Gerecht: Hoe maak je Zeetongrolletjes à la Dugléré met pommes duchesse

Zeetongrolletjes à la Dugléré met pommes duchesse: een klassieker op tafel

Zeetongrolletjes à la Dugléré met pommes duchesse is een gerecht dat al jarenlang geliefd is bij vele huishoudens. Het is een klassieker die ook vandaag de dag nog steeds op tafel wordt gezet. Dit gerecht bestaat uit zeetongrolletjes gevuld met een heerlijke Dugléré-saus en wordt geserveerd met pommes duchesse. In dit artikel lees je alles over de ingrediënten, bereidingswijze en geschiedenis van dit gerecht.

Ingrediënten

Om zeetongrolletjes à la Dugléré met pommes duchesse te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 4 zeetongen
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • 50 gram boter
  • 1/2 glas witte wijn
  • 1/2 glas visbouillon
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel suiker
  • Zout en peper
  • 500 gram aardappelen
  • 2 eidooiers
  • 50 gram boter
  • Nootmuskaat

Bereidingswijze

Stap 1: De zeetongrolletjes

Begin met het schoonmaken van de zeetongen. Snijd vervolgens de ui, wortel, bleekselderij en tomaten in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn.

Smelt vervolgens de boter in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg daarna de wortel en bleekselderij toe en bak het geheel even aan. Voeg vervolgens de tomaten, tijm en laurierblad toe en bak het geheel nog 2 minuten door.

Voeg nu de bloem toe en roer het geheel goed door. Blus het geheel af met de witte wijn en de visbouillon. Laat het geheel 20 minuten sudderen op laag vuur.

Wrijf de saus vervolgens door een zeef om de grove stukjes eruit te halen. Breng de saus op smaak met zout, peper en suiker.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Capellini met gebakken gehakt, paddenstoelen en minitomaten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Leg de zeetongen op een snijplank en bestrooi ze met zout en peper. Leg vervolgens een lepel van de Dugléré-saus op de zeetongen en rol ze op. Plaats de zeetongrolletjes in een ovenschaal en giet de rest van de saus er overheen.

Bak de zeetongrolletjes vervolgens 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 2: De pommes duchesse

Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water gaar. Giet de aardappelen af en laat ze even uitdampen.

Prak de aardappelen vervolgens fijn en meng er de eidooiers, boter en nootmuskaat doorheen. Klop het geheel tot een gladde massa.

Doe het aardappelmengsel in een spuitzak en spuit er kleine torentjes van op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de pommes duchesse vervolgens 20 minuten in de oven op 180 graden Celsius.

Geschiedenis

Zeetongrolletjes à la Dugléré met pommes duchesse is een klassiek Frans gerecht. De Dugléré-saus is vernoemd naar Adolphe Dugléré, een Franse chef-kok uit de 19e eeuw die bekend stond om zijn culinaire creaties. Hij was chef-kok in het Parijse restaurant Café Anglais, waar hij dit gerecht heeft bedacht.

Conclusie

Zeetongrolletjes à la Dugléré met pommes duchesse is een klassiek Frans gerecht dat nog steeds veel gegeten wordt. Het gerecht bestaat uit zeetongrolletjes gevuld met een heerlijke Dugléré-saus en wordt geserveerd met pommes duchesse. Door de stappen in dit artikel te volgen, kun je zelf dit heerlijke gerecht op tafel zetten.

FAQs

1. Kan ik dit gerecht ook maken met andere vissoorten?

Ja, je kunt dit gerecht ook maken met andere vissoorten, zoals kabeljauw of zalm.

Lees ook:   Alles wat je wil weten over crudités

2. Kan ik de pommes duchesse ook op een andere manier bereiden?

Ja, je kunt de pommes duchesse ook bereiden door de aardappelen te bakken in plaats van te koken en te pureren.

3. Kan ik de Dugléré-saus ook kant-en-klaar kopen?

Ja, je kunt de Dugléré-saus ook kant-en-klaar kopen in de supermarkt.

4. Hoe kan ik de zeetongrolletjes het beste serveren?

Je kunt de zeetongrolletjes het beste serveren met een frisse salade en stokbrood.

5. Kan ik de zeetongrolletjes ook van tevoren maken?

Ja, je kunt de zeetongrolletjes van tevoren maken en ze vervolgens afbakken in de oven op het moment dat je ze wilt serveren.