopcontact aansluiten. Omdat er geen batterijen inzitten hoef je deze ook niet te vervangen.

Wat nog een voordeel is van deze zuil, het metalen frame waar deze op rust is heel gemakkelijk te verstellen. Je kan hem dus heel eenvoudig op de gewenste hoogte instellen.

 • Kleur: Wit
 • Materiaal: Metaal | Polyester
 • Gewicht: 4,65 kg
 • Uitzonderingen fabrieksgarantie: Slijtage & schade
 • Voor binnen of buiten: Voor binnen & buiten
 • Vorm: Rechthoek
 • Stijl: Modern

BC Desinfectiedispenser

BC Desinfectiedispenser

Bekijk de dagprijs

De laatste optie in deze top 3 is dit model van BC. Deze dispenser heeft een handige sensor die werkt via infrarood. Dit zorgt ervoor dat de gel uit de dispenser gelijkmatig over de handen wordt gespoten. Dit gebeurt automatisch zodra iemand de handen voor de dispenser houdt.

Lees ook:   Smalle vaatwassers

Je kan met deze dispenser heel makkelijk voor schone handen zorgen. Hij heeft namelijk een optimale dosering. Omdat er dus geen ontsmettingsmiddel wordt verspild is deze dispenser ook heel erg zuinig in gebruik. Omdat er voor het ontwerp is gekozen voor een modern design staat hij overal mooi, waar je hem ook ophangt.

 • Kleur: Wit
 • Stijl: Modern
 • Materiaal: ABS
 • Product hoogte: 26 cm
 • Product breedte: 13 cm
 • Inhoud: 1300 ml
 • Gewicht: 750 g
 • Handmatig of automatisch: Automatisch
 • Ophangwijze: Plakstrip
 • Plaatsing: Hangend aan de muur
 • Product diepte: 11 cm
 • Verpakking breedte: 11 mm
 • Verpakking hoogte: 27.5 mm
 • Verpakking lengte: 13 mm

Wat is een desinfectiezuil?

Je ziet het waarschijnlijk al een beetje aan de naam. Een desinfectiezuil is in principe een groot formaat zeepdispenser. Hierin zit een speciale vloeistof waarmee je makkelijk je handen schoon kan maken.

Over het algemeen worden deze dispensers aan de wand gemonteerd. Meestal zijn ze van rvs, aluminium of kunststof gemaakt. De reden hiervan is dat deze materialen heel makkelijk schoon te maken zijn.

Om te kunnen voldoen aan de hoge eisen van de gezondheidszorg moeten alle materialen die voor deze dispensers worden gebruikt bestand zijn tegen alle soorten desinfecterend middel. Vaak zijn ze ook voorzien van een lekbakje. Hierin worden de overtollige vloeistof of gel opgevangen. Dit wordt gedaan om slipgevaar en nare valpartijen te voorkomen.

Door het lekbakje kunnen deze stoffen dus niet meer op de ondergrond terecht komen. Om ervoor te zorgen dat het veilig blijft dient de lekbak dan ook iedere dag leeggemaakt te worden. Ook wordt deze schoongemaakt. Zo wordt ook voorkomen dat de lekbak over zou lopen en het desinfecterend middel zou kunnen verontreinigen.

Waarop moet je letten bij de aankoop van een zeepdispenser?

Nu je weet wat een zeepdispenser precies is, zal je vast ook graag willen weten waar je op moet letten als je er een gaat kopen. Daarom hebben we speciaal voor jou een aantal punten op een rijtje gezet. Let dus goed op de volgende punten voor je een zeepdispenser koopt.

Pomp of automaat

Als je een ontsmettingsautomaat hebt met een pompfunctie moet je zelf op de automaat drukken. Of je moet op een pomp stappen zodat het disinfectiemiddel eruit komt. Heb je een zeepdispenser met een ingebouwde sensor dan zal deze beweging waarnemen. De vloeistof erin zal vrijkomen zodra er een hand onder de dispenser geplaatst wordt.

Wand of staand

Je kan een zeepdispenser aan de muur hangen of je kiest om deze op de vloer te zetten. Dan is de zeepdispenser vrijstaand. De capaciteit van een zeepdispenser hangt sterk af van het feit of deze aan de muur is gemonteerd of vrijstaand is.

Batterij of kabel

Over het algemeen krijgen zeepdispensers hun voeding van een batterij. Er zijn er ook die op stroom werken. Kies je voor een model met een kabel dan zit je dus vast aan een netkabel. Heb je er een met een batterij dan zal je ervoor moeten zorgen dat je de batterij op tijd vervangt. In de meeste gevallen hebben zeepdispensers die op een batterij werken een kleine accucapaciteit.

Lees ook:   Elica ADELE BL MAT/A/60

Schuim of gel

Er zijn dispensers die geschikt zijn voor gel of alcohol. Andere zijn weer geschikt voor schuim. Eigenlijk gaat het erom waar je voorkeur naar uitgaat. Vaak zijn de prijs en het type van het ontsmettingsmiddel ook van invloed. Zorg er altijd voor dat je het juiste middel gebruikt. Als je niet het juiste middel gebruikt kan je de mensen ook niet voldoende beschermen.

De capaciteit

Er dient ook altijd rekening mee gehouden te worden dat de capaciteit van de ontsmettingsvloeistof die in de container zit variabel is. Er zijn dispensers die wel tot 5 liter gel of alcohol kunnen bevatten. Maar in de meeste gevallen laten dispensers een veel kleinere hoeveelheid gel of alcohol toe. Dit houdt dus in dat je de dispenser regelmatig bij moet vullen.

De beste merken zeepdispensers

Ben je op zoek naar een zeepdispenser dan zie je al snel dat die van een groot aantal merken te koop zijn. Hieronder vallen zowel bekende als onbekende merken. Ieder merk heeft daarbij zijn eigen kwaliteit. Op dit moment zijn dit de beste merken als het om zeepdispensers gaat. Elk merk staat bekend vanwege de uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

Dettol

Dit merk is bij heel veel mensen bekend. Ook als het om een zeepdispenser gaat is dit merk een hele goede keuze. De reden van de bekendheid van dit merk is hun uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Dit wil zeggen dat je in principe voor weinig geld toch een hele goede zeepdispenser kan kopen.

Een nadeel van zeepdispensers van dit merk is dat ze niet echt heel groot van formaat zijn. Bij veelvuldig gebruik zullen ze dus regelmatig bijgevuld moeten worden.

Simplehuman

Dit is ook een heel bekend merk en daarom ook een uitstekende keuze. Bij dit merk is er voornamelijk gekeken naar het design van de zeepdispenser. Omdat deze dispenser een strak design heeft staat hij overal prachtig.

Omdat er bij dit merk ook gebruik wordt gemaakt van de beste materialen garandeert dit een lange levensduur. Het enige nadeel van dit merk kan zijn dat de dispensers beslist niet goedkoop zijn.

Wenko

Kies je voor dit merk dan heb je een prima dispenser op de werkvloer. Dit model is namelijk heel makkelijk te vullen. Dus mocht hij op een gegeven moment een keer leeg zijn dat is hij zo weer bijgevuld. Het design kan dan misschien wel iets minder zijn, ontsmetten doet hij prima.

Tiger

Over het algemeen is deze zeepdispenser bedoelt voor op het toilet. Omdat er van dit merk een groot aantal modellen op de markt zijn is het makkelijk om de zeepdispenser te vinden die precies is wat je zoekt. Dit merk maakt gebruik van de beste materialen. Je weet dus zeker dat een dispenser van Tiger een lange levensduur heeft.

Lees ook:   Beste baby stoomkokers in 2023 kopen, aanbieding en review

Grohe

Mocht je de bovenstaande merken niets vinden dan kan je altijd nog kiezen voor Grohe. Over het algemeen kan je wel zeggen dat dit een echt topmerk is. Omdat er gekozen is voor een behuizing van rvs ziet de zeepdispenser er niet alleen mooi uit. Hij is hierdoor ook nog eens duurzaam. Je zal er jarenlang mee kunnen doen.

Waar koop je een zeepdispenser?

Wie een zeepdispenser wil kopen kan daarvoor bij een groot aantal winkels terecht. Waarschijnlijk heb je geen tijd en zin om de hele stad te moeten doorkruisen bij je zoektocht naar een zeepdispenser. Dit is ook niet nodig.

Om het een beetje makkelijker te maken voor je hebben we aan dit artikel ook nog een lijst met winkels toegevoegd. Hier kan je terecht als je een zeepdispenser wilt kopen. Het kan niet anders of je slaagt bij een van deze winkels!

Blokker

Iedereen kent deze winkel en het is daarom ook de eerst keuze voor de meeste mensen. Dit geldt ook als je op zoek bent naar een zeepdispenser. Verwacht hier echter geen groot aanbod. De zeepdispensers die hier te koop zijn voldoen wel aan alle eisen die je er maar aan zou kunnen stellen.

Je weet hierdoor zeker dat je een goede zeepdispenser koopt. Wil je meteen weten wat je bij deze winkel kan verwachten? Neem dan eens een kijkje op hun website.

Gamma

Wie op zoek is naar een zeepdispenser zou zeker eens bij deze winkel moeten kijken. Gamma staat bekend vanwege hun goede kwaliteit. Hierdoor weet je zeker dat je een zeepdispenser koopt waar je lang mee kan doen. Bij deze winkel weet je zeker dat je geen miskoop doet.

Ikea

Nog een winkel die je zou kunnen bezoeken als je een zeepdispenser wil kopen is natuurlijk de Ikea. Deze winkel staat niet voor niets bekend vanwege het grote aanbod aan allerlei artikelen. Ben je dus op zoek naar een zeepdispenser dan is het zeker de moeite waard om hier eens langs te gaan.

Praxis

Mocht het zo zijn dat je in geen van bovenstaande winkels een zeepdispenser kan vinden die aan je smaak voldoet dan zou je deze winkel nog eens kunnen proberen. Hier verkopen ze allerlei doe-het-zelf artikelen. Ook kan je hier terecht voor een zeepdispenser. Omdat Praxis bekend staat om de goede kwaliteit en de voordelige prijzen kan je hier voor weinig geld een goede zeepdispenser kopen.

Lukt het echt niet om in een van deze winkels een zeepdispenser te vinden die aan je wensen voldoet, dan kan je ook nog besluiten om online te gaan kijken. Hier vind je een groot aanbod aan allerlei soorten zeepdispensers.

Het voordeel van online winkelen is natuurlijk dat je meteen kan bestellen wat je graag zou willen hebben. Je kan makkelijk prijzen vergelijken en je hoeft de deur niet uit te gaan. Wat een klein nadeel kan zijn, er gelden over het algemeen bezorgkosten. En je hebt je zeepdispenser waarschijnlijk niet dezelfde dag nog in huis.